21 aylık kızım otizm yardım edin ne olursunuz

Mutluanne88

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2019
516
283
53
37
21 aylık kızım dà otizm belirtileri var arkadaşlar dr tanı koydu. Rehabilitasyon à başlayacak virüs bitince. Belirtiler isme tepki az işaret parmağı kullanımı yetersiz işaret ettiğim yere bakamıyor çok. Dalmalar sürekli. Parmaklarını tuhaf yapıyor inceliyor. Parmak uçlarında yürüyor. Oyun kurmuyor oyun oynamıyor. Tek başına odalarà çekiliyor yalnız kalmak istiyor. Bir kelimeyi papağan gibi tekrar ediyor. Gecikmiş konuşma var yeterli değil. Dokunma sese vb hassasiyet var. Teması çok sevmez di doğdu doğalı. Özellikle kız çocugu yada yakını olanlar böyle bir şey yaşayan lar tecrübelerini Ze çok ihtiyacım var. Suan 8 aylık hamile yım. 2 aydır çok zayıf la dim Kilo alamadım hiç kızıma üzülmek den. Evde hep onunla vakit geçiriyorum oyun oynuyorm dalma sini engellemeye çalışıyorum. Böyle . Yardım edin

Bu dalmalar epilepsiden de olabilir. Onun için görüştünüz mü hiç. Otizm çok çeşitli dallara ayrılıyor. Size hangisini söylediler. Teşhisi koyan doktorun branşı ne

Tek doktor demesi ile kalmayın başka bir doktora daha götürün bence. Benim kızıma da rehabilitasyon önerdi doktor götürmedim çünkü başka doktor gerek yok dedi şuan sınıfın en iyi öğrencileri arasında, oğluma otizm dedi doktor başka doktora götürdüm alakası yok otizm ile dedi. Eğer gerçekten otizm ise de telasa kapılmayın ilgi ve eğitim ile yapamayacağı şey yok

Bu dalmalar epilepsiden de olabilir. Onun için görüştünüz mü hiç. Otizm çok çeşitli dallara ayrılıyor. Size hangisini söylediler. Teşhisi koyan doktorun branşı ne
Dr çocuk ergen psıkiatrist doçent çok bilindik biri. Atipik otizm dedi

Başka bir doktora daha gösterebilirsiniz. Otizm belirtileri gösterse bile zamanla yok olabiliyor. Ya da yanlış teşhis olabiliyor çoğu zaman.
Otizmli olsa da eğitimle başaramayacağı şey yok. Sizin ilginize bu sürecin üstesinden gelir. Kendinizi yıpratmayın.

Oğlunuz da ne belirtiler vardı

Peki prognoz hakkında ne yorum yaptı? Yüksek fonksiyonlu muymuş? Sizi neler beklediği konusunda bilgilendirmedi mi

ekran tv suresi nasıldı? siz hep oynar mıydınız? yoksa tek kaldığı çok olur mu?aile arkadaşlar vs kalabalık var mı çevresinde,yoksa genelde 2niz misiniz?
Ekran à çok maruz kaldı ama dr doğduğunda varmış bu zaten dedi ekran la alakası yok dedi ekran sadece durumunu ağırlastirici bir faktör dedi. Genelde yalnız dik ama hergün parka giderdik gezer dik

Şuan en yapmamaniz gereken şey panik ve üzüntü. Öncelikle şunu bilin, çocuğunuz engelli değil. Sadece iletişim kurma konusunda diğer insanlardan farklı. Konuşma varsa yetersiz dahi olsa onun üstüne durun. Konusun, iletişim kurun. Evde tv tablet telefon ne varsa bu çocuktan uzak tutun. Hatta tavsiyem tv yi direkt kaldırın. Otizmde çocuğu en içe kapatan faktörlerden biri tv izlemek. Unutmayin çocuğunuzun zeka düzeyi normal, gelişimi normal. Sadece bazı konularda içine kapanik. Otizm aşılmayacak bir sey değil fakat emek vermeniz gerekiyor. Evde fazla değişiklik yapmayın bu onu çok rahatsiz eder ve gerileme olabilir.

Ve gerçekten en önemlisi sürekli konusun, cevap vermese dahi anlatın, oyun oynayın, oyun kurdurun.

Doktor tanı koymuş gerçi ama benim de ilk kızım 28 aylıkken hamileyim diye otizm belirtileri göstermişti,kardeşi olunca da bir süre devam etti sonra çok ilgiyle ve bazı tedbirlerle normale döndü. TV yi tamamen kestik, sevgimizi ilgimizi arttırdık zamanla düzeldi. İnşallah sizinki de öyle bi durumdur, öyle olmasa bile erken farkedilmesi önemli Allah kolaylık versin

Belirtileri neydi sizde

A tipik otizm tanısı koyulmuş 1 öğrenci vardır benim uygulqma yaptığım ana sınıfinda çocuğun hiçbir anormal davranışı yoktu
sadece hareketliydi ve resimlerini tek renk boyuyordu onun dışında iletişimi kuvvetliydi arkadaşlarıyla oyun kuruyordu dediğim çocuk 5 yaşındaydı.

Dr çocuk ergen psıkiatrist doçent çok bilindik biri. Atipik otizm dedi
Atipik ise size çok iş düşüyor. Bol bol ilgi göstermelisiniz. Konuşmalısınız, oynamalısınız. Kreşe yazdırın başlama yaşı gelir gelmez
. Ayrıca tv tablet asla ama asla olmasın. Atipik otizm yenilebilir yani sizin çabanız ile aşılabilir. Ayrıca ayak ucunda yürüme bazı çocuklarda normal yanş onu direk otizme yormayın.

İyi bir eğitim le 1 yılda düzelir dedi

Kızınız otizm spektrumundaysa bile yüksek fonksiyonlu demek ki. Doğru terapileri alırsa ileride yaşıtlarından pek bir farkı kalmaz endişelenmeyin. Kelimeleri tekrar etmesi vb şeyler konuşma terapisiyle kaybolacaktır. İçiniz rahat olsun

Doğru eğitim nedir. Oyun terapi alıyoruz. Bu doğru eğitim nedir bilemiyorum.

Belirtileri neydi sizde
Çok normal bir çocukken farklı davranmaya başlamıştı. Konuşabiliyordu ama isme tepki vermemeye, dalmaya başlamıştı.parmak ucunda yürümeye herşeyi ağzına sokmaya ve koklamaya başlamıştı. Kaygı ve tedirginlik bu tarz davranışları tetikleyebiliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…