• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
T tiplikelebek Arkadaşım yazdıklarını ağzım açık okudum . Keşke senin için yapabileceğim bi şey olsaydı . Benim eşim de çok anlamaz öyle ev işi , yemek, temizlik ama ben gerçekten çok çok zor bi gebelik dönemi geçirdim özellikle ilk aylarda yani tuvalete giderken yolda kusuyodum . Yemek yapmayı geçtim adını duyunca kusuyodum , bulantı kusmadan hastanede yattım o dönemde bile çalışıyodum bu arada . Ama sağolsun evi de süpürdü sildi , yemek yapamadı belki ama yeri geldi dışardan söyledi yedirdi . Şimdi eğilip kalkamıyorum diye çoraplarımı bile giydirir . Bazen evi gerçekten b.k götürdüğü de oldu yani yapamadım bi bulaşığı alıp makineye koyamadığım günler oldu , onun da yapamadığı zamanlar oldu ikimizde çalışıyoruz sonuçta . Ama ne o bana laf etti buralar pis , yemek yok yatıp duruyosun bilmem ne diye ne de ben onu kırdım bunlardan ötürü. Ayrıca ailem de uzakta, kayınvalidemlerle de ben rahat edemem diye kimseden destek istemedim , sadece eşim vardı yanımda Allah yokluğunu göstermesin , ayağına taş değdirmesin ben hakkını ödeyemem bi kere daha şükrettim ya :(
Maşallah diyelim nazarlar değmesin🧿 benim sorunum maalesef bu sonradan olan bişey değildi hep böyleydi ateşe yürümek yani bi nevi yaptığım şimdi de ceremesini ben çekiyorum ama çocuğuma da çektirmem ben sen niye yapmıyorsun yap modunda da değilim artık yapılmayana laf etmesin yeter bi süre önümdeki süreci atlattıktan sonra hikayenin sonunu tahmin etmek çok da zor değil🤷‍♀️

Kızlar bebek şampuan nemlendirici vs ne aldınız ben Mustela incia ve ecowell arasındayım elimdeki bittiğinde internetten siparişle de uğraşmak istemiyorum açıkçası gidip alabileceğim de bi marka olması lazım siz ne tercih ettiniz

Benim de günüm aynı ve benzer şeyler bende se başladı, reflüm artacağına azaldı. Bebek de maşallah çok aktif bugün. Dün ütülerimi yaptım, hurçlarımı hazırladım. Bugün de biberon, göğüs kalkanı vs. kaynar suda bi steril edeyim diyorum. Belki doğuma daha çok var ama aklımızda kalmasın.

Ne güzel canım kafan rahatlamış. Bende haftasonu başlarım belki haftaiçi akşam yemekten sonra bayılıyorum koltukta çünkü sıfır enerji. Ben biberon almadım ya kaşıklı gibi olan şeyden aldım umarım yeter.

Kızlar bebek şampuan nemlendirici vs ne aldınız ben Mustela incia ve ecowell arasındayım elimdeki bittiğinde internetten siparişle de uğraşmak istemiyorum açıkçası gidip alabileceğim de bi marka olması lazım siz ne tercih ettiniz

Mustela en risksiz olanı ve her yerde bulunuyor ben direkt onu almıştım oğlunda.
Şimdi oğluma bioderma abcderm kullanıyorum bebeğe de ondan kullanırım doktora sordum olur dedi.

O nasıl bir tavırmış ya. İnsan zaten stresli oluyor şikayet et bence de canım
Yani gerçekten tavrı çok sertti. Ben tedaviyi reddetmiyorum, haklı olarak şeker düşmüyorsa buranında etkisi var yani.
Çok aşırı streslendim extra.
Çıkayım bi nefes alayım iyi gelir diye düşünüyorum 🤷‍♂

Ne güzel canım kafan rahatlamış. Bende haftasonu başlarım belki haftaiçi akşam yemekten sonra bayılıyorum koltukta çünkü sıfır enerji. Ben biberon almadım ya kaşıklı gibi olan şeyden aldım umarım yeter.
Benim de biberon dediğim kaşıklı biberon, normal biberon almadım, inşallah gerek de kalmaz ilk ay. Ütümü yaptım ama gerek var mıydı, yok sanırım. Çok da yorucu oldu az kıyafet aldığım halde. Zaten hararetimiz çok bu son ayda.

