• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    86
Evett ilk bebişimiz 🙏🏻 inanın eskiden olsa her şeyi dert ederdim. Ama çok zor bir evlilik geçirdim, eşim çocuk istemedi, eziyet etti; 5 yılın sonunda boşandım. 35 yaşımda kalbi çok iyi biriyle tanıştım evlendik, şimdi çocuğumuz olacak. Her şey rüya gibi geliyor, inanın ne eşyanın ne evin önemi var 🌸 biz sağlıklı olalım, bebiş de sağlıklı gelsin, geri kalan her şey hallolur, çook haklısınız ♥️
Ay tam.benm yazımda size göre olmuş sanki,kesinlikle öyle kuru ekmek çay yesin insan ama huzuru olsun ,eşinizin de mi ilk bebeği ne kadar güzel tamamlanacaksiniz bebekle,iyi ki de bitmiş ilki öyle bir adamdan çocukla iyice bunalıma girerdiniz bazı insanlar kötü kötü hamurları mayalari genetikkeri bu ,duzelmelerine imkan yok ,eski günleri atın yeni hayatiniza tertemiz devam edin 🙏

Sıkıntılı süreçlerden geçtikten sonra aslında normal olan insana nimet gibi geliyor değil mi. Çok iyi anlıyorum sizi. İnsan kötüyü yaşayınca her haline şükrediyor kötüyü görmeseydik iyinin kıymetini bu kadar anlamazdık belki de. O yüzden yaşanan herşeye şükür bende sizinle aynı fikirdeyim daha hiç bebek eşyası bile bakmadım sadece onun sağlıkla gelmesine odaklandım gerisi ufak tefek detaylar benim için
Kesinlikle! O kadar haklısınız ki 🙏🏻 herkesin normali benim hayalimdi, şükürler olsun bugünleri gördük yaşıyoruz 🥰🌸

Ay tam.benm yazımda size göre olmuş sanki,kesinlikle öyle kuru ekmek çay yesin insan ama huzuru olsun ,eşinizin de mi ilk bebeği ne kadar güzel tamamlanacaksiniz bebekle,iyi ki de bitmiş ilki öyle bir adamdan çocukla iyice bunalıma girerdiniz bazı insanlar kötü kötü hamurları mayalari genetikkeri bu ,duzelmelerine imkan yok ,eski günleri atın yeni hayatiniza tertemiz devam edin 🙏
Evef eşimin de ilk bebişi olacak kısmetse 🥰🙏🏻 o kadar doğru ki, bazı kötü şeyler bitmeli ki yerine güzelleri için yer açılabilsin 🌸 🙏🏻 çoook teşekkür ederim

Kanlı pislik değil de benim haftada bir kere burnum kanıyor. Gece yatarken kanamaya uyanıyorum. Hem çok hem de uzun sürüyor. Doktora sorduğumda kan basıncını sebep göstermişti. O yüzden çok önemsemedim.
Karninizda sızı oluyor mu aklıma kötü bisey getirmek istemiyorum ama bebeği hissedene kadar bu endişe geçmicek heralde

Karninizda sızı oluyor mu aklıma kötü bisey getirmek istemiyorum ama bebeği hissedene kadar bu endişe geçmicek heralde
Sızı olmuyor. Acaba rahim büyümesini mi kastettiniz? Karnımın sağ ve sol kısımlarında gerginlik var.
Hiç kötü düşünmeyin riskli zamanlar geride kaldı artık daha az riskli ve endişe etmeyeceğimiz zamanlardayız.

Merhaba, kahvenin bebeği ciddi uyardığı kesin. 12. Haftamda ultsrasonda doktorum cinsiyet görebiliriz diye kahve iç öyle gel tekrar bakalım demişti. Bebeğim uyuyordu çünkü. Türk kahvesi içtmiştim bebek inanılmaz hareketlenmişti. Araştırğım kadarıyla kortizol seviyemizi arttırdığı için haliyle bebeğe geçiyor. Tchibo nun kafeinsiz filtre kahvesi var. Diğer kefeinsizler asla güvenilir değil. Tavsiye ederim 😌 Ama yinede sabahları aç karnına içmek bence pek iyi değil
Öyle mi ya. O zaman baş ağrımı geçiren şey inşallah o değildir yoksa üzülürüm. Tchiboydu ama kafeinsiz değildi 🥺 teşekkür ederim söylediğiniz için, 🐥

