• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    181
Her vücut farklıdır bence hiç korkma. Bana en hızlı iyileşen bölgenin vücutta orası olduğunu söylemişlerdi . Gerçekten de ben dikişlerimin sayısını bile bilmiyordum o kadar çoktu ki hatta çiş vs tutamama durumu olma ihtimali vardı tekrar operasyon olabilirsin demişti doktor. Ama o kadar hızlı iyileşti ki çok şükür hiç sorun olmadı zaten ağrı kesici de veriyorlar hemencecik iyileşti öyle ağrı vs çok hissetmeden. Aynı gün kalkıp kendi ihtiyaçlarımı bile görmüştüm
Ben sezeryan olacağım canım, bana farketmez sanırım 🤭🙈 benimde karnımın dikişleri zorlar sanırım. Bakalım ne olacak

Ah kuzum ya kıyamam. Kesinlikle hastane psikolojisi bambaşkadır az çok tahmin edebiliyorum. Neyse öyle yada böyle şükür çıktın daha rahat olursun Allahın izniyle

Ay iyi bari ya çünkü sanırım nezle oluyorum burnum hafif akmaya başladı ve boğazlarım acıyor 🤧

Benim de 180 döndü gibi hissettiğim oluyor canım ya bide o pozisyondayken geriniyor mu napıyor resmen göbüşüm yana doğru büyüyüp küçülüyor. Aha diyorum şimdi kafa aşağı geldi belki de ahahha

Ben bez olarak ve ıslak mendil olarak sleepy bio natural aldım canım. Ama bakım seti olarak pureesed aldım onun da içinde iki tane ıslak mendil vardı. 200-250 tane falan 1 numara stokladım

Aaa neden ters koymak gerekiyormuş acaba. Bende sleepy bio natural almıştım

Crp biraz yüksek kuzum ama hamilelikte biraz yüksek olması normalmiş benim boğaz ağrım olduğunda 50 yi gördü crp 2.5 gün antibiyotik kullandım şükür 6 ya düşüvermişti hemen
Canım bazıları kuru çıkıyormuş ben hikaye paylaşmıştım 2-3 arkadaşım mesaj atmış ters çevir diye. Kuru çıkıyormuş sanırım ters çevir demişler hep bende ters çevirdim.

Bekler inşallah ya. Normal mi bekliyorsun? 2 hafta daha sabret gelme çocuğum 🤣
NORMAL BEKLIYORUZ Kizim 40 +3 LE NORMAL GELMISTI BU MINNOSTA 40 +3 BEKLERSE 1 OCAK OLUYOR 🙈🙈 ERKEK BEBEK DIE GEC GELIR DIYEN VAR. 2. BEBEK DIE ERKEN GELIR DIYEN VAR. DOKTOR 2- 3 HAFTA ÖNDEN GIDIYOR OCAGI BEKLEMEZ DIYOR NASİP BAKALIM GÖRECIKKKK 🙈🙈

Ayy dün akşam yatış geldi yanıma, malum doğumhanede yatırıyorlardı beni 🙈
11 gibi falan geldi kadın, acilden yatış vermişler. Sabahtan beri ne yediysem çıkarttım, nstde bebeğin kalp atışlarıda düzensiz olunca yatıralım demişler. Neyse bu geldi direk nst bağlandı hala düzensiz geçmiş olsun vs dedim işte.
38+3 haftalık, acilden gönderdiler bebeğin kalp atışları düzensizmiş ama inanmıyorum açıkçası, sezeryan yada suni sancıda istemiyorum erken daha bebeğin gelmesi içinde kalp atışı düzene girsin sabah taburcu olurum dedi direk.
Sonra bu kadına serum taktılar, uyuyamadım bende gece bi sağa bi sola dönüyorum. Gelip gidio kadını muayene ediyorlar falan.
ben bi ara uyumuşum, kadın hemşireleri çağırıyor doğuruyorum diye. Hemşire geldi yok daha doğurmuyorsun falan dedi gitti. Aradan 15 dk falan ya geçti ya geçmedi, kadın bir bağırmaya başladı. Geliyor diyor sadece, bütün hemşireler toplandı başına.
Arada perde var sadece olan ne varsa duyuyorum yani.
Neyse kadının açıklığı 9 10 cm dedi asistan, hemen doktoru çağırın burada doğurucaz. Başkası burası olmaz doğum odasına almamız lazım. Kadına ıkınma diyorlar o şekilde sandalyeye alıp doğum odasına götürdüler.
Aradan en fazla 5 dk geçmiştir doğurdu hemen. Lovely35 Lovely35
İnşallah sende, normal bekleyen bütün annelerde su gibi geçirir doğumu 🙏 kadın bile şaşırdı doğurmayı düşünmüyodum, sabah taburcu olacaktım ben diye 🤭 dedim çaktırmadan suni vermişler sana 🤣🤣
Ay yazık ya o ıkınma hissi gelince ıkınma demekle ıkınılmıyor sanki. O his gelince istedikleri kadar ıkınma desinler ıkınıyorsun zaten. Bu sefer çok oyalanmayı düşünmüyorum zaten.😁

