Bir baba olarak evladının ömrünün baharında yanlış bir tercih yapma ihtimali, çocuğunun evden gidişi, gelinlikle görüşü hepsi adamı etkilemiştirherkese merhaba. 53 yaşında 28 yıllık evliyim. geçen sene ekim ayında 20 yaşındaki kızım evlendi. eşim çok ama çok çırpındı. 20 yaşında evlenmesini istemedi. aldı karşına günlerce konuştu nasihatler verdi ama nafile. hani derler ya kız isteyince babanın dili bağlanır.
neyse konumuza gelelim. isteme, yüzük takma, nişan aşamalarında eşim gayet normal davranıyordu. düğün gününe yaklaştıkça, içine kapanmaya, bizlerle daha az vakit geçirmeye ve konuşmaya başladı. düğün günü salonda birden hıçkırarak ağlamaya başladı. çok ama çok şaşırttı beni ve dolayısıyla akrabalarım falan şok olduk. onu hiç böyle görmemiştim. gayet ciddi bir insandır. eve geldik falan, ara ara balkona çıkıp ağladığına şahit oldum. hiç üzerine gitmedim. onu kendisiyle baş başa bıraktım.
bu erkekler neden böyle, neden duygularını saklıyorlar. bunun gibi şeyler yaşayan var mıdır acaba ???
neden bu kadar kontrollü davranmak zorunda hissederler kendilerini
Benim annem de eline terliği alır kovalardıDertsizlikten mi oluyor böyle acaba20 yaşında evlenseydim bir temiz dayak yerdim annemden, hiç de içine atmazdı
Toplum baskısı. Erkek ağlamaz diye büyütülüyor. Bir şey olunca erkek adam diye başlayan cümlelerle azarlanıyor. Eşim çok hassas bir adamdır. Ağlamaz. Kültürümüzde o baskı çok yüksek.herkese merhaba. 53 yaşında 28 yıllık evliyim. geçen sene ekim ayında 20 yaşındaki kızım evlendi. eşim çok ama çok çırpındı. 20 yaşında evlenmesini istemedi. aldı karşına günlerce konuştu nasihatler verdi ama nafile. hani derler ya kız isteyince babanın dili bağlanır.
neyse konumuza gelelim. isteme, yüzük takma, nişan aşamalarında eşim gayet normal davranıyordu. düğün gününe yaklaştıkça, içine kapanmaya, bizlerle daha az vakit geçirmeye ve konuşmaya başladı. düğün günü salonda birden hıçkırarak ağlamaya başladı. çok ama çok şaşırttı beni ve dolayısıyla akrabalarım falan şok olduk. onu hiç böyle görmemiştim. gayet ciddi bir insandır. eve geldik falan, ara ara balkona çıkıp ağladığına şahit oldum. hiç üzerine gitmedim. onu kendisiyle baş başa bıraktım.
bu erkekler neden böyle, neden duygularını saklıyorlar. bunun gibi şeyler yaşayan var mıdır acaba ???
He valla ya. Annem saçımı başımı yolardı cidden.Dertsizlikten mi oluyor böyle acaba20 yaşında evlenseydim bir temiz dayak yerdim annemden, hiç de içine atmazdı
konuya yazılmış en mantıklı yorum. teşekkürlerKadın ve erkek fıtratını bırakın, insanlar olarak hepimiz bambaşkayız. Siz 53 yaşında olduğunuzu söylemişsiniz, eşinizde sizin yaşlarınızda sanırım. İnsan yaş aldıkça da duyguları, düşünceleri ve yaşananlara karşı vereceği tepkiler değişebiliyor. Sizin kaç yıldır tanıdığınız ile alakalı olmayabilir bu yüzden. Birde bizim toplulumuzda maalesef "Erkekler ağlamaz" gibi bir algı olduğu için yıllar içinde çok fazla ağladığına şahit olmamış olabilirsiniz fakat artık kızının bu kadar erken yaşta evlenmesine ve başka şeylere de dolup duygusal bir patlama yaşamış olabilir. Kendilerini kontrollü davranmak zorunda hissediyorlar çünkü hep güçlü görünmek zorunda olduklarını zannediyorlar oysa onlarda insan. Üzülebilirler, ağlayabilirler, duygularını paylaşabilirler ve bu çok normal... Siz eşinizle konuştunuz mu sonradan bu konuyu? çok üzerine gitmediğinizi söylemişsiniz. "Beni çok şaşırttın, hiç beklemezdim senden" gibi değil de, daha naif yaklaşarak belki sizinle konuşmasını sağlayabilirsiniz.
