2500 tl ye gecinmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dısarda yemek yemeyin, kıyafet makyaj malzemesi gibi harcamalari kısın. Evet hayat cok pahalı kabul ediyorum ama sakın daha rahat yasamak icin ev araba satmayın. Cok pisman olursunuz sonra.

İnstagramda çok güzel birikimle yatırımla ilgili sayfalar var. Bir bakın isterseniz. Çok güzel motive ediyorlar

Istanbulda yasiyorum

Ben de İstanbul’da iyi bir semtte oturuyorum ve herşeyin fiyatını az çok bilirim. Tek kişi kirasız, kredisiz 2500 ile geçinememek ne demek? Her gün kuşkonmaz yatağında somon, trüf mantarlı kremalı tagliatelle falan mı yiyeceksiniz? Gün aşırı alkol mu tüketiyorsunuz? Bu şekilde evet geçinmek zor olur ancak normal yaşarsanız çok güzel geçinilir.

Aynı maaşla tek başıma yaşıyorum. 900 lira kiram ve 400tl kyk kredisi ödüyorum. Market alışverişimden, boğazımdan asla kısmam. Evimden en güzelinden peynirler, sucuk, pastırma et balık vs eksik olmaz. Yakın bi şehirde olduğum için de neredeyse her hafta Ankara'ya gidiyorum. Sigara da kullanıyorum (3-4 günde bir paket ancak) Yine de her ay en az 1-2 gram altın alacak param artıyor. Kozmetik ve giysi alışverişi çok para tutuyor. Onlar varsa onlardan kısmaya çalışın. Onlar bende yok denecek kadar az. Önceden alışverişe düşkündüm, şuan çok giysim var on sene almasam idare eder. O yüzden bir seneden uzun zamandır doğru düzgün alışverişe çıkmadım. Marka takıntım yoktur. Kozmetikte ise düzenli kullandığım şeyler var sadece bittikçe onları yeniliyorum. Parayı dolapta duracak giysiye vereceğime yemeğime veririm en azından boğazımdan besinlerin en sağlıklısı en güzeli geçer. Tavsiye ederim. Unutmayın bizim yarı maaşımızla ev geçindiren aileler var. Bence iki sene idare edebilirsiniz. İyi günler

Yaptigim is sebebiyle iyi giyinmeliyim ve makyajim vs olmali.hadi ozel hayati geceyim.yani kiyafet de almam gerekecek elbette 2 sene kiyafet ayakkabi almadan zor.e evimin boyanmasi,aracin kaskosu sigaortasi evde bisi bozulsa vs hanimlar cidden gecinmek zor ben abartmiyorum sizler mucize yaratiyosunuz

Kaç beden giyiniyorsunuz? Ben büyük beden giyindiğim için herşey ateş pahası ancak 40 42 bedene dek heryerde indirimler oluyor, güzel parçaları almak mümkün. Lütfen evinizi satmayın.

Evi arabayı satmayın. Alışverişe ara verin biraz. Çok lazım olmadıkça bir şey almayın. Dışarda yemeyin. Haftanın 3-4 günü sadece makarna yiyin. Abur cubur almayı azaltın. Çok rahat geçinirsiniz

3000 TL ile kira ödeyip ev mutfak faturalar 2 çocuk bakımı artı bide aylık 1 gram yapmaya başladık hayretler içinde okudum. Ben kendimi gidip yüksek bir yerlerden atayım
Siz bunu nasil yaptiginizi anlatin vallahi ciddiyim.yani imkansiza yakin bu.siz atlamayin ders verin bize ciddiyim.gercekten anlatin

Minumum düzeyde karta taksitle al alacağını. Çok masrafın olduğu aylarda daha çok kısman gerekecek maalesef ama geçinilir diye düşünüyorum. Masrafının az olduğu aylarda kenara atmaya çalış. Sigara kullanıyorsan bırak mesela alkol filan alma ya da minimum düzeyde tut

ben de memurum. İstanbul'dayim. sirf bu ay is yerinde o emekli oluyo bu evleniyo şunun tayini çıktı olaylarina 400 lira civarı para gitti. sevdiğin insanlar az cok veriyosun biseyler.

kurumunuz cok resmi giyim istemiyosa uyguna kombinler yaparak giyinebilirsiniz. ama vdk gibi yerse bişey diyemem onlar cidden iyi görünmek için maaşın yarısını harciyo

ben sezonluk alışveriş yaparım. mesela giyime aylık 500 ayiracagimi varsaydiysam taksiti 250 300 civari tutar önce toplu alırım. kalan miktarla önüme geldikçe alırım. işe ilk başladığımda belli markalardan alabiliyodum. şu an lcw dan ya da uygun fiyatlı butiklerden alıyorum. istediğim markada bi etek 400 tl ben o paraya iki üç gün yetecek kombin yapacak şeyler alıyorum.

Benzine ne kadar ödüyorsunuz ayda? Faturaları vs hepsini çıkarınca kalan parayı 4e bölün ve haftalık olarak o miktarın dışına çıkmayın. 2500 TL ile geçinilir biraz daha uygun markalar almanız gerekir marketlerde

Elinizdeki kıyafetleri ayakkabı çantaları bi dökün ortaya. Kombinler yapın, aynı etekle kaç üst giyebileceğinizi düşünün mesela. Hepsini bi dökün ortaya. Ne kadar çok çeşit kombin yapabileceğinizi görün. Dolapların arkasında baza altlarında kalan kıyafetlerinize bi göz atın. Böylelikle ne kadar çok kıyafetiniz olduğunu görürsünüz hem de alışveriş yaparken evde olan kıyafetlerinizi bildiğiniz için benzerini ya da aynı işi görecek olanı almazsınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…