peki neden 3. ayında kan sulandırıcı verdi bununla ilgili bir sebep söyledi mi doktorun
Selam arkadaşlar 1 gebeliğin 12 hafta kanamalı düşük yaptım 2.hamileliğim 12.hafta bebek kalbi durdu araştırma hastanesinde tüm herşey araştırıldı genetik testte kan pıhtılaşması çıktı Dr bana hamile kalınca gel dedi hamile kaldığımı öğrenince randevu aldım gittim ama randevu 2 hafa sonraya buldum kan sulandırıcı başladı 400 mg oksapar herşey yolunda giderken 16 haftada bebeğin kalp atışı görülmedi 4 gün oldu ölü doğum yaptım üzerine kürtaj oldum şaştım kaldım napıcam tabiki rabbimizin takdiri iman ediyorum böyle süreç yaşayıp tekrar sağlıklı gebelik yaşayanlar nasıl yol izledi bilgi...
- gulbu
- Yorumlar: 146
- Forum: Gebelik / Hamilelik / Kadın Doğum
Özellikle sormadım sebebini ama araştırınca düşük ihtimalini azaltmak için olduğunu görüyorum.
Yapay zeka da şunu diyor:
İkiz Gebelikte Kan Sulandırıcı Kullanılma Nedenleri
Preeklampsi (Gebelik Zehirlenmesi) Riskini Azaltmak: İkiz gebelikler, tekiz gebeliklere göre preeklampsi açısından daha yüksek risk taşır. Dünya genelindeki kadın doğum kılavuzları, ikiz gebeliği olan tüm anne adaylarına preeklampsiyi önlemek amacıyla 12. ila 16. haftalar arasında düşük doz aspirin (kan sulandırıcı) başlanmasını önerir.
Gizli Pıhtılaşma Eğilimi: Doktorunuz rutin gebelik öncesi veya erken gebelik kan tahlillerinizde pıhtılaşmaya eğilim (trombofili) görmüş olabilir.
Damar İçi Basıncı Dengede Tutmak: İkiz gebelikte vücudun kan hacmi çok daha fazla artar. Kan sulandırıcılar plasentaya (bebeklerin eşine) giden kan akışını rahatlatarak bebeklerin daha iyi beslenmesine yardımcı olur.