- 17 Şubat 2019
- 143
- 272
- 53
- 40
- Konu Sahibi Power power
-
Ebeveynler yaptıklarının yanlış olduğunun farkında dahi değil.. Her ne olursa olsun 25 yaşındaki birine şiddetin hiç bir türlüsü kabul edilemez. Kaldı ki siz bir de psikolojik şiddet görüyorsunuz. Okulunu bitirip mesleğini eline almış birine kimsenin müdahale etmemesi, bu noktada size ve kararlarınıza saygı duymaları gerekir. Size sadece tavsiye verebilirler, yani şiddetle yaptırım uygulama gibi bir hakları yok. Tedavi olmak kötü bir şey değil, yanlış anladınız sanırım. O kadar çok eş veya anne ailesinde yaşadığı tramvaları evine ve çocuğuna yansıtıyor ki.. ve bu yansımalar evliliklerin bitmesi veya çocukların hatta bebeklerin şiddet görmesiyle sonlanıyor.. bu nedenle yaşadıklarınızın sizde ne gibi etkiler bıraktığını görebilmeniz ve sağlıklı kararlar verebilmeniz için hem tayin hem de tedavi şart diyorum ısrarla.. umarım kendi kararlarınızı verebildiğiniz mutlu bir başlangıç yapabilirsiniz...Aslında tedavi olması gereken kişiler ebeveyenlerde bizlerde onların şekillendirmeye çalıştığı hamurlarız. Dayak derken öyl saç baş falan değil ama terlikle bacağıma vurması bile bir şiddet. Çevrede bunu yaşayan var mı acaba ? Hiç gördünüz mü duydunuz mu? Babanız siz koltukta otururken bilgisyardan tercih yaparken , bacağınıza terlikle vursa ne tepki verirsiniz ?
28’e genç kız demek nasıl bir psikolojik söylemdir ? Bir diğeride orta yaş değildir diyor ? Nedir peki 28 yaşHanımefendi 26 yaşına gireceğim daha yaşınızı kıskanamam. Meslegim de gayet saygın sizin mesleginizi de kıskanamam. Evliyim , evlenmek istemenizi kiskanamam.
Yalnızca bir dakika durun düşünün neden bunlara takıldılar diye? Bunlar insanların psikolojilerini ele veren söylemlerdir.
Neyse siz kendi iyinizi bulursunuz umarım diyecek bir sey yok:)
28’e genç kız demek nasıl bir psikolojik söylemdir ? Bir diğeride orta yaş değildir diyor ? Nedir peki 28 yaş
Yok canım psikologtan yardım almak tabii ki kötü birşey değil. Hani bir söz var;Ebeveynler yaptıklarının yanlış olduğunun farkında dahi değil.. Her ne olursa olsun 25 yaşındaki birine şiddetin hiç bir türlüsü kabul edilemez. Kaldı ki siz bir de psikolojik şiddet görüyorsunuz. Okulunu bitirip mesleğini eline almış birine kimsenin müdahale etmemesi, bu noktada size ve kararlarınıza saygı duymaları gerekir. Size sadece tavsiye verebilirler, yani şiddetle yaptırım uygulama gibi bir hakları yok. Tedavi olmak kötü bir şey değil, yanlış anladınız sanırım. O kadar çok eş veya anne ailesinde yaşadığı tramvaları evine ve çocuğuna yansıtıyor ki.. ve bu yansımalar evliliklerin bitmesi veya çocukların hatta bebeklerin şiddet görmesiyle sonlanıyor.. bu nedenle yaşadıklarınızın sizde ne gibi etkiler bıraktığını görebilmeniz ve sağlıklı kararlar verebilmeniz için hem tayin hem de tedavi şart diyorum ısrarla.. umarım kendi kararlarınızı verebildiğiniz mutlu bir başlangıç yapabilirsiniz...
Ya hanimefendi siz öğretmen olduğunuza emin misiniz? 30 yaşına orta yas derken 28 yaşına genç kız diyip sonra gelip kitap okumuyor musunuz vs. diyorsunuz. Yüksek lisansimi bitiriyorum siz bana paragrafta anlam diyorsunuz. Ailenizden baska sehre gitmeniz gerektigini biliyorsunuz ya orda evlenir kalirsam diyorsunuz. Cevremde şöyle saygin böyle iyiyim diyorsunuz aileniz saygi gostermiyor ve o ailenin yanında evlenmek istiyorum diyorsunuz.Ya kisaca siz ne diyorsunuz?:)28’e genç kız demek nasıl bir psikolojik söylemdir ? Bir diğeride orta yaş değildir diyor ? Nedir peki 28 yaş
Arkadaş genç kizlikla orta yaş arasında gidip gelirken yetişkin olmayı unutuyor30 mu orta yaş? Siz gercekseniz malesef normal değilsiniz.
kafaniza uygun biri yokmu evleninOlay oldu geç mi orta mı kadın mı abarttınız iyice takıldığınız bu mı ?