Gece içtiğim yüksek dozlu bir şey. sabah içtiğim daha düşük aslında onu sürekli içiyorum. Gece içtiğimi tahlil sonucuma göre ekleyip çıkarıyor. Gece içtiğimi seninki gibi düşük çıkarsa ekliyoruz yüksek olursa tek ilaç içiyorum. Doğumda kan kaybedeceğiz sonra bebek emzireceğiz. Demir lazım.
Peki dogumdan sonra saclarin cok dokuldu mu
Bu kadar demir takviyesi ise yariyorsa doktoruma danisayim bi
Cok sac kaybediyorum sonrasinda

Kizlar ayiptir soylemesi aksam balik pisirdik roka yika tavayi yika vs derken sonra hamur mayaladim ekmek pisirdim cocuga muhallebi pisirdim cay demledim derken su an bebegi cok asagida hissediyorum yarim saat 40 dk oturdum dinlendim aslinda ama asagiya dusmus gibi resmen 🫥

Bi çok kişi bu durumdan muzdarip ya. Kiminle konuşsam altta ki dikiş felaket diyor 🥺
Ben bu konuda iyimser konuşamıcam benim çok ağrım oldu. Beni 2.kez doğumhaneye çıkarıp acaba dikiş yerimde bir şey mi var diye kontrol ettiler. Hatta doğum yaptıktan sonra beni görmeye gelen yakınlarımız beni öyle ağlarken görünce ağlamaya başlayıp çıkmışlardı odadan. Ertesi gün foto çekimim vardı o ağrılar yüzünden iptal oldu. İlk eşim başımda dua okuyordu o ağrılarım geçsin diye. İlk wc’ye gittiğimde gözlerimden yaşlar süzülüyordu. Doktor kontrole çağırmasına rağmen gitmedim ben eve gelicem seni görmeye dedi. O kadar travmatikti durum ama soranlara diyordum yine olsa yine normal doğururum doğum zor değil ama dikişler çok acıyor diye. Benim sezeryan olan arkadaşım 3 günde ayaklandı. Ben normal yaptım 2 hafta oturamadım. Gelen giden oluyordu oturuyorlardı ben ayakta duruyordum. Normal doğuma gidecekler mutlaka yanlarında oturabilmek için simit götürsünler ortası boş ya arabada rahat ederler. Ben sandalyeye falan onu koyuyordum öyle kahvaltı etmeye falan çalışıyordum gerçekten zor günlerdi.

