24 yaş iş için çok mu geçti? Ve akrabalarım çok üstüme geliyor

suzanna32

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2018
6.514
7.435
83
Merhaba 24 yaşına gireceğim ve işsizim. Akrabalarım sürekli laf sokuyor kaç kere anneme dedim. 1-2 kere performans nedeni ile işten çıkartıldım ve işe girme fobim oluştu. Annem yaşın geçti diyor. Aralıkta psikolog randevum var. İki yıllık üniversite mezunuyum sağlık üzerinden ama kendime uygun olmayan bir şey okumuşum sonra Estetisyenlik kursuna gittim ama tam öğrenemedim bir işe girdim ama tam öğrenemediğim için çıkartıldım ne yapacağımı bilmiyorum evde kendimi fazlalık hissediyorum işe girme korkum da oluştu ve teyzemlerle içiçe oturduğumuz için ikide bir bana iş bul iş bul gibi üstüme gelip çevremizde bana iş arıyorlar o durum beni çok rahatsız ediyor çünkü ailem in maddi durumu iyi 3-4 tane evimiz var ben anlamıyorum bu teyzemlerle nasıl başa çıkacağım ve 24 yaş çok mu geçti sizce

Hiç bir yaş iş bulmak için geç değil. Kendinize uygun sizi mutlu edecek bir sektörde ilk önce az para kazanarak tecrübe edinip profesyonelleşebilirsiniz. Ailenizin maddi durumu iyi olabilir ama dünyanın bin bir türlü hali var. Kendi ayaklarınız üstünde durmanız gerekir. Bir insanın kendini idame etmesi bence en büyük mutluluk

Geç değil ama belki de ailenizin evlerine güvenip oturmayin diye dusunuyorlardir.
Acik acik soyleyin calismaya niyetiniz yoksa, 3-4 ev var çalişmasam da olur diyin. Kardesleriniz yoktur umarim.
Bir tane kız var. Yok asla ya zaten babam cimri ben şu anlık durum için dedim iş bulacağım tabi ki.. kafamı toplayıp

K
çok teşekkür ederim

Hiç geç değil.

yalnız bence sağlık işine devam edin, sağlık diploması varken başka meslek niye?

teyzelere ne oluyor anlayamadım zaten, 4 evimiz var diyorsun konu sahibesi çalışmasan da kimse ölmez maddi olarak diye düşünüyorum Tabi ki kendin için çalışmalısın ama 6 çocuklu aileyi de geçindirmiyorsun ki para yüzünden baskı altında değilsin. Afedersin ama insanlara ne girip çıkıyor anlamıyorum, para ailenin, hayat senin ailen bir şey demiyorsa kime ne?

Ben de anlamadım ilk başta tamam ama iyice abarttılar ya annemle kaç kere kavga ettim

Bir tane kız var. Yok asla ya zaten babam cimri ben şu anlık durum için dedim iş bulacağım tabi ki.. kafamı toplayıp

Evlerin yarisi gitti demek. Kafanizi toplayin tabi ki ama teyzelerinizin kotu niyetli olduklarindan emin degilseniz eger genç yaş daha iyi diye ondan acele ediyorlardir.

Aileniz dışında bu tarz üstünüze gelen kim varsa cevap verin bence. Başka türlü baş edemezsiniz. İlk etapta artık bu konuları konuşmak istemediğinizi güzelce söyleyin isterseniz, baktınız dinlemiyorlar sonrasinda size niye dert oldu ki gibisinden açıkça sorup konuşursunuz. Ben olsam böyle yapardım.

Evlerin yarisi gitti demek. Kafanizi toplayin tabi ki ama teyzelerinizin kotu niyetli olduklarindan emin degilseniz eger genç yaş daha iyi diye ondan acele ediyorlardir.
Değiller ama artık rahatsız ediyor… yoksa beni onlar büyüttü

Geçen gece 2 ye kadar annemle bu konuda kavga ettim. Artık tepkimi koyacağım çok haklısınız teşekkür ederim

Geçen gece 2 ye kadar annemle bu konuda kavga ettim. Artık tepkimi koyacağım çok haklısınız teşekkür ederim
Rica ederim. Annenizin yanında söylerseniz annenizle bu kez bunun için tartışırsınız, anneniz yanınızda değilken söyleyin isterseniz. Onları ilgilendirmeyen bir mevzu için canınızı siktiginiza değmez.. En kısa zamanda içinize sinecek güzel bir iş bulursunuz umarım.

24 yaşında olsaydım üniversiteye bile sil baştan başlardım. Hiç takma diyemem biliyorumki takıyorsun ama sen sessiz kalıp kafanı topla önce neyden zevk aldığını bul.

Yazdığınızdan şunu anladım galiba maddi olarak çok ihtiyacınız olmadığı için işten siz kaçınıyorsunuz. 2 işe girip performans nedeniyle işten ayrılmak zorunda kalmanız, birkaç kursa gidip hiçbirini öğrenemedim demeniz biraz sizinde bu konuda rahat olduğunuzu gösteriyor sanki. Açıkçası bir anne olarak mesleği ve çalışma imkanı olduğu halde çalışmayan çocuğuma harçlık vermem, imkanları kısıtlarım.

Hiç bir işte çalışmadım, 29 yaş kpss hazırladım , 30 da işe başlayacağım inşallah güzel bir puan aldım. Elbette geç olmasına geç daha önce olsa iyi olurdu belki ama hiç olmamasından daha iyi değil mi 24 yaş çok daha erken

Kesinlikle öyle düşünüyorum. Konu sahibi ailesiyle neden kavga ediyormuş onu da anlamadım. Neyin restini çekecekmiş. 4 Evleri olması mı güvenilir? Sorumluluk duygusu olmayan insan anne babalarının binbir emekle aldığı şeylerin de kıymetini bilmez. Ailesi okutmuş, başka alanda da kursa göndermiş. 2 işe girmiş çalışmamış çıkarılmış. Ne diyecekti ailesi? Aferin kızım. Biz sorumluluk bilmeyen bir evlat yetiştirmişiz ama hiç sorun değil sen çalışmadan yaşamak istiyorsan istediğin gibi olsun mu diyecekti? Benim de evlerim var. Oğluma onların bahsini bile açmayı düşünmüyorum. Onun eğitimi için sonuna kadar harcarım ancak hazırda bir şeylere güvenmesine izin vermeyi düşünmüyorum. Mesele çalışmanın da ötesinde. Sorumluluk bilinci.

Hayır geç değil
Ailen biraz kısmayı seven bir aileye benziyor ama öyle hissettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…