• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
Kızlar bugün bende kontrole gittim 2900 olmuş kilosu 37. Haftadayım 2 ocak için doğumı planladık bir aksilik olmazsa🙏🏻
Oy maşallah 🥰 grup yavaş yavaş tarih belirlemeye başladı artık, şenleniyor ortalık 🤩🤩
Ahahah olsun demek ki ne kadar acisa da ikinciye cesaret edebilmissin 🙈

Grupta ilk doguracaklardan biri de sensin gibi duruyor ama tabi hic belli olmaz masallah bebisine 🧿
İlk doğum oldu ya kız 🤣 gerçi seside çıkmıyor BurcuRemzi BurcuRemzi nerelerdesin, nasıl gidiyor annelik

Yok valla cesaret değil benim eşimin olmuyor diye biliyorduk eşimin de testi vardı olmazdı yani ama ben iki ay üst üste hamile kaldım. İlk bebeğimizi kaybettik regli olmadan bir daha hamile kaldım sonuçları mı yanlış çıktı hastaneden nedir anlamadım.
Nasipten öte yol yok derler canım 😊 nasibinde varmış demek ki

Ben gibi grip olma fobisi yasayan var mi 😄😄 son aya girdim kendim evden cikmiyorum pek insan icine zaten hastane gibi ortamlarda da maske kullaniyorum ne bileyim annemlere gidip geleceksem arayip saglikli olduklarini teyit ediyorum falan ahaha ama esim ise gidip geliyo isi de hastalarla o getirir diye odum patliyor bi manyak ben miyim bu konuda merak ettim. Zaten hamileligin basindan beri ilac alamadigim icin hapsirik tiksirik cekiyorum alerjim yuzunden bi de uzerine bu eklenince ekstra kotu oluyorum hapsirmaya oksurmeye tahammulum yok asiri rahatsiz oluyorum bi de korkuyorum dogum aninda grip olursam dogurabilir miyim diye agzim yuzum akarken dogum yaptigimi canlandiramiyorum kafamda o kadar video izledim hic hastayken dogum yapan da denk gelmedi korktugum basima gelmese bari ahsjsjsj
Deli ya 😂 ben grip aşısı oldum canım. Okula giden kızım olduğu için her türlü taşıyor, ilaç vs kullanamıyoruz en azından önlemimi alayım diye düşüdndüm açıkçası

Nasipten öte yol yok derler canım 😊 nasibinde varmış demek ki
Evet yoksa ben hiç düşünmüyordum ama kestiripte atmıyordum asla diye o da eşimin ilk evliliği baba olmaya hakkı var diye. Nasip böyleymiş gerçekten. Tabii ki bu yaştan sonra zor geliyor ama eşimle ortak bir çocuğumuz olacağı için de heyecanlıyım.

Ya bişey sorucam kızlar size. 2 3 gündür böyle yatıp kalkarken yada oturup kalkarken kasığıma doğru acı saplanıyor. Geçen burda da konuşulmuştu hatta, normal sanırım değil mi?
Bebek mi baskı yapıyor anlamadım ki

Evet yoksa ben hiç düşünmüyordum ama kestiripte atmıyordum asla diye o da eşimin ilk evliliği baba olmaya hakkı var diye. Nasip böyleymiş gerçekten. Tabii ki bu yaştan sonra zor geliyor ama eşimle ortak bir çocuğumuz olacağı için de heyecanlıyım.
Her zorluğun arkasında bi kolaylık vardır öyle düşün 🥰 belkide sanada çok iyi gelicek, farklı yanlarını çıkartıcak ortaya 😊

Ya bişey sorucam kızlar size. 2 3 gündür böyle yatıp kalkarken yada oturup kalkarken kasığıma doğru acı saplanıyor. Geçen burda da konuşulmuştu hatta, normal sanırım değil mi?
Bebek mi baskı yapıyor anlamadım ki
Bende var canım aynısı. Hatta bugünde karnım çok sertleşiyor burda bir şey demedim ama içimde bebek değişik bir kıpırtı yapıyor karnım sertleşiyor iyi hissettirmiyor bana. Ağrı oluyor karnımda. Yarın doktora söylemeyi düşünüyorum bende.

