28 yaşında bir genç kızın aile tarafından değer görmemesi

Tek korkum gittiğim şehirde evlenmek bi yanım gitme diyor kararsızlığımın temelinde bu yatıyor aslında

Gittiğiniz şehirde evlenince ne olacak? Ailenizin eteği altındam çıkın artık. Ben evlenip başka şehire gideceğim. Hiç de şikayetim yok. Gider geliriz yine. Sizin düşünce yapınız hastalıklı.

Şu anda da genç kız değilsiniz ki. Aile baskısı yüzünden kişiliğiniz oturmamış. Kendinizi küçük sanıyorsunuz.

Gittiğiniz şehirde evlenince ne olacak? Ailenizin eteği altındam çıkın artık. Ben evlenip başka şehire gideceğim. Hiç de şikayetim yok. Gider geliriz yine. Sizin düşünce yapınız hastalıklı.

Düşüncenizde haklı olabilirsiniz de tabiriniz çok kaba “hastalıklı ,kişiliği oturmamış” demek... Bence siz kişiliğinizi gözden geçirin. Ömür boyu yaşamak istedğin şehri seçmek hastalık değil ,tercih meselesidir. İki tercihin arasında kalmak, artıları, eksileri dengelemeye çalışmak , bulmak hiç de kolay olmasa gerek...

Ailenizden dolayı böyle dedim farkındaysanız eğer. Çoğu kadın parasızlıktan şiddete sessiz kalırken siz baskıdan susmuşsunuz. Yaşadıklarınız normal mi? Maaşınızı aldığınız anda arkanıza bakmadan kaçmanız gerekirdi. Şiddete razı olmak baskıya razı olmak maalesef hastalıklı bir kişilik. Kişiliğiniz oturmamış diyorum çünkü 28 yaşında kendinizi 'genç kız' sanıyorsunuz. Sizce neden? Yaşadığınız ilçeye önem verdiğiniz kadar psikolojik durumunuza önem veriyor musunuz hiç düşündünüz mü? Kendinize saygınız var mı? Akşam dışarı çıkmama izin veriyorlar derken utanıyor musunuz? Çünkü utanmanız gerekir. Siz çocuk değilsiniz. Kocaman kadınsınız ama aile baskısından bunun farkına varamıyorsunuz.

Canım sen kedini ezilecek konuma sokmuşsun, nasıl olsa karşı koyamaz gözüyle bakıyorlar sana. Biraz ayaklarının üstünde dur, dövemez hakkı yok fakat dövse de sövse de kendi kararını kendin ver ömür boyu bu şekilde yaşamak yerine 1 kere restini çek rahat rahat yaşa.

O kadar çok kişi tanımıyorum ki akşamları dışarı çıkamayan , hem de memur kendi ayakları üstünde duran izin olayı yok zaten şu an yani atandığımdan beri ben çıkıyorym diyip çıkıyorum ya da tatile gidicem diyip gidiyorum. O bütün mevzular atanmadan önceydi. Ama yinede kendimi değersiz hissediyorum ve bununda evlilikle ilgili olduğunu hissediyorum gözlemlerime göre çünkü ablamla aramda fark var o evli. Sırf evlenmek içinde evlenemem tek seçenek tayin kalıyor. Şu anda ki durumda önceden yaşadığım sorunlar yok ama belli bi yaştan sonra aile evi dar geliyor.

28 yaşında düzenli işi olan kadınsın

İstediğin yere gidersin

Başka yere evlenemem görüşünüz vs arabesk

İsteyin tayininizi, çıktığında da toplanıp gidin
28 yaşında düzenli işi olan kadınsın

İstediğin yere gidersin

Başka yere evlenemem görüşünüz vs arabesk

İsteyin tayininizi, çıktığında da toplanıp gidin

Evet arabesk gelebilir , tüm dünyayı tek başıma gezebilcek gücüm ve cesaretim var. Tek başıma şehir şehir dolaştım. Ama evlilik olayında ailem yanımda istiyorum ve bulunduğum şehir olsun istiyoum. Çevreme bakınca sırf başka şehire gitmemek için ayrılanlar da var kültürlü, okumuş insanlar doktor mühendis arkadaşlarım. Ama gayet başka şehire taşınıp gidenlerde var, tercih meselesi. İşte ben de yalnız kalınca neyi istediğimi ve beni neyin mutlu ettiğini görebilirim diye düşünüyorum

Merhabalar, böyle insanlara, aileniz dahi olsa, elinizi verince kolunuzu kaptırıyosunuz. Bu nedenle tayin istemek yapabileceğiniz en mantıklı hamle. 25 yaşına kadar dayak yemiş olmanıza aklım ermiyor gerçekten. Bir an evvel o ortamdan uzaklaşıp, terapiye filan başlamalısınız. Böylece daha sağlıklı bir birey olarak, daha mantıklı ve makul kararlar verirsiniz. Ayrıca evliliği düşünüyorsanız, sağlıklı bir ilişki kurmanız kolaylaşır. Kısacası, geçmiş travmalarınızı unutmak ve geçmişinizin mevcut kararlarınız üzerindeki etkisini en aza indirmek için hem tayin hem de tedavi olmanız gerekli. Kolaylıklar diliyorum...

