- 17 Haziran 2019
- 45
- 39
- 38
- 33
- Konu Sahibi tabularasaa
-
Bana o kadar iyi geldiniz ki mıral destek vererek ve ne kadar yanlış baktığımı göstererekDaha 22-23 yaşimdayken başladi bu baskilar.
24unde begenen yok mu, neden evlenmiyorsun derlerdi.
Hatta komsum neden evlenmiyorsun dediyinde gonlumce biri yok, sirf evlenmek icin evlenip mutsuz olmak istemiyorum dediyimde hangimiz mutluyuz ki, önemli olan cocuk demisti ( cahillik işte), şaşirmiştim.
Diger komsum da arkamdan o zengin erkek ariyor, oyuzden evlenmiyor demisti.
Amcanin karisi da başini kapat, oglumun arkadaslarindan biri seni alir demisti, o kadar zoruma gitmisti ki.
Girdiyim her ortamda evlilik de evlilik. Artik akrabalara bile gitmek istemiyorum.
En son 25imde severek evlendim, mutluyum.
Bana evlen diye baski yapanlar mutsuz hayatlarina devam ediyorlar.
Şimdi de 2inci cocuk ne zaman olacak diye biktiriyorlar.
Takmayin o insanlari, o çeneleri hic durmaz.
Ben ruhsal olarak eksiğim bunun farkımdayım. Eksik olduğum için sanırım yorumşardan da fazla etkileniyorum. Zaten görgülü ne dediğini bilecek olan insanlar bu konuşarı mevzu etmiyor nerde işi gücü yok tek meziyeti koca olan insanlar var onların dilinde sakız. Kendi kuzları erken koca buldu diye illa bana da bir kulp yapıştıracaklar ve o da bu oluyor. Eve misafirliğe gelip eee biri yokmu diye konu açılmas beni çok geriyoro çevre baskısı yapanların çoğunun evlilikleri sıkıntılı. biraz kurcalayınca alttan neler çıkar. bunu sizi evlilikten soğutmak için söylemiyorum ama bakın forumda ben dahil pek çok sıkıntılı evlilik yaşayan var.yani yeter ki evlilik olsun da ne olursa olsun gözüyle bu yola girilmez. aklınızla kalbinizin örtüşmesini önemseyin.
32 yaşında evlendim hiç de geç bir yaş değildi. kendini tamamlayamamış ruhsal olarak da eksik yanlarımla bu işe girişmek beni daha çıkmaza sokardı die düşündüm. önce kendinizi iyi hissedin, iyi hissetmek adına kendinizi geliştirin. kendinizi güçlü hissederseniz bu vb. baskılara karşı da sarsılmazsınız. sonrası gelicektir inşallah :)
Boşver sen kimseyi takma doğru insanı bulduğuna inanana kadar evlenme derim ben o hatayı yaptım şimdi gerçekten çok pişmanımKarşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
Size destek ola bildimse ne mutlu bana. Bir ornek daha vereyim.Bana o kadar iyi geldiniz ki mıral destek vererek ve ne kadar yanlış baktığımı göstererek
İçine batmak üzere olduğum batağı bana onkadar net gösterdiniz ki... inanın artık ilk çıkanla evlenecek gibi bir hale geldim. Oysa bu toplum baskılarını henüz takmazken baskıyla evlenildiğini duyunca millet be el akıllı derdim. Eğitimimi tamamlayıp iyi bir yere gelip gezip eğlenip öyle evlilik yapayım düşüncesi hakimdi bende. Ama etrafta belli bir yaştan sonra çocukta olmuyor bak insan aniden yaşlanıp çöküyor şunun kızıda kimseyi beğenip evlenmedi şimdi 40 oldu gibi tuhaf tuhaf örnek veriyorlar. Ben başlarda dirensemde son zamanlarda kafama taktığımı hissettim. Sabah iç huzursuzlukla uyanmaya başladım. Tanışsam biriyle neredeyse bu hızla 1 2 atya evlenelim diyecektim. Oysa bana göre 1 yıl tanınmalıydı. Kafam derslerden zaten allak bullak oluyor üstüne eve gelen bir kaç teyzenin lafı da beni drmadağın ediyordu. Uzun uzun anlatmışsınız çok sağolun. En azından hataya düşmeden kurtulmama vesile oldunuzSize destek ola bildimse ne mutlu bana. Bir ornek daha vereyim.