Her zorluğun arkasında bi kolaylık vardır öyle düşün 🥰 belkide sanada çok iyi gelicek, farklı yanlarını çıkartıcak ortaya 😊
İnşallah canım bende öyle umuyorum. Şundan 8 ay önceye kadar çalışan ayaklarının üzerinde duran, boyunca kızı olan büyüttüm artık rahatım diyen, fink fink gezen bir kadındım. Geçen seneki yılbaşı fotoğraflarıma bakıyorum bir de bu seneki geliyor gözümün önüne 1 senede hayatım öyle bir değişti ki film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden. Bu sene astronot tulum arıyorum falan. Bakalım doğumdan sonra neye evrilicem bu hamilelik beni epey yamulttu.🙈

Ayy boyle ilk hamileligi olmayanlar ilk dogum tecrubelerini paylassa ne guzel olur okumasi cok keyifli benc
Aksam 5 bucuk gibi hafif kanamam oldu resmini cekip ebe arkadasa attim nişan olduğunu söyledi agrin yoksa esini bekle yemegini ye hastaneye git sanci var mi baksınlar dedi
Esime panik olma ama die baslayarak mesaj attim😆 eve geldi heyecanla napacaz dedi yemek yeyip gidecez iste dedim 🙈
Çantamizi hazirlayip gittik acile 2 4 cm açıklık var eve git dinlen yarinda dogurabilirsin 1 haftayada dogurabilirsin dedi eve gidip zurna dürüm yedik 😆 uyumaya yakin regl ağrısı gibi hissettim ilk sancıları 10 dk bir olunca hastaneye tekrar gittik 2 4 cm acilman var yürüyüş yap sukuat yap merdiven cik saate bir açıklık kontrolune gel dediler sabah 6 gibi 6 cm aciklikla yatisimj yaptilar esim yanimdaydi belime masaj yapti dusa girdim ultrasonq gidip geldim kizim 11 de kizim doğdu 3910 kg 53 cm iri bi bebekti oyuzden odamiz doktor kayniyordu dogunca herkes mincirmak istedi tontis die 😆😆 10 cm +3 dikisle doğurdum hemoroid olustu ikinmaktan ve zor dogum olduğu icin oturmakta cok zorlandim ama 1 hafta icinde kendimi topladim die hatirliyorum oturmak disinda bi sıkıntım yoktu. Bide kizim iri oldugu icin cikarken ķoprucuk kemigini kırmış 15 gun felan yarim kudak yapip kolunun kaynamasini kontrol ettiler 🙈🙈

Ve şimdiki gebeligim gene iri bebek ne bekliyor acaba beni 🙈🙈

İnşallah canım bende öyle umuyorum. Şundan 8 ay önceye kadar çalışan ayaklarının üzerinde duran, boyunca kızı olan büyüttüm artık rahatım diyen, fink fink gezen bir kadındım. Geçen seneki yılbaşı fotoğraflarıma bakıyorum bir de bu seneki geliyor gözümün önüne 1 senede hayatım öyle bir değişti ki film şeridi gibi geçiyor gözümün önünden. Bu sene astronot tulum arıyorum falan. Bakalım doğumdan sonra neye evrilicem bu hamilelik beni epey yamulttu.🙈
Bende aynıyım bende. İşten çıkmayı düşünüyordum ama başka arayış içerisinde falandım. Hastaneyle uğraşıyordum, arkadaş çevrem çok iyiydi.
Şimdi bi bakıyorum etrafımda kimse kalmamış. Herkes bi köşeye dağılmış.
Neyse az kaldı doğuralımda sonra toparlarız inşallah 🤭

Bende var canım aynısı. Hatta bugünde karnım çok sertleşiyor burda bir şey demedim ama içimde bebek değişik bir kıpırtı yapıyor karnım sertleşiyor iyi hissettirmiyor bana. Ağrı oluyor karnımda. Yarın doktora söylemeyi düşünüyorum bende.
Hastaneden çıktığımdan beri dikkatimi çekti benimde. Ara ara kasığıma bıçak saplanıyor sanki gibi hissediyorum. Yarın benimde aile hekimliğinde izlemim var ona sormayı düşündüm. Bakalım ne diyecekler 🤷‍♂ son haftalar cidden zorluyor artık. 😖

