• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
Ay bende dusuk tansiyonluyum normalde 8 6 falandir hamilelikte 7 5 leri gordum cok kotu oluyorum🫠
Saglik olsun dedigin gibi gerisi onemli degil
Ben sacima fön cekip gidecektim doguma sözde
1 hafta once suyum geldi nasil gittim anlatamam🤣 saclar karmancorman agdasizim bide aksam balik yemistim yanina sogan havuc tarator
Kokan ne varsa yemistim🤣 esimle de tartismistik
B.k gibi bir gundu sjdhkjk tek guzel olan sey oglumdu😍😄
Yaa bende başından beri hayal kuruyorum doğuma en azından saçlarım fönlü gideyim, kaşlarım düzgün olsun mis gibi parfümlü hazır gidiyim amin çok amin🙈 bakalım hayaller ve hayatlar nasıl olacak artık onuda yazarız birbirimize😁

Ay bu arada kimler mantı yedi koca bir tabak gömdüm resmen ve şu an yine açım ahahah🤣🤣
Ben dün yorgunluktan ve açlıktan eve girer girmez ne bulduysam yedim seni görsem seni bile yerdim o derece bir açlık ahshdhaajs
Yiyenlere afiyet olsun☺️

Bir süre tarif verme gözünü seveyim yarın şimdi antin kuntin salata yaptıracaksın bana🤣🤣
😂😂😂😂😂😂

Kızlaaar günaydınn :) ben çok kusmalı bi gebelik geçiriyorum , ki hala da tam geçmiş değil . Omega 3, D vitamini ve demir ilacı vermişti doktor 1 hafta kadar denedim ama beni çok daha fazla kusturdu günde 5-6 defa bazen daha fazla .. Midem asla düzelmedi , doktora gittiğimde o zaman ilaçları bırakalım ama beslenmeye çok dikkat edelim dedi . Amaaa ben çalısıyorum her gün mükellef kahvaltı sofrası kuramıyorum , anca hafta sonu .. Öğlen iş yerinde ne çıkarsa onu yiyorum .Eve gidince de hemen ne yapabilirsek onu yiyoruz fastfooddan falan olabildiğince uzak duruyorum ama . Dünden beri ağlıyorum bu bebek nasıl beslenecek ben doğru düzgün bi şey yiyemiyorum , ilaçlarımı da içemiyorum diye.Henüz bebek hareketlerini de net hissetmediğim için ya sorun olursa diye düşünmekten kendimi alamıyorum . Nolur bi şey olmaz deyin ,telkin edilmeye ihtiyacım var :(

Kızlaaar günaydınn :) ben çok kusmalı bi gebelik geçiriyorum , ki hala da tam geçmiş değil . Omega 3, D vitamini ve demir ilacı vermişti doktor 1 hafta kadar denedim ama beni çok daha fazla kusturdu günde 5-6 defa bazen daha fazla .. Midem asla düzelmedi , doktora gittiğimde o zaman ilaçları bırakalım ama beslenmeye çok dikkat edelim dedi . Amaaa ben çalısıyorum her gün mükellef kahvaltı sofrası kuramıyorum , anca hafta sonu .. Öğlen iş yerinde ne çıkarsa onu yiyorum .Eve gidince de hemen ne yapabilirsek onu yiyoruz fastfooddan falan olabildiğince uzak duruyorum ama . Dünden beri ağlıyorum bu bebek nasıl beslenecek ben doğru düzgün bi şey yiyemiyorum , ilaçlarımı da içemiyorum diye.Henüz bebek hareketlerini de net hissetmediğim için ya sorun olursa diye düşünmekten kendimi alamıyorum . Nolur bi şey olmaz deyin ,telkin edilmeye ihtiyacım var :(
Telkin edip seni rahatlatmak için değil ama merak etme öyle bir mucize yaşıyoruz ki ve şu plasenta öyle bir şey ki senin yeterli değil dediğinden bile en sağlıklı en yararlı olanları seçip bebeği besliyor . Bebek her türlü beslenir hiç merak etme Allahın izniyle sağlığı da yerindedir zaten doktor ölçümlerini yapıp söylüyordur sıkıntı olsa söylerdi. Bolca ama bolca su içmeni ,yanında meyve ve kuruyemiş,kuru meyve götürüp çalışırken atıştırmanı öneririm en azından oradan da vitamin alırsın. Kendini üzüp bunları dert edersen bebek hisseder olumsuz etkilenir güzel düşünceler olsun içinde Rabbim onları korusun bize bağışlasın 🥰

