• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Ya bu erken doğumlar çok arttı sanki bu durum beni de korkutuyor. Ekim anneleri grubu full eylülde doğurdu Kasım anneleri ekimde 🙁
Aslında ön beş yirmi gün erken gelmesi normal ben de kardeşim de öyle doğmuşuz mesela. Asıl korkutan 27 30. Haftalar fln su geliyor rahim açılıyor Allah'ım korusun öyle hikayeler kötü 😓

Inanin bende oyleyim hatta burda da cogu anne boyleydir, hele ilk gebelikte ister istemez insan herseyi takiyor
Ozellikle ben ayni bedende olmanin asiri sorumluluğunu hissediyorum diken uzerinde yiyip iciyorum hareket ediyorum en bsinsan beri stresli geçiriyorum hamileligimi gibi geliyor kiziyorum kendime ama rahat olmayi cok isterdim, emin olun sizi anlıyorum 🌸
Bazen diyorum ki bebeğe dışarıdayken bakmak hamile halde bakmaktan daha kolay sanırım şu an öyle geliyor.. Ağız tadıyla eşimle kavga bilr edemiyorum 😄 biraz ağlamaya baslasam acaba bir şey olur mu diye aklım direkt ona gidiyor içime atıyorum biraz sonra da 😄
Bagırmak çagırmak geliyor içimden

Evet ara ara afedersin sümük gibi.
Koku kaşıntı hiç olmadı.
Bu akıntı olduğu zaman da tahlil verdiğimde temiz çıktı hamileler de olabiliyor dedi doktor.
Yaa inşallah öyledie ben dr a söyleyince fitil verdi kullandım ama hala devam.. Direlt yeşil akıntı enfeksiyon demişti ama fitille geçmiyorsa napıcaz ki baska yani 😕😕

Bazen bakmamak okumamak daha iyi sanırım. Hele de bizim gibi extra evham yapabilen kişiler için 😅 zaten hormonlar tavan😅 böyle hissetmemiz de çok normal. Bebeğim dünden beri az hareket ediyor diye endişeliyim mesela yarın kontrolüm var iple çekiyorum saatini. Halbuki az da olsa hareket var ve ben burdayım iyiyim diyor ama içimizdeki evham bizi ele geçiriyor işte 😅
Yaa hareketleri çok olunca da ben noluyoruz diyorum inan bazen o kadar sert vuruyor ki bu normal mi diyorum dışsrı cıkacaakmış gibi. Ama hareket etmeyince de neden etmedi oluyor 😄 ne yapsa yarandıramıyor bebekler..

Bebeğin hareketlerini çok az hissediyordum hatta çoğunlukla hissetmiyorum. Plesenta ön duvarda olan kişilerde geç hissedilirmiş. Ön arka farketmiyor ikiisi de normal kiminin önde kiminin arkada oluyor dedi.

Hem vajinal hem karından baktı. Bana da o teşhisi koydu. Yukarı çıkabilirmiş ama 28 haftaya kadar. Çıkmazsa sezeryan dedi. Ben de kanama olmadı hiç, doktorlar daha once soylemedı mı dedi yok dedim :(
Ben bu kısımları okumamıştım bebiş iyimiş önemli olan o. 28 e kadar çıkanı çok duydum. Diğer türlü de kontrollü ilerlersin buralara kadar geldik çok şükür sıkma hiç canını bundan sonrası da su gibi akıp gidecek

Allah sizden razı olsun çok sağ olun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Ben bu konuşmaları okuyamamıştım geçmiş olsun yeğenimde de aynı söylemişti doktor şu an 8 yaşında maşallahı var. İnsan ilk duyunca çok korkuyor haklısın ama bebeklerde sık duyuyorum ben kapanabiliyor doğana kadar ya da büyürken. Doktor takibinde her şey iyi olacak sıkma canını 🤍

Selam kızlar dün detaylıya girdim maşallah her şey yolunda. Arkasını dönmedi bi yarım saat yürüdüm portakal suyu içtim tekrar girdim oraya da baktı bitti. Hanımefendi yüzünü sürekli eliyle kapattı 1 poz yakaladı doktor sadece. Kalın dudaklı bir kız dedi :) dolgudan kurtuldu kızım :)
çıkarken de 30. Haftada ben tekrar bakmayı öneriyorum gebelerime dedi. Değişebilen durumlar olabiliyor Organlar daha büyüyor gelebilirseniz beklerim dedi. Ama doğım paketi için de 2. Kez yok ve 12 binlerdeydi sanırım fiyatı tekrar gitmeyi düşünmüyorum. Size böyle bilgi veren oldu mu
Yok demedi bana doktor 1 kere yaptirdi cevremde herkes, riskli bir durum yoksa gerek yok bence

Hiç canını sıkma çoğunlukla kapanabilecek cinstendir. Belki doğana kadar kapanır, belki de doğduktan sonra kapanır. Fetal eko ya gidip baktırmanı tavsiye ederim. Çocuk kardiyoloji olan yerlerde var, onlar ne diyecekler bakalım. sen içini ferah tut, iyi düşün iyi olsun inşallah 🙏 Benim de ilk kızımda vsd vardı çok genişti 8 mm ama Allah dermansız dert vermesin derler ya, çok şükür tedavisini oldu şu an çok sağlıklı :)

Çok geçmiş olsun canım benim de bildiğim zamanla kapanıyor doğduktan sonra kendiliğinden geçiyor Allah sağlıklı sıhhatli bir şekilde kucağına almayı nasip etsin bol bol dua et Allahın izniyle geçecek❤️
Çok teşekkür ederim kızlar. Fetal eko için 28. Haftadan sonrasını önerdi doktorum. Sağlıkla doğar inşallah.

Selam kızlar dün detaylıya girdim maşallah her şey yolunda. Arkasını dönmedi bi yarım saat yürüdüm portakal suyu içtim tekrar girdim oraya da baktı bitti. Hanımefendi yüzünü sürekli eliyle kapattı 1 poz yakaladı doktor sadece. Kalın dudaklı bir kız dedi :) dolgudan kurtuldu kızım :)
çıkarken de 30. Haftada ben tekrar bakmayı öneriyorum gebelerime dedi. Değişebilen durumlar olabiliyor Organlar daha büyüyor gelebilirseniz beklerim dedi. Ama doğım paketi için de 2. Kez yok ve 12 binlerdeydi sanırım fiyatı tekrar gitmeyi düşünmüyorum. Size böyle bilgi veren oldu mu

Bana da söyledi doktor ama 30 binde 1 görülen çok nadir hastalıklar için söylüyorum dedi.
Onlar şu anda görülemeyeceği için daha ileriki haftalarda bakabiliriz diyor.
Ama ben de gitmeyi düşünmüyorum.

Back
X