• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    178
Ay şaka gibi, yok valla hazır yufkadan yapmıştım böreğimi, kendimde sevmem o hazırları çünkü. Yanına da 3 renkli muhallebili tatlı yapmıştım. Arpa şehriye salatası felan menümde zengindi yani. Sonra kendimi çok sorguladım bu kadın beni pis pasaklı bişey mi sandı diye tüm evi misafir gözüyle gezmiştim.
Sizinkilerde tam bombaymış çaydan sonra kahve yapmamak iyi fikirmiş aslında, sevmediklerime bende mi o tarifeyi uygulasam :))))))))
Cayin yanina o kadar sey yaptiktan sonra kahve yapmamak tavir olmaz bence😅
Bize yine esimin bi is arkadasi geliyodu arada esiyle cocuguyla
Tatlisi boregi katmeri patlamis misiri çayi
Sonra kahvesi meyvesi oyle ikram sunuyordum
Ama bi keresinde cok yorgundum lohusaydim tatli yapmistim ve hazir tuzlu kurabiye vardi
Bi daha gelmediler🤣🤣
Bu arada esimin arkadaslari da cesit cesitmis ha🤣

Cayin yanina o kadar sey yaptiktan sonra kahve yapmamak tavir olmaz bence😅
Bize yine esimin bi is arkadasi geliyodu arada esiyle cocuguyla
Tatlisi boregi katmeri patlamis misiri çayi
Sonra kahvesi meyvesi oyle ikram sunuyordum
Ama bi keresinde cok yorgundum lohusaydim tatli yapmistim ve hazir tuzlu kurabiye vardi
Bi daha gelmediler🤣🤣
Bu arada esimin arkadaslari da cesit cesitmis ha🤣

Lohusayken tatlı yapmışsın koymuşsun önlerine o bile çok, bir canlı getirmişsin bu dünyaya kimse de hizmet beklemesin yahu :)
Ben bu lohusalık işine çok kaptırdım kendimi. Normalde çok alçakgönüllü bir insanımdır ama doğumdan sonra kartları tekrar dağıtacağım gibi geliyor :) Sonuçta bu dünyaya bir can bir nefes getirmişim az mı :)
Ayrıca kuzum hizmete mi geliyorlar ya yakın samimi olanlar böyle şeylere takılmaz zaten kurtulmuşsun boşver :)

Ya ben eşimin o gittiğimiz arkadaşlarının bize hastaneye bir şey getirmesini geçtim geleceğini bile sanmıyorum bir tebriğe. Çok tuhaf insanlar var. Ben lap diye çözüyorum da eşimin anlaması yaşayarak oluyor.

Bu arada kızlar geçen anne-bebek çantası soruyordum ya aldım eğer almayan düşünen varsa dikişleri ve malzeme kalitesi çok güzel çıktı. Krem mi siyah mı alayım derken mavi aldım. Belki erkek anneleri daha çok sever ben bu renk maviyi çok sevdiğim ve kıyafetlerimle rahat kombinleyebildiğim için bu renk tercih ettim. İçinden el kadar da olsa bir tane de alt açma çıkıyor.

Eklentiler

• IMG_8758.webp
    IMG_8758.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 34
dogum sonrası full korse tayt gıyen var mı ? ıse yaradı mı boyle odemı atmaya sıkılasmaya falan bı etkısı oldu mu
? bel kısmını demıyorumsadece full bacaklar da sıkı sıkı olcak

Lohusayken tatlı yapmışsın koymuşsun önlerine o bile çok, bir canlı getirmişsin bu dünyaya kimse de hizmet beklemesin yahu :)
Ben bu lohusalık işine çok kaptırdım kendimi. Normalde çok alçakgönüllü bir insanımdır ama doğumdan sonra kartları tekrar dağıtacağım gibi geliyor :) Sonuçta bu dünyaya bir can bir nefes getirmişim az mı :)
Ayrıca kuzum hizmete mi geliyorlar ya yakın samimi olanlar böyle şeylere takılmaz zaten kurtulmuşsun boşver :)
Ben ilk cocugumda afallamistim
Benim yerime esim lohusa olmustu
Bebegim kusuyordu emziiriyordum kv sutun yetmiyor mu acaba diyordu
Cinnet gecirdim ama gec oldu :)
Simdi tecrubeliyim daha da
Beni gerenleri sutladim hayatimdan
Kafam rahat
Dusun dogum yaptiktan sonra eve gelip ertesi gun tatli yapmistim mutfaga girip :)
Enayiligin zirvesi 🥴

