Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    22
Aaa ilk defa duyuyorum %99 garanti veriliyor diye biliyordum.O halde çok haklısınız buna inanmak zorken yaptırmak istemeyen çok olacaktır.Ben de çok evhamlı bir insanım hamileliğim kötü geçmesin diye yaptırmak istemedim
Ben dr umun önerdiği firmalar vardı onlara baktım, şikayet var dan forumlardan yorumlara da baktım. Dediğim tarzda yorumlar gördüm. Sonra yurtdışından firmalar daha iyi dedikleri için Bi firmanın sayfasına girdim adını hatırlamıyorum. Sendrom ismine göre doğruluk oranları vermiş. 90 üstü olan da daha az olan da vardı. %100 yazmıyor hiçbirinde. Ben de çok evhamliyimdir eşim de öyle. İnancımız gereği de Bi cana kıyamayiz. Doğru da olsa yanlış da olsa Bi oran verecek ve doğana kadar onun da stresini yuklenecegiz arti olarak. Bu konuya farklı bakış açısı olan da var öğreneyim ona göre hareket edeyim diyen. Her fikre saygı duymak lazım. Burda bence tek bir doğru yok. Her anne kendisi ve bebegi için en doğru olduğu düşündüğünü seçer ve onu yapar. Benim kendimce araştırmamdan öğrendiklerim böyle oldu. Eksik ya da hata varsa bilemem herkes yine arastirmali elimizin altında teknoloji artık 😊

Ben de fitil kullanıyorum garip bi his var evet şişlik mi ne bilmiyorum. Enfeksiyondan ziyade lekelenmelerim bitmişti tekrar olursa diye korkuyorum. Korkulu rüyam benim lekelenmeler🤦‍♀️

Ben de ikili test için kan vermeyelim sadece ultrason kısmını yapalım dedim. O şekilde yaptı burun kemiği ense kalınlığı kafatasi eli kolu bacağı vs inceledi o kadar. Fetal dna da istemiyorum dedim zaten. Olasılıklar üzerinden biz de bebeğimiz hakkında karar veremeyiz dedik. Ultrason kısmını yaptırdınız mi peki sonra mi yapacak
Fitilden dolayı şişkinlik olması normalmiş ama denize girmek yada ilişki fitil kalintisindan da kaynaklı enfeksiyona sebep olabilirmiş bı umut belki doktor artık birakabilirsin fitili der diye gittim ama gözlerini fal taşı gibi açıp kesinlikle devam ediyorsun deyince biraz üzüldüm çünkü yarattığı şişkinlik hissi akıntılar falan beni aşırı rahatsız ediyor ama bebeğin sağlığı açısından devam edicez yapacak birşey yok.

İkili test içinde doktorum bana ultrason muayenesinden hiç söz etmedi bir dahaki randevuda 13 haftalık falan olurum herhalde söylerim ultrason muayenesi istediğimi ama kesinlikle fetal DNA ikili testler falan istemem Allah neyi layık gördüyse yaşamaya varım sağlıksız olsa bile ben kalbi atan bir cana kıyamam Allah hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah temennimiz o yönde 🤲🤲🧿

Canım Fetal DNA öneririm onda kesin çıkıyor ikili testler ihtimali yüzdelik olarak belirtiyorlar
Aslında kesin değil. Her bir hastalık için farklı yüzdelerde doğruluk ihtimali. Down için çok yüksek ama bazı hastalıklar için daha düşük. Yine de 2liden daha yüksek genel olarak verdiği yüzde. Yanlış negatif ihtimali sıfıra yakın yani bir hastalık varsa bunu yakalama ihtimali çok çok düşük, yanlış pozitif ihtimali bazı hastalıklar için çok düşük değil yani hastalık var dediği halde çocukta o hastalık olmayabilir. Kesin tanı için amniyosentez şart, bu da nihayetinde bir tarama testi.

Fitilden dolayı şişkinlik olması normalmiş ama denize girmek yada ilişki fitil kalintisindan da kaynaklı enfeksiyona sebep olabilirmiş bı umut belki doktor artık birakabilirsin fitili der diye gittim ama gözlerini fal taşı gibi açıp kesinlikle devam ediyorsun deyince biraz üzüldüm çünkü yarattığı şişkinlik hissi akıntılar falan beni aşırı rahatsız ediyor ama bebeğin sağlığı açısından devam edicez yapacak birşey yok.

İkili test içinde doktorum bana ultrason muayenesinden hiç söz etmedi bir dahaki randevuda 13 haftalık falan olurum herhalde söylerim ultrason muayenesi istediğimi ama kesinlikle fetal DNA ikili testler falan istemem Allah neyi layık gördüyse yaşamaya varım sağlıksız olsa bile ben kalbi atan bir cana kıyamam Allah hepimize sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah temennimiz o yönde 🤲🤲🧿
Fitil kullanırken ve lekelenme varken Dr um denize girebileceğimi söylemişti. Ben yüzme bilmiyorum zaten kendimce girip çıkıyorum işte 😅 5 gun girdim günde 2 kez yarımşar saat falan. O hafta lekelenmem olmadı. Şukur sonrasında da olmadi. Ama girdiğim yerin temiz olduğunu düşünüyorum ve serin suydu o yüzden yarım saat yani limit koyduğumdan değil 😂
İkili testin ultrason kısmını isteyin yani haftalık yaptirdigimizin biraz daha detaylısi işte 😊

Merhaba benim de çok sık çıkmalar başladı ama tuvaletten sonra çamaşırınızda ıslaklık oluyorsa bence tam bitmeden kalkıyor olabilirsiniz. Kendiliğinden akmaya devam etmediği için bitti gibi geliyordur size ama hemen kalkmayın ve vajinal bölgedeki kaslarınızı sıkıp bırakın üç dört kez damla damla da olsa akmaya devam edecektir.
Aslında dediğiniz gibi yapıyorum tam olarak. 😕