Dünya sağlık örgütü yaş dilimi
0-17 yaş arası: ERGEN
18-65 yaş arası: GENÇ
66-79 yaş arası: ORTA YAŞ
80-99 yaş arası: YAŞLI
Genç diyorum genç mi kadınsınız diyorlar , 35 ‘e varacak yolun yarısı diyorum orta yaş mı diyorlar.
Herkes anormal bi siz normalsiniz. Vay be ne çok akıllı kadın varmış. Burada olgun insanlar olduğu kadar , cahil insanlarda var. Klavye başında kırıcı konuşmak nefret kusmak ne kadar da kolay di mi ? Gerçek hayatta nasıl insanlarsınzı acaba ?
Siz olsanız başka şehire tayin ister misiniz ?
Tam 4 yıl önce buraya yazmıştım atanacaktım , tercihlerime müdahale etmişlerdi. O hesabımı açamadım bulamıyorum. O kadar kötü dönem geçirdim ki. İntihara bile meyillendim. Çocuklğumun yılların patlamasını yaşamıştım. Babamdan, annemden yediğim dayaklar, psikolojik baskılar vs. 25 yaşıma kadar babamdan dayak yedim. En son yediğim dayakta tercihlerimi ben değil o yaptı sadece bulunduğumuz şehri yazdı, suratım asıktı, koltukta oturuyordum bacağıma terlikle vurdu. Gözümden yaş gelmemesi için sıktım kendimi bi de ağlayarak ezik olmak istemedim. Bulunduğum şehre atandım. Asla babamla konuşmadım o yüzden son dayak olarak o aklımda kaldı. Şu an akşam ya da sabah dışarı çıkabiliyorum, istediğim şehri gezmeye gidebiliyorum onda sorun yok.
Şu an ki sorunda şu hep ezikliyor beni, hor görüyor, önemsenmiyorum, ablamda, annemde benim fikirlerime değer vermiyor, ben bunu anlayabiliyorum. Asgari ücretle çalışırken, üniv kazandım, gece çalışıp işyerinde, gündüz okudm. Atandım, arabamı aldım. Ailede bunu yapabilen bir tek benim. ( bunların hepsini ailemin olduğu şehirde yaptım) ama ve beceriksiz olanda benim.
Şimdide başka şehire tayin düşünüyorum karşı çıkacaklar biliyorum ama kıymetimi anlasınlar, heralde bekarım diye beni hesaba almıyorlar uzak olayım bari.
Arkadaş genç kizlikla orta yaş arasında gidip gelirken yetişkin olmayı unutuyor
Böyle bi aileniz olduğu için üzüldüm. Nasıl değer kazanıcam ben diye sizi çıkmazlara sokmuşlar. Ablanız evlendi yada erkek kardeşiniz erkek diye daha değerli olamaz siz bir bireysiniz sizin hayatta olmanız bir ruhunuzun olması başlı başına bir değerdir. O insancıklar nasıl olur da size bu şekilde muamele yapabilir? Buna izin vermeyin gerekirse aranıza duvar örün sesinizi yükseltin hiç olmadı şehrinizi değiştirin dediğiniz gibi. Böyle insanlar ailende olsa ömür törpüsü. Ama evlenince aileninizin şehrinde yaşamak istemenizi yine haklı buluyorum çünkü ne kadar kötü de olsalar arkada bir dağdır aile. Kötü gününüzde yine yanınızda olacak onlardır. Aranızdaki ilişkiyi onarmak için belki mesafe gerekiyodur bi de böyle deneyelirsiniz. Evrenin çekim yasası ‘secret’ belgeselini izlemenizi öneririm çevreye yaydığımız enerji bize geri döner ya hani siz değerli olduğunuzu duruşunuzla içinizdeki enerjiyle vermeye çalışın birde hiçbişi olmazsa iç dünyanızı onarabilirsiniz belki. Allah kolaylık versin.
kafaniza uygun biri yokmu evlenin
Yetişkinlik kendi kararlarını alabilmeyi ve alinan kararların sonuçları ile basa çıkabilmeyi barındıran bir gelişim donemidir.Samimi olarak soruyorum ailenle yaşamaya devam edersen seneye kendini bir yetişkin olarak hisseder misin? Ben de ilk atamami ailemle olan şehre istedim. 1 sene onlarla yaşadım ...sonra aradaki mesafeyi /sabah ise gec kaldigimi bahane edip ev arkadaşı ile bir düzen kurdum .Eski konularına göz attığımda senin de kendi düzenini kurma zamanının geldiğini görüyorum.https://www.google.com.tr/amp/s/m.h...4630-artik-gencler-icin-yetiskin-olma-yasi-29
İyice abarrtınız al bakalım link. Boş şeylere takılmayı ne çok seviyorsunuz.