Daha dün baktım bir kaç çeşit kıyafet vardı bugün mü girmiş acaba? Hemen bakayım belki astronotta bulurum.
Mont tulum çok göremedim kn
Kızlar yenidoğan bebek bezi ne marka ne model aldınız öğrenebilir miyim. Molfix bakıyorum premium ile pure& soft arasında ne fark var anlamadım. Birde 1 numara kaç tane gider sizce. Stok yapmayacağım, pişik, taşma vs emin olamıyorum çünkü. Bir de ıslak mendili ne düşünüyorsunuz (çoğunlukla pamuk kullanırım ama ne olur ne olmaz ıslak mendilde molfixmi önerirsiniz)
ben molfix aldım ama stoklamadım duruma göre ilerlicem 3 paket yenidoğan aldım pişik vs yapmazsa devam edicem

Hastanede kaldıkça şekerin yükseldiğini farkettim canım. Sabah yediğim ekmek yumhrta peynir zeytin altı üstü, sayılı onlarda, 164 çıktı. Canıma yetti doktora sordum bende, çıkışımı verir misiniz acaba ne düşünüyorsunuz diye.
Muhattap bile olmadan tedavi red verin taburcu edin dedi.
Bende burnum dik olduğu için kabul ettim. Evde en azından kendim dikkat ederim, daha sakin kalırım diye düşündüm.
Hastane piskolojisi çok fena çünkü.
Ama çıkışta doktoruda hasta haklarına şikayet edeceğim. Ufak bir sorudan direk reddediyor demesi çok saçma geldi.
Ah kuzum ya kıyamam. Kesinlikle hastane psikolojisi bambaşkadır az çok tahmin edebiliyorum. Neyse öyle yada böyle şükür çıktın daha rahat olursun Allahın izniyle
Hayır ben iş yerimde doktora sordum etkilemiyor çalışabilir raporunu dedi. Ara ara al dinlen yoksa son günler zor geçer diye kendi dedi hatta. Ben de bugün rapor aldım sağlık ocağından.
Ay iyi bari ya çünkü sanırım nezle oluyorum burnum hafif akmaya başladı ve boğazlarım acıyor 🤧
31 de doğum pozisyonu demişti canım doktor bana da ama bence onun üzerine benim bebeğim bir kaç kere 180 derece döndü gibi hissediyorum :) Bende göbek deliğimin sağında o sertliği hissediyorum ve şişliği. Zaten göbek deliğim elips garip bir hal aldı :)
Benim de 180 döndü gibi hissettiğim oluyor canım ya bide o pozisyondayken geriniyor mu napıyor resmen göbüşüm yana doğru büyüyüp küçülüyor. Aha diyorum şimdi kafa aşağı geldi belki de ahahha
Kızlar yenidoğan bebek bezi ne marka ne model aldınız öğrenebilir miyim. Molfix bakıyorum premium ile pure& soft arasında ne fark var anlamadım. Birde 1 numara kaç tane gider sizce. Stok yapmayacağım, pişik, taşma vs emin olamıyorum çünkü. Bir de ıslak mendili ne düşünüyorsunuz (çoğunlukla pamuk kullanırım ama ne olur ne olmaz ıslak mendilde molfixmi önerirsiniz)
Ben bez olarak ve ıslak mendil olarak sleepy bio natural aldım canım. Ama bakım seti olarak pureesed aldım onun da içinde iki tane ıslak mendil vardı. 200-250 tane falan 1 numara stokladım
Canım ben prima premium aldım 1 numara elimde şuan 3 paket var. Günde 8-10 tane gidiyor ilk zamanlar sanırım bi 300-350 adet kullanılıyor. Ben daha önce araştırmıştım. İnstada da videolar var bununla ilgili. Islak mendil uni baby yenidoğan aldım. Bir de sleepy yenidoğan aldım mavi olanı. Ondan epeyce stok yaptım. Ters koymak gerekiyormuş onu da sonradan öğrendim hepsini ters çevirdim.
Aaa neden ters koymak gerekiyormuş acaba. Bende sleepy bio natural almıştım
Sagolun kizlar🫶
Kizlar gecen hafta saglik ocaginda kan vermistim degerlerime bakilsin diye
Anlayan bakabilir mi?
Haftaya doktor randevum var o zaman gostericem kendisine
Crp biraz yüksek kuzum ama hamilelikte biraz yüksek olması normalmiş benim boğaz ağrım olduğunda 50 yi gördü crp 2.5 gün antibiyotik kullandım şükür 6 ya düşüvermişti hemen