Deli ya 😂 ben grip aşısı oldum canım. Okula giden kızım olduğu için her türlü taşıyor, ilaç vs kullanamıyoruz en azından önlemimi alayım diye düşüdndüm açıkçası
Bana alerji profesoru grip asisi gibi seyleri asla onermedi daha da tetikliyormus nedense o yuzden hic dusunemedim o secenegi 😄
Aksam 5 bucuk gibi hafif kanamam oldu resmini cekip ebe arkadasa attim nişan olduğunu söyledi agrin yoksa esini bekle yemegini ye hastaneye git sanci var mi baksınlar dedi
Esime panik olma ama die baslayarak mesaj attim😆 eve geldi heyecanla napacaz dedi yemek yeyip gidecez iste dedim 🙈
Çantamizi hazirlayip gittik acile 2 4 cm açıklık var eve git dinlen yarinda dogurabilirsin 1 haftayada dogurabilirsin dedi eve gidip zurna dürüm yedik 😆 uyumaya yakin regl ağrısı gibi hissettim ilk sancıları 10 dk bir olunca hastaneye tekrar gittik 2 4 cm acilman var yürüyüş yap sukuat yap merdiven cik saate bir açıklık kontrolune gel dediler sabah 6 gibi 6 cm aciklikla yatisimj yaptilar esim yanimdaydi belime masaj yapti dusa girdim ultrasonq gidip geldim kizim 11 de kizim doğdu 3910 kg 53 cm iri bi bebekti oyuzden odamiz doktor kayniyordu dogunca herkes mincirmak istedi tontis die 😆😆 10 cm +3 dikisle doğurdum hemoroid olustu ikinmaktan ve zor dogum olduğu icin oturmakta cok zorlandim ama 1 hafta icinde kendimi topladim die hatirliyorum oturmak disinda bi sıkıntım yoktu. Bide kizim iri oldugu icin cikarken ķoprucuk kemigini kırmış 15 gun felan yarim kudak yapip kolunun kaynamasini kontrol ettiler 🙈🙈

Ve şimdiki gebeligim gene iri bebek ne bekliyor acaba beni 🙈🙈
Ayy ne guzel iyi yemek yemeye cesaret etmissiniz boyle durumlarda acil sezeryana falan donse ne yapiyorlar acaba cunku ameliyat planli olunca yemek yenmemesi gerekiyormus ya birkac saat ben o secenegi de dusunerekten cesaret edemezdim sanirim ya da hafif beslenirdim nisan geldikten sonra sivi seyler falan 😄 ama tabi yasayinca gorucez

Peki dogumdan sonra saclarin cok dokuldu mu
Bu kadar demir takviyesi ise yariyorsa doktoruma danisayim bi
Cok sac kaybediyorum sonrasinda

Evet çok dökülmüştü o zaman ama o zaman hamilelikte kullanmamıştım böyle işte. Bebek 2 aylıkken falan dahiliyeye gitmiştim demir çok düşük çıkmıştı yine demire abanmıştık düzelmişti.

Canim peki demir ekstra mi iciliyor
Ben imomun dogum sonrasini icmistim
Icinde var diye ekstra birsey vermemisti doktor
Onun içeriğini hiç bilmiyorum ben regenesis max diye bir multivitamin kullanıyorum ekstra 20. haftalarda falan demire başlattı gynoferon adı. Eğer yine düşerse günde 2ye çıkaracak demiri

Kizlar ayiptir soylemesi aksam balik pisirdik roka yika tavayi yika vs derken sonra hamur mayaladim ekmek pisirdim cocuga muhallebi pisirdim cay demledim derken su an bebegi cok asagida hissediyorum yarim saat 40 dk oturdum dinlendim aslinda ama asagiya dusmus gibi resmen 🫥
Çok ayakta durunca bana da oluyordu sabaha kalmaz o his bence canım dinlen şimdi bol bol. Akşamları iyice ağırlaşıyor bir de

Bana alerji profesoru grip asisi gibi seyleri asla onermedi daha da tetikliyormus nedense o yuzden hic dusunemedim o secenegi 😄

Ayy ne guzel iyi yemek yemeye cesaret etmissiniz boyle durumlarda acil sezeryana falan donse ne yapiyorlar acaba cunku ameliyat planli olunca yemek yenmemesi gerekiyormus ya birkac saat ben o secenegi de dusunerekten cesaret edemezdim sanirim ya da hafif beslenirdim nisan geldikten sonra sivi seyler falan 😄 ama tabi yasayinca gorucez
Sayende bu minnosta korkarim 😆🫣🫣

Aynisini bende yasadim ertesi gun dinlenince gecti canim

Back
X