Canım ben özel sektörde çalışıyorum mühendisim. Ondan tam kestiremiyorum konuyu bi memuriyet olsa dediğin gibi mevzuatlarca değinilmiş oluyor da. Sanırım ki grip nezle için sağlık ocağından alabilirim rapor.

Ay sorna bende de öylee bu saatlerdee özellikle hiç durmuyor. Makat geliş ya hatta diyorum ki acaba dönmeye mi çalışıyor. Ama sonra elimi bi koyuyorum göbek deliğimin üzerinde bir seertlik kafa yani yine dönememiş ahahah

31 de doğum pozisyonu demişti canım doktor bana da ama bence onun üzerine benim bebeğim bir kaç kere 180 derece döndü gibi hissediyorum :) Bende göbek deliğimin sağında o sertliği hissediyorum ve şişliği. Zaten göbek deliğim elips garip bir hal aldı :)

Benim de biberon dediğim kaşıklı biberon, normal biberon almadım, inşallah gerek de kalmaz ilk ay. Ütümü yaptım ama gerek var mıydı, yok sanırım. Çok da yorucu oldu az kıyafet aldığım halde. Zaten hararetimiz çok bu son ayda.

Ayakta durmak çok kasıyor evet canım sanırım parça parça başlarım ben bir gün çarşaflarını oyuncaklarını yastıklarını felan. Bir gün eşylarını. Bir gün dolabını temizlerim. İzne çıkıncaya bırakacaktım ama eşim çok tedirgin. Bende az kıyafet alıcam dedim ama şu beden mevzu çok kafamı karıştırdı. Herkes küçük alma diye tembih etti hep almışım 6-9 ay. Sonra farkettim 3-6 ay aldım biraz baktım 0-3 yok hadi ona da aldım 4-5 takım. Sistemli gidemediğim için birazçok aldım sanırım üzüldüm. Şimdi hastane çıkışı 2 tane var yenidoğan yani. Şeytan diyor bir tane daha al hastanede 2-3 takım gidiyormuş çünkü. Off bilmiyorum ya böyle diye diye dolap doldu.

Kızlar yenidoğan bebek bezi ne marka ne model aldınız öğrenebilir miyim. Molfix bakıyorum premium ile pure& soft arasında ne fark var anlamadım. Birde 1 numara kaç tane gider sizce. Stok yapmayacağım, pişik, taşma vs emin olamıyorum çünkü. Bir de ıslak mendili ne düşünüyorsunuz (çoğunlukla pamuk kullanırım ama ne olur ne olmaz ıslak mendilde molfixmi önerirsiniz)

Ben sebamed almistim oglumda bebe yagini
Sampuan mustela almistim
Sonra chiccoya gectim oglumda
Hala onu kullaniyoruz
Kiza da siveno sampuan ve bebe yagi aldim

Mustela aldım canım şampuan, nemlendirici, yağ şeklinde 3’lü set aldım. İlk kızımda çok memnundum yine o yüzden mustela tercih ettim.

Kızlar yenidoğan bebek bezi ne marka ne model aldınız öğrenebilir miyim. Molfix bakıyorum premium ile pure& soft arasında ne fark var anlamadım. Birde 1 numara kaç tane gider sizce. Stok yapmayacağım, pişik, taşma vs emin olamıyorum çünkü. Bir de ıslak mendili ne düşünüyorsunuz (çoğunlukla pamuk kullanırım ama ne olur ne olmaz ıslak mendilde molfixmi önerirsiniz)
Bez prima aldım ıslak mendil de waterwipes aldım canım

Ben molfix aldim 4 paket 1 numara
Stok yapmadim cunku 2ye cabuk gecilebiliyor bazen
Islak mendil de sleepy yenidogan aldim 8 paket simdilik
Bez olarak molfixten devam ederim
Ogluma da onu kullaniyorum
Islak mendil olarak da yine molfixe gecebilirim
Sleepynin 1 yas uzeri islak mendillerini begenemedim almistim ogluma
Yenidogani onerdikleri icin ondan aldim simdilik
Pamuk da aldim
Oglumda da almistim ama pamukla istikrarli devam edemedim her alt acmada ilik su hazirla batir sık falan zorlanmistim

