250 elektirik faturasi

Makinedendir yahu yoksa 1 ile günü kapatabilirdiniz.benim annemde full kapasite mutfakta çalıştığı için onun günlük 1 yada 2 .of ya böyle ufak tefek hesaplar yapacağım aklıma gelmezdi ama herşey o kadar pahalandı ki mecbur kaldık bi de gaz eklenecek ankara soğuğunda gaz tasarruf önerisi olan varsa yazsın lütfen

Ütü nasıl yapmıyorsunuz merak ettim:)

Bulaşık veya çamaşır makinasını gece 10 dan sonra çalıştırın gereksz tv açmayın ve salonda otururken biz loş led ışıkta oturuyoruz

Çamaşır bende haftada 4 tür, değişmez.
Siyah, beyaz, renkli ve çocuklar olarak 4 kez makine, 2 kez kurutucu çalışır.

Ütü eskiden haftalıktı o da, pandemiden beri 8 kez ütü yapılmadı evde.

Şuan sadece çalışan şey oturduğum balkonun ışığı ve ocakta çay var, bu kadar.

Gayet tasarruflu eviz, eşim daima dikkat eder milli servete sahip çıkma konusunda hassastır.
Tuvalete bile gitse oturduğu odanın ışığını tv ne varsa kapatır, şarjda cihaz bırakmaz.

Biz geçen sene 220 230 bandıydaydık, bu sene görmedim fatura, görmek istemiyorum...

Decathlon termal iclik kayra kaz tüyü kaban

Aslında ne saçma ve ne büyük hak yiyorlar, herif ahırında bile elektrikli ısıtıcı çalıştıracak diye bizim popomuz niye donuyor! Bakın ben daha peteği(petekleri değil dikkatinizi çekerim)açmadım, battaniyeyle duruyorum halbuki üşüyen biriyim, neyse ki hava sıcak gidiyor da çıkardık bu ayı da. Kaçak kullanan bölgelerin faturasını da o bölgeden çıkarsınlar yine o zaman, ya seve seve ya da söke söke o trafoları

Kettle , çaycı, mikrodalga kullanmam. Her gün bulaşık makinesi, haftada 6-7defa çamaşır makinesi çalışır. Ütüyü 10-15 günde bir yapıyorum. Ama fırını çok kullanıyorum. Öğlen ayrı akşam ayrı çalıştırdığım oluyor. Bu ayki faturamız 160 lira

Bulaşık veya çamaşır makinasını gece 10 dan sonra çalıştırın gereksz tv açmayın ve salonda otururken biz loş led ışıkta oturuyoruz
gercekten tasarruflu lamba da yetmiyor artik. kitap vs okunmuyorsa los isikta tv isiginda oturmak lazim. yalniz gece gunduz calistirmanin artik pek farki olmadigini duymustum. 90 larda cok modaydi o.

gercekten tasarruflu lamba da yetmiyor artik. kitap vs okunmuyorsa los isikta tv isiginda oturmak lazim. yalniz gece gunduz calistirmanin artik pek farki olmadigini duymustum. 90 larda cok modaydi o.
Tarifeli sistemi denedik geçen sene, buradan öğrendim, değiştirdik.
2 ay sanırım denedik, hiçbir değişiklik olmadı.
Biz de tam zamanlıya geri döndük.

Tarifeli sistemi denedik geçen sene, buradan öğrendim, değiştirdik.
2 ay sanırım denedik, hiçbir değişiklik olmadı.
Biz de tam zamanlıya geri döndük.
annemler elektrikli cayciyi kaldirdiklari ay fatura 20 lira dusmustu bundan iki sene once. simdi olsa 40 lira duser sanirim. cok cekiyormus caycilar. bende yok. kullananlarin haberi olsun.

annemler elektrikli cayciyi kaldirdiklari ay fatura 20 lira dusmustu bundan iki sene once. simdi olsa 40 lira duser sanirim. cok cekiyormus caycilar. bende yok. kullananlarin haberi olsun.
Ben de kullanmam çaycı, misafir gelecek de ocaktaki bitecek de yetişsin diye hemen ancak çaycı kullanırım.
Keza 8 aydır eve kimseyi almıyorum zaten.
Günde 1 kere kahve makinesi, 1 bulaşık, ocak, 2 saat kadar tv, 2 tlf şarjı, 1 tablet şarjı, akşamları ışık çalışır, o kadar.
Pandemi öncesi ütüydü fırındı çalışırdı, şuan onlar da yok, günlük rutin bu kadar.
Değişen yok

Habire zam yapıyorlar yani bizimde yükseliyor sürekli .. tasarruf yapmak istiyorsan aşırı cimrileri izle örnek al derim :)

Ev halkı 8 aydir evdeyse firin, ocak, bulasik camasir daha sık calismaz mi? Bi tek utu azalir

bi çay kahve keyfimiz var onu da çok gördün yanii pekiiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…