- 4 Aralık 2010
- 3.683
- 6.638
- 358
- 35
- Konu Sahibi Mutluanne88
-
Komut almıyo ismine arada bakmıyor gulmeşi bişey söylediğimde bakar yada dısarı gidiyorum dediğimde yanıma gelir. Top ve araba suremiyo. Koşamıyo paytak paytak yuruyo konuşma hiç yok bababa dişev fslan böyle seyler soyluyo aradaHangi belirtiler var sizde oğlunuz da
Aslında ben otizmi bazı çocuklar için bir fırsat olarak dahi görüyorum. Çünkü normal cocuklar matematik türkce sorumluluğu olarak ezilirken otizmli cocuklar ilgi alanlarina yönlendiriliyor. Neye yönlendirilirse onda inanılmaz başarılı oluyor. Ve görsel zekaları çok gelişmiş sınırların dışında düşünüyorlarBir öğrencim vardı otizm belirtileri olan. 9.sinif öğrencisiydi onu tanıdığım da. Kız sınıftaki diğer öğrenciler gibi oturmuyor (ya bacağı sıranın üstünde ya da başının üstünde) nasılsın dediğim de niye soruyorsunuz diyen, kimseyle ilgilenmeyen dokunmayan içine kapanık bir kız çocuğu. Uzman değilim, ne düzeydeydi bilemiyorum. Ama inanılmaz resimler cizerdi. Sanki bilgisayar çizimi gibi. Ve sınavda da müthiş yorumları vardı. Normal değildi ama müthiş bir çocuktu.
Yine başka otizm tanısı konulan harika bir öğrencim daha vardi. İnanılmaz sevecen. Hala arda arar beni. Size tavsiyem kendinizi üzmeyin. Çocuğunuzun bir ilgi alanı olacaktır mutlaka, gözlemleyin. İlginizi eminim eksik etmiyorsunuz dur zaten. Harika işler çıkartacaktır... Her çocuğun zor kısmı var. Güzelliklere odaklanın. İyuyi düşünün.
Hicbirsey yemiyor. Diyet yapamayız ölür açlık danBağırsak 2.beyin gibidir.
Bu hastalığa ve bunun. Gibi bütün beyinsel rahatsizliklarda en iyi çözüm bağırsak. Düzenleyici gıdalar tüketmek
Bende zorla yediriyorum Biara guzel yiyo sonra tekrar gidiyor istahı buara agzını acmıyoHicbirsey yemiyor. Diyet yapamayız ölür açlık dan
Hicbirsey yemiyor. Diyet yapamayız ölür açlık dan
21 aylık kızım dà otizm belirtileri var arkadaşlar dr tanı koydu. Rehabilitasyon à başlayacak virüs bitince. Belirtiler isme tepki az işaret parmağı kullanımı yetersiz işaret ettiğim yere bakamıyor çok. Dalmalar sürekli. Parmaklarını tuhaf yapıyor inceliyor. Parmak uçlarında yürüyor. Oyun kurmuyor oyun oynamıyor. Tek başına odalarà çekiliyor yalnız kalmak istiyor. Bir kelimeyi papağan gibi tekrar ediyor. Gecikmiş konuşma var yeterli değil. Dokunma sese vb hassasiyet var. Teması çok sevmez di doğdu doğalı. Özellikle kız çocugu yada yakını olanlar böyle bir şey yaşayan lar tecrübelerini Ze çok ihtiyacım var. Suan 8 aylık hamile yım. 2 aydır çok zayıf la dim Kilo alamadım hiç kızıma üzülmek den. Evde hep onunla vakit geçiriyorum oyun oynuyorm dalma sini engellemeye çalışıyorum. Böyle . Yardım edin
hastalık ile ilgili bir bilgim yok ama bu çok güzel bir haber umutsuz bir durum yok çok şükürİyi bir eğitim le 1 yılda düzelir dedi
Diget yazilanlara bisey diyemiyorum ama parmak ucunda yurume dediginiz gibi bende parmak ucumda yurumusum annem doktora goturmus hatta doktor sakin baska biyere goturup cocugu sakat etme demis hic biseyi yok kendi oyle yuruyor demis yani cocuklukta 4 yasina kadar bende oyle yurumusum hala 30 yasindayim arada yuruyorum oyleAtipik ise size çok iş düşüyor. Bol bol ilgi göstermelisiniz. Konuşmalısınız, oynamalısınız. Kreşe yazdırın başlama yaşı gelir gelmez
. Ayrıca tv tablet asla ama asla olmasın. Atipik otizm yenilebilir yani sizin çabanız ile aşılabilir. Ayrıca ayak ucunda yürüme bazı çocuklarda normal yanş onu direk otizme yormayın.
