• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    142
İşte şeker yükleme testinden önceki 2-3 hafta hamuru ve tatlıyı o kadar abartmıştım ki sırf bu yüzden yüksek çıktı bence açlık. Sürekli makarna tost muzlu granolalı yulaflı yoğurt çikolatalı gevrekler 🫠 çok özlüyorum 😂😂
Ben meyve disinda her gun en az bi cikolata falan da yerdim onlari da kesicez mecbur 🤣 cayi sekersiz sevemiyorum onu biraktim temelli kahveyi de sekersiz icerim artik

Ben meyve disinda her gun en az bi cikolata falan da yerdim onlari da kesicez mecbur 🤣 cayi sekersiz sevemiyorum onu biraktim temelli kahveyi de sekersiz icerim artik
Kimsenin canını çektirmek istemiyorum ama her gün mutlaka çikolatalı tatlılar yedim hem de öyle hafif şeyler değil 🫠 hiçbi şey bulamasam iki büyük çikolata falan yiyodum anca kesiyordu ama ben hamilelik dışında da böyle biriydim nasılsa kilolu değilim diye hiç takmadım bu durumu 😂

Arkadaşlar merhaba doktor beni 26. Haftamda alttan muayene etti zararı olsa yapmayız dedi bu başına gelen var mı ben olduktan sonra korktum biraz sakıncası olur mu bilginiz var mı lütfen yazar mısınız riskli bi durum yok ama enfeksiyon var mı vs için baktı

Arkadaşlar merhaba doktor beni 26. Haftamda alttan muayene etti zararı olsa yapmayız dedi bu başına gelen var mı ben olduktan sonra korktum biraz sakıncası olur mu bilginiz var mı lütfen yazar mısınız riskli bi durum yok ama enfeksiyon var mı vs için baktı
Hayır bir sıkıntı olmuyor zaten ilerleyen zamanda çayı muayenesi de yapıyorlar

Açlık 83 çıktı doğru ölçebildiysem 5 dk sonra da tokluk ölçücem. Acaba kahvaltıda porsiyon mu büyük oldu. Bana diyetisyen ceviz avokado zeytini bile aynı anda yememem gerektiğini söyledi birini seçmek lazımmış. Ona bile dikkat etmek gerekiyormuş ya da yediğin tam buğday ekmeğine rağmen şeker yüksekse tam tahıllı deneyebilirsin vs dedi
Diyetle takipte mi açlık 83 çıktı , tam uyabiliyo musunuz diyet listesine ?

Kimsenin canını çektirmek istemiyorum ama her gün mutlaka çikolatalı tatlılar yedim hem de öyle hafif şeyler değil 🫠 hiçbi şey bulamasam iki büyük çikolata falan yiyodum anca kesiyordu ama ben hamilelik dışında da böyle biriydim nasılsa kilolu değilim diye hiç takmadım bu durumu 😂
Ya ben çayı şekersiz , kahveyi sade içerim yıllardır . Reçel,bal ekmeğe sürülen çikolata vs hiç yemem nerdeyse . Evdeyken de küçük çikolata falan aklıma gelirse atarım ağzıma öyle .Gebeliğin ilk 4 ayında kusmaktan dolayı doğru düzgün bi şey yiyemedim zaten , tatlı şöyle dursun . Yiyosam son 2 aydır 2 haftada bir falan hafta sonu tatlı yemeye çıkıyorum ara ara ekstra kaçamaklar oluyor ama aşırı değil . Benim neden bu kadar yüksek seyrediyor anlamadım . Çok kafaya taktım , kendim 28 haftalık prematüreyim korkuyorum böyle olduğu zaman . Gebelik şekeri erken doğuma falan sebep oluyor ya Allah korusun :(

Kizlar bisey danisicam size ben ceyizlik bi yorgan seti almistim kalin kendinden desenli yorganlardan kadife gibi yani ayri bi nevresim gecirilmiyo ustune dogum yaklasinca onu sermek istiyorum yatagima ama kullanmadan once yikamak gerekir mi sizce boyle bisey kullandiniz mi hic 🙈

Merhabalar,

Demir takviyesi olarak ne kullanıyorsunuz acaba ? Ben bir süredir Ferrum kullandım ama ciddi bir kabızlık yarattı, onun yerine ocean microfer önerildi bunu kullanan oldu mu acaba ? Evet her bünyedeki etkileri farklı bu takviyelerin ama yine de kabızlık konusunda sıkıntı yaratmayacak bir ürün bulmaya çalışıyorum.

Bunun haricinde de doktorlarınızın rutin durumlar için önerdiği ekstra takviyeler oldu mu acaba ?

