Valla birden gözüme fazla göründü yazdkların ama sen puanlı yapıyodun sanırm.5dilim ekmek falza gbi.bide hem makarna hem pirinçli ıspanak braz fazla olmuş gbi geldi bana.yani ıspanakta pirinç olmasaymış iyimiş.aman bitanem16 bırakma..aramzda kaçamak yapmayıp düzgünce yapan sayılı insanlardansın.bnde geçen haftam hariç iyiyim :)selam
benim dün iyi gecti kacamak olmadi sükür
bugun de simdilik iyi gidiyor
yediklerimi yazayim
sabah:
5 tost ekmegi
2 yk krem peynir
3 ck recel
ispanakli omlet
5 yesil zeytin
domates maydanoz
2 bardak cay
4 hurma
ara: 1 armut, ve cok aciktigim icin esimde daha gelmedigi icin bir tavuk but
ogle:
4-5 yk makarna
bir tabak pirincli ispanak
1 but
1 kücük kase yogurt
simdilik bu kadar
ama daha yerim cünki bebekten dolayi sabaha dogru yatiyorum
az sonra bir armut yerim gine ara ögün olarak
ve tabi bunlarin yaninda boooool SU
Valla birden gözüme fazla göründü yazdkların ama sen puanlı yapıyodun sanırm.5dilim ekmek falza gbi.bide hem makarna hem pirinçli ıspanak braz fazla olmuş gbi geldi bana.yani ıspanakta pirinç olmasaymış iyimiş.aman bitanem16 bırakma..aramzda kaçamak yapmayıp düzgünce yapan sayılı insanlardansın.bnde geçen haftam hariç iyiyim :)
İnanamıyorum ya nasıl güzel bişey.bu listeyi bulabileceğim byer yokmu? yada sen tarayıcıdan geçirip bizle payşamazmısın? karbonhidrat diyeti değil çnkü,bende buna benzer bi diyet yapmıştım.ama onda ekmek hamur işleri çok puandı.ama çok absurt diyeceğimz sucuk salam sosis,yağlar filan çok az puandı.ve müthiş kilo verdiriyordu.bende verdim ama braktğm an çok fazlasyla aldım.yani sürdürüleblirlği zordu zaten.ve sanki o diyet bana yağ olarak döndü.adı ne bu diyetin puanlar neye göre? çnkü gerçkten kilo verdğinide görüyoruz ve dedğin gbi yiyerek veriyosun çok güzelevet canim puanli yapiyorum
ve bu menü daha puanlarimi gecmedim
yani daha yiyebilirim
bu yaptigim seyde gercekten yiyerek zayifliyorsun
burda ne yedigin degilde neyi ne kadar yedigin önemli
bunuda puanlari gecmeyerek ayarliyorsun
misal daha yedi puanim var, ve isttesem cukulata yiyebilirim
yada 3 tabak ispanak yemegi
yada 2-2.5 but
yada 7 dilim tost ekmegi
liste uuzayip gider iste yeterki puanimi gecmeyeyim
ben 8 sene öncede yapmistim bunu ve onbes kilo vermmistim, ama eski aliskanligima geri dönünce yavas yavas geri aldiim kilolari, bide uni baslayinca neredeyse hergün fast food yiyince, uni bitene kadar 40 kiloya yakin aldim
İnanamıyorum ya nasıl güzel bişey.bu listeyi bulabileceğim byer yokmu? yada sen tarayıcıdan geçirip bizle payşamazmısın? karbonhidrat diyeti değil çnkü,bende buna benzer bi diyet yapmıştım.ama onda ekmek hamur işleri çok puandı.ama çok absurt diyeceğimz sucuk salam sosis,yağlar filan çok az puandı.ve müthiş kilo verdiriyordu.bende verdim ama braktğm an çok fazlasyla aldım.yani sürdürüleblirlği zordu zaten.ve sanki o diyet bana yağ olarak döndü.adı ne bu diyetin puanlar neye göre? çnkü gerçkten kilo verdğinide görüyoruz ve dedğin gbi yiyerek veriyosun çok güzel
Anladım canım boş bi zmanında yazabilirsen çok sevinirim.türkçe kitabı yok dimi?bunu adi weight watchers, diyet degil yeme aliskanligini degistiriyorsun bunda.
