canım nasıl oldu sıkıntılı durumu atlatabildiniz mi20.hafta ayrıntılı ultrasonumda benim de tek tarafımda çentik çıktı. Sanırım her gün ayran içmenin etkisiydi. Tuzu kestim, tansiyonumu da her gün ölçüyorum, çok şükür hep normal çıkıyor. 26.haftayı beklemekteyim ben de. Araştırdığım kadarıyla da 20.haftalarda erken diastolik çentik görünürmüş, 26'da kaybolabilirmiş. İnşallah diyorum.
benimde ayrıntılı ultrasonda 21+4 günlükken 433 gr olduğunu ve düşük kilolu olduğunu her iki taraftada çetik olduğunu söyledi. sadece tuzu azalt ve bir ay sonra doppler ultrason için gel dedi. bir hafta sonra gitmem gerekiyor.bebeğin ve sen yüksek tansiyona meyillisiniz dedi benim hep tansiyonum düşüktür 9-2 falan nasıl oluyor anlamadım.sen de değişik bir durum var mımerhaba acaba sızın durum nasıl oldu aynı durum bende de ızlendı,bebeyın gelişimi de gerıden geliyor,cok uzgunum doktor da olumlu konusmadı
yok benım de tansıyon dusuk 9-6 tuzlu severım evt ama doplerde dırenc goruldu ıste,bacak gelısımı ve karın gelısım 1 hafta gerıden gelıyor,16 cı haftamdan da 1 hafta gerılık var ,ara acılması kotu ınsallah atlatılır dıyecem ama cok cıddı durummusbenimde ayrıntılı ultrasonda 21+4 günlükken 433 gr olduğunu ve düşük kilolu olduğunu her iki taraftada çetik olduğunu söyledi. sadece tuzu azalt ve bir ay sonra doppler ultrason için gel dedi. bir hafta sonra gitmem gerekiyor.bebeğin ve sen yüksek tansiyona meyillisiniz dedi benim hep tansiyonum düşüktür 9-2 falan nasıl oluyor anlamadım.sen de değişik bir durum var mı
evet, çentik geçti. doktorum artık o damarları kontrol etme gereği bile duymuyor, bazı gıdaları tuzsuz, bazılarını da az tuzlu olarak tüketmeye devam ediyorum. Hem ödem olmasın diye, hem de alışkanlık oldu.canım nasıl oldu sıkıntılı durumu atlatabildiniz mi
bebeğim 1 hafta geriden gidiyor hala. ama benim doktorum çok rahatlatıyor, bebek kendi düzeninde hep gelişim gösteriyor normal dedi, ben de artık kilosunu ve boyunu pek takmamaya çalışıyorum. sağlıklı olması daha önemli.evet, çentik geçti. doktorum artık o damarları kontrol etme gereği bile duymuyor, bazı gıdaları tuzsuz, bazılarını da az tuzlu olarak tüketmeye devam ediyorum. Hem ödem olmasın diye, hem de alışkanlık oldu.
benimde ayrıntılı ultrasonda 21+4 günlükken 433 gr olduğunu ve düşük kilolu olduğunu her iki taraftada çetik olduğunu söyledi. sadece tuzu azalt ve bir ay sonra doppler ultrason için gel dedi. bir hafta sonra gitmem gerekiyor.bebeğin ve sen yüksek tansiyona meyillisiniz dedi benim hep tansiyonum düşüktür 9-2 falan nasıl oluyor anlamadım.sen de değişik bir durum var mı
canım nasıl oldu sıkıntılı durumu atlatabildiniz mi
gozun aydın canım darısı bızlerın basına ,ben duydugumdan cok umutsuz cok uzgunum daha 26 haftaya yenı gırdım cok kucuk 32 lerı gore bılsem bıle sukr edecem.Bugun bebek magazasına gırdım ama hıc bı sey alamadım,gozlerım doldu dısarı cıktımbebeğim 1 hafta geriden gidiyor hala. ama benim doktorum çok rahatlatıyor, bebek kendi düzeninde hep gelişim gösteriyor normal dedi, ben de artık kilosunu ve boyunu pek takmamaya çalışıyorum. sağlıklı olması daha önemli.
çentik ile ilk karşılaştığımda çok üzülmüştüm. tuzu gerçek anlamda hayatımdan çıkardım ve sandığım kadar da zor olmadı. her şey yoluna girince çok rahatladım ve tuzsuz yediğim günleri bile unuttum. bu arada gebelik şekeri çıktığı için ve sürekli ölçülü yediğim için de bebeğim 1 hafta geriden takip ediyor. Doktorum yolunda olduğunu söylüyor. bunlar beslenme ile kontrol altında tutulabilecek şeyler.
