Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kaç kere yapılması gerekiyor ki gebelikte bildigim 18 ve 22 hafta çekiliyorBen de yurtdisindayim evet ultrason burada 2-3 kez yapiliyor ama sebebi zararli olmasi degil , zararli olmadigi bilimsel olarak kanitlandi radyasyon degil ses dalgasi ile goruyoruz bebeklerimizi, onlarin Az yapma sebepleri doktor eksikliginden tabiki doktorumuz az diyemediklerinden boyle seyler bazi doktorlar soyluyor olabilir.
Ve tabiki detayli ultrason cok cok onemli bunun icin bizzat perinatolojiye gelmistim turkiyeye ve tekrar gelecegim.
Benim o var zaten ek olarak o agriyida çekiyorum enfeksiyon kaynaklımı acaba diye düşünüyorum yaO bölgede benim ağrı yok daha çok alt kasık bölgesinde baskı hissi var o da bazı hareketlerimde hissettiriyor devamlı değil
Evet bende var oturamiyorumKızlar merak ettiğim bir konu var sizinde özel bölgenizde ağrı varmi baskı hissi falan lavaboda cok zorlanıyorum diğer şekilde de ağrım var
Onu çektirecem zaten daha haftasına var onunDetaylı ultrason bebek için çok önemli bir şey. Bütün organların taraması yapılıyor detaylı bir şekilde, yani böbrekten, mesaneden tut kalbin odacıkları ciğerler bağırsaklar beyin el ve ayak parmak sayıları, burun hatta yarım dudak vs bütün durumları inceleniyor yani aklına gelebilecek bütün organ ve uzuvlar detaylı olarak bakılıyor. Bu şart çünkü bebekte herhangi bir durum varsa diyelim kalbinda ya da başka organında doğuma o bölümün doktoru da giriyor hatta daha ciddi durumlarda tüm şartlar hazırlanıp yoğun bakıma kadar her şey hazır o şekilde doğuma giriyorsun. Yani bunu anne karnındayken öğrenmenin önemi de bu zaten. Bu tahlil gibi bir şey değil yani ikili üçlü tarama gibi tahlil değil yanlışı çıkacak bir şey değil o yüzden çok çok önemli
Evet çok kötü bir his ya cuma günü kontrole gidicem doktora sorucam enfeksiyona bağlı değildir insallah çünkü enfeksiyonda dusuge sebep olurEvet bende var oturamiyorum
Bugün benimde randavum vardı çift kese ama malesef bu sefer duyamadık kalp seslerini .benim hesabıma göre 6+5 ama hoca 6 haftalık duyulmaması normal dedi bekliyeceğiz bizde 10 gün daha .yine heyecan devamKızlar bugün doktora gittim 6. Haftaya girmiştim ama gittiğim doktor 5+4 günlük daha dedi ve karından bakınca yolk kesesi kalp atmı görmedi öncesi hatta başka doktora gittim bana direkt kürtaj dedi geç döllenmeyi red etti 7 haftadan baktı kesen büyümemiş hiç dedi 1 agustosta 6,9 m idi onun ölçümünde 7,4 m olmuş yani umut vermedi bende başka özel hastaneye gittim olumsuz konuşan klinikti özelde ise gata mezunu emekli albaydı doktor karından baktı dedi daha çok küçük bu haftamıda söylemiştim dedi hiç bir sorun yok geç oluşmuş bu bebek dedi kese 1,13 çıktı onda da sonra ben daha önde dış gebelik dediler deyince vajinadan baktı ve yolk kesesi göründü bebeğin kalbini titreşimi dahi göründü kalp atıyordu ama çok erken dedi sesini daha duymazsn 10 gün sonra net duyarsınız dedi haftasında sorun varmı dedim hiç bir sorun yok yolunda hersey görünüyor dedi kalp atımını eşimide bana da gösterdi yani gördük siz olsanız ne düşünürdünüz artık sonraki süreç için rahatlamış hisseder miydi