dogum sonrası full korse tayt gıyen var mı ? ıse yaradı mı boyle odemı atmaya sıkılasmaya falan bı etkısı oldu mu
? bel kısmını demıyorumsadece full bacaklar da sıkı sıkı olcak
Bende vardi diz ustunden gogus altina kadar olan
Ama hem goguslerim rahatsiz oldu hem de wcye giderken indir geri cek cok zorlandim
Bide tayt gibi oldugu icin koltukta oturunca katlaniyor dikisleri acitiyordu
O yuzden bu kez alirsam sadece gobegi cevreleyen alcam

Ayyy aman aman allah korusun kuzum. Hele hamileyken çok dikkat ediyor insan bastığı ettiği yere. Sakınan göze çöp batar misali olacak diye de çok korkuyorum. Allaha emanetiz biz ve bebişlerimiz artıkk :KK200:
Kesinlikle öyle. İyi düşün iyi olsun 🥰
Biz eşimle geçen sene eşimin doğum yapan arkadaşının eşine tuğbadan çikolata almıştık bayağı da güzel bir şeydi özellikle seçmiştim şu basit kalır bu olsun falan diye bizim kadar özenen olduğunu da sanmıyorum çevrelerinde açıp ikram etmeyi geçtim teşekkür bile etmediler. Şok olmuştuk. Çünkü bizde gelen hediye açılır ikram edilcek bir şeyse ikram edilir vs ama herkes farklı.
Maalesef öyle insanlar var. Biz o kadar ince düşünüyoruz ama karşımızdaki insanlar onu bambaşka şekilde kullanıyor. Bu tarz insanlarla görüşmeyi kesiyorum ben direk ya 🥴
Yıllardır asla kardeş istemeyen oğlum şimdi doğmasını sabırsızlıkla bekliyor 😊 kızlar daha uyumludur sizin ki daha çok yardımcı olur. Arkadaşımın kızıylada 8 yaş var kardeşinin küçük annesi oldu resmen hiç kuçağından indirmiyor 😄
Ayy bakalım ne olacak ilerleyen dönemde zamanla görücem 😍 bazen çok mu yükleniyorum acaba diyorum şimdiden. Kardeşim gelicek yardım edersin bana falan diyorum ama bakalım 🤣

Bi kardeşimle aramda 12 diğeriyle 19 yaş var kıskançlık falan olmuyor bu nerden çıktı şimdi diyosun sadece 😂😂 ortanca kardeşim anneabla derdi bana hep rezil ederdi herkese otobüste falan benim çocuğum sanarlardı😂
Benimde kızkardeşimla aramda 6 yaş var, hiç öyle deli gibi kardeşlik bağı olmadı aramızda ya. Hatta ilk geldiği zamanlar annemi eve almamıştım çok net hatırlıyorum.🤣 kıskanlık zirve yapmıştı, ama kızımdan öyle bişey beklemiyorum bakalım ne tepki vericek 🥰 iyiyi düşünüyorm 🥰😁
Kızlar sizinde gün içinde hiç bir şey yapmayasınız geliyor mu? Öğlen kızı okula geçiriyorum sonrasında sofra duruyor. Odasını toplamam gerekiyor yataklar havada. İçimde rahat etmiyor düzeni de seviyorum zorla kalkıyorum yapıyorum. Enerjim çok düşük. Ne yemek yapmak geliyor içimden ne bir şey.
Bende aynıyım kuzum. Bazen hiç bişey yapmadan bütün günü geçiriyorum. Bazende bi enerji geliyor işte ne varsa aradan çıkartıyorum gibi oluyor 🤣
Bizde esimin bi arkadasina ev oturmasina giderken avmye ugramistik geleneksel pazar kurulmustu cok guzel pismaniyeler vardi guzel bi kutu vardi cikolatali falan epey degisik, dedim alalim hem elimiz bos gitmemis oluruz
Sonuc; ikram edilmedi
Hala icimdedir yani 🥲🥴
Bizde de ne getirilirse getirilsin ikram edilir
Gecen arkadaslar gecerken bize ugramak istemisler cigkofte almislar birkac abur cubur almislar meyvesuyu almislar
Lupposuna kadar actim meyve suyunu bardaklara doldurdum kizdilar bana ne getiriyon diye
Dedim sacmalamayin oturup yencek bunlar 😃
Cigkofteyi de posetle getirip koymadim ha lavaslara tek tek nar eksisi limon marulla sardim guzelce kestim tabaklara dizdim falan
Kim ugrasir be 😆
Bizim gibiler hep kaybediyor kuzu maalesef 🤣 bende öyleyim getirilen bişey ikram edilmeli neticesinde yani.