Telkin edip seni rahatlatmak için değil ama merak etme öyle bir mucize yaşıyoruz ki ve şu plasenta öyle bir şey ki senin yeterli değil dediğinden bile en sağlıklı en yararlı olanları seçip bebeği besliyor . Bebek her türlü beslenir hiç merak etme Allahın izniyle sağlığı da yerindedir zaten doktor ölçümlerini yapıp söylüyordur sıkıntı olsa söylerdi. Bolca ama bolca su içmeni ,yanında meyve ve kuruyemiş,kuru meyve götürüp çalışırken atıştırmanı öneririm en azından oradan da vitamin alırsın. Kendini üzüp bunları dert edersen bebek hisseder olumsuz etkilenir güzel düşünceler olsun içinde Rabbim onları korusun bize bağışlasın 🥰
Nasıl güzel yazmışsınız ya çok teşekkür ederim , aslında bende biliyorum ama işte bi şekilde başkalarından duymak içimi rahatlatıyor galiba . Annelik gerçekten delilikmiş ,hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah :KK36:

Aiiiiyyyy tam bir nazlı bebik ya. Yolda tatlı bişeyler ye ben çikolata yiyip girdim oğlum bacaklarını açmış beni bekliyordu ultrasonda resmen :)
allah beni ne etmesin çikolota yemeyi unuttum kahvaltı edip su içip gittim bacaklarını kapatmış ya yine göremedik en nazlısı çıktı benim bebiş cumaya bir daha gidicem bu sefer çikilotayla :))

Kızlar hepinize günaydın ve merhabaa :) aranıza yeni katıldım , buraların acemisiyim 17+5 gebeyim ve tetanoz aşısı konusunda benimde tereddütlerim var ne yapsam bilemiyorum ,kendim de kadın doğum hemşiresiyim bu arada .Okuduklarım ayrı söylüyor duyduklarım ayrı söylüyor . Kesinlikle aşı karşıtı bi insan değilim ama 19-23 haftalarda çok fazla bebek kayıpları olduğunu ve aşıdan kaynaklı olabileceğini okuyorum son zamanlarda,tabi ki bilimsel bi açıklama yok ama insan ister istemez tedirgin oluyor . Sizler yaptırdınız mı ya da ne düşünüyorsunuz bu konuyla ilgili ? Özellikle önceleri sadece tetanoz yapılırken son zamanlarda hep 3lü karma aşı yapılıyormuş neden mesela ?

canım benim ben ilk bebeğimde tetanos aşısı oldum sorun çıkmadı. ama üçlü karma aşısı yaptırmadım. şimdi ikinci bebeğim 17+4 de senle aynı haftadayız benim hemşirem aşı için aramadı ikinciye gerek olmadığı için olabilir.

Nasıl güzel yazmışsınız ya çok teşekkür ederim , aslında bende biliyorum ama işte bi şekilde başkalarından duymak içimi rahatlatıyor galiba . Annelik gerçekten delilikmiş ,hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım inşallah :KK36:
Gerçekten öyle. Benim de okuyup bildiğim gördüğüm şeyler olmasına rağmen bazı zamanlar çok endişe ediyorum gelip hemen kızlara soruyorum ve çok iyi geliyor . Birbirimize burada destek olmak iyi hissettiriyor 🤗

canım benim ben ilk bebeğimde tetanos aşısı oldum sorun çıkmadı. ama üçlü karma aşısı yaptırmadım. şimdi ikinci bebeğim 17+4 de senle aynı haftadayız benim hemşirem aşı için aramadı ikinciye gerek olmadığı için olabilir.
Sanırım bende gittiğimde sadece tetanoz olmak istediğimi söyliycem karma olmak istemiyorum :(

Kuzu benim eşimin teyzesii su bile icemezmis 9 ay boyunca , bende bebekler nasıl beslendi dedim besleyici serum aliyormus biri 3 kilo doğmuş mesela.Hani zaten bu zamanlarda bizden sadece vitamin emiyorlar diye biliyorum 😅 oda seni çok halsiz yapar yani serum fikrini dusunebilirsin doktoruna danışıp çok bilgim yok ama aklıma geldi öyle yazayım dedim

Selam kizlarr dun kontrole gittim cok kilo almissin karbonhidrati azalt dedi doktor moralim bozuldu 🥲 58.5 ile baslamistim sonra kilo vermistim 57 lere simdi 17+2 yim 60 olmusum 🙈 cok mu gercekten moralim bozulduu😕 istahim cok acildi hersey gozumun onunde ucusuyorr 🐣

Selam kizlarr dun kontrole gittim cok kilo almissin karbonhidrati azalt dedi doktor moralim bozuldu 🥲 58.5 ile baslamistim sonra kilo vermistim 57 lere simdi 17+2 yim 60 olmusum 🙈 cok mu gercekten moralim bozulduu😕 istahim cok acildi hersey gozumun onunde ucusuyorr 🐣
17 haftada 1.5 kg almak mı fazla 😳😳 ay saçmalamasın bence nerdeyse yolu yarılamışsın bence çok normal 10 kilo alanlar var bu haftalarda

Back
X