- Konu Sahibi Aylakkadin
-
Makinedendir yahu yoksa 1 ile günü kapatabilirdiniz.benim annemde full kapasite mutfakta çalıştığı için onun günlük 1 yada 2 .of ya böyle ufak tefek hesaplar yapacağım aklıma gelmezdi ama herşey o kadar pahalandı ki mecbur kaldık bi de gaz eklenecek ankara soğuğunda gaz tasarruf önerisi olan varsa yazsın lütfen2 büyük, 2 yarım
Ama dediğim gibi makinem küçükmüş, aldıktan sonra farkettik.
Tam entegre makinelerde böyle bir şey oluyormuş, bir Allahın kulu söylemedi.
Büyük makine olsa yine günde 1 çalışır ama, annemin evinde bile günde 1 bazen 2 çalışır zaten.
Ütü nasıl yapmıyorsunuz merak ettim:)Klima calisiyorken 180 filan geliyordu. Lakin 5 aydir nerdeyse utu yapmiyorum sayilir. Gecen sene haftada bir utuyu acardim ona ragmen 120 filan gelirdi. Suan 150-180 arasi onda da utu yok, kettle yok, kucuk ev aleti sadecw kahve makinesi calisir gunde bir kere. Utuye de baslasam 250 olacak galiba
Bulaşık veya çamaşır makinasını gece 10 dan sonra çalıştırın gereksz tv açmayın ve salonda otururken biz loş led ışıkta oturuyoruzArkadaşlar merhaba
Geçen ay 150 civarında gelen elektirik faturamız bu ay 250 geldi. Bir ayda neyi fazla yaptınız derseniz. Sadece salona avize takip 5 ampul taktik. Onlarda 60w. Birde 100 lira artar mi?
Buzdolabım var. (Hep vardi)
Bilgisayar çalışıyor. (Online eğitimde birde tabletler vardi)
Kısacası elektirik tasarrufunu nasıl yapıyorsunuz?
Çamaşır bende haftada 4 tür, değişmez.Arkadaş haftada 1 çamaşır yıkıyor bir de . Nasıl yapıyorlar ben de şaşırdım. Benim günde 2 kez çamaşır yıkadığım oluyor artı
olarak bir de kurutucuya atıyorum. Bulaşıklar da elde yıkanıyor bence. O da bende günde 2 olduğu oluyor. Dondurucu da var. Bana az bile geliyor o zaman. İyi rahatladım
Decathlon termal iclikMakinedendir yahu yoksa 1 ile günü kapatabilirdiniz.benim annemde full kapasite mutfakta çalıştığı için onun günlük 1 yada 2 .of ya böyle ufak tefek hesaplar yapacağım aklıma gelmezdi ama herşey o kadar pahalandı ki mecbur kaldık bi de gaz eklenecek ankara soğuğunda gaz tasarruf önerisi olan varsa yazsın lütfen
Aslında ne saçma ve ne büyük hak yiyorlar, herif ahırında bile elektrikli ısıtıcı çalıştıracak diye bizim popomuz niye donuyor! Bakın ben daha peteği(petekleri değil dikkatinizi çekerim)açmadım, battaniyeyle duruyorum halbuki üşüyen biriyim, neyse ki hava sıcak gidiyor da çıkardık bu ayı da. Kaçak kullanan bölgelerin faturasını da o bölgeden çıkarsınlar yine o zaman, ya seve seve ya da söke söke o trafolarıYok onu kastetmedimYanlış anlaşılma olmasın. Hani bölgelerin kaçak elektrik kullanımı diğer kullanıcıların faturalarına yansıtılıyor ya, onunla mı ilgili acaba dedim. İç Anadolu'da kaçak kullanımı daha mı az acaba?
Ahahaha bu kadar mı?Decathlon termal iclikkayra kaz tüyü kaban
gercekten tasarruflu lamba da yetmiyor artik. kitap vs okunmuyorsa los isikta tv isiginda oturmak lazim. yalniz gece gunduz calistirmanin artik pek farki olmadigini duymustum. 90 larda cok modaydi o.Bulaşık veya çamaşır makinasını gece 10 dan sonra çalıştırın gereksz tv açmayın ve salonda otururken biz loş led ışıkta oturuyoruz
Tarifeli sistemi denedik geçen sene, buradan öğrendim, değiştirdik.gercekten tasarruflu lamba da yetmiyor artik. kitap vs okunmuyorsa los isikta tv isiginda oturmak lazim. yalniz gece gunduz calistirmanin artik pek farki olmadigini duymustum. 90 larda cok modaydi o.
Aslinda ciddiyimAhahaha bu kadar mı?
annemler elektrikli cayciyi kaldirdiklari ay fatura 20 lira dusmustu bundan iki sene once. simdi olsa 40 lira duser sanirim. cok cekiyormus caycilar. bende yok. kullananlarin haberi olsun.Tarifeli sistemi denedik geçen sene, buradan öğrendim, değiştirdik.
2 ay sanırım denedik, hiçbir değişiklik olmadı.
Biz de tam zamanlıya geri döndük.
sıcak su torbası elektrikli battaniye ama iyisini al kömür olma riski varAhahaha bu kadar mı?
Ben de kullanmam çaycı, misafir gelecek de ocaktaki bitecek de yetişsin diye hemen ancak çaycı kullanırım.annemler elektrikli cayciyi kaldirdiklari ay fatura 20 lira dusmustu bundan iki sene once. simdi olsa 40 lira duser sanirim. cok cekiyormus caycilar. bende yok. kullananlarin haberi olsun.
Ev halkı 8 aydir evdeyse firin, ocak, bulasik camasir daha sık calismaz mi? Bi tek utu azalirBen de kullanmam çaycı, misafir gelecek de ocaktaki bitecek de yetişsin diye hemen ancak çaycı kullanırım.
Keza 8 aydır eve kimseyi almıyorum zaten.
Günde 1 kere kahve makinesi, 1 bulaşık, ocak, 2 saat kadar tv, 2 tlf şarjı, 1 tablet şarjı, akşamları ışık çalışır, o kadar.
Pandemi öncesi ütüydü fırındı çalışırdı, şuan onlar da yok, günlük rutin bu kadar.
Değişen yok
bi çay kahve keyfimiz var onu da çok gördün yanii pekiiiiannemler elektrikli cayciyi kaldirdiklari ay fatura 20 lira dusmustu bundan iki sene once. simdi olsa 40 lira duser sanirim. cok cekiyormus caycilar. bende yok. kullananlarin haberi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?