Kesinlikle katılıyorum. Kimin ne olduğu bu dönemde görülüyor resmen. Matmazel - Matmazel -

Kesinlikle katılıyorum. Kimin ne olduğu bu dönemde görülüyor resmen. Matmazel - Matmazel -
Ay mesajı tamamlamadan gönderdi ya salak şey 🤣🤣

Ben doğum yapmışım, daha 40 çıkmamış kayıpederimin kardeşinin çocukları geliyor. Eşimin kuzenleri yani. Bide bizide aramıyolar kayınpederim yanımızda onu aramışlar müsaitseniz çocuk görmeye gelicez diye.
Ben bunu duydum ya delirdim. Geldiler hiç bişey hazırlamadım. Kaynanam hazırladı çayı yanına ne koydu hatırlamıyorum bile.
Çocuk durmuyor diye odaya geçtim emziriyorum, yanlarında emzirecek halim yok ya.
Gitmişler bunlar, alınmışlar 🤣 biz böyle şey görmedik diyerek. Kaynanam geldi işte aynurlarda gitti, sen kötü davranmışsın ilgilenmemişsin
Lohusayım benim mi ilgilenmem gerekiyordu? dedim. E sizi aradılar işte siz ilgilendiz ya dedim hiç bişey diyemedi sustu. Yapıcaksın bu insanlara ya.
Başka çözümü yok.
Sonra yine geldiler bunlar, eşimi aramışlardı galiba. Bir ağırladım, utandılar bu seferde. Hiç düşündüğümüz gibi.değilmiş vs muhabbeti yaptılar hatta 🤣🤣

Ya ben eşimin o gittiğimiz arkadaşlarının bize hastaneye bir şey getirmesini geçtim geleceğini bile sanmıyorum bir tebriğe. Çok tuhaf insanlar var. Ben lap diye çözüyorum da eşimin anlaması yaşayarak oluyor.
Bu eşler dinlemiyor ki karılarının lafını. Hayır bi dinleseler anlayacaklarda yok. Burunlarının dikine gidiyorlar

Ben ilk cocugumda afallamistim
Benim yerime esim lohusa olmustu
Bebegim kusuyordu emziiriyordum kv sutun yetmiyor mu acaba diyordu
Cinnet gecirdim ama gec oldu :)
Simdi tecrubeliyim daha da
Beni gerenleri sutladim hayatimdan
Kafam rahat
Dusun dogum yaptiktan sonra eve gelip ertesi gun tatli yapmistim mutfaga girip :)
Enayiligin zirvesi 🥴
Eşleri nereye şutluyoruz acaba? Şu dönemi atlatsam lohusa dönemi var 🥴🥴

Bende vardi diz ustunden gogus altina kadar olan
Ama hem goguslerim rahatsiz oldu hem de wcye giderken indir geri cek cok zorlandim
Bide tayt gibi oldugu icin koltukta oturunca katlaniyor dikisleri acitiyordu
O yuzden bu kez alirsam sadece gobegi cevreleyen alcam
Bende aynı şekilde düşünüyorum bakalım. Doğumdan sonra kullanabiliyor muyuz ya? Gerçi sezeryan olacağım için ben kullanırım diye düşünüyorum bakalım. Ama eminde değilim 😁