Siz hala tv i hayatınızdan çıkarmadıysanız arkadaşın dediği gibi bırakmışsiniz. Size dediği otizim türü daha hafif düzeyde ve en aza indirilebilmesi mümkün ama siz doktor dedi bitti gibi davranıyorsunuz. Hayir sevye ne olurs olsun bunları yapmanız lazım zaten üzülmedenEnerjim yok cevap vermeye. 20 yıllık doktor dan doçent den daha iyi biliyo sunuz belli ki
Merhaba su an durumunuz nedir benim soruma bakabilir misiniz sayfamdanBenim kızım da 11 buçuk aylık ve ben de otizm belirtileri gözlemliyorum. Adını söylediğimde bazen bakıyor bazen bakmıyor. Bye bye yapmıyor. Kollarını kanat gibi çırpıyor. Göz teması var ama çok uzun süre bakmıyor. Bazen seslere kulaklarını kapatıyor. Gülümsemesi var. O uyanınca yanına gittiğimde bana gülümser, ben gülümseyince gülümser. Anne baba mama diyebiliyor ama sürekli değil. Ceee yaptığımda ben gülerek tepki veriyor. Ayaklarının üstüne basıyor, adım atma yok daha. Emeklemedi de. Ben de kaç gündür internetten okuyup duruyorum. Şu karantina bitsin anında doktora götüreceğim. Benim canımı sıkan kulak kapatma, kol çırpma ve adına her zaman bakmama oldu. Buradaki erken teşhis ve bayağı ilerleme kaydeden çocuklar içimi biraz rahatlattı. Allah cümle çocuklarımızın yardımcısı olsun, kaç gündür ben de çok üzgünüm.
Merhaba benim son soruma bakabilir misinizKafanızda eminim binbir soru var.
Otizm her çocukta kendine özel.
Etkilenmişlik düzeyiyle alakalı, atipik dendiyse otizme benzer özellikler gösteren demek, çok kötü durumda değil demek yani.
Şanslısınız erken farketmişsiniz.
Özel eğitime zaten başlayacakmışsınız, maddi durumunuza göre destek eğitimler alabilirsiniz, yaşam okulları mevcut, kanuni hastanesinde işinde uzman bir metobolizma doktoru mevcut, gerekli kan testlerinin yapılmasında ve beslenmesine dikkat etmek fayda sağlayabilir.
Daha çok küçük , gerekli desteklerle mutlaka yol alacaksınızdır, burada önemli olan çocuğun potansiyeli, etkilenmişlik durumu ve iyi eğitimcilere denk gelmek.
Rabbim şifa versin, bu zorlu yolda sabır ve güç versin size, evladınızın sağlıklı ve güzel günlerini tez vakitte görürsünüz inş.
Aklınıza takılan yardımcı olabileceğim birşey olursa Bilgi anlamında öZelden ulaşabilirsiniz, bu yolların her birinden geçmiş ve geçiyor olan bir anneyim.
Banada yardimci olurmusunuz ?Merhaba, konunuzu geç gördüm. Özel egitim uzmanıyım (alan mezunu). 12 yıldır otizmli çocuklarla calışıyorum. Eger isterseniz özelden telefon nunaranizi yazin sizi arayayım. Caninizi sıkmayın hersey yoluna girer.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?