20 yasındakı cocuk gelin olmus. Evet cocuk gelin. 20 yasında kız kocaya verilmez. Yerı okuldur. 27 yasındayım 20 yasında evlencem deseydım babamla annem zındana kapatırlardır benı kı kendı cocugum olsa aynısını yaparım. o yasta cocuktur kararını kendı veremez. bırey olması demek hayatını mahfetmek demek değildir.herkese merhaba. 53 yaşında 28 yıllık evliyim. geçen sene ekim ayında 20 yaşındaki kızım evlendi. eşim çok ama çok çırpındı. 20 yaşında evlenmesini istemedi. aldı karşına günlerce konuştu nasihatler verdi ama nafile. hani derler ya kız isteyince babanın dili bağlanır.
herkese merhaba. 53 yaşında 28 yıllık evliyim. geçen sene ekim ayında 20 yaşındaki kızım evlendi. eşim çok ama çok çırpındı. 20 yaşında evlenmesini istemedi. aldı karşına günlerce konuştu nasihatler verdi ama nafile. hani derler ya kız isteyince babanın dili bağlanır.
bencede. eşimi 30 yıldır tanırım. hiç ağlarken yada gözlerinin dolduğunu bile görmedimMeseleniz kızınızın evlenmesi değil de eşinizin ağlaması yani…
Siz ağlamadınız mı?bencede. eşimi 30 yıldır tanırım. hiç ağlarken yada gözlerinin dolduğunu bile görmedim
banu hanım karsılastırmanız cok alakasız ve terbıyesızce.nedense bir linç etme çabaları gidiyor bu konuda
yeni boşanıp, 1 ay içinde yatak partneri bulan
zevk suyunu kukusuna sürtüp hamile kaldım mı diye soran normal
ben bu konuyu açınca anormal öyle mi ?
ben en başında ağladım. eşim sonunda ağladıSiz ağlamadınız mı?
Keşke evlenmeseydi okusaydı, inşallah mutlu bir evliliği olur…ben en başında ağladım. eşim sonunda ağladı
Konu sahibi de bir garip bende konuyu açarken aldatma hikayesi bekliyordumbanu hanım karsılastırmanız cok alakasız ve terbıyesızce.
Herkesın hayatı kendını bağlar. Bosandıktan sonra kımın ne yaptıgı kımseyı ılgılendırmıyor ahlak polısı olmadıgınıza göre?
Liseden sonra okumadı. babası çok söyledi ama zorla olmuyor işte. girdi bir işe çalışıyordu.eşinizin gözü ona buna dolmuyordur olabilir. kızı 20 yaşında evlenmiş, buna dolmasın da neye dolsun zaten. buna mı takıldınız? bu devirde 20 yaşında evlilik... üniversite okuyor mu bari yada oyle bi planı var mı
Valla bu konuda kimse büyük konuşmasın. Reşit olmuş biri bir şey yapmak istiyorsa anne babası onu tutamaz. Benim çocukluk arkadaşım da 20 yaşında evlendi. Hem de oldukça kötü biriyle evlendi. Anne babası neler yaptılar evlenmesin diye. Güzellikle yaklaştılar olmadı, sert bir şekilde yaklaştılar olmadı. Bir ara annesiyle her gün kavga ediyordu. Ancak sert davranınca ters tepti. Bu sefer aile evinde çok kısıtlandığını, mutsuz olduğunu söylemeye başladı.20 yasındakı cocuk gelin olmus. Evet cocuk gelin. 20 yasında kız kocaya verilmez. Yerı okuldur. 27 yasındayım 20 yasında evlencem deseydım babamla annem zındana kapatırlardır benı kı kendı cocugum olsa aynısını yaparım. o yasta cocuktur kararını kendı veremez. bırey olması demek hayatını mahfetmek demek değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?