• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Yarın gidecem canım şuan tam 33+5 im
Kuzum kendine hiç stress yapma endişelenme. Benim şafak hocadan başka arada gittğim doktor da ne zaman rahtlayabilirm tamam bunsaatten sonra doğursam da sıkıntı yok diyebilirim diye sorduğumda. İlk hedef 32 dedi 32 de doğursan da çok az küvezde kalır sağ salim alırsın kucağına. Sonraki hedef 36. Şimdiki bebekler 36 da doğduklarında küveze bile girmiyorlar demişti. Allah kısmet ederse bebişin büyümüş ne zaman olursa olsun sağ salim alırsın kucağına hiç kendini stresse sokup daha da tansiyonunu çıkarma ♥️
Bede tüp bebekle hamileyim öncesnde ilaçlardan zaten alıyoruz ve genelikde eklenınce 13 klo aldm
Valla kuzum bende o yüzden kiloyu hiç takmıyorum açıkçası. Kilo verilir. Şekerim de yok tansiyonum da 10-7 lerde seyrediyor. O yüzden en son takacağım şey kilo. Zaten fazlasıyla hamurüşine düştüm
Doğum fotoğrafçısı ile ilgili bende şunu söylemek istiyorum bundan 10 sene önce İzmir’deki en ünlü diyim doğum fotoğrafçısıyla çekim için anlaştık. Doğumu da normal bekliyoruz kendisinin de bu bilgiden haberi vardı. Gece tabii suyum geldi, nişanım geldi. Saat 00:00 civarları gece dediysem çok geç bir saat değil. Doktorumdan sonra kendisine haber vermek istedim ama bir türlü ulaşamadım. Artık wp’tan mesaj attım hastaneye geçtiğimi. Sağolsun doktorumdan biraz önce belki doğuma 10 dakka falan kala geldi yanıma ve çekim yaptı. Normal doğumdan sonra benim çok ağrım olduğu için ben o gün ve ertesi gün foto çekilemedim. Kızımın sadece doğum anında fotoları var o yüzden ama sezeryanlılar hep çekildi hastanede bir ben normal doğumdum ben çekilemedim. O yüzden bu sefer fotoğrafçı istemiyorum. Doğumdan sonra iyi olursam ben veya eşim çeker diye düşünüyorum.
Bende fotoğrafçıya o kadar para vermek istemiyorum ya. Doğum anında olsa fotosu zaten odada kısmetse illa güzel fotoları olur. Acaba doğuma eşimle birlikte kuzenimi de sokabilir miyim kuzenim fotoğraf için. Bende onu merak ediyorum. Gerçi kocam da bi girebilirim bi giremem diyor o da gel gitli 🤣

Tansiyon problemi vardı ya bende kizlar. Dün biraz yükseldi sonra bebeğin hareketlerini az hissettim burda ki devlet Hastanesi'ne gittim NTS baksınlar diye acilde tansiyonumu bir olctuler 17/10 hemen kadın doğuma yönlendirdiler şehir Hastanesi'ne sevk olacak filan dediler istemedim Bandırma daki kendi doktorumu aradım oda hemen buraya gelmelisin tansiyonum bu durumdaysa bebeği 35 36 hafta da alabiliriz dedi. Bebeğin eşyaları filan da hiç hazır değildi şimdi hizlidan onları hazırlıyorum akşama yola çıkacağız bakalım. 😥😥
Ay çok geçmiş olsun canım, şuanda nasılsınız? Rabbim sağlıcakla kucağını almayı nasipöetsin. Stres yapma, sakin olmaya çalış şuanda eminim istemsiz bi stres yapıyoru, ama bebişler bizdende güçlü öyle düşün 😔

Ultrasonda bi sıkıntı yok. Kalk atışı pozisyonu suyu falan sorunsuz. Hareketler azalmadan önceki akşam bel ağrım oldu fıtık ağrıma benziyodu başka bölgeye yayılmadı ama diyince doğum sancısını bilmiyorsun (sezaryenlyiim) ayırt edememiş olabilirsin. Nst bağlayalım dedi. 2 gündür de progestan kullanıyorum zaten bel ağrısını o mu kesti dinlenmek mi emin değildim
Bende sezeryanlıyım ve emin ol sancıları bi süre sonra ayırt edebiliyorsun. Dün ağır kaldırmıştım, kavanoz aradım kolileri kaldırmak zorunda kaldım Allah'ım sana geliyorum dedim. Regli ağrısı gibi hissediyorsun, ara ara vuruyor bana 28. Haftadan beri, sen kaç haftalıksın bilmiyorum ama yinede ayırt edebilirsin ilerleyen dönemde

