• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    167
Kızlar çantaları falan hazırladınız mi ben neredeyse 30 haftalık oldum ama hazirlayamadim çanta falan kendime de bisey almadım. Bı de evi tasicam üstelik Aralık in sonuna doğru çok korkuyorum ev tasimaktan 😞 bir de idrar yolu enfeksiyonu varmış bende doktor munoro şase verdi kullanan var mı
Gecmis olsun idrar yolu enfeksiyonu umarim hemen iyilesir, mutlaka ilac bittikten bir hafta sonra tahlili tekrsrlayin.
Yardim edecek birileri vardie size umarim :( dinlenmeye calisin bol bol eger siz ilgilenmek zorundaysaniz sadece.
Benim cantam hazir ama yikamadan koydum simdilik 32-33 haftalarda yikamayi planliyorum

Kızlar çantaları falan hazırladınız mi ben neredeyse 30 haftalık oldum ama hazirlayamadim çanta falan kendime de bisey almadım. Bı de evi tasicam üstelik Aralık in sonuna doğru çok korkuyorum ev tasimaktan 😞 bir de idrar yolu enfeksiyonu varmış bende doktor munoro şase verdi kullanan var mı
Kıyafet anlamında ben çok bi şey almadım 6 parça falan var şuan elimde. Kendime hele hiçbirşey almadım😂. Monurol kullandım ben canım ama tekrarladı enfeksiyon maalesef. Bu arada tat olarak da çok şekerli geliyor bana bu saşeler ya

Çanta yapmadım daha, aldıklarımın yıkanması ve ütüsüne başladım ama azıcık şeyi bile bitiremedim yarım yamalak duruyor enerjim yok. Tüm enerjimi mesaide harcıyorum çünkü ne zaman enerji bulur yıkama utulemeyi bitiririm bilmiyorum ama eksikler de hala var yani alınacak ve onlar da yine yıkanıp utulenecek. Geçmiş olsun bu arada ben kullanmadım bilgim yok o yüzden

Ben bu konuda çok araştırdım hep farklı bilgilere ulaştım ama 32. Haftadan sonra yıllık izin kullanamazsınız kullansanız da doğum sonrasına o süre eklenmez şeklinde duymuştum.
Hastalık raporu için de her kafadan farklı ses çıktı. 32. Haftadan 37 e kadar hastalık raporu alayım sonra 37 de doğum raporuna geçerim dedim ona da bi oluyor bi olmuyor dediler. En son şöyle yaptım bu ay Yıllık iznimi kullandım. Dün itibariyle de hastalık raporu aldım. 32. Haftaya kadar hastalık raporuyla devam edeceğim.
32 de direkt calısamaz alıp doğumu bekleyeceğim. 1 kasımdan beri çalışmıyorum yani.
170 i arayın hemen açıp bilgi veriyorlar ama o bilgilerde beni tatmin etmedi. En son yeter uğraşayacağım diyip böyle yapmaya karar verdim. Ben de dönmeyeceğim işe.
Bu hastalik raporunu ASM den mi aldiniz ben de bu haftada sonra almayı düşünüyorum. Bu hafta ek dersim var kesilmesin de benim eşyalarını alayım az da olsa diye dayanmaya çalışıyorum. Kendi Dr randevuma da daha var . ASM deki Dr da çok sert görünüyor verir mi acaba rapor biraz da utanıyorum istemeye

Teşekkür ederim kızlar burası bana iyi geliyor ya aynı dertlere sahip insanlar görmek iyi geliyor yalnız hissetmiyorum. 30 dan sonra agirlasmaya başlıyoruz ya iyice inşallah eşyaları yıkayıp utulemeye zaman olur. Ben de kendime hiçbir şey almadım pijama takımı baktım ama bana hep çok ince geliyorlar önerisi olan varsa link alabilirim ya. Şu pis evden kurtulayım bir an önce yikicam bebişim eşyalarını inşallah o da bir yaramazlik yapmadan bekler zamanını

