• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 Yaşında Üniversiteye Hazırlanmak

okumak icin hic bir zaman gec degildir. Bak ben 3 yasindayim universitedeyim ve 26 yasind meun oluyorum. Ama mezun olduktan sonrada birde hukuk okumak istiyorum yani ben de o zaman 29 yasinda olucam. Evlilik konusuna gelince ikinci universitenin belki son sinifindayken olabilir bence ? Derslerin bir cogu bitmis olur zaten son sende nasil gectigini anlamazsin.

Çok düşük puanlarla ataması olan bir bölüm eski oda arkadaşımdan biliyorum.bir tane kpss kitabı olmadan atandı.kitaba gerek olmadığını söylerdi.bir tanıdığımda 2 yıl asgari ücretle bir kolejde çalıştı şimdi 3000 alıyor servis ve yemek var ayrıca ct pazar tatil.kararı senn ver okumak mı okumamak mı:))

Kesinlikle geç değil, lütfen eğitiminizi tamamlayın, 26 yaş o kadar yolun başı ki ahh ahhh 40 lı yaşlara gelince anlarsınız. Geç olduğunu düşünüp de devam etmezseniz iyi bir gelecek kaybedeceksiniz, pişman olacaksınız fakat devam ederseniz kazanacaksınız ve başaramasanız bile şimdiki durumunuzdan geriye gitmiş olmayacaksınız. Şimdiden başarılar dilerim :)

Okumanın yaşı yok, ben üniversitede öğrenciyken 47 yaşında sınıf arkadaşım vardı.
Konu sahibi öncelikle teşekkür ederim bu konuyu açtığın için
Bayadir konu açayım diye düşündüm ama cesaret edemedimo_O
Kusura bakmazsan arkadaşlara sorum var :KK15:

Ben 23 yaşındayım bazı sebeplerden dolayı lise terk ettim şuan açık lise okuyorum 2 seneye bitecek ve çok çalışıyorum :KK54:
Evliyim ve eşim destekçim
Üni düşünüyorum ama bende yaşım cokmu geçmiş olur vs diye düşünmüyor değilim ve etrafında beni yönlendiren bilgilendiren yok :KK43:
Lise bitene kadar ne okuyacagima karar verecegim ve dil kurslarına gideceğim
Sizin bi oneriniz varmio_O:KK52:

Merhaba hanımlar;
Başlıktan da belli olduğu gibi 26 yaşındayım.
Aslında normalde özel bir üniversitede okuyordum fakat 3. sınıfta bırakmak zorunda kaldım.
Fakat geçenlerde şöyle bir şey öğrendim; eğer tekrar sınava girip kazanırsam, zamanında eski okulumda başarılı olduğum dersler, yeni kazandığım ünide de geçerli oluyormuş. Yani onları geçmiş sayılıyorum. Ve böyle olursa tekrar 2. hatta belki 3. sınıftan devam edebiliyorum kaldığım yerden.
Bu fikir beni başta heyecanlandırdı ama yapabilir miyim onu da bilmiyorum en baştan ygs'ye falan gir, ders çalış.
Üstelik yaşımda malum. Bu yıl çalışıp seneye girsem etti 27. Ben 30umda mezun olucam neredeyse :KK14:

Sizin fikirleriniz neler? Çok mu geç?
Evlilik vs olsa bile ne zaman, nasıl olucak okuken :KK17:
Bu arada bölümüm ingilizce öğretmenliği idi.
Tekrar onu kazanmaya çalışacağım..
Okumasına okursunuz da kazanırsınız da onda mesela yok da, bu devirde öğretmen olup atanacağım vs. diye uğraşcağınıza madem İngilizce'niz var tercümanlık yapın daha iyi, daha karlı. Ama okumak her zaman güzeldir tabi ki, öğretmen olmayacaksanız bile okuyabilirsiniz. Yaşınızda da bir şey yok daha.

Bence bir seneye 30 bin evet pahalı ama hazırlanıp 4 sene okusan da 30binden aşağı harcamayacaksın. Kredi falan çekin 1 sene dondurmayın devam edin öyle olmaz mı? Seneye de atanırsanız eğer kredinin kalnını siz ödemeye devam edersiniz

Merhaba hanımlar;
Aslında normalde özel bir üniversitede okuyordum fakat 3. sınıfta bırakmak zorunda kaldım.
Fakat geçenlerde şöyle bir şey öğrendim; eğer tekrar sınava girip kazanırsam, zamanında eski okulumda başarılı olduğum dersler, yeni kazandığım ünide de geçerli oluyormuş. Yani onları geçmiş sayılıyorum. Ve böyle olursa tekrar 2. hatta belki 3. sınıftan devam edebiliyorum kaldığım yerden.
Bu fikir beni başta heyecanlandırdı ama yapabilir miyim onu da bilmiyorum en baştan ygs'ye falan gir, ders çalış.
Üstelik yaşımda malum. Bu yıl çalışıp seneye girsem etti 27. Ben 30umda mezun olucam neredeyse :KK14:

37 yaşındayım hala okuyorum ve muhtemelen bitince de daha devam edeceğim.
Aynen devam edin
Geç diye bir şey yok

tek bir şey söyleyeceğim. siz üniversiteye tekrar başlasanız da başlamasınız da bundan 4 sene sonra 30 yaşında olacaksınız. eğer başlarsanız bundan 4 sene sonra 30 yaşında bir ingilizce öğretmeni olursunuz.