Dayimin kizi evde kalma korkusuyla mecbur biriyle evlendi. Evlenmeden once cok israr ettim evlenme, adamin karakteri iyi degil, pisman olursun diye. Dinlemedi beni, napayim kim alacak beni, babam alkolik, yaşim da geciyor demisti ( yaşi 22-23-du)
O kadar baski gormus ki, gercekten de yaşinin gectiyini dusunmustu.
Evlendi, bir cocugu oldu. Köyde yaşiyor, eşi alkolik calismiyor, icip gelip dovuyor kuzenimi. Kv ile ayni evde yaşiyor, kv de yapmadigini birakmiyor kiza. Açlik icindeler, kahvalti yapacak peynir filan bile bulamiyorlardi. Cocuga kiyafet alan da yoktu, kuzenimin tanidiklardan cocuga kiyafet istiyordu. Cok israr ettim boşan, hatta boşanmasini bekliyordum, ailesi de arkasindaydi. En son bir kac ay önce hamile oldugunu duydum. 2 ay once de dogum yapmis, cocuga kv-nin ismini koymuslar. İnsanlar ne der korkusuyla boşanmadi, 2inciyi yap israriyla da 2inci cocugu dogurdu. Sadece o cocuklara aciyorum.
Cok guzel pilanlariniz var zaten. Egitimi tamamlamak, bir yerleri gezip tozmak.İçine batmak üzere olduğum batağı bana onkadar net gösterdiniz ki... inanın artık ilk çıkanla evlenecek gibi bir hale geldim. Oysa bu toplum baskılarını henüz takmazken baskıyla evlenildiğini duyunca millet be el akıllı derdim. Eğitimimi tamamlayıp iyi bir yere gelip gezip eğlenip öyle evlilik yapayım düşüncesi hakimdi bende. Ama etrafta belli bir yaştan sonra çocukta olmuyor bak insan aniden yaşlanıp çöküyor şunun kızıda kimseyi beğenip evlenmedi şimdi 40 oldu gibi tuhaf tuhaf örnek veriyorlar. Ben başlarda dirensemde son zamanlarda kafama taktığımı hissettim. Sabah iç huzursuzlukla uyanmaya başladım. Tanışsam biriyle neredeyse bu hızla 1 2 atya evlenelim diyecektim. Oysa bana göre 1 yıl tanınmalıydı. Kafam derslerden zaten allak bullak oluyor üstüne eve gelen bir kaç teyzenin lafı da beni drmadağın ediyordu. Uzun uzun anlatmışsınız çok sağolun. En azından hataya düşmeden kurtulmama vesile oldunuz
konu sahibi hep o öyle der bu böyle der diyorsunuz. bence siz evlenmek değil de elalelim ağzını kapatayım istiyorsunuz. önceden de çok kere yazıldı elalelim ağzı kapanmaz. Allah muhafaza öylesine evlenip sonra boşansanız ne yapacaksınız ki boşanmak çağımızın bir realitesi herkesin başına gelebilir. ya da çocuğunuz olmasa mesela ki bu da yaygın bir problem. o yüzden hayatın ne getireceği bilinmez. bakış açınızı değiştirin.İçine batmak üzere olduğum batağı bana onkadar net gösterdiniz ki... inanın artık ilk çıkanla evlenecek gibi bir hale geldim. Oysa bu toplum baskılarını henüz takmazken baskıyla evlenildiğini duyunca millet be el akıllı derdim. Eğitimimi tamamlayıp iyi bir yere gelip gezip eğlenip öyle evlilik yapayım düşüncesi hakimdi bende. Ama etrafta belli bir yaştan sonra çocukta olmuyor bak insan aniden yaşlanıp çöküyor şunun kızıda kimseyi beğenip evlenmedi şimdi 40 oldu gibi tuhaf tuhaf örnek veriyorlar. Ben başlarda dirensemde son zamanlarda kafama taktığımı hissettim. Sabah iç huzursuzlukla uyanmaya başladım. Tanışsam biriyle neredeyse bu hızla 1 2 atya evlenelim diyecektim. Oysa bana göre 1 yıl tanınmalıydı. Kafam derslerden zaten allak bullak oluyor üstüne eve gelen bir kaç teyzenin lafı da beni drmadağın ediyordu. Uzun uzun anlatmışsınız çok sağolun. En azından hataya düşmeden kurtulmama vesile oldunuz
Ben de 24 yaşındayımKarşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
Eşinin alkolik ve çalışmayan biri olduğunu bilmiyor muydu kuzeniniz?Size destek ola bildimse ne mutlu bana. Bir ornek daha vereyim.
