- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Yok kuzum yok yıpratma kendini sen ne kadar rahat olursan o kadar kolay gelir doğru kişi sana. Bu yorumlar o kişilerin seninle konuşacak ortak birşeyi olmadığından oluyor. Geçen ay kuzenimin nişanı vardı nişanda bebeğe mama yapıp içirdim çok ağlamıştı. Millet emzirsene niye mama veriyorsun diye başımı yedi. İçini şişirmek değil amacım çünkü bu insanlar sadece yargılamayı biliyor kendini üzme diye söylüyorum. Halden anlayan gayet saygılı insanlarda var gerisini seni anlamasada olurBen evlenince biter gibi zannettiydim. Sizde bile bu kadar detaya giriliyorsa anladım ki sonu yok
Ne münasebet. Sen bakma onlara. Cahillik budur. Kadının tek görevi evde kocasına, çocuguna bakmak değil. Bir ünlü şunu demişti. Geleceğinizi kocanizin insafına, hevesine bırakmayın. Çok haklıBen yükseklisans öğrencisiyim bana da okumasanda keşke evlenseydin mentalitesi dayatılıyor
Ne kadar da güzwl konuştunuş. Benim daha 23 bile olmayan arkadaşım evlilik yolunda ve bana sen evde kalcan heralde dedi nasıl alındım. Kimin diline düştüm ben dedim. O günden sonra bir hayli kötü olmuştum. Tek başarıyı koca bulmak sanan bir grubun içindeyim. Ama görüyorum ki yalnız değilim iyi varsınız yazdıklarınız bana çok iyi geldi. Ben de okuyorum zaten yükseklisans öğrencisiyim27. Hatta bu yıl sonu 28 olacam. Bir arkadaşımla konuşurken ( kendi 20 olmadan evlenmişti) o zaman birkaç yıl önce 24 falanim. Diyor ki evliliği geciktirme evlen. O zaman düşündüğümde acaba geç mi kaldım dedim. O zamanki aklımla. Simdi 27yasindayim. Annemle konuşurken evlilik için daha hazır değilim diyorum çünkü hazır değilim. Ne acelem var. İlk gelene mi versinler. Ben ilk tanıştığım kişiyle mi evleneyim sırf evlendi dediler diye. Amacım evlenmek olsa zaten geçen yil 3 ciddi ciddi evlenmek isteyen kişi vardı. Tamam derdim birine oldu bitti. Ama acelem yok. Önce ayaklarımın üstünde durayım. Hayatımı yoluna koyayım. Ondan Sonra. Millet akıl verir para vermez. Evlendin sıkıntıda yanında olmaz. Cunku evli çiftlerin arasına girilmez derler. Dayak yesen suçlu olursun. Sesini çıkartsan kötü gelin olursun. Kocan aldatsa kocasını elinde tutamayan olursun. Bu yüzden karakteri oturmuş olarak evlenmek lazım. Herkes sucunu sana yükler ezmeye çalışırlar. Bu yüzden karakteri tam gelişmis tam oturmuş olarak yola çıkmak lazım.
Yaşlanınca yalnız kalacaksın diyorlarElalem ne diyor , millet ne diyor, şu ne diyor , bu ne diyor diye yaşadığınız sürece mutlu olmayacaksınız.
Kendiniz için yaşayın. Biz insanlar elimizde ne yoksa onu isteriz sonrada o istiyor bu istiyor diye suçu başkasına atarız.
Sizde evlenmeyi verin nolcak. Gezin tozun, yiyin için hayat kısa zaten ne diye kendinize dert (koca) arıcaksınız ki ?
Olur mu yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki ... günlerdir iç sıkınritısıyla uyanıyordumYok kuzum yok yıpratma kendini sen ne kadar rahat olursan o kadar kolay gelir doğru kişi sana. Bu yorumlar o kişilerin seninle konuşacak ortak birşeyi olmadığından oluyor. Geçen ay kuzenimin nişanı vardı nişanda bebeğe mama yapıp içirdim çok ağlamıştı. Millet emzirsene niye mama veriyorsun diye başımı yedi. İçini şişirmek değil amacım çünkü bu insanlar sadece yargılamayı biliyor kendini üzme diye söylüyorum. Halden anlayan gayet saygılı insanlarda var gerisini seni anlamasada olur
Yaşlanınca yalnız kalacaksın diyorlar
Evet aslında bu konuda çok haklısınız. 7 8 çocuğu olup sokakta ölenler varAnanem 10 tane çocuk doğurmuştu , dedemi kendinden 15 yıl önce kaybetmişiz. Yalnızdı. Farketmiş mi ?
Hastalıktan ayağa kalkamıyodu herkes kadını top gibi birbirine sepetliyordu. Evliliği, çocuğu değiştirdi mi hayatını ? Allah hayırlısını versin önce.
Öyle kalabalık içinde yalnızlıktansa yok olan yalnızlığı tercih ederdim galiba
Evet aslında bu konuda çok haklısınız. 7 8 çocuğu olup sokakta ölenler var
Bu toplumla baş edemezsin ve de ne yaparsan yap tatmin olmazlar,bu tarz şeyler kader kısmet de geç,evlenenlerin hepsi üstün meziyetli falan da değil,biz evlendik çok mu meziyetli ve yeterliyiz sanki,önce siz kendinizi bu kalıplara sokmayı bırakinKarşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
Yazmayacaktim ama kollarına taktıkları bileziği, evde 5 liranın hesabını, geldiği gittiği saatlerin, yerlerin hesabını kocasına va kv kp ne hesabını vermek zorunda olan, haklıyken bile sesini çıkartmayan, tek görevi çocuk yapmak, temizlik yapmak olan kadınlar kalkıp evde kaldın sen diyor ya sinirden çatlıyorumEvet kesinlikle. Etrafım hep lise ortaokul mezunu benim kadar okumuş yok. Onun için evde kaldığımdan falan okuyorum zannediyorlar. İsteyeni de olmaz gibi
Hem iyilik olsun diye, hem biraz da dedikodu/fesatlik olsun diye.Bizim toplulumuz için evlililik kutsal ya bazen acaba gerçekten iyiliğim için mi sürekli bu evliliği açıyorlar diyorum sizce bu mümkün mü
Kıyamam ya üzülme o kadar doğru kisi olsun diye dua et sadece mesele yalnızlıksa evliykende yalnız kalan ilgisiz sevgisiz çok kadın var canım imkanın varken oku ve maaşınla gez dolaş o konuşanların kaç tanesinde bu şans var. Değerlisin unutmaOlur mu yazdıklarınız o kadar iyi geldi ki ... günlerdir iç sıkınritısıyla uyanıyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?