- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.959
- 248
- Konu Sahibi Aylakkadin
-
malesef bu hayatimizin gercegi.. aldigimiz seyin, tukettigimiz urunun 3 birim ucretinin 1 birimi maliyet 2 birimi vergi. gecmedigimiz koprulere yollara gidiyor paralar.Ben de kullanmam çaycı, misafir gelecek de ocaktaki bitecek de yetişsin diye hemen ancak çaycı kullanırım.
Keza 8 aydır eve kimseyi almıyorum zaten.
Günde 1 kere kahve makinesi, 1 bulaşık, ocak, 2 saat kadar tv, 2 tlf şarjı, 1 tablet şarjı, akşamları ışık çalışır, o kadar.
Pandemi öncesi ütüydü fırındı çalışırdı, şuan onlar da yok, günlük rutin bu kadar.
Değişen yok
Elektrikli battaniye fikri beni korkuttusıcak su torbası elektrikli battaniye ama iyisini al kömür olma riski var
köprüleri seviyorum ben ışıl ışıl bayılıyorummm .keşke Ankara da deniz olaydı da buraya da yapılaydımalesef bu hayatimizin gercegi.. aldigimiz seyin, tukettigimiz urunun 3 birim ucretinin 1 birimi maliyet 2 birimi vergi. gecmedigimiz koprulere yollara gidiyor paralar.
iste isil isil 250 kagit ayda size.. ben yurtdisindayim.köprüleri seviyorum ben ışıl ışıl bayılıyorummm .keşke Ankara da deniz olaydı da buraya da yapılaydı
Çaycı 30 tl falan farkediyor ben çaydanlığa geçtim hem daha güzel oluyor çaydanlık çayı tavsiye ederimbi çay kahve keyfimiz var onu da çok gördün yanii pekiiii
Yok, aksineEv halkı 8 aydir evdeyse firin, ocak, bulasik camasir daha sık calismaz mi? Bi tek utu azalir
çaycımdan vazgeçmem boğazımdan kısar gene de çalıştırırım tek lüksüm ayolÇaycı 30 tl falan farkediyor ben çaydanlığa geçtim hem daha güzel oluyor çaydanlık çayı tavsiye ederim
Geçenlerde küçük boy çaydanlık aldık, nasıl tatlı anlatamam.çaycımdan vazgeçmem boğazımdan kısar gene de çalıştırırım tek lüksüm ayol
cıks ikna olmam çaycım candır bir de büyük semaver tipim var çayçı ama artık misafir gelmediği için o dekor duruyor artık.kızdırmayın valla yarın onla demlerim çayyyGeçenlerde küçük boy çaydanlık aldık, nasıl tatlı anlatamam.
Çok minnoş
Maksimum 8 çay bardağı çıkarır ya da 3 büyük kupa.
Boşu boşuna koca çaydanlıkta bir sürü çay ziyan ediyormuşum, e suyu kaynatmak için harcanan enerji de cabası, içeceğimiz kadar kullanıyoruz, çaydanlığı aldığımızdan beri evde her akşam çay var.
Ondan önce haftada 1 falandı, üşenirdik
Valla sana bunu diyorum da, elektrikli ocaklar ne durumda haberim yokcıks ikna olmam çaycım candır bir de büyük semaver tipim var çayçı ama artık misafir gelmediği için o dekor duruyor artık.kızdırmayın valla yarın onla demlerim çayyy
bir çaydanlık anca bu kadar ponçik anlatılabilirdi.yavru köpek sankimmmmValla sana bunu diyorum da, elektrikli ocaklar ne durumda haberim yok
Belki çaycı daha caziptir, emin değilim.
Ama çaydanlığım çok tatlı, bir avuç yavru gibi bir şey
Normal çaydanlıkların dem bölümü, bunun alt bölümü oluyor
cayciyi oturdugun odaya getiriyorsun iyi oluyor sicak tutuyor da maliyeti oluyor bu luksun iste.Çaycı 30 tl falan farkediyor ben çaydanlığa geçtim hem daha güzel oluyor çaydanlık çayı tavsiye ederim
Ahahah o kadar bir şey zaten.bir çaydanlık anca bu kadar ponçik anlatılabilirdi.yavru köpek sankimmmm
Akşam 10 dan sonraEvimiz şu an iskansız o yüzden pahalı kullanıyoruz biz, buay 137 lira gelmiş. Geçen ay iki hafta evdeydik 77 lira gelmişti. Çay makinesi eşim izinli değilse 1 saat çalışır evdeyse 2 3 saat çay içiyoruz bol bol çünkü. Çamaşır makinesi 3 günde bir, bulaşık makinesi 2 günde bir, ütüyü biriktiriyorum, sadece iş kıyafetlerini sabahtan ütülüyorum iki parça o kadar. Onun haricinde tv de açık sabahtan yatana kadar, mutfakta işim varsa kapatıyprum. Powerbank kullanıyoruz onları dolduruyorum gün içinde. İskansız olmasına rağmen iyi geldiğini düşünüyorum. Bir de ütüyü falan akşam 10dan sonra yaparsanız daha iyi olur fiyat açısından, makineyi de yatarken çalıştırıverin, acil işiniz varsa kısa programda durulayın. Zaten vergilerle iş yapmasanız bile 30 lira falan ödersiniz ama bir ayda o kadar niye arttı faturanızı kontrol etseydiniz.
Ben ikna oldumçaycımdan vazgeçmem boğazımdan kısar gene de çalıştırırım tek lüksüm ayol
Neyse caycisindan vazgeçmeyen çokcayciyi oturdugun odaya getiriyorsun iyi oluyor sicak tutuyor da maliyeti oluyor bu luksun iste.
az önce kredi kartımı inceledim moralim bozuldu zaten. sus sus gidip bir çay doldurayım da içeyim soğuk su niyetineBen ikna oldumama günlük bi gideri var söyleyim
Sirf bundan küçük bir yere yerlesesim var. Ama egenin küçük şirin ilcesi olsun deyince gene parasal sıkıntı oluyorBende küçük bir ilçede yaşıyorum 70 80 bandında geliyor
Su bile kartlı sistem burada sıcak su soğuk su ayrı jeotermalle ısınıyoruz
Karta 50 lira su yüklesek aylarca gidiyor
Küçük ilçe olması avantaj sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?