• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 6 40,0%
  • erkek

OY: 8 53,3%
  • ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 1 6,7%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    15
merhaba arkadaşlar, Şükürler olsun ki bende aranıza katıldım. 10 yıldır uğraşıyorum. Artık saymayı bıraktığım bilmem kaçıncı tüp bebek denememde nihayet buraya transfer olabildim :) Rabbim sağlıkla Kucağımıza almayı da nasip etsin. Şu an 8+5 'teyim. Buraya mı aitim yoksa mayıs annelerine mi karar veremedim. Ama benim içime Nisan gibi geliyor.
Çok sevindimm. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🙏

Tecrübeli ve bu konuda bilgili arkadaşlara birşey sormak istiyorum.
Ben anesteziyle sezeryan olmak istiyorum ama doktorlar illa belden olanı yapacağız diyorlar. ( arkadaşım 10 güne doğum yapacakta) belden olanı geçmeyen bel ağrısı ve fıtık tetikliyor diye duydum ona ben önerdim ama doktoru yok diyormuş. Neden bu ısrar?

Nasıl bu kadar bekleyebiliyorsunuz? Ben kaç kere çatladım bir bilsen. 10 günde bir neredeyse gittim.
Bir hafta şehir dışındaydım bir de belirtileri takip etmeye çalışıyorum arada da annemin söylediklerini hatırlıyorum eski kadınları köylerde tarlada çalışan güçlü hamile kadınları düşünüyorum 😊 motive ediyor.
Ama artık çok merak ediyorum. Aslında yarın kontrole gidecektim ben tatilden geldim bu kez doktorum tatildeymiş 😅 umarım her şey yolundadır 🙏😊

Bir hafta şehir dışındaydım bir de belirtileri takip etmeye çalışıyorum arada da annemin söylediklerini hatırlıyorum eski kadınları köylerde tarlada çalışan güçlü hamile kadınları düşünüyorum 😊 motive ediyor.
Ama artık çok merak ediyorum. Aslında yarın kontrole gidecektim ben tatilden geldim bu kez doktorum tatildeymiş 😅 umarım her şey yolundadır 🙏😊
Hiç bizi kıyaslama 😄 bence sınıfta kalırız.
O zaman bebişinle güzel beklemeler diliyorum.

Hiç bizi kıyaslama 😄 bence sınıfta kalırız.
O zaman bebişinle güzel beklemeler diliyorum.
Kesinlikle 😅 işteyken belim ağrıyor sizlaniyorum bazen kimseyle konuşasım gelmiyor dün stresten bir gün geçmeyen bir ağrım vardı şükür iyi şimdi 😊 ağırlık kaldırmak eğilmek falan bunlar bizi çok zorluyor nerede eskiler nerede simdikiler 😅
Teşekkür ediyorum, hepimize 🙏😊

Ben anesteziyle sezeryan olmak istiyorum ama doktorlar illa belden olanı yapacağız diyorlar. ( arkadaşım 10 güne doğum yapacakta) belden olanı geçmeyen bel ağrısı ve fıtık tetikliyor diye duydum ona ben önerdim ama doktoru yok diyormuş. Neden bu ısrar?
Öncelikle bebeğiniz sağlıkla gelsin. Belden uyuşturmada komplikasyonları daha az avantaj olarak daha çok yönleri var bebeğinizin kokusunu alabiliyosunuz sesini duyabiliyorsunuz. Doğumu yaşıyorsunuz yani bende çok isterdim ama belden tutmayınca genel bayılttılar beni ben odaya geldikten sonra yanımdaki hasta benden 5 saat sonra doğuma girdi çıktı belden uyuşmalı bebeğine kendi kendine bakabiliyordu yürüyordu ama ben gözümü açamıyordum. Boş saçmalamalı laflar en güzel saatleri ruh gibi geçirdim yani

Ben de belden uyuşturuldum. Bebeğinin o ilk anını, ağlamasını görüp duyuyorsun. Doktor yaklaştırıyor, seninle temas ettiriyor. Sonra odana geçip bebeğinin gelmesini bekliyorsun. Bunlar o kadar özel anlar ki. Bahsettiğin komplikasyonları bilmiyorum, ben yaşamadım, araştırmadım da, araştırdıkça işin içinden çıkılmaz. İlla vardır kötü deneyimi olan. Ama bu anları kaçırmayı hiç istemem🥹

Bana da ameliyat öncesi anestezi doktoru ısrar etti ille belden olsun diye.. Bi ısrarları var bu konuda ama çözemedim.. Sonuç olarak belden uyuşmadım, gene genel anesteziye çevirdiler😅
Sen genelde ısrarcı ol bence.. Pes etme ısrarlar karsısında💪

bebeğe anestezi geçmesin diye sanırım genel anestezi önermiyorlar , ben epidural ile normal doğum yapmıştım, epidural tam takılamamıştı , 2 kere çıktı falan bir şeyler oldu , bel ağrısı falan yaşamadım ama bu durumdan dolayı mı bilmiyorum

bugün kontrolüm vardı ikili testi yaptık ölçümler normal dedi doktor şükür bebiş de sağlıklı ama cinsiyeti göremedik bacaklarını hiç açmadı minnak 😁
bulantılarım aşırı arttı son 1 haftada benim öğleden sonra 3-4 gibi başlayıp yatana kadar devam ediyor en son dr da prilam yazdı bugün 1 tane aldım ama bu ne zaman etki ediyor allah aşkına hiçbir işe yaramadı henüz midem hala çok feci bulanıyor 😞
Ben sabah 1 akşam 2 şeklinde düzenli kullandım , düzenli kullanınca bulantım geçti

Nasıl bu kadar bekleyebiliyorsunuz? Ben kaç kere çatladım bir bilsen. 10 günde bir neredeyse gittim.
ilk gebeliğiniz mi , ilknide ben de böyleydim , şu an ikinci , bazen hamile olduğumu unutuyorum bile bazen de heyecanlanıyorum , doktora 2 kere gittim sadece bir kese için bir de kalp atışı için

ilk gebeliğiniz mi , ilknide ben de böyleydim , şu an ikinci , bazen hamile olduğumu unutuyorum bile bazen de heyecanlanıyorum , doktora 2 kere gittim sadece bir kese için bir de kalp atışı için
Evet 🫣 ilk ve çok heyecanlı. Muayeneden sonra yazmamışsınız? Nasıl geçti?

Evet 🫣 ilk ve çok heyecanlı. Muayeneden sonra yazmamışsınız? Nasıl geçti?
Merhaba kızlar muayene gayet güzel geçti her şey yolunda , doktorum fetal dna testi masraflı olduğu için yaptırın diyemem ama güvenilirliği daha fazla deyince eşim onu yaptırmak istedi , kan verdim. Bakalım inşallah temiz çıkar
Grip aşısı önerdi soranlar vardı.

Cinsiyetten emin olamadı, istersen 2 hafta sonra kontrole gel bi tekrar bakalım dedi ama fetal dna çıkmış olursa öğrenirim ve tekrar gitmem sanırım. oğlumu 11 haftalıkken direkt erkek diye söylemişti , bunda kesin söyler diyordum ama şimdi iyice merakta kaldım.:anneadayı:

Back
X