Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    150
ne kdr alsak yeterli olur peki sizce? benim bir 10 takım var yeterli olur mu
bence yeterli çünkü on on beş gün içinde bile bazıları olmamaya başlıyor. 0/3 0/1 aylıkların kalıbı falan çok küçük. Ben en uzun 3/6 ay aralığında olanları kullanmıştım.

Bize en çok lazım olacak şey müslin bezler ve örtüler. Bol stoklanabilir😂 kızım 3 yaşında hâlâ kullanıyorum

Çok sağolun Allah razı olsun canım beşinci aydan sonra çağırıyor sağlık ocağı ozaman çağırdı çok şükür kalp atışları iyiydi ama tahlil almadı sadece tansiyona bakıldı
Burda ilk aydan itibaren çağırıyorlar neden geç çağırıyorlar acaba orada. Bida gidersen oraya kan ve idrarda ver hatta gelsinler kendileri alsınlar gidemediğini söylersin özel sebeplerden. Senden de Allah razı olsun.

Kızlar bu alt katında sertlesme sorunu yaşayanlar vardı doktorunuzla gorustunuz mı ne dedi size ? Ben de 25+5 haftalık hamileyim alt karnimda sertleşme oluyor çok can acitici bişey sanki bebek kendini orada topluyor top gibi çok korkuyorum böyle olunca

Kızlar bu alt katında sertlesme sorunu yaşayanlar vardı doktorunuzla gorustunuz mı ne dedi size ? Ben de 25+5 haftalık hamileyim alt karnimda sertleşme oluyor çok can acitici bişey sanki bebek kendini orada topluyor top gibi çok korkuyorum böyle olunca
Canım ben karnımda sertleşme hissettim geçtiğimiz cuma günü dediğin gibi sanki bebek içeride toplanıyor gibiydi. Doktora gittik hemen nst ye bağladılar sancı vs çıkmadı çok şükür. Bebek hareketlerini bu şekilde hissedebiliyormuşuz ama doktorum önlem amaçlı progestan başlattı ve magnezyuma başladık

Ya benim de cuma günü kontrolüm var doktoruma yazdım böyle olduğunu idrar testi istedi. Ama sanki idrar yolu ile ilgili değil gibi bu durum çok korkutucu. Sizde bişey çıkmamasına sevindim. İnşallah bende de çıkmaz

Merhaba canlar :) 15 Ekim'de detaylı usg muayenesine girdik çok şükür her şey yolunda 20+3 te 420 gram olmustuk çok şükür. Sonuçlarımizi yeni alabildik. Fakat tetanoz aşısi için aile sağlığı merkezine gittigimde detaylı kan tahlili de vermiştim orada alt degerimin yükseldiğini gördük. Neyden kaynaklı olabilir benzer durumu yaşayanlar var mı acaba aranizda? Kan ve idrar sonuçlarım ekte bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Eklentiler

• Screenshot_2025-10-28-17-26-29-771_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-10-28-17-26-29-771_com.miui.gallery.webp
    37,5 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_2025-10-28-17-26-20-505_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-10-28-17-26-20-505_com.miui.gallery.webp
    24,2 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_2025-10-28-17-26-14-592_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-10-28-17-26-14-592_com.miui.gallery.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 27
Göbek hizam ya da bir tık altında oluyor. Kendini topluyor sanırım, bu arada benim de canım biraz acıyor evet

Merhaba canlar :) 15 Ekim'de detaylı usg muayenesine girdik çok şükür her şey yolunda 20+3 te 420 gram olmustuk çok şükür. Sonuçlarımizi yeni alabildik. Fakat tetanoz aşısi için aile sağlığı merkezine gittigimde detaylı kan tahlili de vermiştim orada alt degerimin yükseldiğini gördük. Neyden kaynaklı olabilir benzer durumu yaşayanlar var mı acaba aranizda? Kan ve idrar sonuçlarım ekte bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
Benim de alt ve ast değerim çok yükselmişti vitaminleri bıraktırdı doktorum karaciğeri yorabiliyormuş bazı kişi ve durumlarda.Normale dönmüştü. Sonrasında 1 gün ara ile başladım vitaminlere yine yükselmeye başlamış dün kan vermiştim ben de. Bir başka senaryo da kaşıntı ve tansiyon ile birlikte seyrediyorsa kolestazdan şüphelenip açlık safra asidi bakıyorlar.

Kolestrol benimde yuksek cikmisti gebelikte oluyor demisti doktor, digerlerini bilmiyorum ama tahlillerde normal insanlara gore referans araligi veriliyor gebelikte farkli olabiliyor o yuzden doktor yorumladiginda iciniz rahatlar, umarım gebelige bagli normal seylerdir, gecmis olsun🌸

Benim de alt ve ast değerim çok yükselmişti vitaminleri bıraktırdı doktorum karaciğeri yorabiliyormuş bazı kişi ve durumlarda.Normale dönmüştü. Sonrasında 1 gün ara ile başladım vitaminlere yine yükselmeye başlamış dün kan vermiştim ben de. Bir başka senaryo da kaşıntı ve tansiyon ile birlikte seyrediyorsa kolestazdan şüphelenip açlık safra asidi bakıyorlar.
Şuan kaşıntı ve tansiyon öyküm yok. Ben de kullandığım gyno ferrosanol ve imom omegaya ara verdim . Tekrar asim'de tetkik veririm yine yüksek seyrederse bir dahiliyeye giderim galiba

