Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Benimde bugün kontrolüm vardı devlette doğum yapacağım için bi göründüm. Hemde belki tarih verir dedim ama haftaya gel, tahlilleri yaptıralım konuşuruz o zaman dedi. Şeker olduğu için perinatolojiye muhakkak görün, şeker ölçümlerinide getir bana dedi. Ben ne güzel insülin vurup geçiyordum, ölçümlere bakmıyordum hiç yemeyi düzene sokmam lazım, 1 hafta ölçümleri yazıp göstericem bakalım.

Bu arada 36. Haftadan sonra devlette randevusuzda kontrole giden var mı? Kadın özellikle randevu istiyoruz dedi. Ama aynı kişiye randevu bulamıyorum malum

Ben her ilaci kullanamiyorum alerjim var bir coguna
Ondan gec iyilesiyorum

Ben suyu az nst beklenen performansı göstermiyor diye malesef hem özel hem devlette 2-3 günde bir su nst takibine gitmek zorundayım artık çünkü durumu düzelticek hiç bişey yok mecbur yakın takip zehirlenme yok protein kaçağı yok ama damarlarım 3. Trimesteri kaldırmıyor artık tansiyon ilacı, coraspin, progestan ve muhtemelen bi de şeker ilacı olcak vitaminleri saymıyorum

Cidden hiç umrumda değil canımın derdine düştüm valla ne derlerse desinler

Sorma
23 aylik oglum var onla ilgilenmeye calisiyorum bide
Yoksa tum gun yatardim valla
Gece uyuyamadim oksurmekten
Karnima da kramplar girdi
Su 1 ay da gecse hayirlisiyla
Son haftalar insan daha fazla yoruluyor cidden. Sağlıkla alalım kucağımıza inşallah

Rabbim sağlıkla lucağına almak nasip etsin canım, önceliğin sqğlığınız ikiniz içinde. Yardıma ihtiyacın var mı yok mu çağırsaydın demezler, illa söylenecek bişey bulurlar boşver ben artık açık açık söylüyorum istemediğim bişey olursada. Hamileliğime versinler en kötü ne olacak

Kızlar alıntılayamadım geriden geldim okurken geçmiş olsun çok Matmazel - hastalık normalde de zor

Ben de dün gece yarım saat kadar regl ağrısı gibi bir ağrı yaşadım niye oldu anlamadım gece zaten genel olarak karnım sert gibiydi. Bugün de çok yoğundum sabahtan beri dışarlardayım ama şu an 5 dk yürüyebilecek mecalim kalmadı oturdum bir yerde bacak arası inanılmaz ağrıdı inşallah ters bir durum yoktur çarşamba randevum var

Ben hiç içime atmıyorum yoksa daha kötü patlıyorum neye canım sıkıldıysa pat pat. Hormonlar sana yaramadı diyip eşim benden kaçıyor kardeşim dua et hamilesin diyor ama yapıcak bişey yok söylemezsem daha kötü

Sagolasin canim
Gece bende 10 dk kadar sanci cektim
Resmen yumurtaliklarim sancidi
Bacaklarim da cok agriyor
Son aya ozel sürüm geldi sanirim

Kızlar biz geldik doktordan. 33+4 çıktı minişim. 1 hafta önden gidiyor dedi doktorum bu durum doğumu etkiler mi dedim yoo hayır dedi. 2258 gr olmuşuz. 2 hafta sonra bir daha randevumuz nst başlayacakmış. Bir de size bir foto atalım dedik teyzeleri.