16.ve 20 hafta arasında yapıpan bir test varmıydı acaba. Şeker yüklemesi vs

Uygulamadan takip ediyorum 16 ile 20 hafta arası

Eklentiler

• IMG_9547.webp
    IMG_9547.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 37
Sızı olmuyor. Acaba rahim büyümesini mi kastettiniz? Karnımın sağ ve sol kısımlarında gerginlik var.
Hiç kötü düşünmeyin riskli zamanlar geride kaldı artık daha az riskli ve endişe etmeyeceğimiz zamanlardayız.
Gerginlik evet yanlış telaffuz ettim sol tarafımda oldu gün boyu normal takılıyorum ama dinlenmemi istiyor beden heralde Allah'm sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin güzel günlerini görmeyi nasip etsin inşallah

Kızlar aranızda benim gibi plasentası rahim ağzına yakın olanlar var mı acaba? Tam kapatıyor demediler, 12.-13. Haftalarda aşağıda duruyor, ilişki ve ağır taşımak, ağır spor, pilates vs yasak dedi doktor. Çok ayakta durma, rahim büyüdükçe yukarı çıkadabilir çıkmayadabilir dedi. Kanamam yok, hiç olmadı çok şükür 🙏🏻 ama bu konu çok aklıma takılıyor. Chatgpt ye sordum erken haftalarda öyle görünse de ilerleyen haftalarda %90-95 yukarı çıkar diyor. Ama doktor böyle bişey söylemedi, onun için gerçekten sıklıkla yukarı çıkan bişey mi öğrenmek istiyorum. Benim ilk gebelik olduğundan bilgim yok, deneyimliler belki daha çok fikir verir. İnternete bakınca erken doğum riski, sezaryen zorunlu falan diyor; birazcık aklıma takıldı açıkçası 🥹
12. Haftada perinatolog, plasenta posterior alt segment yazmış. 13. Haftada da kendi doktorum plasenta serviks kapatıyor yazmış. Korkmalı mıyım. Şu an 16+2 yim kontrolüme daha 10 gün var, acaba yukarı çıkmış olur mu 🥹 lütfen bilen varsa yorum alayım 🙏🏻

Kızlar aranızda benim gibi plasentası rahim ağzına yakın olanlar var mı acaba? Tam kapatıyor demediler, 12.-13. Haftalarda aşağıda duruyor, ilişki ve ağır taşımak, ağır spor, pilates vs yasak dedi doktor. Çok ayakta durma, rahim büyüdükçe yukarı çıkadabilir çıkmayadabilir dedi. Kanamam yok, hiç olmadı çok şükür 🙏🏻 ama bu konu çok aklıma takılıyor. Chatgpt ye sordum erken haftalarda öyle görünse de ilerleyen haftalarda %90-95 yukarı çıkar diyor. Ama doktor böyle bişey söylemedi, onun için gerçekten sıklıkla yukarı çıkan bişey mi öğrenmek istiyorum. Benim ilk gebelik olduğundan bilgim yok, deneyimliler belki daha çok fikir verir. İnternete bakınca erken doğum riski, sezaryen zorunlu falan diyor; birazcık aklıma takıldı açıkçası 🥹
12. Haftada perinatolog, plasenta posterior alt segment yazmış. 13. Haftada da kendi doktorum plasenta serviks kapatıyor yazmış. Korkmalı mıyım. Şu an 16+2 yim kontrolüme daha 10 gün var, acaba yukarı çıkmış olur mu 🥹 lütfen bilen varsa yorum alayım 🙏🏻
Canım benimki aşağıdaydı ama rahim ağzını kapatmıyor, rahim büyüdükçe yukarı çıkacaktır şuan düşük riski vs yok demişti. Sonraki bikaç kontrolümde de hiç rahim ağzıyla ilgili bir problem görülmedi muhtemelen yukarı çıkacak yavaş yavaş ama zamanla göreceğiz tabii

Canım benimki aşağıdaydı ama rahim ağzını kapatmıyor, rahim büyüdükçe yukarı çıkacaktır şuan düşük riski vs yok demişti. Sonraki bikaç kontrolümde de hiç rahim ağzıyla ilgili bir problem görülmedi muhtemelen yukarı çıkacak yavaş yavaş ama zamanla göreceğiz tabii
Teşekkür ederim🌸 mümkün oldukça dinlenmeye çalışıyorum, umarım bir sonraki kontrolde olumlu şeyler söyler bana da 🙏🏻

Ben bi kontrolümde sormuştum plesenta konumu nerede sabitlenmiş diye, doktorumda sabitlenmez ilk haftalarda aşağıda olur zamanla yukarı çıkar ama rahim ağzını kapatmasını istemeyiz demişti. Çünkü rahim ağzını kapattığı için vajinal doğuma engel oluyor ve sizi bazı şeylerden engelliyor :/

Back
X