- 11 Nisan 2025
- 651
- 569
- 18
İnsallah bunu da atlatmisizdir hayirli dogumlarimiz olsunDimi hamileyken oraya oturmak ekstra ekstra zorneyse kuzum gelmiş geçmiş olsun böylece
AminnÇok geçmiş olsun, benim de bu gebelikte kanamalarım enfeksiyon ile aynı dönemde olmuştu, kum dökme de eşlik ediyordu. Ancak akıntı yapacak kadar çok gelmemişti.
O doğum muayene masası da hakikaten gebelikte çok geriyor. Spekulum takılırken çok geriliyorum ben. Hatta bir ebe, biraz daha kendini kasarsan alet kırılacak demişti ve ben korkudan daha çok kasılmıştım.
Açıklık muayenesi de yapıldı bir kanamam da. Onda da aleti çıkardıktan sonra parmaklarıyla içeriye bastırdı, rahim ağzına. Bu şekilde oluyor açıklık kontrolü de. Dokuzuncu ayımızda doğumumuza kadar Allah muhtaç etmesin bu kontrollere. Hepimize sağlıklı gebelikler diliyorum her zaman.
Yani normalde açlık max 95 tokluk max 140 isterler benim de bu şekildeydi ölçümlerim insülin başlandı diyetle bu şekil devam edince ama benim o ara bebeğin suyu ve ölçümleri fazlaydı kontrol altına almak için de insülin başlatmış olabilir bebek ve suyu iyiyse gerek duymamış olabilirT tiplikelebek bildiğim en bilgili kişi sensin ondan seni etiketledim1 haftalık ölçümüm doktor ilaçsız diyete devam dedi hem beni panikletip hem sorun yok idare edebilirsin diyo neden yani nedeeen
Kesinlikle ihmal etmeyin 5 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksiyonundan sancım çıktı antibiyotik veriyorlar benimde çok azdı ilk başta sonra aniden yükseldiEnfeksiyonunuz kaç çıkmıştı.Dün idrar verdim bende de çıkmış e nabızımdan gördüm ama benim bi şikayetim yok diye erteledim doktora giderim sonra ilaç yazdırırım demiştim
Çok geçmiş olsun şimdi nasılsın?Kesinlikle ihmal etmeyin 5 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksiyonundan sancım çıktı antibiyotik veriyorlar benimde çok azdı ilk başta sonra aniden yükseldi
İnşallah gelmiş geçmiş olsunİnsallah bunu da atlatmisizdir hayirli dogumlarimiz olsunsu 2-3 hafta daha saglikla gecsin de sonra cok korkmam en azindan
Evet bende öyle bildiğim için 110 tokluk görmek beni acayip geriyodu. Bebek iyi ölçümleri dengeli, suyu iyi, aslında sanırım 2 hafta önce doktorun farkettiği benim hissetmediğim kasılmalarım dışında ki onunda sebebi başka şekerin neden olduğu hiç bi sorun yok. Belki bundan dolayı da olabilir. Bu aya göre nasıl bilmiyorum ama 3 hafta önce gittiğim diyetisyen randevumla bu hafta gittiğim arasında yarım kilo var ben pek kiloda almıyorum çok şükür hamile kaldığım kilonun altındayımYani normalde açlık max 95 tokluk max 140 isterler benim de bu şekildeydi ölçümlerim insülin başlandı diyetle bu şekil devam edince ama benim o ara bebeğin suyu ve ölçümleri fazlaydı kontrol altına almak için de insülin başlatmış olabilir bebek ve suyu iyiyse gerek duymamış olabilir
Kiyamam ya cok gecmis olsunKesinlikle ihmal etmeyin 5 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksiyonundan sancım çıktı antibiyotik veriyorlar benimde çok azdı ilk başta sonra aniden yükseldi
Ben yarın doktorun kapısını çalayım madem bi ürperdim.Size de çok geçmiş olsun.Sağlıkla kucaklayın bebeğiniziKesinlikle ihmal etmeyin 5 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksiyonundan sancım çıktı antibiyotik veriyorlar benimde çok azdı ilk başta sonra aniden yükseldi
evet sağlık ocağında idrar tahlili yapılıyor, benim de enfeksiyonum vardı 3 hafta önce hem hastanede idrar verdim hem sağlık ocağında kontrol amaçlıKızlar hepinize çok geçmiş olsun Bebeklerinizi sağlıkla zamanında kucağınıza alın inşallah en çok korktuğum şey hamilelikte idrar yolu enf normalde çok sık başıma gelirdi çünkü çok şükür hamilelikte yaşamadım ama şu 2 gündür yanma var bebeğin baskısından mı enfeksiyondan mı anlamadım en son 20 gün önce tahlil verdim temizdi ilerlemeden nasıl durdurabilirim yada sağlık ocağında idrar tahlili bakıyorlar mı