Lansinoh göğüs ucu kremine son ay başlayacağım canım ben 36 itibariyle her gün sürmeyi düşünüyorum açıkçası ilk gebeliğimde çektiğim o acıyı çekmek istemiyorum bu sefer.
Al bendende o kadar, cumartesi randevum var bi sorucam bakalım ne zaman başla derse artık. İlki acemiliğe denk geldi benimde, bende çekmek istemiyorum açıkçası

Yakınız o halde 🥰
Doğumuma 15 20 gün kala taşındım 8 sene önce 🙈 ümraniyedeyim şuanda ama hala gönlümin kaldığı yerlerden sarıyer 😍 anlamsız bi şekilde çok seviyorum orayı, bahçeköyde oturuyordum birde, mis gibi orman havasıydı

Bende sezeryanlıyım ve emin ol sancıları bi süre sonra ayırt edebiliyorsun. Dün ağır kaldırmıştım, kavanoz aradım kolileri kaldırmak zorunda kaldım Allah'ım sana geliyorum dedim. Regli ağrısı gibi hissediyorsun, ara ara vuruyor bana 28. Haftadan beri, sen kaç haftalıksın bilmiyorum ama yinede ayırt edebilirsin ilerleyen dönemde
Açıkçası ayırt edebilirim bu farkı. Yani anılarım biraz bölük pörçük ama o sancının ne olduğunu hatırlıyorum. Bi sonlandırılmış gebeliğim var normal doğum gibiydi. Farkı yoktu. Bugün tam 29 hafta oldu 28e girdiğimden beri bişeyler ters gidiyor zaten ya ağrım çok ya bebek sessiz kalıyor falan. Bugün akşam 92 açlıkla bi menü yaptım fırında tavuk karnabahar ayranla birlikte sonra da çoban salata yedim biraz. 121 çıktı ben bu değeri 2. Saat toklukta görüyordum son zamanlarda o da yüksek oluyordu. Sabaha etkisi nasıl olcak çok merak ediyorum. 14 haftada tespit edildi şeker sorunu 22-23 civarı diyetle çok iyi gidiyordum sonra bozuldu toparlayamadım daha. Yani kontrol edemiyor olmak ne yaparsam yapayım düşmeyen değer görmek beni stresten mahvetti artık

Açıkçası ayırt edebilirim bu farkı. Yani anılarım biraz bölük pörçük ama o sancının ne olduğunu hatırlıyorum. Bi sonlandırılmış gebeliğim var normal doğum gibiydi. Farkı yoktu. Bugün tam 29 hafta oldu 28e girdiğimden beri bişeyler ters gidiyor zaten ya ağrım çok ya bebek sessiz kalıyor falan. Bugün akşam 92 açlıkla bi menü yaptım fırında tavuk karnabahar ayranla birlikte sonra da çoban salata yedim biraz. 121 çıktı ben bu değeri 2. Saat toklukta görüyordum son zamanlarda o da yüksek oluyordu. Sabaha etkisi nasıl olcak çok merak ediyorum. 14 haftada tespit edildi şeker sorunu 22-23 civarı diyetle çok iyi gidiyordum sonra bozuldu toparlayamadım daha. Yani kontrol edemiyor olmak ne yaparsam yapayım düşmeyen değer görmek beni stresten mahvetti artık
Emin ol anlayabiliyorum :) sabah açlık şekerim 110 çıktı, altıüstü tam buğday ekmeğiyle sandviç yapıp yedim 180 gördüm. Sağlık merkezinde ki aile hekimine sorduğumda gayet normal bi değer panik yapılacak bişey yok dedi, insülin kullanmama rağmen bu arada. Doktora göre değişiyor istekleri ama genel olarak anladığım açlık 100 altında olsun, toklukta 140ı geçmesin oluyor. Akşam yemeğinden sonra bi ara öğün yaparsan meyve vs yesen bile yoğurtla vs yersen dengeler dedi aile hekimim bugün. Aklında olsun seninde. Bugün çok sıkıldım yemediğim kadar yedim mesela, ölçmedimde açıkçası yüksek çıkıcak biliyorum. Bazen olabiliyor, en büyük etken stres yapmaman olur

