• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Sizinde biraz olsun hareket etseniz mesela mutfak toplasanız, evi toplasanız yavaş yavaş, koştur koştur iş yapmaktan bahsetmiyorum yani, yine de karnınız sertleşiyor mu? Yani rahim kasılmıyor bebek sabit kalıyor heykel gibi saolsun. Oturuyorum çözülüyor. Ama böyle olduğu için iş yapmakta zorlanıyorum hemen o sertliğini vajinal baskı olarak hissediyorum. Zaten ultrasonda da baskısı olduğu görülüyor ama rahim ağzı uzunluğum iyi o yüzden biraz daha rahatız bu konuda. Ama şu sabitleniyor olması çok yoruyor beni

Aynıyım canım ayaktaysam kıpırdayamıyorum ve bir kaç saniye bekliyorum. Çok sık oluyor bu aralar o kadar sertleşiyorki karnım geriliyor ve hareket ettiğimde canım acıyor

Kuzum senin durumun biraz daha riskli olduğu için belki bebekte yoruluyordur. Fazla yorma kendini 🙏 benim bebek kasılması vs olmuyor ama çok belim ağrıyor ve son zamanlarda ara ara kasığıma sanki anlık bıçak saplıyorlar kalıyorum 3 5 saniye olduğum yerde. Son haftalarımız artık normal diye düşünüyorum ben bilemiyorumda sorucam doktora bakalım 🤷‍♂

Ben cuma günü kontroldeydim, 33+6 neredeyse 2.400 dedi. Bence normal son haftalarda iyice besleniyorlar zaten kilo alıyorlar merak etme 😊

Kol ağrısı dışında bi sorun yaşamadım canım, 2 3 günde kolumu kımıltamadım desem yeridir ama ağır bi aşı olduğu için çok normal dedi doktorum

2. Gebelik daha ağır geçiyor bence, bende bu kadar ağır değildim daha fazla hareket ediyordum ama bunda öyle değilim mesela. Ben birazda yaşa bağlıyorum, ilk gebelikte 21 yaşındaydım bunda 29 neredeyse 30 olucam ondan sebep diyorum birazda 🤣
Ben ilkinde 24 yaşındaydım şimdi 27yim çok vakit kaybetmemişim Allah'tan 30 olsam ne gelirdi başımıza kestiremiyorum 😂 hala hamile kaldığım kiloyu geçemedim kıyafetlerinden karnım belli olmuyor ama keşke karnım olsaydı bence daha rahat ederdim bence yani ağırlık merkezin değişiyor ama değişmiyor her şey aşağı doğru hiç hoş değil 😏 Perşembe günü suyu hala aynıydı ama azda olsa bi gelişme kilo artışı vardı şükür. Bugünde çok hareketli gerçekten maşallahı var 🥹

Aynıyım canım ayaktaysam kıpırdayamıyorum ve bir kaç saniye bekliyorum. Çok sık oluyor bu aralar o kadar sertleşiyorki karnım geriliyor ve hareket ettiğimde canım acıyor
Ay valla bizde durumlar karışık ondan kaynaklı olabilir diyordum yalnız olmadığıma normal olduğuna biraz sevindim galiba

Ay valla bizde durumlar karışık ondan kaynaklı olabilir diyordum yalnız olmadığıma normal olduğuna biraz sevindim galiba

Normal herhalde canım çünkü kontrolüm felanda oldu yani herhangi bir sıkıntı da yok. Bebek doğum pozisyonuna dönmüş dedi 31+5 te ben de ona bağlıyorum herhalde ondan oluyor. Geçen gün işten geldim eşime sarıldım o bile karnın ne kadar sert dedi hissetti yani.

Baglatinca tekrar actirmayi dusunmuyorum zaten kizlar
Hani nasilsa baglattim rahatliginda salmam durumu ama Allah uzun omur versin baska cocuk dusunmuyorum o yuzden🙏 rabbim isteyene versin
Şahsen sezeryan olsam bende bağlatırım canım. Bende 3. çocuğu düşünmüyorum artık zaten yaşımda 37 oldu. İleri yaşta gebelikte zor, annelikte. Annemde bu yaştayken bağlatmış ve bence en mantıklısı bende doğumdan sonra en makul korunma yöntemini seçeceğim kafam rahat olsun. Allah isteyene versin dediğin gibi.