Geçmiş olsunKesinlikle ihmal etmeyin 5 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksiyonundan sancım çıktı antibiyotik veriyorlar benimde çok azdı ilk başta sonra aniden yükseldi
Valla bende saldım vurup insülini geçiyorum zaten ekmek tatlı vs kestim sebze ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum çok içimde kalan bişey yiyeceksem hamur işi gibi İnsülin i biraz fazla vuruyorum ölçtükçe strese girip strese girdikçe şekerim daha çok çıkıyordu 2 kontrolde de hem bebek ölçümleri normale döndü hem de suyu çok şükür bazen akışına bırakmak lazımEvet bende öyle bildiğim için 110 tokluk görmek beni acayip geriyodu. Bebek iyi ölçümleri dengeli, suyu iyi, aslında sanırım 2 hafta önce doktorun farkettiği benim hissetmediğim kasılmalarım dışında ki onunda sebebi başka şekerin neden olduğu hiç bi sorun yok. Belki bundan dolayı da olabilir. Bu aya göre nasıl bilmiyorum ama 3 hafta önce gittiğim diyetisyen randevumla bu hafta gittiğim arasında yarım kilo var ben pek kiloda almıyorum çok şükür hamile kaldığım kilonun altındayımo kadar stres oldum ki ama şu şeker muhabbetine 2 gün ara verdim yediklerim çok benzer ama ölçmedim. Stresleniyorum bu 1 haftada az çok öğrendim yine bişey denersen ölçüp ne yapıyor görürüm.
Evet mantar için her iki hamileliğimde de kullandım. Gebelikte mantar için kullanılabilen tek fitil etkisi düşük ama iş görüyorDonaxyl vajinal tablet kullanan var mi enfeksiyon icin daha once
Bende çok yorgun olmaya bağlı olan biri damlalar şeklinde idi, kasılmalar sonrasında olmuştu ve üç gün üst üste sadece sabaha karşı gelmişti. O günlerde randevum olduğundan acile gitmedim, randevumda doktor hem antibiyotik saşe yazdı, magnezyumu artırdı hem de rapor verdi.Aminnenfeksiyon zamani sizin de kanamaniz oldu yani anladigim kadariyla. Sıklıgı ve gorunumu nasildi peki hastaneden ne demislerdi
Bunu bana son kontrolde de yazdı ancak önce saşeyi kullandım ve bu tabletleri henüz kullanmadım. Yazın da bir kutu kullanmıştım. Renkli akıntı için yazmıştı doktorum, enfeksiyon için değil.Donaxyl vajinal tablet kullanan var mi enfeksiyon icin daha once
Çok geçmiş olsun.Kesinlikle ihmal etmeyin 5 haftadır hastanede yatıyorum idrar yolu enfeksiyonundan sancım çıktı antibiyotik veriyorlar benimde çok azdı ilk başta sonra aniden yükseldi
Ben 32 itibariyle çalışamaz aldım ama kadın doğum doktorumdan sanırım sağlık ocağı vermiyorBu arada arkadaşlar, bugün aile hekimine uğradım. 32+0'da haftaya gelip gebelik durum bildirir belgesi almak istediğimi söyledim, çalışamaz yazdıracaktım. iki gündür yürüyecek halim kalmadı artık. Ancak aile hekimim ilk kez böyle bir şey duyduğunu söyledi. Siz çalışabilir belgelerini aile hekiminden almadınız mı?
Açıkçası akşam oldu mu canım çok şekiyor ara öğün olarak yazılan saatte. Ama tutmaya çalışıyorum kendimi. Çok geç saat olmazsa sabah ölçümünü etkilemiyor ama mesela meyve yiyeyim en azından diyip yanlış porsiyon yersem susuzluk çekiyorum o zaman anlıyorum böyle bi tepkim olmuyor normalde çünkü. Biraz ev toplayıp hareket ediyorum ki normalde yasak ama hareket etmezsem şekerim hızlı düşmüyor. Yemezsem boğazım durmuyor akşam oğlum uyuyup kendi başıma kalınca bi kahve içeyim, bi meyve yiyeyim kesmiyor tatlı bişey arıyorum çok can sıkıcıValla bende saldım vurup insülini geçiyorum zaten ekmek tatlı vs kestim sebze ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum çok içimde kalan bişey yiyeceksem hamur işi gibi İnsülin i biraz fazla vuruyorum ölçtükçe strese girip strese girdikçe şekerim daha çok çıkıyordu 2 kontrolde de hem bebek ölçümleri normale döndü hem de suyu çok şükür bazen akışına bırakmak lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?