Emin ol anlayabiliyorum :) sabah açlık şekerim 110 çıktı, altıüstü tam buğday ekmeğiyle sandviç yapıp yedim 180 gördüm. Sağlık merkezinde ki aile hekimine sorduğumda gayet normal bi değer panik yapılacak bişey yok dedi, insülin kullanmama rağmen bu arada. Doktora göre değişiyor istekleri ama genel olarak anladığım açlık 100 altında olsun, toklukta 140ı geçmesin oluyor. Akşam yemeğinden sonra bi ara öğün yaparsan meyve vs yesen bile yoğurtla vs yersen dengeler dedi aile hekimim bugün. Aklında olsun seninde. Bugün çok sıkıldım yemediğim kadar yedim mesela, ölçmedimde açıkçası yüksek çıkıcak biliyorum. Bazen olabiliyor, en büyük etken stres yapmaman olur
Ya benim açlıkta 110 olmasını değil toklukta 180 çıkmasını takıyorlar. Perinatologda aile hekimi de 2 farklı doktorumda 50 Gr yüklemenin sonucunun 188 olduğunu duyunca evet gebelik şekeri var dediler. Kesin tanı olduğu için ben bi daha yükleme yaptırmadım gerekte yok dediler aslında Zeynep Kamil yapmak istediğinde sormuştum gitmedim sonra bi daha. Belki daha da ciddi çıkıcaktı sonuç bilmiyorum. Hatta 14ten sonra diyet yaparken hba1c değeri bile düştü normal sınırdaydı, bozulduktan sonra ölçülünce yine yükseldiğini gördüm. Hemen onu bile etkilemiş. Bebek sağlıklı, gayet iyi ona bi zararı yok durumun. Olan bana oluyor kilom var bi de. Şu an -5 verip +4 aldım hala bana almamalısın kilo diye diretiyorlar kimse 7 aylık hamile olduğuma inanmıyor tesettürlü tüm daha karnım kıyafetlerimden belli olmuyor yolun sonuna yaklaştık. Stresimin tek sebebi şeker de değil zaten. Plasenta konumuda tehlikeli bi yerde. Rahim ağzının kenarında. Bi kaç cm ilerde olsa plasenta previa yani durum çok parlak değil o konuda da. Hafta başında kontrole gittim sancın olmuş farketmemişsin dedi iyice stres yüklendim

Doğumuma 15 20 gün kala taşındım 8 sene önce 🙈 ümraniyedeyim şuanda ama hala gönlümin kaldığı yerlerden sarıyer 😍 anlamsız bi şekilde çok seviyorum orayı, bahçeköyde oturuyordum birde, mis gibi orman havasıydı
En güzel ve mis gbi yerdde yasıyormussunuz ben ayazağadayım burayıda cok seviyorm neyseki🥰

İlk doğumumda o kalkanlardan almıştım ama hepsi dağıldı gitti, uzunca bi süre ne 2. Çocuğu delirmedim deyip, seneler sonra 2. Çocuğu yapan ben 🤣 e bebeğede bi bakayım, yavaş yavaş kendimi fazla yormadan tamamlarım artık. İlk doğumda yine göğüs ucu yaradı çok çektim, 4 ay neredeyse ağlayarak, kanatarak emzirdim gitmediğim doktor kalmadı en son egzama olmuş dedi gittiğim cildiye doktoru. Bunda önden önlemimi alayım dedim en azından bakalım fayda sağlar umarım 🤷‍♂
Bende kalkanlardan aldım, gümüş kapak aldım, krem aldım her tuşa bastım ama bana sadece Krem ve açık bırakmak yaradı. Çok hızlı toparladım tabi ilk 1 hafta sadece sağdım 3-4 gün de emzirme eğitimiyle 2 kere emzirebildim günde, o arada kreme boğdum mümkün olan her an nefes aldırdım. Diğerleri hiç işe yaramadı rahatta edemedim. Aerola kısmında kapak ve kalkan iz yaptı canımı acıttı. Hiç rahat edemedim. Sonrasında bebek doğru tutunca tekrarlamadı. Ama arkadaşıma verdim gmüüş kapaklarımı. O aylarca kanadı bebeği de doğru tutuyodu baya sağdığı sütler Pembe pembeydi. Kapaklar yardımcı olmuş öyle söyledi. Yara sonuçta kuruyup toplamasını bi hava aldırıp bi de nemlendirmek sağlıyor. Bi de su içip cildin elastikiyetini destekleyin ve kendiliğinden geliyor bence. Tabi her bünye farklı belki bu sefer zaten meme uçları bi emzirme geçirdiği için daha hızlı adapte olurlar

