• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

26 Yaşında Üniversiteye Hazırlanmak

Su soyle olursa gec değil diyenleri anlayamadım.
Üniversite baska bölüm okumayi düşündüm hep gec mi vs diye düşünerek okulu bitirdim. 24 yaşında mezun oldum ise girdim. Şimdi 30 yaşında yl bitiricem. Yeni bir is saham olacak. Niye gec olsun ki??
Gec falan değil istiyorsan basarirsin! Kendine güven lütfen sevgiler

Ben soyle bakiyorum olaya. Calistiniz sonucunda bir mal varliginiz oldu mu? Sadece karniniz mi doydu yada sizr kalan sadece gezdiginiz yerler mi? 1 universite bitirmek, meslek edinmek, sevdigin bir isi yapmak, o ist yukselmek, evlenmek, cocuk yapmak. Bunlarin hepsi birer basari aslinda. Siz simdi hepsini yapicaksiniz sirayla. 30 yasinda okul biticek, evet. Ama bu 4 yili onceki yllardan daha dolu gecirmek sizin elinizde.

Evlenmek e çocuk yapmak bence asla birer başarı olamaz. Evlenmek kısmet işidir. Siz dünyanın en iyi insanı olursunuz ama bir türlü doğru insanı bulamazsınız.

Çocuk konusunda ise şöyle düşüyorum. Tıklım tıklım dünyaya yeni can getirmektense neden varolan birine sahip çıkılmasın? İnsanların kendilerini başarılı görsün, hayatta bir adımı daha yaşadık oh desin diye doğmamalı bebekler...

Ben okurken 50 yaşında mezun olup yüksek lisansa başlayan bile vardı. Kadro filan aldılar en son bildiğin akademisyen olarak hayatlarına devam ediyorlar. Çok kez konuşmuştum bu kişiyle. Kendisi erkekti, çok istemiş para biriktirmiş ailesini birikimle geçindirdi 3 yıl kadar.

Onun dışında 30 şu yaşlarda hamile bir kadınla da aynı dönemde okumuşluğum var. Anlayışlı hocaların olduğu güzel bir üniyi kazanın okuyun, hiç geç değil. Hem size söyleyeyim ben de 25 yaşımda 2. Üniversite okuyorum, daha bilinçli ve istekliyim. Küçüklerle okumak da çok zor değil hatta canlandırıcı :halay:

Konuştum fakat dondurmak için bile okulun yıllık parasını istiyorlar maalesef. Yani gitmediğim okula 30.000 vermem gerekiyor. Böyle bir saçmalık.
Fakirlik belgesi ile dondurulduğunda harç ödenmiyordu eskiden devlet okullarında , hala ikinci öğretimler için geçerli , 1. Öğretimler zaten harç ödemiyor . Sizin de öyle bi durum olabilir mi ki

Evlenmek e çocuk yapmak bence asla birer başarı olamaz. Evlenmek kısmet işidir. Siz dünyanın en iyi insanı olursunuz ama bir türlü doğru insanı bulamazsınız.

Çocuk konusunda ise şöyle düşüyorum. Tıklım tıklım dünyaya yeni can getirmektense neden varolan birine sahip çıkılmasın? İnsanların kendilerini başarılı görsün, hayatta bir adımı daha yaşadık oh desin diye doğmamalı bebekler...
Basarili olmak icin evlenmezsiniz yada bebek yapmazsiniz. Ama 9 ay tasidigim cocugu kendimden feragat ederek her seyiyle ilgilenip buyuttuysem, benim icin dunyanin en buyuk basarisidir. Istersem 5 cocuk yaparim, koruyucu anne de olurum. Diger cocuklar sevmem ve buyutmem icin engel degil bu.

Evlenecek kadar birini sevmek, hayatini emanet etmek, hicbir kan bagi yokken biriyle hayatinin geri kalanini paylasmakta cok buyuk bir basari bence.

Evlenmek istemeyenler, evliligi devam etmeyenler, hayirli kisiyi bulamayanlari, cocuk yapmak istemeyenler, cocugu olmayanlar vs. bunlar icin bir sey soylemedim. Ustunuze alinacak bir sey yok. Bunlari basarabilenleri taktir ediyorum.

Hiçbir şey için geç değil. Allah yolunuzu açık etsin.

Back
X