• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    165
Kizlar oglumda dogumdan sonra korse kullanmadim
Sezeryan gobegi kaliyor malesef
Siz kullanacak misiniz?
Ilkinde kullanmadim simdi kullansam toparlar mi acaba?
Alacak olan varsa paslasalim nerden alcaksiniz maşallah heryer satiyor insan nerden alacagina karar veremiyor
Ilk 15 gunden sonra kullanin deniyor
Bu sefer asiri buyudu karnim
Yaza kadar toparlansin istiyorum🫠
Ben kullandım,ama toparlayıcı değildi,ameliyyatdan sonraki gün kullanmaya başladım,doktorum 6 ay kullanmalısın demişdi,amma 4-5 ay gibi kullandım,zaten zayıflamıştım,1 deri 1kemikdim,o yüzden bende gönek filan kalmadı,doğumdan önceki gibiydi bu gebeliğime kadar.

Merhaba herkese. Bir şey danışacağım acaba başına gelen var mıdır diye. 32 haftadayım aile hekimliğinde idrar verdiğimde idrarda bakteri, kan, glukoz, eritrosit lökosit filan görüldü doktorum bu tek içimlik şaselerden verdi daha önce de bi kere kullanmıştım neyse ama ben özel laboratuvarda tekrar idrar verdim kültür de bakılsın diye idrarda kan, glukoz, eritrosit vs hiçbiri çıkmadı. Özel laboratuvarda mendil veriyolar önce sildim sonra ilk idrar dışarı diğeri kaba, aile hekimliğinde mendil yoktu ama ilk idrar dışarı diğeri kaba uygulamasını yaptım. Yani başına gelen var mı nasıl birinde çıktı diğerinde ilaç kullanmadan temiz çıktı acaba aile hekimliğinde mi bi sıkıntı var

Canım 3 tane pijama takımı (Biri elbise), külot ped, çorap, crocs, iç çamaşırı, emzirme atleti, göğüs kremi. Damlayı da doktoruma sorum alıcam canım
Bende 2li set halinde elbise ve alt üst olan pijama takımı almayı planladım. Extra evdeki pijamalardan koyayım dedim. Emzirme atleti almam lazım, göğüs pedide ekliyeyim o zaman. Bu arada göğüs ucum çok hassaslaştı, krem kullanmaya başlamak lazım mı acaba? Doktora danışayım bu hafta 😔

