Kızlar sizin doktorlarınız nasıl mesela ben geçen hafta kontrole gittim tahlil falan istedi sonuçları için ben seni ararım dedi ama aramadı, bir daha ne zaman geleceğimi de söylemedi bu normal mi bir dahaki muayene ne zaman olmalı ben mi karar vermeliyim ? Taşınınca doktor da değişti
Ya çevremdeki çoğu insan kahverengi olunca sıkıntı olmaz dedi taze kan değil diye o yüzden çok takılmadım bende bebisin hareketleri de yerinde olunca beklemek istedim
Geçmiş olsun, meyve yemeyi de çok abartmayın, aç karnına asla şekerli gıdalar yemeyin, normal zamanda da çok yemeyin ama açken daha bir dikkatli olun, tokluk kan şekerine normalde 2 saat sonra bakılıyor ancak gebelikte 1 saatlik tokluk kan şekerine bakmak ani yükselişleri görmek açısından önemliymiş.
Tuzsuz çiğ badem çok iyi geliyormuş, abartmamak kaydıyla öğünlerin yanına azar azar ekleme yapabilirsiniz.
Çok teşekkür ederim çiğ bademi önermeniz iyi oldu yarın ufak ufak başlarım
Benim sıkıntım meyveydi bu arada aşırı çok yiyordum yani asla porsiyon kavramım yoktu şeker yüklemesinden bi gece önce de bi kase dolusu nar yedim diğer yediklerimi saymıyorum bile
Mandalina bi kilo alıp yemişliğim var, sadece mandalina aşerdim hamilelikte
Sanırım bunlara dikkat etsem Allah’ın izniyle bitecek.
Bu arada haftada 3 kez şekerimi ölçtürmeye başladım dün açlık 92 tokluk 112 çıktı doktor açlık 100den aşağı, tokluk 150dan aşağı olmasını istiyoruz dedi ilk gün sonuçlar güzel çıktı inşallah hep böyle gitsin de
Kızlar sizin doktorlarınız nasıl mesela ben geçen hafta kontrole gittim tahlil falan istedi sonuçları için ben seni ararım dedi ama aramadı, bir daha ne zaman geleceğimi de söylemedi bu normal mi bir dahaki muayene ne zaman olmalı ben mi karar vermeliyim ? Taşınınca doktor da değişti
26+0’da gittim en son. Yani cmt. 1 ay sonra gel dedi doktorum. 13 aralığa randevu aldım ben de diğer görüşme için.
Benim doktorum hep 1 ay ara ile çağırıyor. Ama sıkıntılı, riskli durumda olan hamileler daha sık gidebiliyor. Bunu dr söylemeli, Arkadaşım tüp bebekle hamile kaldı o 3 haftada 1 gidiyordu mesela. Bir de bazen doktorlar kafası karışık olup unutabilir. Bizim sormamız fikir almamız da çok önemli. Ben olsam ben seni ararım deyip aramayan doktora ulaşırdım aramadınız derdim.