Anladım teşekkür ederim 🌸 peki bir şey daha sormak istiyorum. 37 de ayrılmayı düşünüyorum bi aksilik olmazsa.. tam 37 de mi ayrılıcaz yoksa 37+6 ya kadar vakit var mı acaba
Benim bildiğim doktorun sisteminde 37. Hafta 37+0 da onay tuşu oluyormuş ona basıyormuş. Bu konuda da 37+6 a kadar vakit var diyenlerde olmuştu. Hiçbir şekilde net ve sağlıklı bilgi alamadım. Ben de mali müşavire de sordum başka bir arkadaşım daha soruyordu. 170 le de görüştüm. Kendi doktorumda bilgili onunla da görüştüm chat gbt de öyle ama inanın tek ve net bilgilere ulaşamadım. En son uğraşamayacağım diyip yıllık izinlerimi önden kullanıp hastalık raporuyla devam ettirip 32. Hafta (32+0) da direkt doğum iznine karar verdim. 5 hafta için uğraşamadım daha fazla. Hamile olmasam halim olsa iyice araştırırdım da bi yerden sonra fenalık bastı😂

Bu hastalik raporunu ASM den mi aldiniz ben de bu haftada sonra almayı düşünüyorum. Bu hafta ek dersim var kesilmesin de benim eşyalarını alayım az da olsa diye dayanmaya çalışıyorum. Kendi Dr randevuma da daha var . ASM deki Dr da çok sert görünüyor verir mi acaba rapor biraz da utanıyorum istemeye
Kendi doktorumdan aldım 10 günlük verdi devam raporu şeklinde ilerleyeceğiz. 10+10+10 gibi. Sağlık ocağı doktoru verir mi bilmiyorum ama hamilelikte hastalık raporu çok rahat alınabiliyor. Diğerlerinde araştırma olayından dolayı çekiniyor doktorlar ama hamilelikte rapor verirken rahat oluyorlar. Siz kendi doktorum burada değil gelince gideceğim ama rahatsızım bulantım var iyi hissetmiyorum kendimi işe gidemeyeceğim dersiniz vermesi gerekir bence.

Ben de 32. haftadan sonra hazırlamayı planlıyodum çantayı ama diğer hamile gruplarından bir arkadaş 32. haftada doğum yaptı, bu yüzden tırstım, bende de erken doğum şüphesi var. Bu nedenle haftaya yıkayıp, ütüleyip valizi hazırlayacağım. Bebeğin her şeyini aldım ama kendime hala düzgün bir sabahlık gecelik bulamadım. Bulan var mı kızlar kaliteli bir takım? Çoğu markadaki penye takımlar çok ince ve iç gösterir gibime geliyor. Marks&Spencer’da güzel bir kalın sabahlık buldum. Bir de piyasadaki takımlar hiç cool değil ya 🙈 Şöyle tasarımı güzel modeller bulabilsem hemen alıcam.

Bir de oturuken, kalkarken zorlanmaya başladım, yardımsız yerimden kalkamıyorum bazen. Sizde de aynı şey oluyor mu? Hepimize zamanında ve kolay doğumlar diliyorum 🤲

Ben de 32. haftadan sonra hazırlamayı planlıyodum çantayı ama diğer hamile gruplarından bir arkadaş 32. haftada doğum yaptı, bu yüzden tırstım, bende de erken doğum şüphesi var. Bu nedenle haftaya yıkayıp, ütüleyip valizi hazırlayacağım. Bebeğin her şeyini aldım ama kendime hala düzgün bir sabahlık gecelik bulamadım. Bulan var mı kızlar kaliteli bir takım? Çoğu markadaki penye takımlar çok ince ve iç gösterir gibime geliyor. Marks&Spencer’da güzel bir kalın sabahlık buldum. Bir de piyasadaki takımlar hiç cool değil ya 🙈 Şöyle tasarımı güzel modeller bulabilsem hemen alıcam.