Arkadaşlar merhaba, uzun bir yazı olabilir. Baya şey yazacaktım dünden beri, birikti. Doktorum şeker yüklemesi yapmamı istemişti, devlette bu arada. Ancak hastaneye tok gitmiştim, bilmediğimden şeker yüklemesi ihtimalini. Aile hekimliğinde yaptır dedi ve ben de dün aile hekimine gidip şeker yüklemesi yaptıracağımı söyledim. Doktorum ilk kez birinin bu nedenle geldiğini söyledi. Bu esnada da elim -yaşadığımız çok küçük- şehirdeki tüm eczaneleri gezdi, devlet hastanesi yakınında birinde bulamilmiş sadece glikozlu tozu. Bu esnada da tabii açlık kanı verip beklemeye başladım, aile hekimliği de buz gibiydi. Sıvıyı içip bir saat sonra kan vereceğim esnada barkod alınamadı bir türlü. Başka doktordan aldılar yeni barkod ve birinci saatin kanını verdim. İkinci saate geçmeden eve gidip ısınmak istedim. Evdeyken aile hekimim aradı, ikinci kanı istemede sorun çıkma sebebinin aynı kan tahlilinden üst üste iki kez istenemediği için ikinci kan talep edilince ilk kan isteğimin iptal olduğunu söyledi. İkinci kan için boşuna gelme, hastanede yaptır sonra dedi. İlk kan tüpüm çöp olmuş oldu. Biz de süratle ikinci saati kaçırmamak için devletin aciline gittik ve operatöre yarım kalan işlemden bahsettim, biyokimya isteğinde bulundu ve tam saatinde ikinci saat kanını da verdim. Açlık şekerim ölçülmemiş oldu. 1. saat ve 2. saat var elimde sadece. Her neyse, çok pişman oldum şeker yüklemesi yaptırdığıma. Burada aile hekimliğinde şeker yüklemesi yaptıranlar olduğunu hatırlıyordum, o yüzden de gitmiştim. Bu arada dün 30+0 idim.
Yazdığınız birçok konuda söyleyeceklerim var 😅 ama henüz etiketleme de yapamıyorum.
Aile yılı olduğu için ben de doğum izninin uzamasından umutluydum ama 2025 için gittikçe azalıyor umudum. Yine de biz doğum iznindeyken çıkarsa faydalanırız diye umuyorum.
Kasım ayında alışverişlerimin çoğunu tamamladım. Ancak yenidoğan aldım kıyafetlerin hepsini, sadece zıbın olarak büyüklerinden de aldım. Muhtemelen çok kısa sürede kısa gelecekler, o zaman patik kısımlarını keserim diye düşünüyorum çünkü iki tane 11li hastane çıkışım var sadece, 5li takımlardan da var. Çamaşırları 32'de doğum iznine çıkınca yıkayıp ütülemeyi düşünüyorum ancak çok zor olacağını tahmin ediyorum şimdiden. Valiz içi düzenleyici hurçlardan almıştım, yıkayınca hastane çantası için hurçlayıp dolaba koyacağım. Doğum için gitmeden valize aktarırım. Hastane çantası için vücut temizleme ıslak mendilleri var, bunlardan da aldım. Sezaryen olacağım için yıkanma imkânım olmaz hemen. Aşırı da terletiyor bu süreç malum. Lohusa külotlarından almadım, sezaryen olunca kullanışlı olmuyormuş, mesane pedi ve gece pedlerinden stokladım. Daha önceki lohusalığım 50 gün sürmüştü ve kanamam da çoktu. Gece pedleri yetiyordu o süreçte.
Bebek alışverişi için beşik, ateş ölçer ve kalın battaniye ihtiyacım kaldı sadece. Beşik için bir türlü tekrar çıkamadık. Astronot tarzı tulumlarda da 0-3 ay bulamadım, battaniye ile sararım iyice diyorum bebeği pusete koyarken. Evet, bahara kadar almam diyordum ama indirimler çok iyi olunca bebek arabası, puset falan da aldım.
Bugün ders anlatırken çok fazla nefes nefese kaldım. Artık çok zorlanıyorum. Bir süredir böyleyim. 32. haftayı, 1 Aralık oluyor, dört gözle bekliyorum.
Doğumumu da devlette yapacağım. Şehirde tek bir özel hastane var ve daha önce de yaşadığım sorunlardan dolayı hiç güvenmiyorum. Devletteki doktoruma da güveniyorum. Ancak hijyen sorunu var hastanede. Bakalım nasıl olacak.
Bu arada, elektrikli cezve ve kahve de koyacağım anne çantasına. Sezaryen sonrası kahve içmek lazımmış 😅
Bebeklerimiz zamanında, sağlıkla gelsinler inşallah.
Ay kesinlikle cezve ve kahve mantıklı, bende sezeryandan sonra içmiştim iyi geliyor 🙈 ayrıca şeker yüklemesi için geç değil mi? Ben şeker yüklemesi yaptırmadım, evde ölçümleri kendim yapıp götürmüştüm. O yüzden yüksek çıktı, şuanda da insülin dozunu ayarlamaya çalışıyoruz dahiliye doktoruyla. Senin için çok saçma bi sistem olmuş, aile hekiminin azizliğine uğramışsın resmen.