Mesajını yeni gördüm kusura bakma öncelikle 🙏
İlki sezeryan olunca çoğu doktor riske atmak istemiyor maalesef. Bunuda koca istanbulda sadece zeynep kamil yapıyor. Artık vazgeçtim, yapıcak bişey yok. Sağlıklı olalımda gerisi mühim değil (:
Estağfurullah ne kusuru ☺️ o arkadaşımın da aslında ilki sezeryan bu ikinci normali deneyecekler. Ama dediğin gibi İstanbulda bile bulmak çok zor. Öz ablamda doğum başladığında sırf ssvd yapmak için Edirne den zeynep kamile gelmişlerdi hızlıca ve normal doğum yapmıştı. Nerdeyse yolda doğuracaktı😁😁

Ah kuzum ya kıyamam. Kesinlikle hastane psikolojisi bambaşkadır az çok tahmin edebiliyorum. Neyse öyle yada böyle şükür çıktın daha rahat olursun Allahın izniyle

Ay iyi bari ya çünkü sanırım nezle oluyorum burnum hafif akmaya başladı ve boğazlarım acıyor 🤧

Benim de 180 döndü gibi hissettiğim oluyor canım ya bide o pozisyondayken geriniyor mu napıyor resmen göbüşüm yana doğru büyüyüp küçülüyor. Aha diyorum şimdi kafa aşağı geldi belki de ahahha

Ben bez olarak ve ıslak mendil olarak sleepy bio natural aldım canım. Ama bakım seti olarak pureesed aldım onun da içinde iki tane ıslak mendil vardı. 200-250 tane falan 1 numara stokladım

Aaa neden ters koymak gerekiyormuş acaba. Bende sleepy bio natural almıştım

Crp biraz yüksek kuzum ama hamilelikte biraz yüksek olması normalmiş benim boğaz ağrım olduğunda 50 yi gördü crp 2.5 gün antibiyotik kullandım şükür 6 ya düşüvermişti hemen
Ya cidden piskolojik baskı, tek başımayım, eşimi kızımı dakikalık görebiliyorum resmen. 4 günde toplasan eşimle kızımı max 10 dk görmüşümdür.
Eve geldiğim gibi uyumuşum 2 saat ama nasıl iyi geldi mis gibi 🥰
Kızımı öpüp kokladım o bile kendime getirdi resmen.
Bişeyin yararından çok zararı oluyorsa onun yararıda olmuyor resmen. Evde toparlarım hiç olmazsa, bide dahiliye doktoruna gider ayarlamayı yaparım yeter daha ne.
Kadının burnu çok havada, indirmeleri lazım 🤣

Estağfurullah ne kusuru ☺️ o arkadaşımın da aslında ilki sezeryan bu ikinci normali deneyecekler. Ama dediğin gibi İstanbulda bile bulmak çok zor. Öz ablamda doğum başladığında sırf ssvd yapmak için Edirne den zeynep kamile gelmişlerdi hızlıca ve normal doğum yapmıştı. Nerdeyse yolda doğuracaktı😁😁
Ayy iyi cesaret valla 🤣🤣 ben normal doğurmayı düşündüğüm zaman yarım saatlik mesefeyi dert edinmiştim kendime 🤣

Bi çok kişi bu durumdan muzdarip ya. Kiminle konuşsam altta ki dikiş felaket diyor 🥺
Her vücut farklıdır bence hiç korkma. Bana en hızlı iyileşen bölgenin vücutta orası olduğunu söylemişlerdi . Gerçekten de ben dikişlerimin sayısını bile bilmiyordum o kadar çoktu ki hatta çiş vs tutamama durumu olma ihtimali vardı tekrar operasyon olabilirsin demişti doktor. Ama o kadar hızlı iyileşti ki çok şükür hiç sorun olmadı zaten ağrı kesici de veriyorlar hemencecik iyileşti öyle ağrı vs çok hissetmeden. Aynı gün kalkıp kendi ihtiyaçlarımı bile görmüştüm

Back
X