27 yaşındayım evde kaldım gözüyle bakılıyor ?

kesinlikle çok doğru. bu ülkede kadınların işi gerçekten zor. abaza, kaba, şiddet eğilimli, geleneksel, aileci, kalitesiz, kadını çocuk doğurma makinesi, bir et parçası gibi gören adamların arasından seç beğen al. yok bunun yaşı geçti doğuramaz diyenler, yaşlandı çirkinleşti yenisi alayım diyenler, aman boşanmış 2. el olmaz diyenler.kadın adeta marketten satılan bir mal gibi. kız almak diye bir kavram var bu kültürde. hepsi öyle değil diyeceksiniz ama malesef çoğunluktalar.

Ayrılmış oğluna ama biz kız arıyoruz diye gezinen annelerle dolu ülke. Erkeğin her haltı yapıp ooo çapkınlık mınyaptın diyerek sırıtıldığı kadın yapınca öldürüldüğü. Erkek aldattığında kadın elinde tutamış olduğu bir ülke

malesef oyle. ben 30 lu yaşlarda hiç evlenmemiş biriyim karşıma boşanmışlar çıkabiliyor. ama benim yaşımdaki bekar erkeklere asla boşanmış kadınları layık görmezler.

Bizim toplum boyle maalesef birazda haklilar da 30 sonrasi korkutuyor beni de.

30 yaş sonrası için evet daha zor oluyor. bu zorluk evde kalmışlık filan değil. alışmış olduğunuz hayattan feragat edecek olmanın zorluğu. hele de konforlu bi hayatınız varsa durum evlilik sonrası adaptasyon sorunu bile oluşturabilmekte.
evlilik bir başarı değil ve evlilik size kendinizi daha değerli hissettirmeyecek buna emin olun. çünkü o çevre baskı zannetmeyin ki siz evlenince kesilecek. önce siz kendinizi değerli görün. çevre baskısını da kulak ardı edin. çevre baskısıyla böyle bir maceraya girişmeyin.

malesef oyle. ben 30 lu yaşlarda hiç evlenmemiş biriyim karşıma boşanmışlar çıkabiliyor. ama benim yaşımdaki bekar erkeklere asla boşanmış kadınları layık görmezler.

Bekar erkekler herkesle yatar kalkar, elinin kiri derler. Bunu erkekler değil kadınlar diyor. Ben bekar erkeği asla bekar olarak görmüyorum o yüzden. Bu zihniyetteki insanlar çünkü bekar oğullarına el değmemiş kız isterler, oğulları asla evlenmiş boşanmış biriyle evlenemez..Ben de erkekler ne kadar bekar ki bekar kız istiyorlar diyorum hep.

Kelin ilacı olsa misali canım sadece benimki çocuğumuz yok diye ( ve ben çok istiyorum anne olmak o yüzden her yorum her laf mahvediyor)
Seni çok iyi anlıyorum demek istedim sadece
Demek kolay uygulamak zor biliyorum ama elinden geldiğince takmamaya çalış bende deniyorum henüz başaramadım

Sevgilin olunca söz isteme derler sonra nişan sonra düğün sonra çocuk sonra ikinci sonra sonra sonra sonu yok malesef insanımız bizi çok yıpratıyor

30 yaşındayım ve bekarım. Kimse bana evde kaldı gözüyle bakmıyor. Bakan varsa da haberim yok, çünkü ben kendime öyle bakmıyorum.

Yani ben anlamıyorum hayatınız bu kadar mı boş? Bu boşluğu nasıl farketmiyorsunuz?
Sizi kırmak için söylemiyorum ama sorun medeni haliniz değil, sorun düşünce şekliniz.

İster evlenirim, ister evlenmem. İstersem 5 tane çocuk doğururum, istemezsem doğurmam.
Hayat benim hayatım. Başkalarının düşünceleri, sözleri, doğru ve yanlışları benim hayat kalitemi neden etkilesin?

50 kişi karşınıza geçip "ehehe evde kalmış" diyerek gülse ne değişir?
Hayat hala sizin hayatınız.
Şu hayatta kendinize yapabileceğiniz tek ve en büyük iyilik bir deftere imza atmak değil.
Kendinizi neden bununla ölçüyorsunuz ve neden kendi aklı kendine yetmeyen insanların sizi etkilemesine izin veriyorsunuz?

27 yaşındayım 2 çocuk annesiyim şimdiki aklım olsa 19umda evlenmezdim boşver sen etrafı kendi hayatına bak inşallah gönlüne göre birini bulursun

Aminn.Rabbim razı olsun doğru söylüyorsunuz . İçimi ferahlattınız duanızla Rabbim de sizi ferahlatsınız ..

Evet çevre baskısıyla bu yola düşecek hale geldim mahallede dedikodu bitmiyor sanki çirkinmişim yetersizmişim gibi hmm yok mu biri diye alttan alta laf aramalar yaşın geçiyor bak demeler. Bunlar benim psikolojimi bozdu resmen

Evlensen de niye çocuk yapmıyorsun derler, bu sefer de onu kafaya takarsın stres kaynaklı olarak hiç çocuğun olmaz.

İnsanların düşüncelerini bu kadar önemsemeyi bırakman lazım. Kısmetten öte yol gitmiyor bazen, bir şeyi çok istedikçe de kendinden itiyorsun. Hoş komşu Mualla teyze evlen diyor diye de evlenmeye kalkma, ilk önüne gelenle evlilik düşünme. Evlilik önemli bir şey. Bu insanlarla görüşmemeye çalış ve düşüncelerini değiştiremiyorsan psikolojik destek al.

Sanırım bu insanlarla götüşmemek bana daha iyi gelecekzaten onlarla muhatap olduktan sonra ruh halim bir allak bullak oluyor

Yanlış düşünüyorsunuz 27 artık çok bir yaş değil.
Evlilik manavdan seçtim aldım gibi birşey değil insan işte bu dediği insanı bulamadıktan sonra evliliğin bir mantığı yok farkındayım ama herkesin derdinin benim evlenmem oluşu canımı sıkıyor alttan alta yok mu biri hmmm deyip göz devirmeler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…