Bir de oturuken, kalkarken zorlanmaya başladım, yardımsız yerimden kalkamıyorum bazen. Sizde de aynı şey oluyor mu? Hepimize zamanında ve kolay doğumlar diliyorum 🤲
Merhaba uzun sürelerdir yokum bazen girip okuyorum mesajlarınızı benimde almam gerekiyor eklediğim gibi alınır mı bir kaç takım götürülecek bir tanesi de böyle bir şey olsa yani . ben normalde de giyiyorum şu an olmuyor tabi

Kızlar selam bu sabah akıntım var diye yazmıştım gruba. Sonrasında öğlene doğru İş yerindeyken 3-4kere 5er dk arayla kasılmam oldu hemen doktoruma gittim. Baktı rahim ağzı uzunluğu 41 mm ve kapalı iyi dedi. Gelen şey de su değil akıntı ama kasılma sevmeyiz bu haftalarda idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ve yatış verdi . Ardından idrar yolu enfeksiyonu için serum iğne fitil bir şeyler verdi ve idrar tahlili istedi. Lökosit 2 eritrosit 3 yassı epitel 2 bakteri 47 çıktı. Nst bağladı ilk deneyimim olmuş oldu onda da sancı çıkmadı . Başka da bir sebep bulamadık idrar yolu enfeksiyonundan olmuştur yalancı sancı için erken dedi ve taburcu oldum. Sancı ya da idrar yolu enfeksiyonu deneyimi olan var mı? Sizce bu değerler enfeksiyon mu çünkü sınırlar içinde gibi gözüküyor. Sancı nedir onu da tanımıyorum başta bağırsaklarımı bozdum falan sandım tekrarlayınca panik oldum. Doktor da çok erken daha diyip panik oldu falan. 25+2 den bildiriyorum bugün en panikli günümdü ☹️

Ben şu sayfanın mağazası evime yakındı oradan görerek bazı takımlar aldım. Trendyolda diğerlerini göremedim ama şu sabahlığı aldım. İçine aldığım geceliği kendi deseninden olanı aldım.
Yorumlarda daha net görseli.
Fotoğraf çekimi için de evde beyaz sabahlığım vardı kullanmadığım içine beyaz gecelik aldım sadece.
Ekstra 2 çift pijamalı takım aldım. 4 çift yeter diye düşünüyorum.
Suwende beyaz bi pijamalı takım var kırmızı şeritli onunda kumaşı kalındı.
Onun haricinde bir markaya denk gelmiştim en asil takımlar ondaydı 4-5 bin civarıydı ben açılmak istemedim o kadar ama size uygunsa bakarım neydi diye

Kızlar selam bu sabah akıntım var diye yazmıştım gruba. Sonrasında öğlene doğru İş yerindeyken 3-4kere 5er dk arayla kasılmam oldu hemen doktoruma gittim. Baktı rahim ağzı uzunluğu 41 mm ve kapalı iyi dedi. Gelen şey de su değil akıntı ama kasılma sevmeyiz bu haftalarda idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi ve yatış verdi . Ardından idrar yolu enfeksiyonu için serum iğne fitil bir şeyler verdi ve idrar tahlili istedi. Lökosit 2 eritrosit 3 yassı epitel 2 bakteri 47 çıktı. Nst bağladı ilk deneyimim olmuş oldu onda da sancı çıkmadı . Başka da bir sebep bulamadık idrar yolu enfeksiyonundan olmuştur yalancı sancı için erken dedi ve taburcu oldum. Sancı ya da idrar yolu enfeksiyonu deneyimi olan var mı? Sizce bu değerler enfeksiyon mu çünkü sınırlar içinde gibi gözüküyor. Sancı nedir onu da tanımıyorum başta bağırsaklarımı bozdum falan sandım tekrarlayınca panik oldum. Doktor da çok erken daha diyip panik oldu falan. 25+2 den bildiriyorum bugün en panikli günümdü ☹️
Bazen bana da adet ağrısı gibi üşütmüş gibi bir sancı ağrı giriyor kendimi sıcak tutup uzanıyorum.
en önemlisi rahim ağzı uzunluğu o da baya iyi çıkmış 🧿. Verdiği ilaçları kullanın inşallah geçer geçmiş olsun 💐

Bazen bana da adet ağrısı gibi üşütmüş gibi bir sancı ağrı giriyor kendimi sıcak tutup uzanıyorum.
en önemlisi rahim ağzı uzunluğu o da baya iyi çıkmış 🧿. Verdiği ilaçları kullanın inşallah geçer geçmiş olsun 💐
Çok teşekkür ederim ♥️♥️ Şimdi ya yine olursa korkusu ile haftaları geçirmek zor olcak ama napalım ☹️

Merhaba, erken doğum riski neden var?

Back
X