- 6 Temmuz 2023
- 6.343
- 25.400
- 478
52 yaşındayım 30 yıllık evliyim, 29 yaşında evlilik arefesinde bir kızım var diye başlayayım söze.
Eşinizin düğün günü ağlamasına akrabalarınız şaşırabilir ama sizin şok olmanıza da ben şaşırdım, babasının bir tanesi küçük prensesi olarak gördüğü kızının yuvadan uçacak olması adamı çok üzmüş içine kapanmış, 28 yıldır evli olduğunuz adamın düğünde böyle bir duygusal boşalma yaşayacağını tahmin ediyor olmanız gerekirdi.
Babası kızının henüz ergenlik çağında kendisini bile tanımadan evlenmesine üzülmüş bu üzüntüyle de fevri bir konuşma yapmış bence, siz bir anne ve eş olarak neden bu konuşmayı düzeltmesini istemediniz?
Evet kızınız erken evlenmiş siz ne yaparsanız yapın o istedikten sonra engel de olamazdınız ama o daha toy ve tecrübesiz, ailesinin ne olursa olsun arkasında olduğunu bilmeye ihtiyacı var, sürekli sorgulanmaz ama annesi olarak 9 aydır kızınıza hiç mi sormadınız yavrum nasılsın iyi misin mutlu musun? diye.
Kusura bakmayın ama siz de evlendi iyi oldu der gibi yazıyorsunuz, koca kazık kızını evlendirecek bir anne olarak yadırgadım cümlelerinizi.
Eşini kızından kıskanıyor gibi izlenim aldım ben de , son açıklaması fenaMune abla bence konu sahibi “kızım iyi halt yedi ne yaparsa yapsın”kafasında ki kocası ağladığı içerleniyor adam sanki masada duran bardağa ağlamış gibi.
Kızını hiç sevmeyen babalar da vardır ama normalde kızını evlendiren duygusunu en gösteremeyen babalar dahi ağlar.Mune abla bence konu sahibi “kızım iyi halt yedi ne yaparsa yapsın”kafasında ki kocası ağladığı içerleniyor adam sanki masada duran bardağa ağlamış gibi.
Kızını hiç sevmeyen babalar da vardır ama normalde kızını evlendiren duygusunu en gösteremeyen babalar dahi ağlar.
Konu sahibi kusura bakmasın ama ben kendisini kızına karşı duygusuz buldum, kızının evliliğiyle birlikte eşinizle aranızda değişen bir şeyler var mı tarzı soruya her şerde bir hayır vardır kızım evlenip gittikten sonra hayat bizim çok güzel oldu cümleleri garip.
Kimse evladı evlendi diye senelerce karalar bağlamaz yataklara düşmez ama ne bileyim bir yanın buruk olur illa ki, evliliği iyi gidiyor mu diye merak da edersin nasıl gidiyor bilmiyorum demezsin, ben mi abartılı ve saçma yaklaşıyorum
Amin, Allah sizleri de yuvalarınızda mutlu etsin, ileride evlatlarınız olursa da evlenirlerse onlara da hayırlı insanlar nasip etsin inşallahKızını evlendirecek bir anne olarak çok doğru yaklaşıyorsun abla, ağlamak konusunda anneler önde bile gider…
Rabbim kızının da tamamını erdirsin utandırmasın inşallah, soru soran ablayı da kınamıyorum bir şeyler çıkar altından belki açıklamak ister…
Amin, Allah sizleri de yuvalarınızda mutlu etsin, ileride evlatlarınız olursa da evlenirlerse onlara da hayırlı insanlar nasip etsin inşallah
Kendin evlenirken her şey çok kolaymış ama evlat evlendirirken duyguların çok karışık oluyor.
Yaa ben yataklara dusebılırım benceKızına hiç sevmeyen babalar da vardır ama normalde kızını evlendiren duygusunu en gösteremeyen babalar dahi ağlar.
Konu sahibi kusura bakmasın ama ben kendisini kızına karşı duygusuz buldum, kızının evliliğiyle birlikte eşinizle aranızda değişen bir şeyler var mı tarzı soruya her şerde bir hayır vardır kızım evlenip gittikten sonra hayat bizim çok güzel oldu cümleleri garip.
