• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 Yaşında Üniversiteye Hazırlanmak

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.151
333
Merhaba hanımlar;
Başlıktan da belli olduğu gibi 26 yaşındayım.
Aslında normalde özel bir üniversitede okuyordum fakat 3. sınıfta bırakmak zorunda kaldım.
Fakat geçenlerde şöyle bir şey öğrendim; eğer tekrar sınava girip kazanırsam, zamanında eski okulumda başarılı olduğum dersler, yeni kazandığım ünide de geçerli oluyormuş. Yani onları geçmiş sayılıyorum. Ve böyle olursa tekrar 2. hatta belki 3. sınıftan devam edebiliyorum kaldığım yerden.
Bu fikir beni başta heyecanlandırdı ama yapabilir miyim onu da bilmiyorum en baştan ygs'ye falan gir, ders çalış.
Üstelik yaşımda malum. Bu yıl çalışıp seneye girsem etti 27. Ben 30umda mezun olucam neredeyse :KK14:

Sizin fikirleriniz neler? Çok mu geç?
Evlilik vs olsa bile ne zaman, nasıl olucak okuken :KK17:
Bu arada bölümüm ingilizce öğretmenliği idi.
Tekrar onu kazanmaya çalışacağım..

Başka bir üniversiteye gitmek yerine bıraktığınız okulla konusup okulu dondursanız kaldığınız yerden ileride devam edersiniz,nasılsa okulun yarısını bitirmişsiniz.

Başka bir üniversiteye gitmek yerine bıraktığınız okulla konusup okulu dondursanız kaldığınız yerden ileride devam edersiniz,nasılsa okulun yarısını bitirmişsiniz.

Konuştum fakat dondurmak için bile okulun yıllık parasını istiyorlar maalesef. Yani gitmediğim okula 30.000 vermem gerekiyor. Böyle bir saçmalık.

26 yasiniza kadar ne yaptiniz? Elinizde ne var suan? Yeteri kadar beklemissiniz. Onun icin gec, bunun icin erken diyip ertelemeyin. Girin sinava, kazanin. Evlenmek istersenizde okurken evlenin.

çalıştım. hala çalışıyorum. ve 2 yıl da üni okudum işte.. bunları yaptım yani.
işim zaten var. ama bir ingilizce öğrt. değil.

Acaba maddi durumunuz yüzünden bıraktığınızı vs. belirten bir dilekçeyle başvursanız okul yönetimi indirim yapmaz mı?Ya da dondurmak için ücret almazlar.Bölümünüz çok güzelmiş keşke okulunuzda bitirebilseniz ancak dediğiniz gibi başka bir okulu kazanırsanız bir çok ders sayılır sizin avantajınıza olur.

Ders saydırma olayı her zaman geçerli olmuyor. Tekrardan 4 sene okumanız gerkebilir.
Bunları yeterince araştırdıktan sonra neden olmasın? Daha yaşınız da genç üstelik.

çalıştım. hala çalışıyorum. ve 2 yıl da üni okudum işte.. bunları yaptım yani.
işim zaten var. ama bir ingilizce öğrt. değil.
Ben soyle bakiyorum olaya. Calistiniz sonucunda bir mal varliginiz oldu mu? Sadece karniniz mi doydu yada sizr kalan sadece gezdiginiz yerler mi? 1 universite bitirmek, meslek edinmek, sevdigin bir isi yapmak, o ist yukselmek, evlenmek, cocuk yapmak. Bunlarin hepsi birer basari aslinda. Siz simdi hepsini yapicaksiniz sirayla. 30 yasinda okul biticek, evet. Ama bu 4 yili onceki yllardan daha dolu gecirmek sizin elinizde.

Mezun olduysanız geçerli o derslerden muaf etme olayı diye biliyorum.
Okul sitesinde sayfanıza girip
Transkip ten aldıgınız derslerin olduğu sayfayı çıkarıp onaylatmanız gerekiyor bölüm başkanınıza.
Ama mezun olmadan verirler mi imzalarlar mı bilmiyorum.

2. sınıf sonunda ösys'ye girmiştim zamanında.. aynı bölüm ama ailemin yaşadığı şehri yazmıştım bu sefer. kredi farklarından dolayı derslerimin toplamda yarısı bile sayılmamıştı ama 3. senesinde toplam 4-5 ders alarak 3 yılda bitirebilmiştim kalan derslerimi..
okuduğunuz okulla kazanacağınız okulun derslerinin kredi/ders içeriklerinin uyması önemli ona dikkat ederek tercih yaparsanız geç değil.