Sizinde biraz olsun hareket etseniz mesela mutfak toplasanız, evi toplasanız yavaş yavaş, koştur koştur iş yapmaktan bahsetmiyorum yani, yine de karnınız sertleşiyor mu? Yani rahim kasılmıyor bebek sabit kalıyor heykel gibi saolsun. Oturuyorum çözülüyor. Ama böyle olduğu için iş yapmakta zorlanıyorum hemen o sertliğini vajinal baskı olarak hissediyorum. Zaten ultrasonda da baskısı olduğu görülüyor ama rahim ağzı uzunluğum iyi o yüzden biraz daha rahatız bu konuda. Ama şu sabitleniyor olması çok yoruyor beni
Benimde tam tersi canım ya. Oturunca ya sertleşiyor, ya hareket ediyor durmuyor ayakta çıt yok yumuşacık. İş yaparken nefesim tıkanıyor en büyük problem bu şuanda.

Normal herhalde canım çünkü kontrolüm felanda oldu yani herhangi bir sıkıntı da yok. Bebek doğum pozisyonuna dönmüş dedi 31+5 te ben de ona bağlıyorum herhalde ondan oluyor. Geçen gün işten geldim eşime sarıldım o bile karnın ne kadar sert dedi hissetti yani.
Malesef benimki bi yan pozisyon alıp bi makat geliş pozisyon alıyor sürekli dönüyor çok yorucu bu keşke bi pozisyonda sabit kalsa

Benimde tam tersi canım ya. Oturunca ya sertleşiyor, ya hareket ediyor durmuyor ayakta çıt yok yumuşacık. İş yaparken nefesim tıkanıyor en büyük problem bu şuanda.
Yok ya ayaktaysam bi noktada öyle bi vajinal baskı oluyor ki kontrol edemiyorum yürüyemiyorum oturmak zorunda kalıyorum yoksa gittikçe baskı artıyor. Bazen otururkende oluyor. Gerçi doktor bu baskının ultrasonda da göründüğünü söyleyip progestan başlattı. Benimde otururken ve yatarken yumuşak sağıma vurmayı çok veriyor ya ayakları orda oluyor ya kafası. Çürüttü bence içerden sağ yanımı

Ben ilkinde 24 yaşındaydım şimdi 27yim çok vakit kaybetmemişim Allah'tan 30 olsam ne gelirdi başımıza kestiremiyorum 😂 hala hamile kaldığım kiloyu geçemedim kıyafetlerinden karnım belli olmuyor ama keşke karnım olsaydı bence daha rahat ederdim bence yani ağırlık merkezin değişiyor ama değişmiyor her şey aşağı doğru hiç hoş değil 😏 Perşembe günü suyu hala aynıydı ama azda olsa bi gelişme kilo artışı vardı şükür. Bugünde çok hareketli gerçekten maşallahı var 🥹
Çok şükür canım, bu bile senin için büyük gelişme 🙂 hareketli olmasıda çok iyi işte ne istiyorsun çociktan 🙈 valla cidden fazla vakit kaybetmemişsin, ben keşke daha erken yapsaydım pişmanlığı yaşıyorum🤣

Evet cok varrr bi de benim ilk olacak daha nasipse 😇 dort gozle bekliyorum resmen her gun gun sayiyorum
Bir an önce alalım sağlıkla inşallah kucağımızada sevelim artık 🥰