eğer başlamazsanız da evlenmeyi bekleyen bir ev kızı ya da evlenmiş bir hanımı olursunuz.

evliliği düşünüyorsanız mezun olduktan sonra evlenirsiniz. 30 yaş evlilik için geç bir yaş değil. en azından elinizde mesleğiniz olur.

eskiden sizin durumunuza benzer durum yaşayan birini tanıyorum. hatta o hiç başlamamıştı bile okula. öyle 2. ya da 3. sınıftan başlama şansı yoktu yani. yaşıtları mezun olurken okula başladı. ve şimdi çok saygın bir mesleği var. hiç bir zaman geç değil bence.

kolaylıklar dilerim

Ben 23 yaşındayım bazı sebeplerden dolayı lise terk ettim şuan açık lise okuyorum 2 seneye bitecek ve çok çalışıyorum :KK54:
Üni düşünüyorum ama bende yaşım cokmu geçmiş olur vs diye düşünmüyor değilim ve etrafında beni yönlendiren bilgilendiren yok :KK43:
Merhaba eğitiminize devam ettiğinize sevindim hiç bir zaman geç değildir yeter ki isteyin hem ne güzel eşiniz de destek oluyormuş eminim başarırsınız, size önerim üniversitede ne okuyacağınızı şimdiden belirleyin bir hedefiniz olsun ki o hedefe ulaşabilmek için daha hevesli çalışırsınız yönünüzü belirleyin ve hedefinizi yüksek tutun ;) başarılar diliyorum

Merhaba eğitiminize devam ettiğinize sevindim hiç bir zaman geç değildir yeter ki isteyin hem ne güzel eşiniz de destek oluyormuş eminim başarırsınız, size önerim üniversitede ne okuyacağınızı şimdiden belirleyin bir hedefiniz olsun ki o hedefe ulaşabilmek için daha hevesli çalışırsınız yönünüzü belirleyin ve hedefinizi yüksek tutun :KK66: başarılar diliyorum
Teşekkür ederim yorumunuz için:KK200::KK68:

Bence yaşı falan hiç düşünme, ben de geç gittim 2. Universiteme ne okulda, ne arkadaşlarımla sorun yaşamadım. Aksine herşey bilinçli daha güzel oldu. Evlilik kısmına gelirsek o konu zaten nasipten ibaret. Nasibin ne zamansa o zaman çıkacak karşına. Hiç dert etme okuma bak..

Bölümümde 50 küsur yaşında okuyan ve hatta üstüne yüksek lisans, doktora düşünen insanlar vardı, sizinki niye geç olsun ki genceciksiniz daha. Hedefinizi belirledikten sonra sıkı bir çalışmayla kazanırsınız da okursunuz da. İstemek başarmanın yarısıdır diye boşuna dememişler. :)

Bölümümde 50 küsur yaşında okuyan ve hatta üstüne yüksek lisans, doktora düşünen insanlar vardı, sizinki niye geç olsun ki genceciksiniz daha. Hedefinizi belirledikten sonra sıkı bir çalışmayla kazanırsınız da okursunuz da. İstemek başarmanın yarısıdır diye boşuna dememişler. :)

Pişman olmamak için yapmak,başarmak zorundayım ki şuan geçmişin pişmanlığını yaşıyorum. Bi kaç yıl sonra hala aynı yerde saymak istemiyorum.
Zaten şuan iki bebeğim var okulum bitene kadar onlar da krese yada ilkokula başlarlar çalışma şansım daha yüksek olur diye düşünüyorum.
Bi mesleğim var ama eğitim üzerine değil.

Teşekkürler yorumunuz için :KK68:

Pişman olmamak için yapmak,başarmak zorundayım ki şuan geçmişin pişmanlığını yaşıyorum. Bi kaç yıl sonra hala aynı yerde saymak istemiyorum.
Zaten şuan iki bebeğim var okulum bitene kadar onlar da krese yada ilkokula başlarlar çalışma şansım daha yüksek olur diye düşünüyorum.
Bi mesleğim var ama eğitim üzerine değil.

Bence geç kalmış sayılmazsınız. Hiç sene kaybetmeden gittiğinizi varsayarsak bundan sonra, 29-30 yaşında istediğiniz mesleğe kavuşmuş olacaksınız. :)

Sen o okulu okusanda 30 yaşına gireceksin okumasanda, istersen hayallerini gerçeklestirerek girmeyi dene;)

Canım geç Mec değil .
Asıl 30undan sonra zor olur .
Bende lisans bitirdim bu yıl 2 yıllık kayıt yaptırdım orgune ama gitmiyorum okula vazgeçtim.
Çünkü kpss çalışma kararı aldım. Hem uni bitirdim zaten diye.
Ama sen ne yap et bitir okulunu lisans tamamla

Merhaba hanımlar;

29 yaşında hala okuyanlar napsın,hem de iki bebeyle :KK14:

23 yaşındayım, evliyim ve ygs-lys için kursa gidiyorum.
Zor oluyor kolay değil, ama bence imkansız değil. Hayallerinizi bırakmayın

Back
X