Ben soyle bakiyorum olaya. Calistiniz sonucunda bir mal varliginiz oldu mu? Sadece karniniz mi doydu yada sizr kalan sadece gezdiginiz yerler mi? 1 universite bitirmek, meslek edinmek, sevdigin bir isi yapmak, o ist yukselmek, evlenmek, cocuk yapmak. Bunlarin hepsi birer basari aslinda. Siz simdi hepsini yapicaksiniz sirayla. 30 yasinda okul biticek, evet. Ama bu 4 yili onceki yllardan daha dolu gecirmek sizin elinizde.
+1000000

Merhaba hanımlar;
Aslında normalde özel bir üniversitede okuyordum fakat 3. sınıfta bırakmak zorunda kaldım.
Fakat geçenlerde şöyle bir şey öğrendim; eğer tekrar sınava girip kazanırsam, zamanında eski okulumda başarılı olduğum dersler, yeni kazandığım ünide de geçerli oluyormuş. Yani onları geçmiş sayılıyorum. Ve böyle olursa tekrar 2. hatta belki 3. sınıftan devam edebiliyorum kaldığım yerden.
Bu fikir beni başta heyecanlandırdı ama yapabilir miyim onu da bilmiyorum en baştan ygs'ye falan gir, ders çalış.
Üstelik yaşımda malum. Bu yıl çalışıp seneye girsem etti 27. Ben 30umda mezun olucam neredeyse :KK14:

Kesinlikle geç değil, lütfen eğitiminizi tamamlayın, 26 yaş o kadar yolun başı ki ahh ahhh 40 lı yaşlara gelince anlarsınız. Geç olduğunu düşünüp de devam etmezseniz iyi bir gelecek kaybedeceksiniz, pişman olacaksınız fakat devam ederseniz kazanacaksınız ve başaramasanız bile şimdiki durumunuzdan geriye gitmiş olmayacaksınız. Şimdiden başarılar dilerim :)

Her okul saymıyor yalnız yani sırf buna bel bağlayarak okuyacaksanız okumayın derim. Bölümüme yatay geçişle gelmiş bir arkadaşım vardı, kızın birebir aldığı ders aynı konular aynı bakın hiçbir fark yok. Sadece bizim okuldan "bir ünite" eksik aldığı için dersini saymadılar ve o dersi tekrar almak zorunda kaldı. Sadece bir konu için yani. Diyeceğim her okul saymak zorunda değil, bunu göz önünde bulundurun derim.

Merhaba hanımlar;

Kesinlikle okumalısınız

bizim şirkette tıp mezunu mühendis var 2-3 sene de doktorluk yapmış hesaplarsak
18+6+2,3
26,27 yaşında mühendislik okumuş mezuniyeti de 30,31 şimdi de çalışıyor
bölümümüzde de 37-38 yaşlarında bir abi vardı.
hem sevdiğiniz mesleği yapmak en iyisidir
sonuçta emekliliğe kadar 654645 sene çalışacaksınız o yuzden geç olduğunu düşünmüyorum

ben de 27 yasındayım, unı okuyorum ama ben de bellı nedenlerden dolayı zamanında bıtıremedım. aıle sorunları vs derken kendımı hep erteledım. fedakarlıklar ve psıkolojık rahatsızlıklar benı gerıletti. hıc bısey ıcın gec degıldır dıyorum ama aslında bı yandan da uzuluyorum halıme. o gucu kendımde bulamıyorum gıbı bısey. umarım hayatta kı amaclarımızı gerceklestırebılırız.

Tabi ki okuyun. 26 ne ki? Ben de 26 yasindayim dunku cocuguz biz ayol daha

Dersleri saydirirsiniz bu arada. Iki konuya dikkat edin; derslerin dilleri ayni olsun. Mesela ilk uni.de turkce aldiginiz sosyoloji dersini ikinci uni ingilizce veriyorsa kabul etmez. Veya 2 kredilik sosyolojiyi 3 kredilik sosyolojiye saymaz.

Gerisi icin yök'e bir dilekce isi cozuyor. Bizzat yaptim. Sayamayiz denen 21 dersi saydirdim. 1 seneye yakin vakit aldi. Ama ben saydiracagimi bildigim icin o dersleri hic almadim. Sonra muaf oldum. Tertemiz...

Saçma sapan bi bölüm söyleseydiniz uğraşmayın diyecektim fakat önü açık güzel bir bölümü bırakmışsınız. Ne şartta olursa olsun bitirmeye çalışın. Kpss ye yıllarca girip kazanamayan var meslek hayatına 30-35 yaşında başlayan insanlar var o yüzden geç değil.

Back
X