Dayimin kizi evde kalma korkusuyla mecbur biriyle evlendi. Evlenmeden once cok israr ettim evlenme, adamin karakteri iyi degil, pisman olursun diye. Dinlemedi beni, napayim kim alacak beni, babam alkolik, yaşim da geciyor demisti ( yaşi 22-23-du)
O kadar baski gormus ki, gercekten de yaşinin gectiyini dusunmustu.
Evlendi, bir cocugu oldu. Köyde yaşiyor, eşi alkolik calismiyor, icip gelip dovuyor kuzenimi. Kv ile ayni evde yaşiyor, kv de yapmadigini birakmiyor kiza. Açlik icindeler, kahvalti yapacak peynir filan bile bulamiyorlardi. Cocuga kiyafet alan da yoktu, kuzenimin tanidiklardan cocuga kiyafet istiyordu. Cok israr ettim boşan, hatta boşanmasini bekliyordum, ailesi de arkasindaydi. En son bir kac ay önce hamile oldugunu duydum. 2 ay once de dogum yapmis, cocuga kv-nin ismini koymuslar. İnsanlar ne der korkusuyla boşanmadi, 2inciyi yap israriyla da 2inci cocugu dogurdu. Sadece o cocuklara aciyorum.
Tabii ki, arastirildi. Cocugun icip kuzeninin dugununde dayisini dövdugunu biliyorlardi. O zaman calisiyordu ama, evlendikten sonra işten cikarildi ve bir kac yil calismadi. Kuzenim zaten cocugun cok zor biri oldugunu biliyordu. Cocuk en kucuk seylerde küser, gunlerce kizi aramaz ve aramalarina, mesajlarina cevap vermezdi. Cocugun gozunun baskalarinda bile oldugunu biliyordu. Bile bile evlendi.Eşinin alkolik ve çalışmayan biri olduğunu bilmiyor muydu kuzeniniz?
Hiç araştırılmadı mı aile veya eş adayı?
Her kalitesiz erkeğin alıcısı var bunlarda aptal kızlar, müsdehak onlaraTabii ki, arastirildi. Cocugun icip kuzeninin dugununde dayisini dövdugunu biliyorlardi. O zaman calisiyordu ama, evlendikten sonra işten cikarildi ve bir kac yil calismadi. Kuzenim zaten cocugun cok zor biri oldugunu biliyordu. Cocuk en kucuk seylerde küser, gunlerce kizi aramaz ve aramalarina, mesajlarina cevap vermezdi. Cocugun gozunun baskalarinda bile oldugunu biliyordu. Bile bile evlendi.
Var ben çevremde saçma imalarda bile bulunan varKarşıma insanlar çıksada olmadı. Şimdi etrafımdaki herkes evde kalmışım gözüyle bakıyor. Bu beni ara ara depresyona sokuyor. Artık kimseye misafirliğe gitmek bile istemiyorum çünkü konuşmaları bir koca bulamayacak meziyetim yok ve sanki yetersizmişim gibi. Benimle aynı kaderi paylaşan varmı toplum ve ruh halinizla nasıl başrdiyorsunuz
Yazık olmuş kuzeninize.Tabii ki, arastirildi. Cocugun icip kuzeninin dugununde dayisini dövdugunu biliyorlardi. O zaman calisiyordu ama, evlendikten sonra işten cikarildi ve bir kac yil calismadi. Kuzenim zaten cocugun cok zor biri oldugunu biliyordu. Cocuk en kucuk seylerde küser, gunlerce kizi aramaz ve aramalarina, mesajlarina cevap vermezdi. Cocugun gozunun baskalarinda bile oldugunu biliyordu. Bile bile evlendi.
Malesef var, kuzenim icin cok uzuluyordum ama 2inciye hamile oldugunu duydugumda ne hali varsa gorsun dedim.Her kalitesiz erkeğin alıcısı var bunlarda aptal kızlar, müsdehak onlara
Kendi evi yok, olma ihtimali de yok, bir omur beraberler. Kv de fenaymis, neler neler diyormus kiza. Bir omur de bu sekilde devam edecek. Gorumce de var cok yakininda. Onla iliskisi nasil bilmiyorum.Yazık olmuş kuzeninize.
Bari kayınvalide ile yaşamasa..
Kendi evi olsaydı..
Anne baba evindendeki standartlar olmayacaksa evlenilmemesi veya şartların iyileşmesinin beklenmesi taraftarıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?