• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    157
Bende uzun zamandır anemi var, serumla alıyordum demiri. Hamileliğimde sidefer stick kullanmaya başladım, bayağı yükseltti değerimi. Midede rahatsızlık ya da kabızlık yapmadı. Elementer demir diyorlarmış buna, gıdayla da etkileşime girmiyormuş emilim konusunda
Kapsül damla yada stick şeklinde var trendyolda en iyisi stick mi sizce ?

Kızlar demir depolarım bitmiş ben serum gibi kullanıyorum demiri ama yeterli gelmiyor herhalde sizin kullanıp tavsiye ettiğiniz var mı yan ettkisi fazla olmayan kabızlığı iyice tetiklemeyecek bir takviye ? Bide serbest t4 değerim düşük çıkmış troidim yavaş mı çalışıyor demek oluyor bebek için iyi değil diyorlar ilk defa bir gebeliğimde t4 değerimin düştüğünü gördüm zaten inanılmaz hızlı kilo almaya başladım biranda sebebi omu acaba ne yapmak lazım doktor kontrolüme daha var sağlık ocağıda pek ilgilenmiyor böyle şeylerde
Dahiliyeye gidin bence, ben tiroid ilaci aliyorum gebelikten once baslamistim, tsh ve t4 her ay takip ediyor dahiliye doktoru takibindeyim. Ama soyle diyim gebeligin ilerleyen aylarinda t4 dusebiliyor diye okumuştum benimde dusuk gibiydi doktor gebelik haftana gore normal demisti en son t4 0.89 du benim
Bir de referans araliklarina bakmayin cunku gebelikte referans araliklari degisiyor. Demir icin eksikligim yok ama gebelik yuzunden takviye aliyorum velevit v iron c vitamini olani aliyorum ama sizin icin uygunmu bi doktorunuza danisin isterseniz kabiz hic olmadim hatta bazen ishal bile oluyorum

bence doğru matematik :D benim de hedefim 32 sonra oturup her an doğurmayı beklerim sanırım :D bu arada mesajların altında sayaç mı var bende yoook
Ben de galiba 😂 mesajimin altında yazıyor ya bazı kişilerde de var dikkat ederseniz. İsterseniz siz de açabilirsiniz o özelliği

cok gecmıs olsun benım mecbur vajınal muaynem ılmam gerekıyo ılk gebelıgımde servıkal yetmezlık nedenıyle erken dogum yaptıgım ıcın vajınal olcum yapılıyo servıks agzı .. benım dısardan gorunun bısey yok bıraz agrım oluyodu dr a soyledım son muaynede gordu .. varıs var servıks kenarında dedı bacaklarda olusamlardan dedı ben bıraz tedırgın oldum bı zararı varmı dedım onemsız dogumdan sonra gecer cogu hamılede oluyo ve gecıyo dedı senın agrın varmı canım benım bıde 14 haftadan berı yuvarlak bag agrısı denen agrım var ıkısı karısıyo sanırım bazen cok sıddetlı acım oluyo yatakten kalkarken pozısyon degıstırırken vs yurudukce acısı azalıyo bu yuvarlak bag agrısı ama varıs agrı ayakta cok durunca yapar falan dıyolar anlamadım .. dr gebe kalmadan once keske tedavı olsaydınız demıs ya sıze daha onceden varmıydı varıs problemınız Allah sıfa versın hepımıze ınsAllah
Serviks kalınlığına ve kapalı mi diye her ultrasonda bakıyor benim de. Sizin oykunuzden kaynaklı o konuda daha sıkı takip olması zaten daha mantıklı. Bilmiyorum bana geçer demedi işte Dr lar. Moralim bozuldu açıkçası. O dediğiniz ağrı bende de var. Bazı hareketler tetikliyor o zaman bazen yürüyorum açılıyor, bazen de yürürken ağrı giriyor oturuyorum oyle rahatlıyor. Ama bu varisin ağrısı şöyle ki otururken ve yürürken ağrım pek olmuyor ama ayakta sabit durarak bir iş yaparsam felaket ağrıyor. Varis bacaklarımda vardı benim 24 saat nobetli çalıştığım için ister istemez oluşuyor meslek hastalığı bi yerde işte 🥲 ama genital bolgede hicbirsey yoktu, ilk trimesterde de yoktu. Karın büyüyüp baskı yapmaya başladıkça oluştu 🥲

Gece yatinca benimde bazen karnim agriyor gibi oluyor ama yogun degil, doktorw soracaktım unuttum :(

Sabaha doğru özellikle 😥Bir de ben sol tarafıma yatamıyorum ya 😥
Pozisyon değiştirmekle ya da dinlenmekle geçen agrilari onemsemiyorlar normal diyorlar, karın genişliyor bağlar geriliyor vs. Ben de gece dönerken bazen inleyerek dönüyormuşum eşim söyledi başta 😅 sonraları her donmede uyanarak pozisyon değiştirmeye başladım zaten ağrıdan uyanıyorum çünkü. Deliksiz gece uykum yok ne zamandır

Pozisyon değiştirmekle ya da dinlenmekle geçen agrilari onemsemiyorlar normal diyorlar, karın genişliyor bağlar geriliyor vs. Ben de gece dönerken bazen inleyerek dönüyormuşum eşim söyledi başta 😅 sonraları her donmede uyanarak pozisyon değiştirmeye başladım zaten ağrıdan uyanıyorum çünkü. Deliksiz gece uykum yok ne zamandır
Bende bi ara oyleydim donerken hep uyaniyodum ama simdi daldığım an rahatim :)

Sınır 0,93 değil mi? Beyin gelişimi mi etkiliyormuş?? Hiç duymamıştım ya googledan bakmasan...
Bir daha bakmayacağım zaten psikolojisini bozuyor insanın 😏 bende alt sınır 79 çıkıyor valla her sağlık kuruluşunda farklı mı çıkıyor anlamadım ki

Tsh 1.12 onda sıkıntı yok ama serbest t4 düşünce moralimde düştü maalesef bebeğinde etkileniyor olması canımı sıkıyor beyin gelişimini etkiliyor yazıyor google felaket tellalı, demir olarak bende buna geçeyim o zaman elimdeki demir yetersiz demekki
Yok yok hiç google önemseme sen. Doktorlar en doğrusunu söyler. Ayrıca bu aylarda bebeklrr kendileri zaten üretmeye başlıyor troidini korkma bence dediğim gibi dr en doğru yorumu yapar sen internetten okuduklarına bakma

Kızlar park yatağımı az önce sipariş ettim inşallah daha fazla indirime girmez yoksa üzülürüm😂 elele markası madre serisini sipariş ettim memnun kalacağımı düşünüyorum. Çok bir şey almamıştım ama park yatak alez çarşaf banyo küvet seti ve puset örtüsünü sipariş ettim artık ben de büyük eşyalara başladım. Sağlıkla zamanında kullanmak nasib olsun

Back
X