Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• ikiz kız

OY: 0 0,0%
  • ikiz erkek

• üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    22
İlk sezaryeni 2015 de oldum. Çatı muayenesi kontrolü beni rahatsız edince sezaryene karar verdim. İlk 10 gün yatıp kalkarken öksürürken hapşırırken canin yaniyor ayaktayken hiç sıkıntı yaşamadım. Eve geldik hatta yikadilar ben giydirdim. Ama sezaryen de ilk ayağa kalktığın aç çok canın yanıyor sonrasi yürüyüşlerle daha hızlı ilerliyor. 10 günden sonra rahatlıyorsun. Doğumun ertesi günü korse taktım 40 gün çıkarmadım hiç göbeğim kalmadi. Ama herkesin iyileşme ağrı acı eşiği farklı ben nasip olursa yine sezaryen olacagim ve korkmuyorum.
Ben tam 1 yıl önce ameliyat oldum, bağırsak yırtığı vardı. Doğuma kadar neredeyse, ameliyat üzerinden bir buçuk yıl geçmiş olacak ama bağırsaklarımı ıkınarak zorlamamam daha iyi olur diye düşündüm. En azından sezaryen olursa ben tekrar o korkuyu yaşamam. Tabii bu nedense bugün aklıma geldi. O yüzden yeni araştırmaya başladım

Ben tam 1 yıl önce ameliyat oldum, bağırsak yırtığı vardı. Doğuma kadar neredeyse, ameliyat üzerinden bir buçuk yıl geçmiş olacak ama bağırsaklarımı ıkınarak zorlamamam daha iyi olur diye düşündüm. En azından sezaryen olursa ben tekrar o korkuyu yaşamam. Tabii bu nedense bugün aklıma geldi. O yüzden yeni araştırmaya başladım
Evet mantıklı normal doğumda ıkinmak bağırsaklara baskı uygulayacak. Ama ameliyatini yapan doktorun bu konuda en doğru bilgiyi verecektir.

Bende Eurofins ile Natera arasında kalmıştım ama Natera anne ve bebeğin kanını dna sını ayrıştırarak bakıyormuş o yüzden biraz daha içime sindi sanırım naterada yaptırcam, Allah temiiiz haberleri yazmayı nasip etsin beraber 🫶🏻
Natera amerikaya yolluyordu o mu

Evet mantıklı normal doğumda ıkinmak bağırsaklara baskı uygulayacak. Ama ameliyatini yapan doktorun bu konuda en doğru bilgiyi verecektir.
Ameliyatımı yapan doktora ulaşamam büyük ihtimalle ama o da aynı şeyi düşünecektir muhtemelen, en azından özelde bu işi detaylı görüşebilirim. Daha çok erken ama nedense normal doğum beni hep korkutmuştur zaten 🥴 teşekkür ederim bu arada 🌷

Ameliyatımı yapan doktora ulaşamam büyük ihtimalle ama o da aynı şeyi düşünecektir muhtemelen, en azından özelde bu işi detaylı görüşebilirim. Daha çok erken ama nedense normal doğum beni hep korkutmuştur zaten 🥴 teşekkür ederim bu arada 🌷
Rica ederim bende korkumdan istedim. insan biliyor kendini yapabilir mi yapamaz mi diye. Sürecimiz saglikli ve mutlu ilerlesin hepimizin insallah 🤲🌺

Ben de söyleyeceğim muayenede. Haptan başka çözüm üretebilen var mı acaba?
Bahsedilen hapı kullanıyorum. Gün içinde bulantım devam ediyor. Şiddeti kullanmadığım günlere göre biraz azalıyor. Bende kusturmuyor ama bulantıma da çok etki etmiyor diyebilirim. Umarım sizde faydalı ve sağlıklı olur.
Bulantı ile ilgili öneriler olursa severek takip edeceğim. Beni de etiketlerseniz mutlu olurum 🙂