Sizin neden progestanı bırakmanıza izin vermedi? Ben de yarın soracağım kontrolde. Hayırlısıyla bırakabilirsin demesini umuyorum 😮‍💨

Aslında kesin değil. Her bir hastalık için farklı yüzdelerde doğruluk ihtimali. Down için çok yüksek ama bazı hastalıklar için daha düşük. Yine de 2liden daha yüksek genel olarak verdiği yüzde. Yanlış negatif ihtimali sıfıra yakın yani bir hastalık varsa bunu yakalama ihtimali çok çok düşük, yanlış pozitif ihtimali bazı hastalıklar için çok düşük değil yani hastalık var dediği halde çocukta o hastalık olmayabilir. Kesin tanı için amniyosentez şart, bu da nihayetinde bir tarama tetesti.
Genel olarak sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum ve bu konuda araştırdigim okuduğum şeylerin yazdıklarınızla uyuştuğunu görünce kararım daha da içime sindi doğrusu 😁 çünkü varsayım üzerinden yorum yazdığınızı hiç görmedim 😊

Fitil kullanırken ve lekelenme varken Dr um denize girebileceğimi söylemişti. Ben yüzme bilmiyorum zaten kendimce girip çıkıyorum işte 😅 5 gun girdim günde 2 kez yarımşar saat falan. O hafta lekelenmem olmadı. Şukur sonrasında da olmadi. Ama girdiğim yerin temiz olduğunu düşünüyorum ve serin suydu o yüzden yarım saat yani limit koyduğumdan değil 😂
İkili testin ultrason kısmını isteyin yani haftalık yaptirdigimizin biraz daha detaylısi işte 😊
İsteyeceğim inşallah 🌸
Bu arada denize falan girmemem gerektigini doktor söylemedi Van gölünün suyu çok tuzlu duyumlarima göre enfeksiyon yapabilir dediler. O yüzden korkuyorum acikcasi😅

İsteyeceğim inşallah 🌸
Bu arada denize falan girmemem gerektigini doktor söylemedi Van gölünün suyu çok tuzlu duyumlarima göre enfeksiyon yapabilir dediler. O yüzden korkuyorum acikcasi😅
Göl güvenli mi bilmiyorum ama tuzun tam tersi etkisi olacağını düşündüm 😅 benim girdiğim yer denizle nehirin birleştiği bi noktaydi ve nehrin suyu sodalı. Özellikle oraya girmeye gelenler var. Ben sadece denizden çıkar çıkmaz eve dönüp duş alıp kuru şeyler giyinmeye dikkat ettim. Sahilde ıslak beklemedim ve guneslenmedim. Islak beklemek enfeksiyona yol açabilir diye

Aslında kesin değil. Her bir hastalık için farklı yüzdelerde doğruluk ihtimali. Down için çok yüksek ama bazı hastalıklar için daha düşük. Yine de 2liden daha yüksek genel olarak verdiği yüzde. Yanlış negatif ihtimali sıfıra yakın yani bir hastalık varsa bunu yakalama ihtimali çok çok düşük, yanlış pozitif ihtimali bazı hastalıklar için çok düşük değil yani hastalık var dediği halde çocukta o hastalık olmayabilir. Kesin tanı için amniyosentez şart, bu da nihayetinde bir tarama testi.
Evet haklısınız gerçekten ben de ikilemdeyim umarım hepimiz için her şey çok çok güzel olur bebislerimizi sağlıkla kucağımıza alırız ❤💫💫

Ben de kullanıyorum hap olarak.bugün biraz batmalar oldu 9 ay boyunca kullanan duydum düşük riskini engellemek için
Doktorum bana ağızdan da alabilirsin dedi ama ben fitil olrak kullanmaya alistigim için ağızdan alamıyorum igrenme oluyor. Mide mide yanması yapıyormuş ağızdan alınca

Göl güvenli mi bilmiyorum ama tuzun tam tersi etkisi olacağını düşündüm 😅 benim girdiğim yer denizle nehirin birleştiği bi noktaydi ve nehrin suyu sodalı. Özellikle oraya girmeye gelenler var. Ben sadece denizden çıkar çıkmaz eve dönüp duş alıp kuru şeyler giyinmeye dikkat ettim. Sahilde ıslak beklemedim ve guneslenmedim. Islak beklemek enfeksiyona yol açabilir diye
Yok bacım bni ikna edemezsin ben vesveseli bir kadınım sıkıntı yaparım girmemek için her türlü bahneyi öne surebilirim 😅😅😅

Ben hem devlet hastanesine gidiyorum hem de özel bi kliniğe. Devletteki doktor bana 11-14.haftalar arasında detaylı ultrason için perinatoloji randevusu al demişti. Geçen hafta gittim bayağı ilgiliydiler herşeye detaylarıyla baktılar hatta yarım saat kadar sürdü muayene, ben şaşkın kapıda bekleyen diğer hastalar şaşkın😳 😀 Özeldeki detaylı randevum da bu hafta olacak, farklı görüşleri dinlemek önemli benim için🤷🏼‍♀️

Yok bacım bni ikna edemezsin ben vesveseli bir kadınım sıkıntı yaparım girmemek için her türlü bahneyi öne surebilirim 😅😅😅
İnsanın içine nasıl siniyorsa oyle hareket etmeli 😊 ben mesela o ara yıllık izinde ve aşırı stresliydim. Tatili iptal etsem evde kafamda kura kura strese girip bebeğe daha çok zarar verebilirim diye düşündüm. Ki iyi de gelmişti. Hissettiğiniz gibi davranmak en guzeli😁 seneye bebişle de gidilir🥰

Back
X