Kuzum kendine hiç stress yapma endişelenme. Benim şafak hocadan başka arada gittğim doktor da ne zaman rahtlayabilirm tamam bunsaatten sonra doğursam da sıkıntı yok diyebilirim diye sorduğumda. İlk hedef 32 dedi 32 de doğursan da çok az küvezde kalır sağ salim alırsın kucağına. Sonraki hedef 36. Şimdiki bebekler 36 da doğduklarında küveze bile girmiyorlar demişti. Allah kısmet ederse bebişin büyümüş ne zaman olursa olsun sağ salim alırsın kucağına hiç kendini stresse sokup daha da tansiyonunu çıkarma ♥️

Valla kuzum bende o yüzden kiloyu hiç takmıyorum açıkçası. Kilo verilir. Şekerim de yok tansiyonum da 10-7 lerde seyrediyor. O yüzden en son takacağım şey kilo. Zaten fazlasıyla hamurüşine düştüm

Bende fotoğrafçıya o kadar para vermek istemiyorum ya. Doğum anında olsa fotosu zaten odada kısmetse illa güzel fotoları olur. Acaba doğuma eşimle birlikte kuzenimi de sokabilir miyim kuzenim fotoğraf için. Bende onu merak ediyorum. Gerçi kocam da bi girebilirim bi giremem diyor o da gel gitli 🤣
Kuzenim deme sende
Ozel fotografcim de🤓🤓

Kizlar tekstil urunlerini tamamladim sayilir
Geriye deterjan falan kaldi
Oglumda mustela sampuan sebamed bebe yagi unibaby deterjan falan kullanmistim kafam epey karisikmis 😄
Size sorum
Camasirlar icin deterjan
Şampuan
Bebek yagı
Serum fizyolojik
Kundak (uyku icin)
Sling kanguru
Bunlari alanlar marka onerebilir mi bana
Bi bunlar kaldi🫠

Kizlar tekstil urunlerini tamamladim sayilir
Geriye deterjan falan kaldi
Oglumda mustela sampuan sebamed bebe yagi unibaby deterjan falan kullanmistim kafam epey karisikmis 😄
Size sorum
Camasirlar icin deterjan
Şampuan
Bebek yagı
Serum fizyolojik
Kundak (uyku icin)
Sling kanguru
Bunlari alanlar marka onerebilir mi bana
Bi bunlar kaldi🫠
Hiçbirini almadım tavsiyelere açığım🥰

Araliga girmeden herseyi hazir etmemiz lazimmm :rolleyes:
Ayy deme🤭🤭 benim daha alacaklarım çok baya ağırdan alıyorum nerden çıktı bu huyum anlamadım😅
Kanguru ablamda varmış onu kullanıcam ilk aşamada sonra alırım dedim. Ama sling kesin alıcam inşallah daha marka araştırmadım. Bebek bezi molfix almaya karar vermiştim ama sanırım onun da çeşitleri varmış:kahve:
Deterjanı granül almayacağıma karar vermiştim çünkü ben bi ara bebeği olan arkadaşımda kokusu hoşuma gidince kendi çamaşırlarımı granül olandan yıkamaya başlamıştım durulanmadı hep ekstra durulama yapmıştım makinede hem de makinede tortu bıraktı muhtemelen sıvı deterjan alırım

Ayy deme🤭🤭 benim daha alacaklarım çok baya ağırdan alıyorum nerden çıktı bu huyum anlamadım😅
Kanguru ablamda varmış onu kullanıcam ilk aşamada sonra alırım dedim. Ama sling kesin alıcam inşallah daha marka araştırmadım. Bebek bezi molfix almaya karar vermiştim ama sanırım onun da çeşitleri varmış:kahve:
Deterjanı granül almayacağıma karar vermiştim çünkü ben bi ara bebeği olan arkadaşımda kokusu hoşuma gidince kendi çamaşırlarımı granül olandan yıkamaya başlamıştım durulanmadı hep ekstra durulama yapmıştım makinede hem de makinede tortu bıraktı muhtemelen sıvı deterjan alırım
Sen subatta dogum yapacakmissin tabi agirdan alirsin hinzir😄😄

Back
X