Eklentiler

• f8d2054a-6cee-4357-9370-f844937b1867.webp
    68,4 KB · Görüntüleme: 22
Kizlar size bi derdimi paylasicam
Icime attikca daha da geriliyorum
Siz olsaniz napardiniz bu durumda
Ozet gecmeye calisicam
Annem babam ben abim olcak insanla yaklasik 7 8 yildir konusmuyorduk
Abim ailemin ust katinda oturuyordu binanin tapusu tekti ve abimin karisi olcak insan tapuyu isteyecek kadar malgöz bi insandi neyse olaylar oldu abi olcak insan tasindi gitti ev aldi kendine dusunun
Ki ailemin binasinda yasarken annem ayagini kirmisti, karisinin korkusuna kapiyi tiklatip gecmis olsun diyemeyen bi asalakti kendisi
Neyse aradan yillar gecti karisi bunu dehlemis bildiginiz
Evde de kadin oturuyor bi tane ogullari var kadinin umru degil calisiyormus zaten cocuk da 10 11 yasinda falan
Bu abi olcak insan babama ulasiyor kendini acindiriyor falan iste kiraya cikmis ikinci el esya almis cocugu da okula birakip aliyormus kadinin evine goturup cocuga yemek hazirliyormus odevini yaptiriyormus sonra kendi evine geciyormus
Ben birsey demedim babam annem kendi fikirleri kendi evlatlari, karismadim ama cok da kaptirmayin kendinizi dedim
Cunku kadin abi olcak insana demis ki bosanalim sonra ilerde belki barisiriz blabla
Kadin zaten evliyken de 2 3 telefonu olan biriydi
Sagi solu belli degildi degisik biriydi neyse detaya girip daha da gerilmek istemiyorum
Bense ailem evime geldiginde birseyler getirdiklerinde gerek yok hersey var diyen biriyim
Evlerine giderim donuste cantama gizli para koymus olurlardi eve gelince farkeder gucenirdim ask olsun var paramiz derdim
Esimde istemezdi hayatim gerek yok sagolsunlar derdi
Bide benim babam para harcardi herseyin iyisini alirdi ama yillarca anneme idare etmemiz lazim diyen biriydi o yuzden ben hep gerek yok diyerek istemezdim hani şukur derdim halimize
Olaya gelince gecen bu abi denen insan cocugun okuluna yakin bi yere tasincam demis babam da temizlikci tutma beraber hallederiz demis
Bu arada annemin belinde 5 tane fitik var igne tedavisi fizik tedavi vs goruyor bacagina vuruyor agri. Bende babamla tartistim niye bos eve 2 3 bin verip temizletmiyor da siz gidiyosunuz annem zaten rahatsiz dedim. Bak cocugun esyalari utulencek gelip oglumun basinda dur ben isleri halledeyim diyemiyorum kadina, sen temizlige goturuyosun dedim o calismicak basimizda durcak dedi tabi yemedim ben bunu mesafe koydum babama anneme de oyle gerci
Gecen annem agzindan kacirdi abi olacak insanin oglunun servis parasini babam oduyormus
Cocugu arada okul cikisi alip gezdiriyorlardi bende iyi yapiyonuz torununuz sonucta diyordum ama her ay haraca baglar gibi bi durum oldugunu bilmiyordum sok oldum daha neler var kimbilir
Cocugu ne bayramda ne seyranda getirip dedenin elini öp dememistir bense hergun goruntulu ararim her ay 3 4 gun gider kalirim torunlarini ozluyorlar diye. Dogumdan sonra da 40gun orda kalacaktim su an vazgectim kizlar cok kirginim aileme. Oglu tasinirken karisi tavandaki kopukleri lime lime kesmisti eve zarar verip cikmisti babama kalsa ev oyle kalacakti oralari zorla yenileyip kiraci buldum onlara bi gelir kapiniz olsun bos durmasin diye. Ama kiymetli yine oglu oldu
Cocuga biberonla mama alcaktim laf arasinda konusmustuk annem ben alayim demisti ama sonra lafini hic acmadi bende acmadim sonucta kimseye guvenip ilerlemiyorum
Neyse annem belinden lazer oldu doktor 4 gun yatman lazim demis bana da dedi sana haftaya geleyim bende dedim toparlan sorun yok haftasonu esim evdeyken utuyu halletmeye caliscam dedim
Dun 1 bugun 2, annem komsunun kizi ev almis diger komsular oraya gidiyormus ev gormeye bende gidiyorum hediyesini almistim dedi
Yahu dedim geberiyorum oksurmekten cocuga zor bakiyorum, yavrum ben oksurdukce gelip dizimden opuyor beni o bile aciyor bana, madem bi yerlere gidebiliyosun babama soyle arabaniz var mesafemiz 1 saat, kalmak istmeiyorsan da sabah gelin aksam donun az dinleneyim en azindan surda dimi
Ailem o kadar degisti ki taniyamiyorum cok moralim bozuk kizlar
Insan ailesine de guvenemeyecekse kime guvenecek