Bende yaş sınırı var diye biliyorum yoksa 27 yaşındayım bence benimde bi tüp bağlatmasına ihtiyacım var ama yapmıyorlar galiba gerçi doğumum özelde olcak ama yine de eşim razı gelmez sanırım geri dönüşsüz ya da riskli bi durum olacağını düşündüğü için bu durumda eş onayı da alıyorlar diye biliyorum yanlışımda olabilir tabi. Spiral taktırıcam ben bu sefer o yüzden
Spirali dogumdan ne kadar süre sonra takiyorlar
Benim ilk dogumumda 50 gun kanama lekelenme bitmemisti ve dogumdan 2 ay sonra regl oldum
Esin neden razi gelmez🤥
Ben esime tuplerimi baglatsam mi dedim olur nasil istersen dedi
Anladi mi bilmiyorum sdjfkdk
Bende yaş sınırı var diye biliyorum yoksa 27 yaşındayım bence benimde bi tüp bağlatmasına ihtiyacım var ama yapmıyorlar galiba gerçi doğumum özelde olcak ama yine de eşim razı gelmez sanırım geri dönüşsüz ya da riskli bi durum olacağını düşündüğü için bu durumda eş onayı da alıyorlar diye biliyorum yanlışımda olabilir tabi. Spiral taktırıcam ben bu sefer o yüzden

Aynı yaştayız 2. Çocuğum benim de açıkçası doktora teklif edicem bende 3. Çocuğu kaldıracak psikolojiye sahip değilim. Birde geçenlerde bir arkadaşım ria olmasına rağmen hamile kaldı hiç riske atmak istemiyorum o yüzden 😒
Ria ne 🤥
Tupleri baglatmasina ragmen hamile kalan duydum bende cok fazla
Hicbisey kesin degil yani
ki benim amh 3 yil once 0.13tu dusun
Ona ragmen belki su an 0.01lerde bile olabilir ama yine de riske atmak istemiyorum hic
hani belki 3.cocuk denesem olmayacak ama hep istemeyince olur ya korkuyorum o yuzden
Allah isteyene versin insallah
Bugün arkadaşımla bunu konuştuk bizde. Eşimle hiç konuşmadım bu mevzuyu ama hiçte aklıma gelmedi açıkçası. İlk doğumdan sonra 40 çıktığı anda ilk önce bakırlı spiral taktırdım, sonra hormonluya geçtim. Yaklaşık 6 sene bu şekilde korundum 🙈 en son geçen sene çıkarttım işte, sonra pcos var diye doğum kontrol ilacı kullandım 6 7 ay bıraktıktan yaklaşık 3 4 ay sonra hamile kaldığımı öğrendim. Sanırım yine olsa yine spiral düşünürüm muhtemelen
Bakirli mi daha iyi hormonlu mu
Bide taktirinca ne kadar sure kalabiliyor

Çok şükür canım, bu bile senin için büyük gelişme 🙂 hareketli olmasıda çok iyi işte ne istiyorsun çociktan 🙈 valla cidden fazla vakit kaybetmemişsin, ben keşke daha erken yapsaydım pişmanlığı yaşıyorum🤣

Bir an önce alalım sağlıkla inşallah kucağımızada sevelim artık 🥰
Aynen zaten suyu için bi çözüm yok azalmasın yeter ama kan akışı için tansiyon ilacı başladım. Belki onun etkisi vardır. Hareketli de ya yan duruyor ya makat geliş. Sürekli yer değiştiriyor çok yorucu 😵‍💫 Bi de sağ tarafımı rahat bırakmıyor ya kafası sağda ya ayakları bi itiyor yırtıcak gibi hissettiriyor çürüdü bence içerden sağ tarafım hareketleri azalmadan önce de sağ tarafımı rahat bırakmıyordu yine başladı 😂

Bence tüp bağlatmak gibi cerrahi bi süreç yerine deri altı implant düşünebilirsiniz çevremde çok fazla kullanan var ve çok memnunlar ayrıca geri dönüşü de mümkün
Yok zaten sezeryan olacagim icin ekstra cerrahi mudahele gerekmiyor acmisken bagliyorlarmis birkac kisiden duydum ondan hazir actirmisken kurcalatayim dedim 🤓

Şahsen sezeryan olsam bende bağlatırım canım. Bende 3. çocuğu düşünmüyorum artık zaten yaşımda 37 oldu. İleri yaşta gebelikte zor, annelikte. Annemde bu yaştayken bağlatmış ve bence en mantıklısı bende doğumdan sonra en makul korunma yöntemini seçeceğim kafam rahat olsun. Allah isteyene versin dediğin gibi.
Amin canim
Bi tanidigim 4.dogurdu
Kaza oldu bende korktum tupleri baglattim en sonunda dedi
Su an oglum 2 yasinda olacak
Bide yenidogan eklenecek hayatimiza
3.cocuk gibi bi hayalim yok hatta korkum var 🫠
Zaten dogur et lohusalik vs derken es ile normal hayata donus en az 1 yili aliyor bende 🫠 ilk cocugum az buyuk olsaydi belki daha kolay olurdu henuz konusamiyor dediklerimizi anliyor ama tam enerji atma zamanlari
Simdiden yoruluyorum ekstra
Karnim da cok buyudu zor tasiyorum hayirlisiyla su 1 ay da gecseydi 10dan geriye sayicam🤓

