• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Dun tavrimi koyduktan sonra gidip ebebekten yuklu alisveris yapmislar
Ama alirken bana sormadiklari icin yanlis biberonu falan almislar arasaydiniz bi zahmet falan dedim bende
Benim istedigimden de orda kalmamis stokta
Biberonlari iade ettirttim
Dusun aramiyorlar bile hangisini alalim diye😒
Ya biliyomusun ne düşünüyorum. Kardeşlerin arasını ebeveynler bozuyor bence. Adaletsizce davrandıklarında otomatik olarak hem kardeşine hem ebeveynlerine öfke beslemeye başlıyosun. Aslında maddi şeylerin bu süreçlerde değeri o kadar düşük ki ne hissettirdikleri önemli

Kisirlastirmak olarak dusunmedim hic ama Allah korusun es kaza gebelik olusma ihtimalini dusunmek bile istemiyorum artik cunku 🫠 3 yil bebegim olsun diye ugrastim oglum oldu simdiki bebegim supriz oldu hayat ne tuhaf
Bi zamanlar deli gibi cabaladigin sey icin artik tamam diyip deli gibi onlem almak🤓
Yani doktorum dünyanın bin türlü hali var ve hikayemiz daha bitmedi ne yaşayacağız meçhul dedi hakta verdim spiralde bir garip adeti uzatıyor kanama miktarını artırıyor vs ama 3. Bir çocuk Allahım korusun isteyenlere versin amin ürperiyorum🥲

Kizlar size bi derdimi paylasicam
Icime attikca daha da geriliyorum
Siz olsaniz napardiniz bu durumda
Ozet gecmeye calisicam
Annem babam ben abim olcak insanla yaklasik 7 8 yildir konusmuyorduk
Abim ailemin ust katinda oturuyordu binanin tapusu tekti ve abimin karisi olcak insan tapuyu isteyecek kadar malgöz bi insandi neyse olaylar oldu abi olcak insan tasindi gitti ev aldi kendine dusunun
Ki ailemin binasinda yasarken annem ayagini kirmisti, karisinin korkusuna kapiyi tiklatip gecmis olsun diyemeyen bi asalakti kendisi
Neyse aradan yillar gecti karisi bunu dehlemis bildiginiz
Evde de kadin oturuyor bi tane ogullari var kadinin umru degil calisiyormus zaten cocuk da 10 11 yasinda falan
Bu abi olcak insan babama ulasiyor kendini acindiriyor falan iste kiraya cikmis ikinci el esya almis cocugu da okula birakip aliyormus kadinin evine goturup cocuga yemek hazirliyormus odevini yaptiriyormus sonra kendi evine geciyormus
Ben birsey demedim babam annem kendi fikirleri kendi evlatlari, karismadim ama cok da kaptirmayin kendinizi dedim
Cunku kadin abi olcak insana demis ki bosanalim sonra ilerde belki barisiriz blabla
Kadin zaten evliyken de 2 3 telefonu olan biriydi
Sagi solu belli degildi degisik biriydi neyse detaya girip daha da gerilmek istemiyorum
Bense ailem evime geldiginde birseyler getirdiklerinde gerek yok hersey var diyen biriyim
Evlerine giderim donuste cantama gizli para koymus olurlardi eve gelince farkeder gucenirdim ask olsun var paramiz derdim
Esimde istemezdi hayatim gerek yok sagolsunlar derdi
Bide benim babam para harcardi herseyin iyisini alirdi ama yillarca anneme idare etmemiz lazim diyen biriydi o yuzden ben hep gerek yok diyerek istemezdim hani şukur derdim halimize
Olaya gelince gecen bu abi denen insan cocugun okuluna yakin bi yere tasincam demis babam da temizlikci tutma beraber hallederiz demis
Bu arada annemin belinde 5 tane fitik var igne tedavisi fizik tedavi vs goruyor bacagina vuruyor agri. Bende babamla tartistim niye bos eve 2 3 bin verip temizletmiyor da siz gidiyosunuz annem zaten rahatsiz dedim. Bak cocugun esyalari utulencek gelip oglumun basinda dur ben isleri halledeyim diyemiyorum kadina, sen temizlige goturuyosun dedim o calismicak basimizda durcak dedi tabi yemedim ben bunu mesafe koydum babama anneme de oyle gerci
Gecen annem agzindan kacirdi abi olacak insanin oglunun servis parasini babam oduyormus
Cocugu arada okul cikisi alip gezdiriyorlardi bende iyi yapiyonuz torununuz sonucta diyordum ama her ay haraca baglar gibi bi durum oldugunu bilmiyordum sok oldum daha neler var kimbilir
Cocugu ne bayramda ne seyranda getirip dedenin elini öp dememistir bense hergun goruntulu ararim her ay 3 4 gun gider kalirim torunlarini ozluyorlar diye. Dogumdan sonra da 40gun orda kalacaktim su an vazgectim kizlar cok kirginim aileme. Oglu tasinirken karisi tavandaki kopukleri lime lime kesmisti eve zarar verip cikmisti babama kalsa ev oyle kalacakti oralari zorla yenileyip kiraci buldum onlara bi gelir kapiniz olsun bos durmasin diye. Ama kiymetli yine oglu oldu
Cocuga biberonla mama alcaktim laf arasinda konusmustuk annem ben alayim demisti ama sonra lafini hic acmadi bende acmadim sonucta kimseye guvenip ilerlemiyorum
Neyse annem belinden lazer oldu doktor 4 gun yatman lazim demis bana da dedi sana haftaya geleyim bende dedim toparlan sorun yok haftasonu esim evdeyken utuyu halletmeye caliscam dedim
Dun 1 bugun 2, annem komsunun kizi ev almis diger komsular oraya gidiyormus ev gormeye bende gidiyorum hediyesini almistim dedi
Yahu dedim geberiyorum oksurmekten cocuga zor bakiyorum, yavrum ben oksurdukce gelip dizimden opuyor beni o bile aciyor bana, madem bi yerlere gidebiliyosun babama soyle arabaniz var mesafemiz 1 saat, kalmak istmeiyorsan da sabah gelin aksam donun az dinleneyim en azindan surda dimi