Ay mesajı tamamlamadan gönderdi ya salak şey 🤣🤣

Ben doğum yapmışım, daha 40 çıkmamış kayıpederimin kardeşinin çocukları geliyor. Eşimin kuzenleri yani. Bide bizide aramıyolar kayınpederim yanımızda onu aramışlar müsaitseniz çocuk görmeye gelicez diye.
Ben bunu duydum ya delirdim. Geldiler hiç bişey hazırlamadım. Kaynanam hazırladı çayı yanına ne koydu hatırlamıyorum bile.
Çocuk durmuyor diye odaya geçtim emziriyorum, yanlarında emzirecek halim yok ya.
Gitmişler bunlar, alınmışlar 🤣 biz böyle şey görmedik diyerek. Kaynanam geldi işte aynurlarda gitti, sen kötü davranmışsın ilgilenmemişsin
Lohusayım benim mi ilgilenmem gerekiyordu? dedim. E sizi aradılar işte siz ilgilendiz ya dedim hiç bişey diyemedi sustu. Yapıcaksın bu insanlara ya.
Başka çözümü yok.
Sonra yine geldiler bunlar, eşimi aramışlardı galiba. Bir ağırladım, utandılar bu seferde. Hiç düşündüğümüz gibi.değilmiş vs muhabbeti yaptılar hatta 🤣🤣

Bak alınıp gitmişler kısmını okurken bile sinirim yükseldi. Yani kardeşim siz 40 ı çıkmamış bebeği görmeye gelmişsiniz haber vermeden, birde ilgi mi bekliyorsunuz ne bu altın günü mü ev oturması mı.
Normalde misafiri çok severim evimde olan herşeyi sererim önlerine hiç bir zaman çalışan insanım bu kadar oluyor demem daha fazlasını yapmaya çalışırım ama şu bebek görme olayları beni çok geriyor ya.

Bu arada kızlar geçen anne-bebek çantası soruyordum ya aldım eğer almayan düşünen varsa dikişleri ve malzeme kalitesi çok güzel çıktı. Krem mi siyah mı alayım derken mavi aldım. Belki erkek anneleri daha çok sever ben bu renk maviyi çok sevdiğim ve kıyafetlerimle rahat kombinleyebildiğim için bu renk tercih ettim. İçinden el kadar da olsa bir tane de alt açma çıkıyor.

Beğendiğine sevindim canım evet bence de çok portatif ve rahat mavisi de çok güzelmiş ayrıca güle güle kullan inşallah :)

Biz eşimle geçen sene eşimin doğum yapan arkadaşının eşine tuğbadan çikolata almıştık bayağı da güzel bir şeydi özellikle seçmiştim şu basit kalır bu olsun falan diye bizim kadar özenen olduğunu da sanmıyorum çevrelerinde açıp ikram etmeyi geçtim teşekkür bile etmediler. Şok olmuştuk. Çünkü bizde gelen hediye açılır ikram edilcek bir şeyse ikram edilir vs ama herkes farklı.
Benzeri bizde de oldu , eşimin kuzeni var yazın tam gebeliğimin ilk başları sadece dondurma biraz mideme iyi geliyordu giderken büyük dondurmalardan aldık , beraber yeriz diye ama koymamışlardı :D çok üzülmüştüm niyeyse, ama bilerek yaptığını düşünmüyorum muhtemelen unuttu koymayı :D

Benzeri bizde de oldu , eşimin kuzeni var yazın tam gebeliğimin ilk başları sadece dondurma biraz mideme iyi geliyordu giderken büyük dondurmalardan aldık , beraber yeriz diye ama koymamışlardı :D çok üzülmüştüm niyeyse, ama bilerek yaptığını düşünmüyorum muhtemelen unuttu koymayı :D
O an anne düşünememiş olabilir ilk bebekleriydi belki yorgundu belki heyecanlıydı bilemiyorum ama yanındakilerde mi böyle davranır o şaşırtıcı. Hadi eşi de erkek belki akıl edemedi. Bizde ben düşünemeyecek durumda olsam annem atılır kayınvalidem yardımcı olur bilmiyorum yani çok tuhaf insanlardı.

Merhaba bisy sorucaktim size 27 kasimda beta 43.5
29 kasim 94.1
2 aralik 234
4 aralik 486 cikti bu gun kadin doguma gittim kese cok zor gozuktu ve cok kucuktu suan 5+6 yim doktor tekrar kan ver 2 gunde bir dedi bu gun verdim 1534 cikti cok yavas artmis neden boyle oldu yada basina boyle bisy gelen var mi

Back
X