sanırım 27'de geçti. doktorum çentikte azalma olduğunu söyledi, sonra da geçti. artık çentik konusunu açmıyoruz bile. moralini yüksek tut. alışverişlere devam. 32'leri göreceksin, sonra 37'leri görmek isteyeceksin, sonra da sağlıkla doğurmakgozun aydın canım darısı bızlerın basına ,ben duydugumdan cok umutsuz cok uzgunum daha 26 haftaya yenı gırdım cok kucuk 32 lerı gore bılsem bıle sukr edecem.Bugun bebek magazasına gırdım ama hıc bı sey alamadım,gozlerım doldu dısarı cıktımPekı senın kacıncı haftada gectı dırenc normalda 26 dan sonra gecmezmıs
tekrar gecmıs olsun canım az kalmıs senın artık ınsallah hayırlısıyla alırsın kucagına doktor dınlen dedıgı ıcın yuruyus yapmıyorum ben ama artık baslasam ıyı olur.Burdan haber et gelısmelerısanırım 27'de geçti. doktorum çentikte azalma olduğunu söyledi, sonra da geçti. artık çentik konusunu açmıyoruz bile. moralini yüksek tut. alışverişlere devam. 32'leri göreceksin, sonra 37'leri görmek isteyeceksin, sonra da sağlıkla doğurmak
tuzu tamamen kes, hazır olan hiçbir şeyi yeme, ben o dönem dışarıda köfte, döner bile yemiyordum tuzlu oluyor diye. ailemi seferber etmiştim, evimde gittiğim yerde tuzsuz yemek yapıldı. annem çökelek ve yoğurt yapmaya başladı, sol tarafına yat, bebek en iyi o şekilde besleniyor. her gün yürüyüş yap en iyi kan akışı o şekilde oluyor.
tuzu kesince faydasını göreceğini düşünüyorum. zeytin de yeme. her gün tükettiğimiz peynirin de tuzsuz olmasına dikkat et. bol su.cumartesi detaylı ultrasonumda sağ ve solda çentik var dedi , daha doktoruma sonucu göstermedim ama canım çok sıkkın ,, tuzsuz yemeye çalışıyorum , tansiyonum 12 8 genelde , düşünmek istemiyorum fazla düşündükçe stresim artıyor
inşallah canım , yemekleri tuzsuz yapıyorum ama ekmek normal ekmek , tuzsuz ekmekmi almalıyım , günde bir limon suyu içiyorum , 28. haftada inş. sorun ortadan kalkar.tuzu kesince faydasını göreceğini düşünüyorum. zeytin de yeme. her gün tükettiğimiz peynirin de tuzsuz olmasına dikkat et. bol su.
az tuzsuz zeytin de mi yasak peynir olarak suzme peynir aliyorum ben artiktuzu kesince faydasını göreceğini düşünüyorum. zeytin de yeme. her gün tükettiğimiz peynirin de tuzsuz olmasına dikkat et. bol su.
beyaz ekmek yeme, tam buğday ya da çavdarlı al, içerisindekiler bebeğine de faydalı. bu beslenme şeklini doktorunla mutlaka paylaş, ben kafama göre birçok şey kesince kilo vermiştim. tabii benim tuzu kes, hamurişi kes, şekerli şeyleri kes olunca veriliyor. doktorunla birlikte beslenme planı çiz. suya limon sıkmak tansiyonu düşürürmüş.inşallah canım , yemekleri tuzsuz yapıyorum ama ekmek normal ekmek , tuzsuz ekmekmi almalıyım , günde bir limon suyu içiyorum , 28. haftada inş. sorun ortadan kalkar.
biz zeytinleri suda bekletip tuzundan arındırıyorduk. tuzsuz zeytin ya da az tuzlu yiyin. peynir zeytin rutininiz olduğundan diyorum. bi de hazır ayran içmeyin o da tuzlu oluyor. kendiniz yapın yoğurttanaz tuzsuz zeytin de mi yasak peynir olarak suzme peynir aliyorum ben artik
ben de oyle suda bekletiyorum yoksa cok fena tuzsuz hazir zeytinin tadi,zeytin bebege kilo aldiriyormus o yuzden yiyorum.biz zeytinleri suda bekletip tuzundan arındırıyorduk. tuzsuz zeytin ya da az tuzlu yiyin. peynir zeytin rutininiz olduğundan diyorum. bi de hazır ayran içmeyin o da tuzlu oluyor. kendiniz yapın yoğurttan
Ben henuz dogum yapmadim 32. Haftadayim corasprin kullaniyorum ve tansiyonumu duzenli bi sekilde kontrol ediyorum tuz alimini azalttim kafaya takmamaya çalış inşallah zamani geldiginde saglikla dogum yaparsinÇogunuz dogum yaptiniz beneginize saglikla kavusmussunuzdur insallah..bende dun cift tarfli ćentiklesme oldugunu ogrendim aapirin veedi doktorum ama cok korkuyorumm..dogumlariniz ne zmn gerceklesti neler yasadinz lutfenn amlatirmisiniz
Amin insallah sende zamaninda saglikla sihhatle alirsin bebegini kucagina..gelisimini etkiledimi bebegininBen henuz dogum yapmadim 32. Haftadayim corasprin kullaniyorum ve tansiyonumu duzenli bi sekilde kontrol ediyorum tuz alimini azalttim kafaya takmamaya çalış inşallah zamani geldiginde saglikla dogum yaparsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?