Benim ilk dogumumda 50 gun kanama lekelenme bitmemisti ve dogumdan 2 ay sonra regl oldum
Esin neden razi gelmez🤥

Ria ne 🤥
Ona ragmen belki su an 0.01lerde bile olabilir ama yine de riske atmak istemiyorum hic
hani belki 3.cocuk denesem olmayacak ama hep istemeyince olur ya korkuyorum o yuzden

Ria spiralin tıbbi adı 😂 ben normal doğum yapmadığım için taktırmaya çalışınca olmadı rahim ağzı 2 cm açıksa yeter ama hiç gevşeme bile olmadığı için önceden malesef doktor giremedi içeri. Anestezi altında yapabilirim dedi onu da ben istemedim isteseydim belki hamile olmazdım şu an 😂 doğum sonrası adet olmanı bekleyebilir doktor. Ya da 40ın çıktıktan sonra rahim durumuna göre de takabilir o konuda bilgim yok pek birine adet olunca gel dediğini biliyorum sadece. Bende 3 ay sonra tekrar olmaya başlamıştım biraz genetikmiş galiba bu işler annemde hemen olmaya başlamış. O yüzden bunda da erkenden olcakmışım gibi davranınca. Yani tıbbi bi müdahale ya hani, çocuk sahibi olmak istemiyorsak tonla seçeneğimiz var istemediğimizde korunmayı bilmiyo muyuz sanki yaşın genç illa bu yöntem mi olmalı gibi düşünüyor

Esin neden razi gelmez🤥

Ria ne 🤥

Bakırlı olanı ilk 40 gün geçtiği gibi taktırdım, 2 ay sonra bi kontrolde kaydığını farkettik doktorumla değiştirdik sonrasında. Aradan 2 sene falan geçti kullandım fakat bu seferde sürekli enfeksiyon yapma sebebiyle çıkarttık. Ha bu arada 2 kere kayma vs yaparsa tekrar takmıyorlar vücut kabul etmiyor diye düşünüyorlar.

Bakırlıyı çıkarttıktan sonra 2 ay beklicez dedi doktorum sonra istersen hormonlu takarız demişti. Hormonluyuda 2 ay sonra taktık, 3 4 ay azar azar kesilmeye başladı ve 4. Ayın sonundaydık sanırım hiç adet görmedim. Hormonlunun dezavantajı mındersin avantaj mı dersin bilemem. Hiç adet görmüyorsun.
Bakırlı spiralde kanamayı arttırıyor. Hormonlu tamamen kesiyor farkları bu.
Hormonludan memnundum ben açıkçası, sıkıntı yaşamadım enfeksiyon diğeri kadar sık yaşamadım. Eşim rahattı, hisseder mi vs diye düşürsen biz hissetmedik mesela.
Bakırlı 10 sene, hormonlu spiral ise 5 sene kullanım ömrü veriyor.
Bilgim bu kadar 😊
Aynen zaten suyu için bi çözüm yok azalmasın yeter ama kan akışı için tansiyon ilacı başladım. Belki onun etkisi vardır. Hareketli de ya yan duruyor ya makat geliş. Sürekli yer değiştiriyor çok yorucu 😵‍💫 Bi de sağ tarafımı rahat bırakmıyor ya kafası sağda ya ayakları bi itiyor yırtıcak gibi hissettiriyor çürüdü bence içerden sağ tarafım hareketleri azalmadan önce de sağ tarafımı rahat bırakmıyordu yine başladı 😂
Ahaha bu zamane çocukları valla. Benimkide sağda genelde hatta eliyle yokluyor çok nadir ayaklarıyla vuruyor. Değişikler valla ya 😂 benimki yerini nasıl sevdiyse hiç bi şekilde pozisyon değiştirmedi aylardır.
Artık ben pozisyon değiştirmesine olan inancımı kaybettim 🤣