Arkadaşlar kabul edin ki evli bir kadin olmak Türk toplumunda özellikle kırsal kesimde bir sınıf atlamadır. İnsanlar evli olduğunuzda sizi daha bir ciddiye alırlar. Hayatının bir kısmını yurt dışında yaşamış, kendi kendini gecindirebilecek fakat evli bir kadın olarak söylüyorum bunu.
Maalesef toplumun bakış açısı bu ve bu toplumda yaşıyorsak bunu ne kadar sallamasak da kültürel kodlara işlenmiş bir gerçek. Ne kadar okusan da çalışsan da evli bir kadın olmak hep ayrı bir saygı duyulası statü meselesi. Konu sahibi neden ille de ailesinin yanında evlenmek istiyor onu tam anlamadım.
Konudan bağımsız ve bol tramva sahibi biri olarak psikolojik destek iyi bir terapistten alındığı sürece her zaman gereklidir iyidir herkese tavsiye ederim.
AileniZle yaşarken kendinizi yetişkin hissetmiyor muydunuz ?Yetişkinlik kendi kararlarını alabilmeyi ve alinan kararların sonuçları ile basa çıkabilmeyi barındıran bir gelişim donemidir.Samimi olarak soruyorum ailenle yaşamaya devam edersen seneye kendini bir yetişkin olarak hisseder misin? Ben de ilk atamami ailemle olan şehre istedim. 1 sene onlarla yaşadım ...sonra aradaki mesafeyi /sabah ise gec kaldigimi bahane edip ev arkadaşı ile bir düzen kurdum .Eski konularına göz attığımda senin de kendi düzenini kurma zamanının geldiğini görüyorum.
Ben hissediyordum ama ailem hissetmiyorduAileniZle yaşarken kendinizi yetişkin hissetmiyor muydunuz ?
17 yaşımdan beri kendi paramı kendim kazanıyorum. Kurs seçimimi, parasını, herşeyi ama herşeyi kendim hallettim. Ben bunları yaparken arkadaşlarımın babası kursa kayıt yapıp parasını ödeyip onları getirip götürüyordu kendileri karar alamıyorlardı. Bugüne kadar dişimle tırnağımla geldim , yani yaşıtlarmın ailesi onları yönledirirken , ben tek başıma yaptım herşeyi. Hiç öyle bir sıkıntım olmaz gidersem başka şehire. Ama şu da bir gerçek ki bi yaştan sonra aile evi olmuyor. İster istemez onlra göre harekt ediyorsunBen hissediyordum ama ailem hissetmiyorduEvin alışverişi,temizliği,boyanmasi,eşya alınacaksa alınması ....hepsi benim üstümdeydi. Anne ve babamin birlikte bir sistem kurmaları ve beni azat etmeleri gerekiyordu.En azından haftanın 5 günü bunu kazanmis oldum.
Senin para kazanıp kendi ayakların üzerinde durmakla ilgili bir sıkıntın yok ama anladigim kadarıyla senin ihtiyaç duyduğun alan sana tanınmıyor.Ev onların,oda onların,kapı onların....vs..bir yerden sonra sen de onlarla yaşamaya alışıp tek çıkış yolunu evlilik olarak arama. İcine sinen birisi karşına çıkana kadar bir çözüm bulmanın yoluna bak17 yaşımdan beri kendi paramı kendim kazanıyorum. Kurs seçimimi, parasını, herşeyi ama herşeyi kendim hallettim. Ben bunları yaparken arkadaşlarımın babası kursa kayıt yapıp parasını ödeyip onları getirip götürüyordu kendileri karar alamıyorlardı. Bugüne kadar dişimle tırnağımla geldim , yani yaşıtlarmın ailesi onları yönledirirken , ben tek başıma yaptım herşeyi. Hiç öyle bir sıkıntım olmaz gidersem başka şehire. Ama şu da bir gerçek ki bi yaştan sonra aile evi olmuyor. İster istemez onlra göre harekt ediyorsun
vallah evlen kurtul derimmm bacimÇok ama çok var , kafama uygun biri yok işte. Ben içimim ısınmasına bakıyorum öncelikle. İçimin ısındığıda genelde mantıken uymuyor, görüş farklılığı,yaşam tarzı falan bi yerlerden olmuyor. Ya da nasip olmuyor diyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?