Benim randevumu da dün doktorumun asistanı arayıp yarına aldı bende yarın gidiyorum sorucam. Yeri mi kalmadı ne oldu anlamıyorum ki. İlk gebeliğimin üstünden de 10 sene geçti hatırlamıyorum bu haftalarda böyle miydi diye. Çıkınca yazarım.
Beni çok geriyor bu durum şeker iri bebek vs durumları da olunca

Ben kurdum çarşafla da örttüm kurana kadar da akla karayı seçtim bir günümü aldı resmen şimdiden kolaylıklar😂😂
Biz de bir kere kurduk bakalım bir yerinde bir şey var mu diye eşime sinir geldi kurarken sonra bozarken kolay oldu ama. Bir kere kurdu ya 2.yi rahat kurar diye düşünüyorum ama toz olur diye bekliyorum. Yoksa nevresimlerini bile yıkadım ütüledim.

Ayakta durmak çok kasıyor evet canım sanırım parça parça başlarım ben bir gün çarşaflarını oyuncaklarını yastıklarını felan. Bir gün eşylarını. Bir gün dolabını temizlerim. İzne çıkıncaya bırakacaktım ama eşim çok tedirgin. Bende az kıyafet alıcam dedim ama şu beden mevzu çok kafamı karıştırdı. Herkes küçük alma diye tembih etti hep almışım 6-9 ay. Sonra farkettim 3-6 ay aldım biraz baktım 0-3 yok hadi ona da aldım 4-5 takım. Sistemli gidemediğim için birazçok aldım sanırım üzüldüm. Şimdi hastane çıkışı 2 tane var yenidoğan yani. Şeytan diyor bir tane daha al hastanede 2-3 takım gidiyormuş çünkü. Off bilmiyorum ya böyle diye diye dolap doldu.
Hastanede 1 gece kalacaksan 2 takim yetiyor
Bizde dogumdan sonra giydirilen takim bile kirlenmemisti biz yine de gece degistirdik
2 gece kalanlar icin bence 2 3 4 takim kirlenmesi

Canım ben prima premium aldım 1 numara elimde şuan 3 paket var. Günde 8-10 tane gidiyor ilk zamanlar sanırım bi 300-350 adet kullanılıyor. Ben daha önce araştırmıştım. İnstada da videolar var bununla ilgili. Islak mendil uni baby yenidoğan aldım. Bir de sleepy yenidoğan aldım mavi olanı. Ondan epeyce stok yaptım. Ters koymak gerekiyormuş onu da sonradan öğrendim hepsini ters çevirdim.

Eklentiler

• 308B9F83-D460-4122-A523-972DC5343AA2.webp
    308B9F83-D460-4122-A523-972DC5343AA2.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 27
Ben sebamed almistim oglumda bebe yagini
Sampuan mustela almistim
Sonra chiccoya gectim oglumda
Hala onu kullaniyoruz
Kiza da siveno sampuan ve bebe yagi aldim
Mustela en risksiz olanı ve her yerde bulunuyor ben direkt onu almıştım oğlunda.
Şimdi oğluma bioderma abcderm kullanıyorum bebeğe de ondan kullanırım doktora sordum olur dedi.

Mustela aldım canım şampuan, nemlendirici, yağ şeklinde 3’lü set aldım. İlk kızımda çok memnundum yine o yüzden mustela tercih ettim.
Mustela alayım bende o zaman pişik önleyici kremi de mustela aldım ama trendyolda falan set halinde hep pisik kremi yada göğüs balsamı olanlar denk geliyor şampuan nemlendirici yağ şeklinde planın limkini atabilir misin🥲

Yeni doganicin en uygunu mustela zaten büyük boy uzun süre gidiyor sonrasında alerji cikmassa ecowell iyi incia kokusu kötü ve oğluma kaşıntı yapmisti

Back
X