Ria spiralin tıbbi adı 😂 ben normal doğum yapmadığım için taktırmaya çalışınca olmadı rahim ağzı 2 cm açıksa yeter ama hiç gevşeme bile olmadığı için önceden malesef doktor giremedi içeri. Anestezi altında yapabilirim dedi onu da ben istemedim isteseydim belki hamile olmazdım şu an 😂 doğum sonrası adet olmanı bekleyebilir doktor. Ya da 40ın çıktıktan sonra rahim durumuna göre de takabilir o konuda bilgim yok pek birine adet olunca gel dediğini biliyorum sadece. Bende 3 ay sonra tekrar olmaya başlamıştım biraz genetikmiş galiba bu işler annemde hemen olmaya başlamış. O yüzden bunda da erkenden olcakmışım gibi davranınca. Yani tıbbi bi müdahale ya hani, çocuk sahibi olmak istemiyorsak tonla seçeneğimiz var istemediğimizde korunmayı bilmiyo muyuz sanki yaşın genç illa bu yöntem mi olmalı gibi düşünüyor
Ya aslinda spiralde garanti degil
Spirale ragmen hamile kalan da var
E saglik ocaklarinda bile takiliyor diye biliyorum
Senin doktor niye anestezi dedi ki acaba 🤥
Hap kullanmak istesem emzirirken olmuyormus galiba hap
Neyse zaten 2 cocukla ugrasirken bunlara zaman kalmaz otomatik korunma😄
Ben emzirirken hic aklima gelmiyordu bu tur seyler
Hormonlarim anca yerine oturdu 1 yili buldu
Tam hayatim duzene girdi cocugu memeden kestim 20 gun gecmeden hamile oldugumu ogrendim🫠🫠

Ya aslinda spiralde garanti degil
Spirale ragmen hamile kalan da var
E saglik ocaklarinda bile takiliyor diye biliyorum
Senin doktor niye anestezi dedi ki acaba 🤥
Hap kullanmak istesem emzirirken olmuyormus galiba hap
Neyse zaten 2 cocukla ugrasirken bunlara zaman kalmaz otomatik korunma😄
Ben emzirirken hic aklima gelmiyordu bu tur seyler
Hormonlarim anca yerine oturdu 1 yili buldu
Tam hayatim duzene girdi cocugu memeden kestim 20 gun gecmeden hamile oldugumu ogrendim🫠🫠
Aslında 7 sene korunmamı ona borçluyum diyebilirim, annemde, kayınvalidemde kullanmış zamanında 🙈 ilaç kullanmayı sevmiyorum, unutuyorum. Ama spiral çok rahat benim için sanırım yine taktırıcam.
Bazı kişilerin bünyesi çok kaldırmıyor, açılmayla vs alakası var mı bilmiyorum. Yoksa dediğin gibi aile hekimliğinde bile takılıyor yani.
Hatta ben üreme sağlık merkezinde taktırmıştım 2.yi. eczaneden alıp direk takıyorlar.
Kaydığını farketmezsen, rutin kontrol yaptırmazsan tabiiki riskli olur. Hamile kalırsın yanii 🙈

Aslında 7 sene korunmamı ona borçluyum diyebilirim, annemde, kayınvalidemde kullanmış zamanında 🙈 ilaç kullanmayı sevmiyorum, unutuyorum. Ama spiral çok rahat benim için sanırım yine taktırıcam.
Bazı kişilerin bünyesi çok kaldırmıyor, açılmayla vs alakası var mı bilmiyorum. Yoksa dediğin gibi aile hekimliğinde bile takılıyor yani.
Hatta ben üreme sağlık merkezinde taktırmıştım 2.yi. eczaneden alıp direk takıyorlar.
Kaydığını farketmezsen, rutin kontrol yaptırmazsan tabiiki riskli olur. Hamile kalırsın yanii 🙈
Evet haklisin kontrol ettirmek lazim arada🙊

Back
X