Kolestrol benimde yuksek cikmisti gebelikte oluyor demisti doktor, digerlerini bilmiyorum ama tahlillerde normal insanlara gore referans araligi veriliyor gebelikte farkli olabiliyor o yuzden doktor yorumladiginda iciniz rahatlar, umarım gebelige bagli normal seylerdir, gecmis olsun🌸
İlk gebelik kaybından sonra bunda ufacık sapmalar bile zihnimi kurcalar oldu açıkçası. Takviyelerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama yine de benzer durumu yaşayanlar var mı diye yazmak istedim. Hiçbir ihtimali gozardi edemeyiz gebeliklerimiz çok kıymetli. Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize 😇

İlk gebelik kaybından sonra bunda ufacık sapmalar bile zihnimi kurcalar oldu açıkçası. Takviyelerden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ama yine de benzer durumu yaşayanlar var mı diye yazmak istedim. Hiçbir ihtimali gozardi edemeyiz gebeliklerimiz çok kıymetli. Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin hepimize 😇
Cok haklisiniz yazarak da iyi yaptiniz burda paylastikca rahatliyor insan benzer durumlari gordukce, inanin her tahlil sonrasi bende stress yasiyorum bisey varmi diye, elimizden geleni yapiyoruz cok sukur imkanlarimiz yettikce. Allah saglikla kucagimiza almayi da nasip etsin🌸

Merhaba ben yoğun kaşıntım olması üzerine doktorum şüphelenip karaciğer değerlerime bakmak istedi değerler yüksek gelince kolestaz teşhisi konuldu ve ilaçla tedaviye başladım bu sayede değerlerim epey düştü. Safra asitim hiçbir zaman cıkmadı bunun sebebi olrak erken haftalarda olmam olduğu düşünüldü. Vitaminleri de kestik bir ay kdr baktık değerlerim yükselmiyor ben de bebek büyüdükçe vitamin kaynı yaşıyorum bu hafta tekrar başladık. En geç 37. Haftada sezeryan olacağım bu sebepten. 28. Haftadan sonra asıl risk başladığı işin de daha sık kontrol altında olacağım. Sizin sanırım kaşıntınız yok? Kolestaz kendını en çok kaşıntıyla belli ediyor çünkü özellikle avuç içinde ve ayak tabanında. Benim alt yüz küsürlere çıkmıştı malesef ve yükseliş gösteriyordu. Kaşıntınız yoksa ben çok benimki gibi bir senaryo olacağını sanmam. Yine en doğrusunu doktorunuz bilir muhakkak kendisiyle görüşün kafanız rahatlasın. Onun dışında bildiğim kadarıyla her zaman sorularınıza cevap vermeye çalışırım istediğiniz zaman yazın

Merhaba ben yoğun kaşıntım olması üzerine doktorum şüphelenip karaciğer değerlerime bakmak istedi değerler yüksek gelince kolestaz teşhisi konuldu ve ilaçla tedaviye başladım bu sayede değerlerim epey düştü. Safra asitim hiçbir zaman cıkmadı bunun sebebi olrak erken haftalarda olmam olduğu düşünüldü. Vitaminleri de kestik bir ay kdr baktık değerlerim yükselmiyor ben de bebek büyüdükçe vitamin kaynı yaşıyorum bu hafta tekrar başladık. En geç 37. Haftada sezeryan olacağım bu sebepten. 28. Haftadan sonra asıl risk başladığı işin de daha sık kontrol altında olacağım. Sizin sanırım kaşıntınız yok? Kolestaz kendını en çok kaşıntıyla belli ediyor çünkü özellikle avuç içinde ve ayak tabanında. Benim alt yüz küsürlere çıkmıştı malesef ve yükseliş gösteriyordu. Kaşıntınız yoksa ben çok benimki gibi bir senaryo olacağını sanmam. Yine en doğrusunu doktorunuz bilir muhakkak kendisiyle görüşün kafanız rahatlasın. Onun dışında bildiğim kadarıyla her zaman sorularınıza cevap vermeye çalışırım istediğiniz zaman yazın
Ben de kaşıntı olayını dışlayinca kolestaz konusuna negatif bakıyorum açıkçası ama bu olmayacağı anlamına da gelmez takip etmekte fayda var. Gyno Ferro sanol'un ast ve alt değerlerinde ufak sapma yaptigini okudum birkaç yerde. Bakalım takip edeceğiz inşallah 😇 Bilgilendirme için ayrıca çok teşekkür ederim şifalar diliyorum ,bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanizi diliyorum 🤍🙏

Depremi hisseden annişlerim iyi misiniz🙏🏻🥹🥹 çok felaket salladı bursada çok uykumdan sıcradım😢
Çok korktuk biz de koltugun yanına çöktük eşim üstüme doğru kapandı bekledik öylece sallanma durana kadar😥 dışarı çıkmadık biz bekledik yani çıksak ne kadar durabiliriz ki diye düşündük😥

Kızlar selam, şu son 2 gündür çok hareketli ve sürekli karnıma vuruyor, ya da dönüyor binmiyorum ama alt tarafa doğru baskı hissediyorum. Karnım geriliyor. Sanki patlayacak gibiyim, böyle olan varmı

Back
X