çevreni hamileyken tanırsın derlerdi de inanmazdım valla çok iyi anlıyorum seni canım benzer durumlar yaşıyoruz benim de ailem uzakta başka şehirde tabii ki 7-24 gelip başımda duramazlar kardeşlerim okula gidiyor vs ama ara tatilde mesela gelirler sandım kardeşlerimi tatile götürmüşler kafaları dağılsın diye doğumdan sonra kırkım çıkana kadar kalırsın diyorum ara tatil başlayana kadar kalırım sonra biraz onları gezmeye götürürüz bunalıyorlar diyor biz hiç çocuk olmadık sanki insan evladı olunca biraz daha net anlayıp sorguluyor hani diyolardı ya yıllarca anne baba olunca anlarsın diye ben olsam çocuğuma asla böyle yapmazdım diyince kırılmaya başlıyoruz bence bosver sen bebeğine ver sağlığına odaklan sizden daha önemlisi yok

Canim ogluma hamileyken boyle degillerdi
Ne zaman ogullari piyasaya cikti ozellikle babam cok degisti
Ben maddi olarak zorlandigimizda bile belli etmiyordum ki uzulmesinler diye
Kendini acindirana yagdiriyorlarmis demek ki
Ne bicim sistem ya
Dediler bu sefer ilk 1 2 ay bizde kalirsin
Ben aile evi de olsa rahat edemiyorum kendi evim kadar
Ama dedim tamam babam yalniz kalmasin oyle yapalim
Kendi esimi dusunmedim dusun yani
Esim de olsun idare ederim sen stres yapma dedi
Adam yemek tarifi stokluyor kendine biz orda kalirken kendine pisirmek icin
Bende uzuluyordum ailemde kalcaz ama onlarin da uyku duzeni bozulcak maddi yük de olmus olcaz az da olsa diye
Bezini mendilini herseyi stokladim zaten onlara yük olmayayim diye
Ama su yaptiklarina bak
Kendi ailemden asla beklemezdim boyle birsey
Vazgectim gidip kalmaktan, aramayacagim bile cok kirildim

Hayretler içinde okudum . Biz iki kız kardeşiz erkek yok, olsa nasıl olur bilmiyorum ama annem de babam da her şeyime koştular hala da koşuyolar, bizim de 1 saatlik mesafemiz var şu an hastayım desem yine uçarak gelirler Allah başımdan eksik etmesin . Mesafe koyman iyi olmuş arkadaşım , ana baba da olsa insan hamilelikte yapılan hiç bi şeyi unutmuyor maalesef Evladının merhametine gözlerim doldu , hiç kıyamadım yanımda olsan sana kocaman sarılmak isterdim , hiç sıkma canını , biz kimin iyi kimin kötü günde yanımızda olduğunu hiç unutmuyoruz .

Sagol canim benim
Aslinda annem babam hic boyle degillerdi
Annem o kadar bel agriisinin arasinda ogluma tarhana makarna salca falan yapti getirdi
1 saat mesafe var onlara gidecegimde sen cocukla perisan olma diyip gelip kendileri alip goturuyorlardi beni
Sonra da donerken esim aliyordu gelip
Bi sorun yoktu hani aramizda
Ben birsey talep etmiyordum zaten maddi olarak onlardan
Annemin lazer tedavisi benim gribe denk geldi
Belim cok agriyor ilaclarla ayakta duruyorum dedi bana ama oglunun evine gitti o tasinirken
Yatmam lazimmis haftaya sana geleyim diyip komsu gezmesine gitti soktayim yani
Bugun nasilsin demistim sabah, daha iyyim sen nasilsin dedi ben daha da kotulestim dedim balli limon ic diyor bana
Sagol anne denedim herseyi zaten dedim bende
Gercekten o kadar kirginim ki onlara
Hic arayip sorasim bile gelmiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…