Selam kızlar şimdi benim 2 doğumum normaldi ama bu 3.üyü nasip olursa sezeryan ile doğurmak istiyorum 3 sebebi var. Birincisi bel fıtığım var 4 tane,ikincisi son doğumumda ıkınma kaynaklı basurum fırladı dışarıya ve 2 hafta boyunca ben popomun üstüne oturamadım nasıl acılar çektim gözümden gece gündüz yaşlar gele gele kızımı emziriyordum yürüyemiyordum bile gören halime üzülüyordu genel cerrahi direk ameliyat dedi ama kimse önermedi bana bende lohusa halimle yasak olduğu halde saat başi kremler ağrı kesiciler ve oturma banyoları yaptım ve çabam sonunda basur memeleri bir kısmını patlattım bir kısmı büzülüp geri girdi içeri o günleri bir daha yaşamak istemem kabus gibiydi allah kimseye yaşatmasın 3.ü sebep ise sezeryan olup tüplerimi bağlatmak istememden dolayı 3.bebeğim olacak daha fazlasına gerek duymuyorum hatta bu bile plansız korunurken oldu nasip etmiş allah dedim ve bunu doğurunca tüpleri bağlayıp bir daha ya olursa kaygısından kurtulmak istiyorum sizde haklı mıyım böyle yapmak daha iyi değil mi ? İstanbul avrupa yakasında fiyatları uçuk olmayacak iyi bir hastanede sezeryan olmak istiyorum bilgisi ve fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim kızlar :)

Kızlar günaydın,

Yeşilçay içsem sıkıntı olur mu?
Bende yine hazımsızlık başladı. Sanki midem sindirmeyi durdurdu.

Günaydın arkadaşlar 🥰
11+4’ten selamlar 👋 İkili tarama testi için kan tahlili verdim. Hekimim progestanı bıraktırdı. Bende güncel durum böyle :) 3 haftada ne güzel büyüyorlar. Şaşkınlığımı ve heyecanımı gizleyemediğim için paylaşmak istedim ♥️

Eklentiler

• IMG_7771.webp
    IMG_7771.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 36
Günaydın arkadaşlar 🥰
11+4’ten selamlar 👋 İkili tarama testi için kan tahlili verdim. Hekimim progestanı bıraktırdı. Bende güncel durum böyle :) 3 haftada ne güzel büyüyorlar. Şaşkınlığımı ve heyecanımı gizleyemediğim için paylaşmak istedim ♥️
Canım benim evet çok tatlı görünüyor maşallah hep böyle mutlu haberler yazalım inşallah Allah kucağına almayı da nasip etsin 🙏🏻

Kızlar günaydın,

Bende bitki çayı içme ya bitki çayları için kesin ni araştırma yok ama mesela kayısı ve yada probiyotik shotlar (sade olanı) var onlar çok faydalı onlardan iç bi tane canım benim diyetisyenim onları yazmıştı bana

Kızlar günaydın,

gebe olduğumu öğrenene kadar kahvaltıda zencefilli yeşilçay içiyordum doktorum yeşilçayı hayatından çıkar zencefili taze olarak bulantılar içinde 1 bardak içebilirsin demişti. yani bence içmeseniz daha iyi hazımsızlık için soda vs alternatif bulmanızı öneririm 🌸

Bende bitki çayı içme ya bitki çayları için kesin ni araştırma yok ama mesela kayısı ve yada probiyotik shotlar (sade olanı) var onlar çok faydalı onlardan iç bi tane canım benim diyetisyenim onları yazmıştı bana
gebe olduğumu öğrenene kadar kahvaltıda zencefilli yeşilçay içiyordum doktorum yeşilçayı hayatından çıkar zencefili taze olarak bulantılar içinde 1 bardak içebilirsin demişti. yani bence içmeseniz daha iyi hazımsızlık için soda vs alternatif bulmanızı öneririm 🌸
Çok teşekkürler kızlar, dediğiniz alternatiflere bakayım 🥰

Back
X