Ailem o kadar degisti ki taniyamiyorum cok moralim bozuk kizlar
Insan ailesine de guvenemeyecekse kime guvenecek
Şu kısımda kendimi gördüm. Her şeye vakit var. Gerçekten her şeyi yapabiliyorlar. Ama vallahi ağzımla yardıma ihtiyacım var dememe rağmen bahaneyle geçiştirildim şimdiye kadar. Ne zaman son 1 haftadır riskim ortaya çıktı şimdi akşam üstü konuşuyorduk babam eşimin dükkanına gelcekti ben öylesine annemde gelsin istemiştim annem kahvaltı hazırla mutfak dolaplarını indirip silelim dedi. Çok şaşırdım çünkü cidden evime bile ayda 1 falan belki geliyor. Oğluma totalde 7 buçuk 8 gün anca baktı şu an 3 yaşını geçti. 7 gününde geçen sene hastanede yatıyordum. Ve o ilk ayrılığımızdı saatlik ayrılığımız bile olmamıştı aylarca canımız çıktı bi kere napabilirim demedi. İnanki bende yavaştan uzaklaştım artık eskisi gibi arayıp sormuyorum. Farketmiş geçen kardeşime eskisi gibi aramıyor demiş. Bizim öyle 1 saat falan yok aramızda minibüsle 20-25 dk arabayla 15 dk mesafede oturuyoruz. Tek mesele çalışıyor olması. Okulda kadrolu çalışıyor, 15 tatil en rahat izin alacağı okulun açık olduğu dönem haftasını tamamlayabilirse doğumda o zamana denk geliyor. Geçen bana güvenme uzun süre izin alamam diyor 🙄 ki o kadar çok sorun silsilesi var ki oğlumdaki gibi hemen ayaklanabilir miyim hastaneden çıkabilir miyim meçhul. bak benim benzer şekillerde kıyaslancak bi kardeşimde yok bana Özel mi bu tavır yoksa annem kardeşime de mi böyle davranır bilemiyorum malesef. En azından sen kişisel bişey olduğunu biliyosun ben annem böyle biri mi yoksa bana mı özel onu da bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Kizlar dogumda tuplerini baglatacak olan var mi?
Yaşim 32, Allah isteyene versin şükür 2 tane cocugum olmus olacak acaba doktora soylesem baglar mi
Devlette 35ten once baglamiyorlarmis
Sizce mantikli m ibaglatmak
Bende yaş sınırı var diye biliyorum yoksa 27 yaşındayım bence benimde bi tüp bağlatmasına ihtiyacım var ama yapmıyorlar galiba gerçi doğumum özelde olcak ama yine de eşim razı gelmez sanırım geri dönüşsüz ya da riskli bi durum olacağını düşündüğü için bu durumda eş onayı da alıyorlar diye biliyorum yanlışımda olabilir tabi. Spiral taktırıcam ben bu sefer o yüzden

