• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    62
Evet ilk bebis bakalım ablamla kuzenimde hep tatlı yedi kızları oldu bakalım 😂 bizim sülale de hata var demek ki
Ekşi yiyip erkek olanda var ben ikisinide yiyorum aslında tiksinmedim tatlıdan bence yine kişiden kişiye değişiyordur ama kız bebek te ilk trimester daha zor sanki mide bulantısından ötürü. Üç arkadaşım var üçüde erkeğe hamile ilk üç ayları sanki hamile değillermiş gibi. Bende 7-24 bulantıyla geçti.😊

Merhaba bende feremat kullanıyorum yeni başladım ama kullanmayı bırakıcam 2 gündür inanılmaz karın ağrısı kabızlık çekiyorum bu ilactan önce hic böyle sorunum yoktu 🤷🏻‍♀️
Demir haplarinda malesef bu yasaniyor. Benim kronik de sorunum oldugu icin doktor rahatlatici bir ilac daha yazdi cok rahatsız olunca kullaniyorum. Tembellik yapiyormus ama hemoroid olacagima tembelligi duzeltirim diye dusunuyorum

Ben demir ilacı olarak 15+0 da yarım su bardağı ev yapımı vişne suyunun içerisine 5 ml Ferrum Hausmann sıvı demir ilacını karıştırarak içmeye başladım, 16+4 ten beri de ilacı bir şeyle karıştırmadan direkt içiyorum
İçtikten sonra birkaç yudum su içiyorum
Başından beri kahvaltıdan 2 saat sonra içiyorum
Bugün 17+3 olduk, ilacın 18. günü
Kabızlık ve karın, mide rahatsızlığı yapmadı hiç
2 doktora gidiyorum, ilacı veren doktorum demir ilacı sıvı olarak daha etkili dedi hatta
Diğer doktoruma da ilacı sıvı formunda kullandığımı, kahvaltıdan 2 saat sonra içtiğimi söyledim o da onayladı
Aklınızda bulunsun arkadaşlar isterseniz siz de doktorlarınıza sorun ilacı
Ben herhangi bir yan etki yaşamadım

Kızlarim ben böyle pofuduk iken hamile kaldım gobekliyim baya 14. Haftaya giriş yaptık 11 haftalıkken kasık kısmında gerginlik hissediyordum şimdi birşey hissedemoyorum sanki mide bulantılarım geçti mide yanma hafifledi aklıma hemen en kötüsünü getiriyorum birşey mi oldu diye pazartesi görücem bebisi ikinhaftadir göremedim bide ondan mı göbeğimden dolayı anlamadığım dan mi nedir bu içimdeki huzursuzluk yoksa normal mi sizde öyle hissediyor musunuz

Kızlarim ben böyle pofuduk iken hamile kaldım gobekliyim baya 14. Haftaya giriş yaptık 11 haftalıkken kasık kısmında gerginlik hissediyordum şimdi birşey hissedemoyorum sanki mide bulantılarım geçti mide yanma hafifledi aklıma hemen en kötüsünü getiriyorum birşey mi oldu diye pazartesi görücem bebisi ikinhaftadir göremedim bide ondan mı göbeğimden dolayı anlamadığım dan mi nedir bu içimdeki huzursuzluk yoksa normal mi sizde öyle hissediyor musunuz
Gitgide bulantıların azalması normal diye biliyorum özellikle 14-16 da bayağı hafifleme oluyormuş.

Merhaba bende feremat kullanıyorum yeni başladım ama kullanmayı bırakıcam 2 gündür inanılmaz karın ağrısı kabızlık çekiyorum bu ilactan önce hic böyle sorunum yoktu 🤷🏻‍♀️
Magnezyum kullanmiyormusunuz.ben feramat kullanırken mutlaka mandalin yiyordum c vitaminiyle almak emilimi artırıyor.en az 2.5litre su içip magosit te kullaniyordum akşam.hic kabızlık sorunum olmadı.ki normalde kabızlık çekerdim hep hamile kaldigimdan beri hiç olmadı

Magnezyum kullanmiyormusunuz.ben feramat kullanırken mutlaka mandalin yiyordum c vitaminiyle almak emilimi artırıyor.en az 2.5litre su içip magosit te kullaniyordum akşam.hic kabızlık sorunum olmadı.ki normalde kabızlık çekerdim hep hamile kaldigimdan beri hiç olmadı
Aynı marka magnezyumu kullanıyorum fakat bende işe yaramadı sanırım yada yeni başladım diye vucut bi afalladı belki sonra düzelir 🤭

Merhaba kızlar, doktor konrolümüz vardı bugün kızımın 🌸 Çok şükür herşey yolunda baya büyümüşüz 😌 Sata göre 16+2 ama ultrasonda 17+4 çıktı. 5 hafta sonrası için detaylı ultrasona girebilirsin dedi. İstanbulda tavsiye ettiğiniz bir uzman var mıdır acaba ? Bir de bebeklerinizi sata göre mi yoksa ultrasona göre mi takip ediyorsunuz ?

Merhaba kızlar, doktor konrolümüz vardı bugün kızımın 🌸 Çok şükür herşey yolunda baya büyümüşüz 😌 Sata göre 16+2 ama ultrasonda 17+4 çıktı. 5 hafta sonrası için detaylı ultrasona girebilirsin dedi. İstanbulda tavsiye ettiğiniz bir uzman var mıdır acaba ? Bir de bebeklerinizi sata göre mi yoksa ultrasona göre mi takip ediyorsunuz ?
Maşallah bebeğinize.
Ben sata göre takip ediyorum. Daha önceki gebeligimde de böyle takip ettim kızım sata göre 38+4 de doğdu yani bir aksilik olmazsa sata göre oluyor doğum.

Ben de son adet tarihine göre takip ediyorum çünkü ultrasonda doktorun imleci koyduğu yere göre ölçü değişiyor
Muayene sırasında farklı açılarda bile bebeğin boyutu değişiyor o yüzden son adet tarihine göre takip etmek daha sağlıklı
Bir de ben de doktoruma sormuştum son adet tarihine göre doğum oluyor

Merhaba ben koç üniversitesi hastanesinde Mert turğal hocaya gittim detayli usg icin cok memnun kaldim cok guzel gecti tavsiye ederim

Back
X