• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

25 yaşındayım yaşlandım artik ya

Bence doğduktan sonra kimse genç değil, ciddi söylüyorum, zaman hızlı geçiyor, bebeklere bakıyorum garip hissediyorum, bizde böyleydik nasıl bu yaşa birdenbire gelebildik diye onlar içinde aynısı olacak göz açıp kapayıncaya kadar herşey 😅

Kafama acayip takıyorum ben ya 25 ne demek bence aşırı büyük ve orta yaş nerdeyse 5 yıl sonra 30 um kafayı yiyecem bunu nasıl aşabilirim ben ya
yaaaa koskaca 25 yıl çok haklısınız çeyrek asırdır yaşıyorsunuz :olamaz:

5 yıl sonra şu yazdığınızın ne kadar ergence olduğunu hatırlayıp kendinize güleceğinizi umuyorum

Çoğu kişi dalga geçmiş ama 26 yaşındayım bende biraz öyle hissediyorum. Ne 25 ne de 30 yaş geç değil ama hayat istediğimiz şekilde gitmeyince içimizdeki ses telkinler vererek bak istediğin hayata sahip değilsin, bu saatten sonra ne olacak ki senden genç insanlar şunu şunu yaptı diyor. Eğer böyle değil de kafanızda gerçekten 25'in "yaşlı" bir yaş olduğunu düşünüyorsanız da bu düşünce yapısı normal değil.
çocukkende 18 ler çok büyük gelirdi 18 olunca büyeceğimi zannederdik ama 18 de öyle oldu mu şimdi 26 sınız aslında 18 yaşın ne kadar ergen yaş olduğunu görebilirsiniz . ben 36 yaşındayım 26 da çok genç yaş hatta daha kendinizi bulmaya yeni başlıyorsunuz 30 gibi netleşiyor kafada birçok şey​

Ama kabul et 30 a 5 6 yılımız kaldı hiç mi moralin bozulmuyor
Pek moralim bozulmuyor çünkü bu kafaya girersek ömrümüzün geri kalanını stres altında geçirmemiz gerekecek. Her geçen gün yaş alıyoruz, büyüyoruz, yeni tecrübeler ediniyoruz. Kendi adıma konuşayım hayatımda bir şeyleri yeni yeni oturtmaya başladım ve çok heyecanlıyım. Ayrıca 30 yaşında ayaklarının üstünde duran, kendini bilen ve yeten bir genç kadın olma fikri beni hiç rahatsız etmiyor✨

Hayatını boşa yaşıyorsan,geleceğe dair hayalin planın yoksa evet, böyle dusunmen normal..ben 25 yaşına girmek üzereyken hayalini kurduğum şeylere uzak olduğumu farkettim . Neydi hayalim? Yani yaşım 25 olacakken en azından bir Eyfel kulesi görürüm diyordum, ya da sagra de Familia 'ya karşı fotom olur diye hayallerim vardı. Sonra bir baktım bu hayalimden uzagim ben de para bitikririp işten istifa edip Avrupa'ya tatile gittim 😅 döndüm uzun süre işsiz,Parttime islerde çalistim falan ama değdi.
Yirmilerimi iyisiiyle kötüsüyle yaşadıktan sonra Şimdi otuzlarima geldim. Otuzum için hedefim yatırımlık ev almak ve otuz ülke gezmiş olmaktı ama hem pandemi hem ülke gerçekleri beni bu hedefimden biraZ uzaklasrirdi , artık 35 yaş hedefim bu. Bir de dişlerime seffaf aparey taktırmak var 😅 Buna ulaştıktan sonra kirklarim için harika bir plan yapacağım...
Sonra 45-50...inşallah temizinden bir 50 sene daha yaşarım sağlikla:)
Siz de kendinize ulaşılabilir ve yaşamı keyifli kılan hayaller koyun kendinize. Böylece yeni yaşı heyecanla karşılayabilirsiniz

Insanlara bazı yaş eşikleri garip gelir. Mesela ben 20 olduğumda Allahım ben cok büyüdüm galiba deyip o yaşımi pek garipsemiş bir türlü uyum saglayamamıştım. 25 de geri dönüp baktığımda yetişkin oldugumu fark edip ama hala net kararlar veremedigim için hüzünlenmiştim.Simdi 33 yaşındayım ve her yaşın ayrı bir güzelliği olduğunu anladım. Önemli olan bu dünyada bize verilen ömür sermayesini ahiret hayatı için nasıl degerlendirdigimiz. Yoksa ömür göz açıp kapayıncaya kadar geçipp gidiyor.

20 lo yaşların sonuna doğru ben de bir afallamıştım. Bir an "Otuz mu oldum ben?" hissine kapılmıştım.
Sonra bi baktim hiç fark yok. :işsiz: Boşa kuruntu yapmışım. Zaman geçtikse zorunlu olarak rakamlar değişiyor o kadar.

Gözüme çok korkunç geliyor ah ah

Hah işte tam olarak bundan bahsediyorum hele onlari görünce daha da kötü oluyorum 🤣
Ben 30u geçince hissetmiştim bunu. Başvurmak istediğim burs programının son başvuru yaşı 30du. Artık bu hayale de veda ediyorum demiştim. Bazı mesleklere giriş yaşı bile 26-27. Elbette 30lu 40lı yaşlar “yaşlı” değil bunu kimse iddia edemez. Ama o sonsuz ihtimaller ve fırsatlar yaşları da değil ne yazıkki. Her geçen sene geleceğimizi şekillendirebileceğimiz seçenekler azalıyor ve hareket alanımız daralıyor. O yüzden bunun için panik olup üzülmek yerine şu an içinde bulunduğunuz yaşlar da elinizden kayıp gitmeden yapmak istediğiniz ne varsa yapmaya bakın. Zaman geçiyor.

b297dcf26ac9b3238273c51dce227ea1.webp

Back
X