Ay en azından kalbini duyayım sağlıkla gelsin inşallahValla gidip iyi olduğunu görüp rahatlasam bile yine takacak tedirgin olacağım şeyler bulup tekrar doktor yolunu buluyordumkucağıma alana kadar o rahatlama maalesef olmadı doğunca da devam ediyor sütüm yetiyor mu doyuyor mudan başlıyor kilosuydu gaz sancılarıydı hastalığıydı bitmiyor yani anlayacağın
![]()
Enfeksiyon da olabilir bir doktoruna görün istersenBenim o var zaten ek olarak o agriyida çekiyorum enfeksiyon kaynaklımı acaba diye düşünüyorum ya
Kaç haftalık olsun canımAyy girdim çıktım kalbi yanıp sönüyordu14 bucuk milim olmuş bi sıkıntı yok çok şükür
![]()
Gerekli mi diye sorduğunuz için cevap vermiştimOnu çektirecem zaten daha haftasına var onun
Amin inşallah canım hayatımda hiç yaşamadığım için çok zormuş gerçektenZeytinyağı beni de içerken zorluyor. İnciri arkasından hemen yiyorum. Arkasında da limonlu su içiyorum. Hazırda tutuyorum onları. Duphalac 9 ay boyunca içenler var. Hamilelik bitince etkisi geçmiş. Geçen yılki hamileliliğimde takip ettiğim topikte kullanan çoktu. Şifa olsun inşallah.
Yeni mi öğrendinizHerkese merhaba 9+4 ile aranıza katıldım şurada bekliyim![]()
Benim makat kismida agriyo kabizliktan dolayı hemoroid oluşmuş kullandığım ilaçlarda odem yapmış pelvik tabana ilaclar azaldıkça geçecek bakalım ben tup bebekte hamile kaldım o yüzden ilaclarim Hep yüksek dozEvet çok kötü bir his ya cuma günü kontrole gidicem doktora sorucam enfeksiyona bağlı değildir insallah çünkü enfeksiyonda dusuge sebep olur
7+5 gözüküyordu ultrasonda canımKaç haftalık olsun canım
Maşallah ve hoş geldinYok yeni öğrenmedim 4 haftalıkken öğrendim ama yeni üye oldum ve aranıza katıldım![]()
Evet bizimde öyle oldu bugunde doktor çağırmıştı aklıma birsey takıldı diye yine kalp atımını gördük ama duymadık 1 hafta dedi 5+5 milim bende bugün ger gittiğimde haftam azaldıBugün benimde randavum vardı çift kese ama malesef bu sefer duyamadık kalp seslerini .benim hesabıma göre 6+5 ama hoca 6 haftalık duyulmaması normal dedi bekliyeceğiz bizde 10 gün daha .yine heyecan devam
Yok benimki 4. Aydan beri meme reddi maalesef.benim suan tempo beni yoruyor kalk erken kahvaltisini hazirla, ise git calis gel kapidan gir bebisle ilgilen.cook yorucu.hamilelik yorgunlugu beni cok yordu.mecalim kalmiyor hicbirseye.birde kizim suan hic pacamdan inmiyor.herseyi birlikte yapmak istiyor odayi dort donuyoruz.bir dk popomun ustune oturtmuyor beniEmziriyormuydun peki sen debenim açlık dışında bulantım olmuyor bir şey yiyince geçiyor. Beni zorlayan en zor şey öğle uykusuna normalde meme ile geçiyordu ama kesince artık kucakta gezdirmemi istiyor uyumak için oturunca ağlıyor kalk kalk diye. Gece uykusunda böyle sıkıntı olmuyor yatağa yanına uzanıp eline suluğunu veriyorum 5 dk sürmeden uyuyor ama gündüz çok zorluyor beni belim ağrıyor tam dalana kadar. Ağlatayım alışsın diyorum ama susacak gibi de değil