Vücut temizleme mendilleride mantıklı, listeme ekledim 👍 ben hasta bezlerinde rahat etmiştim ilk doğumda, doktorda bişey söylememişti bakalım bu hafta onun içinde danışırım kendisine artık

Merhaba herkese. Bir şey danışacağım acaba başına gelen var mıdır diye. 32 haftadayım aile hekimliğinde idrar verdiğimde idrarda bakteri, kan, glukoz, eritrosit lökosit filan görüldü doktorum bu tek içimlik şaselerden verdi daha önce de bi kere kullanmıştım neyse ama ben özel laboratuvarda tekrar idrar verdim kültür de bakılsın diye idrarda kan, glukoz, eritrosit vs hiçbiri çıkmadı. Özel laboratuvarda mendil veriyolar önce sildim sonra ilk idrar dışarı diğeri kaba, aile hekimliğinde mendil yoktu ama ilk idrar dışarı diğeri kaba uygulamasını yaptım. Yani başına gelen var mı nasıl birinde çıktı diğerinde ilaç kullanmadan temiz çıktı acaba aile hekimliğinde mi bi sıkıntı var
Aynı zamanda mı verdin? Çok su içtiğimde vs benim azalıyordu şikayetlerim. Hamilelik öncesi gerçi bu söylediğim. Hamileliktede ben bugün ilk kez aile hekimliğinde kültür verdim, doktorum biraz pimpirikli evde iyice yıkanıp somra idrar kültürü vermemi istemişti, evde tüpü doldurup götürdüm yani ilk kez. Daha sonuçlarım çıkmadı bakalım ne olacak

Aynı zamanda mı verdin? Çok su içtiğimde vs benim azalıyordu şikayetlerim. Hamilelik öncesi gerçi bu söylediğim. Hamileliktede ben bugün ilk kez aile hekimliğinde kültür verdim, doktorum biraz pimpirikli evde iyice yıkanıp somra idrar kültürü vermemi istemişti, evde tüpü doldurup götürdüm yani ilk kez. Daha sonuçlarım çıkmadı bakalım ne olacak
Aile hekimliğinde dün verdim, özel laboratuvarda da bugün verdim bir gün arayla yani. Dış bölgeyi temizlemeyince sanırım yalancı bakteri bulaşabiliyor dış kısımdan ama yani idrar, bakteri, eritrosit hiçbiri çıkmadı özel labda verdiğim örnekte. Aile hekimliğinde hepsi var gibi çıktı . Temiz gelir sonuçlarınız umarım:)

Aile hekimliğinde dün verdim, özel laboratuvarda da bugün verdim bir gün arayla yani. Dış bölgeyi temizlemeyince sanırım yalancı bakteri bulaşabiliyor dış kısımdan ama yani idrar, bakteri, eritrosit hiçbiri çıkmadı özel labda verdiğim örnekte. Aile hekimliğinde hepsi var gibi çıktı . Temiz gelir sonuçlarınız umarım:)
Hangisine inanacağımızı şaşırdığımız bi dönem gerçektende :) ilaç kulkanımıda kısıtlı vs olunca haklısın sorgulamakta. Sanada çok geçmiş olsun,umarım sağlıklı günler geçiririz 😊

Ay kesinlikle cezve ve kahve mantıklı, bende sezeryandan sonra içmiştim iyi geliyor 🙈 ayrıca şeker yüklemesi için geç değil mi? Ben şeker yüklemesi yaptırmadım, evde ölçümleri kendim yapıp götürmüştüm. O yüzden yüksek çıktı, şuanda da insülin dozunu ayarlamaya çalışıyoruz dahiliye doktoruyla. Senin için çok saçma bi sistem olmuş, aile hekiminin azizliğine uğramışsın resmen.

Vücut temizleme mendilleride mantıklı, listeme ekledim 👍 ben hasta bezlerinde rahat etmiştim ilk doğumda, doktorda bişey söylememişti bakalım bu hafta onun içinde danışırım kendisine artık
Ben de geç gibi düşündüm ama doktor daha iyi bilir. Önceki kontrolüm bir ay önceydi. O ara sormadı hiç.

Elenatal 2 kullanan var mı? İçinde a vitamini var bu sakıncalı değil mi? sanırım beta karoten olan a vitamini güvenli ama çok da bilmiyorum nasıl oluyor doktoru bu konuda açıklama yapan oldu mu acaba

Back
X