türkce listesi yok, zaten cok fazla ülkede bilinmiyor benim bildigim. ama almanyada biliniyor, kitap var bende orada bütün yiyeceklerin listesi yaziyor, zaten yapa yapa hepsi ezberinde oluyor.
ilk basta hersey icin tek tek bakiyorsun, sonra gerekmiyor.
ve herseyde puan yok
ben ilk firsatta en cok yenilen yiyeceklerin listesini yazarim sana sonra kac puan yeme hakkin var onu hesaplarim senin icin.
ben emzirdigim icin bu kadar cok yiyiyorum, normalde 25 puan hakkim.
Weight Watchers türkce - uygulanmasi ve puan listesi
bunu buldum puanlar bunlarmı?
Canım benim çok teşekkrler sende yazmışsın.aşağıda almanca olarakta vermiş 4 link filan.almancadan çevir deynce otomatik çevrilio.ama ben hesapladım gene bi 24puan çıkıyor canım ya ben mi yanlış hesapladım acaba.o başta verdği yaşa cinsyete hareketliliğe göre yaptım 24puan olduevet canim bu dogru
biri yazmis iyide yapmis
ama bunlar bir kismi, genelde yeterli oluyor.
kitapta hazir yiyeceklerin markalarina göre puanlari da yaziyor, ama kendin pisirdigin icin genelde onlar pek lazim olmuyor.
hem kac puan yiyebilirsin diye onuda hesapla hemen
Canım benim çok teşekkrler sende yazmışsın.aşağıda almanca olarakta vermiş 4 link filan.almancadan çevir deynce otomatik çevrilio.ama ben hesapladım gene bi 24puan çıkıyor canım ya ben mi yanlış hesapladım acaba.o başta verdği yaşa cinsyete hareketliliğe göre yaptım 24puan oldu
Patatese makarnanın doyana kdr olup da yenmesine ve bu meyvelerin puanlarının sıfır olmasına çok şaşrdm açıkçasıbir dilim ekmek 50 gr 2 p
1 yumurta 2 p
1 kk nutella 1 p
2 kk recel 0,5 p
1 yk seker 1 p
1kk yag 1 p
kucuk kase makarna 2 p
2 yk pirinc pismis 1 p
karnin doyana kadar et, tavuk eti, balik 3 p, burda dikkat etmen gereken karnin doydugunda yemegi birakman, yani tikanana kadar yemicen
karnin doyana kadar patates yada makarna 4 p
marul
maydanoz
salatalik
domates
lahana cesitleri
ispanak
taze fasülye
pirasa
sogan
sarimsak
bunlarin hepsi 0 p
armut
elma
cilek
portakal
mandalina
erik
bunlarin hepsi 0 p
bunlar simdilik aklima gelenler
daha cok var tabi
istersen sen bana bugünki menünü yaz hesaplim
Sabah tost yedim.yani 2dilim ekmek ve peynirdogrudur 24 olabilir ben de 25 p, ama benim kilom senden biraz daha fazla.
zayifladikca daha az puan yiyorsun, yani bende senin kilona gelince benim de 24 falan olur.
bide ben emzirdigim icin arti 14 p yiyiyorum.
misal bugunki menünü hesapla, belki gecmemistir p lerin, o zaman bugün baslamis olursun
simit kaç puan çok merak ettim :)
6 puan 100 g ....
Çok teşekkrler canım.ben o sayfada yazılanları ve almancadan türkçeye çevirip buldğm tabloyu çıkardm yazıcıdan.et tavuk balık doyana kdr 3puan iyimiş mesela.burda yazmıo öyle şeyler.tıkandğm yerde sana sorarım.bazı çeviriler biraz enteresan olmuş çünkü :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?