Şu anda dövme sövme yok. Ama evli olan ablamla benim aramda fark var bunu hissediyorum

Ama bu düşüncenizin sebebi ne

Yani çokkkk mükemmel bir aile desteğiniz olur, yıllarca uzakta yaşar özlersiniz

Evlenince ailemin yanına gideyim çoluğum çocuğum olunca destek olur dersin

Ama sen ailenden şikayetçisin, eee bu durumda neden onların dibinde yaşamak istiyorsun

Hatta gittiğim yerde birini bulursam diye korkuyorsun

Önce bir git, kendini kapatma insanlara

Evlilik aşamasına gel, sonra düşün yaşayacağın şehri

Aslında tedavi olması gereken kişiler ebeveyenlerde bizlerde onların şekillendirmeye çalıştığı hamurlarız. Dayak derken öyl saç baş falan değil ama terlikle bacağıma vurması bile bir şiddet. Çevrede bunu yaşayan var mı acaba ? Hiç gördünüz mü duydunuz mu? Babanız siz koltukta otururken bilgisyardan tercih yaparken , bacağınıza terlikle vursa ne tepki verirsiniz ?

30 mu orta yaş? Siz gercekseniz malesef normal değilsiniz.

Son düzenleme:

Abim babamdan çok dayak çocukken en çok yiyen oydu ama şimdi babamla oturup karşılkklı konuşabiliyor ben bunu yapamıyorum yüzüne bakmak, aynı sofraya oturmak istemiyorum. Ablam evlenene kadar aynı şekilde evlendikten sonra en kıymetli kızları oldu... Mesela ablam okumadı ben okudum mesele okuyup okumamak da değil. Evlenmek demek ki onlar için. Ama benim kadar hiçbiri hatırlatmıtor çocukken yaptıklarını. İşin tuhafı ben anlatıyorum şınu bunu yapıtnız erkek kardeşimde gülüyo sanli napmışlar sana diyor. Bir tek o dayak yemedi çünkü çocukken. Yani ben anlatınca sanki normak bir olaydan bahsediyormuşum gibi. Hadi çocukluk dedik geçti dedik peki üniversitedyken bile hakaret etmesi, mezuniyet gecemden önceki gün , okul arkadaşım saat gece saat 12 de mesaj atmıştı diye ne laflar etmişti. Kendi oturup kalktığı gezip tozduğu sevgilisyle evlendi.

Haydaaaa herkese bi haller oldu. Ya herneyse orta yaş mı genç mi takıntı yaptı iyice herkes.
Bana açıklar mısnız yaş gruplarımı öğrenelim ?

Yok siz öğrenmeyin cidden. Ailenizin yaptıklarına üzüldüm de asıl mesele evli ablanın kıskanılması ama bu kafayla evlensenizde tekrar aile evine dönmeniz tez olur.

Yok siz öğrenmeyin cidden. Ailenizin yaptıklarına üzüldüm de asıl mesele evli ablanın kıskanılması ama bu kafayla evlensenizde tekrar aile evine dönmeniz tez olur.
0-17 yaş arası: ERGEN
18-65 yaş arası: GENÇ
66-79 yaş arası: ORTA YAŞ
80-99 yaş arası: YAŞLI
Ben öğreteyim size genel kültür olsun.

Evli olan ablayı kıskanmak olarak algılandınız bravo müthiş bir algınız var , paragrafta anlam çıkaramayan hiç kitap okumamış biri olmalısınız..

30'un orta yaş olmadığını araştırıp öğrenmenize vesile olduğum için mutluyum:)

Hanımefendi 26 yaşına gireceğim daha yaşınızı kıskanamam. Meslegim de gayet saygın sizin mesleginizi de kıskanamam. Evliyim , evlenmek istemenizi kiskanamam.

Yalnızca bir dakika durun düşünün neden bunlara takıldılar diye? Bunlar insanların psikolojilerini ele veren söylemlerdir.

Neyse siz kendi iyinizi bulursunuz umarım diyecek bir sey yok:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…