250 elektirik faturasi

Tam bunu yazacaktım. Fairy kullandığım dönemde benim de tencerelerimde deterjan kalıyordu. Deterjanı değiştirdim kurtuldum.
Evet inanılmaz kokusu siniyor sirkelermi kaynatmadım neler neler yaptım anca gitti o koku. Çelik tencereye bişey yapmıyor ama, teflon granitler ...

Bize 80 90 civarı geliyor 3+1 evimiz. Cattle kullanmıyorum, mutfak tezgahimda prizin orada yer yok çünkü. Utu haftada 1 yaparım genelde eşimin takımlarını. Nevresim vs utulemiyorum açıkçası. Mikrodalga cok nadir kullanırım.
Fırın çok sık degil yani, geregi kadar diyeyim.
Evimizde tv yok. Laptop haftada 2 gun oglum çizgi-film izlesin diye açılıyor.
Bulasik mak istisnasiz her gun calisir, bazen gunde 2 kere.
Camasir mak genelde haftada 2 3 kere en az.
Camasir ve bulasik mak ekoda calistiririm. Camasir 1 saat eko, bulasik 2 bucuk saat.
Dondurucum yok normal buzdolabi sadece
2 klima var ama yazın en sicak gunlerde bazen açıyorum. Kucuk cocuk var hasta olur diye korkuyorum.
Kombiyi yaktik 3 4 gündür. salony kullanmadigimiz icin oranin vanasi kapali şimdilik oturma odasindayiz
Rakamlari gorunce bize baya az geliyormus sukrettim

Son düzenleme:
Faturası 60-70 TL gelen arkadaşlar hangi şehirde yaşıyor merak ettim. Acaba kaçak elektrik kullanımı falanla mı ilgili? Biz 70 TL'yi yıllardır görmedik.
Ankara'da yaşıyorum ilk defa bir konuda tüm yorumları okudum bizim de 60-70 gelir 80i gördüm mü bilmiyorum açıkçası. TV günde 6 7 saat açık. Ütü haftada bir 10 dk 3 günde bir ev süpür bulaşık günde 1 kez çamaşır 3 günde bir firini da kullanıyorum. Klima kettle PC kullanmıyoruz ama. Telefonlar şarj oluyor bide klasik. Eşim bazen daha az gelmesini ister konuyu okusa demek ki

Evet inanılmaz kokusu siniyor sirkelermi kaynatmadım neler neler yaptım anca gitti o koku. Çelik tencereye bişey yapmıyor ama, teflon granitler ...
Doğru. Tefal ingenio kullanıyorum. Titanyum. Bir de çelik tencerem var ama onda olmuyordu dediğiniz gibi. Fairy kimyasal açısından çok sert.

Hmmm bizde çaycı ve PC var. Günde iki defa ev süpürdüğümüz oluyor. Bu kadar mı etkiliyor acaba bunlar?

ha onu bilemiyorum hic bakmadim kacak elektrik kullanimi ne kadar yansitiliyor diye ama cok fazla fark yaratacagini sanmiyorum faturada

Ennn fazla yakan buzdolabı maalesef. A++ benimki ama 720 litre olduğundan fazla yakıyor. Arada mikrodalga da kullanıyorum oda elektirik düşmanı

Kaç sene de bir değiştiriyorsunuz bu tencereleri:) hahaha tasarruf yapayim derken tencere israfı yapacak gibiyim
Benim 4 senede cılkı çıkıyor ama sebebi iğrenç seramik elektrikliği ocağım.
Mahvediyor tenceleri, bir tek çelikler sağlam bir de tefaller.
Onun dışında ne varsa çöp oluyor.

Bizim de nerdeyse aynı ütü haftada max 1 saat, çamaşır makinesi 1-2 kere, bulaşık makinesi 2-3 kere. Evde tv de yok sadece telefon ve bilgisayar kullanıyoruz. 70₺yi geçtiğini hatırlamıyorum. Biz evde 2 kişiyiz bana normal geliyordu o yüzden ama şimdi burdakileri görünce bizde bir anormallik mi var diye düşündüm

Bu tarz konuların demirbaşları olan ediyorum sizi filmdelisi ve H Heytttt be konuyu okuyunca, yorumlarınızı aradı gözlerim hemen, yanıltmadiniz beni
Ahahahshsh
Hakikaten niye öyle ki, ekonomi ile yakından uzaktan alakası olan da tipler değiliz ama gündelik sorunlardan konuşmak, fikir edinmek hoşumuza gidiyor zannımca

Benim 4 senede cılkı çıkıyor ama sebebi iğrenç seramik elektrikliği ocağım.
Mahvediyor tenceleri, bir tek çelikler sağlam bir de tefaller.
Onun dışında ne varsa çöp oluyor.
yakınlarda dere var mı bizim kuzum çamaşırı bulaşığı orda kille toprakla yıkayacağım.Hazır gitmişken banyo işini de orda hallediveririz kıyafetle yıkanırız olur biter.yemek işini de ocak kuracağım ateş yakıp apartmanın arka bahçesinde pişireceğim sönen ateşe de patlıcan patates atarım ohhh missss.tv izlemek yerine de komşuları gözlerim olur biter.evet evet böyle yaparsam faturamı düşürebilirimmmmm

Biz iki kişiyiz bazı şeyleri kontrol altına almamız daha kolay oluyor ama şu an ayrı odalarda oturuyoruz iki tv çalışıyor 2 lamba yanıyor:) bulaşık makinesi çalışıyor her sabah süpürge calistiriyorum kış gelince ufo yakıyoruz tasarruf edebileceğim tek alet çay makinası diğerleri hep mecburiyet yapılacak çok bisey yok aslinda

Valla dere bilmem de eski başganımız sağolsun adım başı fışkiye mevcut ceycey

Gerçi yeni dönem tasarrufa gitti, nerede süs havuzu varsa onlar bile boş.
Dereyi sen düşün napmışlardır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…