Kisirlastirmak olarak dusunmedim hic ama Allah korusun es kaza gebelik olusma ihtimalini dusunmek bile istemiyorum artik cunku 🫠 3 yil bebegim olsun diye ugrastim oglum oldu simdiki bebegim supriz oldu hayat ne tuhaf
Bi zamanlar deli gibi cabaladigin sey icin artik tamam diyip deli gibi onlem almak🤓
Bence tüp bağlatmak gibi cerrahi bi süreç yerine deri altı implant düşünebilirsiniz çevremde çok fazla kullanan var ve çok memnunlar ayrıca geri dönüşü de mümkün

Sizinde biraz olsun hareket etseniz mesela mutfak toplasanız, evi toplasanız yavaş yavaş, koştur koştur iş yapmaktan bahsetmiyorum yani, yine de karnınız sertleşiyor mu? Yani rahim kasılmıyor bebek sabit kalıyor heykel gibi saolsun. Oturuyorum çözülüyor. Ama böyle olduğu için iş yapmakta zorlanıyorum hemen o sertliğini vajinal baskı olarak hissediyorum. Zaten ultrasonda da baskısı olduğu görülüyor ama rahim ağzı uzunluğum iyi o yüzden biraz daha rahatız bu konuda. Ama şu sabitleniyor olması çok yoruyor beni

Kızlar selam.
34 haftalığım bebeğimin kilosu 2200 dedi doktor. Bana biraz az geldi.
Sizinkilerin kilosu nasıl?

Sizinde biraz olsun hareket etseniz mesela mutfak toplasanız, evi toplasanız yavaş yavaş, koştur koştur iş yapmaktan bahsetmiyorum yani, yine de karnınız sertleşiyor mu? Yani rahim kasılmıyor bebek sabit kalıyor heykel gibi saolsun. Oturuyorum çözülüyor. Ama böyle olduğu için iş yapmakta zorlanıyorum hemen o sertliğini vajinal baskı olarak hissediyorum. Zaten ultrasonda da baskısı olduğu görülüyor ama rahim ağzı uzunluğum iyi o yüzden biraz daha rahatız bu konuda. Ama şu sabitleniyor olması çok yoruyor beni
Ay evet evet bende aynı durumu yaşıyorum.
Biraz yürüyüşe çıkayım diyorum bebek karnımın içinde kendini sağa sola çekip kaskatı kesiliyor sanki.