Kimse evladı evlendi diye senelerce karalar bağlamaz yataklara düşmez ama ne bileyim bir yanın buruk olur illa ki, evliliği iyi gidiyor mu diye merak da edersin nasıl gidiyor bilmiyorum demezsin, ben mi abartılı ve saçma yaklaşıyorum
Yok aynı şehirde olacağız ama hayat bu belli olmaz, iş icabı başka şehire taşınmamız gerekiyor deyip gidebilirler de ileride.Amin Mune abla, inşallah kızın gurbete uzak şehre gitmiyordur senle aynı şehirdedir…
Evlendim 3-4 yıl çocuğum olacak hâlâ alışamadım…
Çok şükür henüz bebecik sizin ki :))) Allah sağlıklı ömürler versin, hep hayırlı insanlarla karşılaştırsınYaa ben yataklara dusebılırım bence
Yok aynı şehirde olacağız ama hayat bu belli olmaz, iş icabı başka şehire taşınmamız gerekiyor deyip gidebilirler de ileride.
Zor oluyor değil mi? Bizim kız tek, damat da evin tek çocuğu iki aile için de zor olacakeskiler söylerdi de masal gibi gelirdi çocuğun hep çocuk senin için, halbuki 29 yaşında ama ay daha dursa mıydı 30 yaşından sonra mı düşünseydi diyorsun kendi kendine
Kardeşlerin yanında olduğu için onlar kanatları altında diye o kadar dert edinmez ama seni hep özler, büyükler ne kadar çok çocuğun varsa aklın o kadara bölünür, her birini ayrı düşünürsün derlerdi, hele evlilerse aç mı tok mu evliliği iyi gidiyor mu, kız evlatsa eğer kocası iyi davranıyor mu kayınvalidesi eziyor mu, gece uykuları kaçarmış eskilerin.Ah Mune abla seninkisi daha zor, tek evlat…
Annemin yanında kardeşlerim var ana işte gözü en uzaktakini de görmek istiyor hep…
Huzur mutluluk olsun da anneler babalar öyle teselli bulsun inşallah
Dediniz nedir tam olarak?herkese merhaba. 53 yaşında 28 yıllık evliyim. geçen sene ekim ayında 20 yaşındaki kızım evlendi. eşim çok ama çok çırpındı. 20 yaşında evlenmesini istemedi. aldı karşına günlerce konuştu nasihatler verdi ama nafile. hani derler ya kız isteyince babanın dili bağlanır.
neyse konumuza gelelim. isteme, yüzük takma, nişan aşamalarında eşim gayet normal davranıyordu. düğün gününe yaklaştıkça, içine kapanmaya, bizlerle daha az vakit geçirmeye ve konuşmaya başladı. düğün günü salonda birden hıçkırarak ağlamaya başladı. çok ama çok şaşırttı beni ve dolayısıyla akrabalarım falan şok olduk. onu hiç böyle görmemiştim. gayet ciddi bir insandır. eve geldik falan, ara ara balkona çıkıp ağladığına şahit oldum. hiç üzerine gitmedim. onu kendisiyle baş başa bıraktım.
bu erkekler neden böyle, neden duygularını saklıyorlar. bunun gibi şeyler yaşayan var mıdır acaba ???
neden bu kadar kontrollü davranmak zorunda hissederler kendilerini
Kardeşlerin yanında olduğu için onlar kanatları altında diye o kadar dert edinmez ama seni hep özler, büyükler ne kadar çok çocuğun varsa aklın o kadara bölünür, her birini ayrı düşünürsün derlerdi, hele evlilerse aç mı tok mu evliliği iyi gidiyor mu, kız evlatsa eğer kocası iyi davranıyor mu kayınvalidesi eziyor mu, gece uykuları kaçarmış eskilerin.
Benim tek çocuk haliyle kafam aman diğerleri ne olacak hayırlı birileri çıkacak mı diye bin parçaya bölünmüyor, bir yandan zor gibi görünse de aslında birkaç çocuğu olan ebeveynlerden daha rahatım, birkaç çocuğu olup her biri için ayrı endişeleri olduğu halde hepsini toparlamayı başarabilen anneleri takdir ediyorum, saygı duyuyorum şahsen.
Annen de eli öpülesi kadınlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?