Diyetle takipte mi açlık 83 çıktı , tam uyabiliyo musunuz diyet listesine ?
Ya ben çayı şekersiz , kahveyi sade içerim yıllardır . Reçel,bal ekmeğe sürülen çikolata vs hiç yemem nerdeyse . Evdeyken de küçük çikolata falan aklıma gelirse atarım ağzıma öyle .Gebeliğin ilk 4 ayında kusmaktan dolayı doğru düzgün bi şey yiyemedim zaten , tatlı şöyle dursun . Yiyosam son 2 aydır 2 haftada bir falan hafta sonu tatlı yemeye çıkıyorum ara ara ekstra kaçamaklar oluyor ama aşırı değil . Benim neden bu kadar yüksek seyrediyor anlamadım . Çok kafaya taktım , kendim 28 haftalık prematüreyim korkuyorum böyle olduğu zaman . Gebelik şekeri erken doğuma falan sebep oluyor ya Allah korusun :(
4 gündür o listeyi uyguluyorum bugün 5. Gün açlık 83 çıktı kahvaltıdan 1 saat sonra 92 öğle yemeğinden sonra da 84 çıktı. Yani bence benim şeker testi yaptığım haftaya özel bir durum vardı da açlık 95 çıkmıştı diye düşünüyorum bu kadar kısa sürede diyet etki eder mi bilemiyorum. Tam uymaya çalışıyorum yani saatleri asla uymuyor akşam 9da yemek yemek zorunda kalıyorum eve geç geldiğim için ama 4 gündür rafine şeker, unlu herhangi bir şey hamur falan hiç yemedim.
Doktor gebelik şekerinin aslında yenilen şeylerle alakalı değil de gebeliğin kendisiyle ilgili olduğunu söylemişti çözümsüz bir şey değil doktorunun bilgisi olsun canım o zaten sana ne yapılır söyler burda aralık grubunda insülin kullanan da çok gördüm maalesef gebelik şekeri çoğu kadında çıkıyormuş

Merhabalar,

Demir takviyesi olarak ne kullanıyorsunuz acaba ? Ben bir süredir Ferrum kullandım ama ciddi bir kabızlık yarattı, onun yerine ocean microfer önerildi bunu kullanan oldu mu acaba ? Evet her bünyedeki etkileri farklı bu takviyelerin ama yine de kabızlık konusunda sıkıntı yaratmayacak bir ürün bulmaya çalışıyorum.

Bunun haricinde de doktorlarınızın rutin durumlar için önerdiği ekstra takviyeler oldu mu acaba ?
Bende ferrumdan feramata geçtim bu sebeple. Feramat kabızlık yapmıyor yaptığında 2 gün ara veriyorum düzelince tekrar başlıyorum içmeye

Merhabalar,

Ben gynoferon kullanıyorum kabızlık yapmadı diyemem tuvalet münasebetim 3 günde bir oluyor 🫠 ama ağrı sızı olmayınca pek takmadım

Allah korusun canım gebelikte ki başka bir olay ya ne zayıflığa bakıyor me başka şeye😣 olabildiğince dikkat etmeye çalış Allah bebişlerimizi korusun

Kizlar bisey danisicam size ben ceyizlik bi yorgan seti almistim kalin kendinden desenli yorganlardan kadife gibi yani ayri bi nevresim gecirilmiyo ustune dogum yaklasinca onu sermek istiyorum yatagima ama kullanmadan once yikamak gerekir mi sizce boyle bisey kullandiniz mi hic 🙈
Ne olduğunu bilemedim kullanmadım da ama ben yıkamadan hiçbi şeyi kullanamıyorum muhtemelen yıkamaya çalışırdım 😂

Evet yıkanır canım dikilirken elden ele ortamdan ortama geziyor sonuçta 😅 ama tabi çamaşır makinenin kaç kg aldığı önemli işin sonunda hem yorgandan hem makineden olma😅

Bende de var lacivert , çok ağır ve şık bi şey ama 2 kere kullandım kaldırdım günlük değil diye istersen yıka içine sinsin :)

4 gündür o listeyi uyguluyorum bugün 5. Gün açlık 83 çıktı kahvaltıdan 1 saat sonra 92 öğle yemeğinden sonra da 84 çıktı. Yani bence benim şeker testi yaptığım haftaya özel bir durum vardı da açlık 95 çıkmıştı diye düşünüyorum bu kadar kısa sürede diyet etki eder mi bilemiyorum. Tam uymaya çalışıyorum yani saatleri asla uymuyor akşam 9da yemek yemek zorunda kalıyorum eve geç geldiğim için ama 4 gündür rafine şeker, unlu herhangi bir şey hamur falan hiç yemedim.
Doktor gebelik şekerinin aslında yenilen şeylerle alakalı değil de gebeliğin kendisiyle ilgili olduğunu söylemişti çözümsüz bir şey değil doktorunun bilgisi olsun canım o zaten sana ne yapılır söyler burda aralık grubunda insülin kullanan da çok gördüm maalesef gebelik şekeri çoğu kadında çıkıyormuş
Aaa maşallah sizin güzel çıkıyor baya , darısı benim başıma inşallah sıkıntılı bi durum yoktur , bir aydır kontrole de gitmiyorum evham yaptım iyice .

Allah korusun canım gebelikte ki başka bir olay ya ne zayıflığa bakıyor me başka şeye olabildiğince dikkat etmeye çalış Allah bebişlerimizi korusun
Amiiiiinn , cümlemizin evladına sağık versin Rabbim😣 ben panik atak olma yolunda ilerliyorum galiba gebelikte :D

Merhabalar,

Tardyferon verdi bana kabızlık yapmıyor , boyar maddesi de çok az hem de küçük bi tablet form olarak . Ama bende bulantı yaptığı için uzun süreli kullanamadım , bu arada ilaçlar genel olarak bulantı yaptı bana , yani demire özel bi şey değil korkutmak istemem :)

Ben şimdi ilk deda ölçtüm cihazı anlayana kadar 3 çubuk falan harcadım ama sonunda öğrendim 😂 inşallah doğru ölçmüşümdür
Ben de dün başladım ölçüm yapmaya sabah aynı şekilde 4 tane çubuk harcadım işi çözene kadar 😬😬😄 14 gün ölçücem inşallah sonrasında gerek kalmaz

Back
X