Ay evet evet bende aynı durumu yaşıyorum.
Biraz yürüyüşe çıkayım diyorum bebek karnımın içinde kendini sağa sola çekip kaskatı kesiliyor sanki.
Ya keşke yürüyüşle olsa mesela makine boşaltıp doldurucak, evin içinde yarım saat yavaş yavaş odalar arası yürüyerek ev toplıyıcam diyelim önce sakinleşiyor Okey o normal tamam ama bi noktada bi yerde toplanıyor artık yürümek eziyet olmaya başlıyo. Hele dışarıdayız diyelim hastane işi vs. Mümkün değil arabadaysam oturuyosam çözülüyor, ama hareketli olduğum zamanlarda sürekli böyle. Oğlum böyle değildi sanki bu kadar değildi en azından tam hatırlamıyorum ki ya

Ya keşke yürüyüşle olsa mesela makine boşaltıp doldurucak, evin içinde yarım saat yavaş yavaş odalar arası yürüyerek ev toplıyıcam diyelim önce sakinleşiyor Okey o normal tamam ama bi noktada bi yerde toplanıyor artık yürümek eziyet olmaya başlıyo. Hele dışarıdayız diyelim hastane işi vs. Mümkün değil arabadaysam oturuyosam çözülüyor, ama hareketli olduğum zamanlarda sürekli böyle. Oğlum böyle değildi sanki bu kadar değildi en azından tam hatırlamıyorum ki ya
Doktora sorduğumda bebek rahat edemediği zaman kendini kasıyordur dedi.
Sol tarafına yatarsan rahatlar demişti.

Yaşim 32, Allah isteyene versin şükür 2 tane cocugum olmus olacak acaba doktora soylesem baglar mi
Aynı yaştayız 2. Çocuğum benim de açıkçası doktora teklif edicem bende 3. Çocuğu kaldıracak psikolojiye sahip değilim. Birde geçenlerde bir arkadaşım ria olmasına rağmen hamile kaldı hiç riske atmak istemiyorum o yüzden 😒

Kuzum senin durumun biraz daha riskli olduğu için belki bebekte yoruluyordur. Fazla yorma kendini 🙏 benim bebek kasılması vs olmuyor ama çok belim ağrıyor ve son zamanlarda ara ara kasığıma sanki anlık bıçak saplıyorlar kalıyorum 3 5 saniye olduğum yerde. Son haftalarımız artık normal diye düşünüyorum ben bilemiyorumda sorucam doktora bakalım 🤷‍♂
Kızlar selam.
34 haftalığım bebeğimin kilosu 2200 dedi doktor. Bana biraz az geldi.
Sizinkilerin kilosu nasıl?
Ben cuma günü kontroldeydim, 33+6 neredeyse 2.400 dedi. Bence normal son haftalarda iyice besleniyorlar zaten kilo alıyorlar merak etme 😊
Kızlar merhaba tetanoz aşısı yaptıran ve bir sorun yaşayan oldu mu?
Kol ağrısı dışında bi sorun yaşamadım canım, 2 3 günde kolumu kımıltamadım desem yeridir ama ağır bi aşı olduğu için çok normal dedi doktorum
2. Gebelik daha ağır geçiyor bence, bende bu kadar ağır değildim daha fazla hareket ediyordum ama bunda öyle değilim mesela. Ben birazda yaşa bağlıyorum, ilk gebelikte 21 yaşındaydım bunda 29 neredeyse 30 olucam ondan sebep diyorum birazda 🤣

Bugün arkadaşımla bunu konuştuk bizde. Eşimle hiç konuşmadım bu mevzuyu ama hiçte aklıma gelmedi açıkçası. İlk doğumdan sonra 40 çıktığı anda ilk önce bakırlı spiral taktırdım, sonra hormonluya geçtim. Yaklaşık 6 sene bu şekilde korundum 🙈 en son geçen sene çıkarttım işte, sonra pcos var diye doğum kontrol ilacı kullandım 6 7 ay bıraktıktan yaklaşık 3 4 ay sonra hamile kaldığımı öğrendim. Sanırım yine olsa yine spiral düşünürüm muhtemelen

Doktora sorduğumda bebek rahat edemediği zaman kendini kasıyordur dedi.
Sol tarafına yatarsan rahatlar demişti.
Oturunca rahatlıyor da benim hareketlerimi çok kısıtlıyor bi de şu sıralar bi sağda başı yan duruyor bi kafası yukarda yer değiştiriyor. O da yorucu tabi

Back
X