29 aylık çocuğumla ilgili lütfen akıl verin

Çocuğu 5 te öğlen uykusuna yatırmamalısın ben en fazla 3te uyutmuş oluyorum öğlen uykusuna.

12 veya 1 gıbı oglen uykusuna yatırıyorum
Aksam 5 te uyuyan cocuk pekala uyumaz aksamları erkenden .

Ayrıca bu yaptıgınız onun saglıgı ıcın hıc ıyı degıl, cocuklar o kadar gec kı bebek asla o kadar gec uyumamalı.

Emzırmeye gelınce ben 1 ay once kestım 18 aylıkken . Baslayın ve bıtırın

Kızım 29 aylık ve haala emiyor. Zaten uyku düzeninin kötü sabah 9 gibi uyaniyor beş gibi öğle uykusuna yatıyor bir iki saatlik. Gecede bir bir buçuk gibi ancak uyuyor. Bugün öğlen uyuyamadim 5 gibi yani. Akşam erken uyur sandım ama gece 00:15 gibi uyudu. Yorgunluktan bittim. Emmese yine uyumazdi. Ne olur bir akıl verin çok beceriksizim ben çok emmeden bile kesemiyorum. Uyku düzeninin zaten kötü. Bir gün dedim ki uyumasin ne kadar dayanabilirki baktım saat gece 3 olmuş ve uyumuyorrrr emzirdim mecbur. Budefada öğlene doğru kalkmaya başlamıştı gece iki üç arası uyur oldu uzun zaman... Su an sabah 9 da uyanıyor öğlen 5 gibi uyur gece bir gibi uyur.
12 aylık kızım 6 30 da uyanıyor,10 da tekrar yatıyor,ikinci uykusunuda 2 gibi tekrar yapıyor akşamda 8 30 da uyuyor.Sizin sabah erken kaldırmanız gerekiyor öğle uykusunuda 12 1 gibi yaptırmanız gerekiyor.İnternette okuyun uyku danışmanların paylaştıklarını.Benimkide ilk başlarda emerek uyuyodu,sonra kucakta uyuyodu,en son beşiğinde yatırmaya alıştırdım elimmi tutarak uyuyor,dalınca bırakıp çıkıyorum 15 dk da.Müzik açın beyaz uyku vs

bikaç farklı yöntemi var... ben ferber uyguladım.. google a yazın uyku eğitimi nasıl verilir anlatıyo... gerçi çok geç kalmışsınız siz... benim bebek 20aylık nerdeyse... biz galiba 12 13 aylıkken vermiştik... bu eğitimle çocuk kendi kendine hep aynı saatte uyumayı öğrenio... ve ayrıca öglen uykusu en geç 1de olur... 1den sonraki uykular gece uykusunu etkiler... çocugun 20.00 veya 21.00da uyuması gerekir akşam... bu saatlerde yatakta olmalı ki büyüme hormonu salgılanıo belli saatlerde... gece 1de cocuk yatmamalı.. uyku eğitimini verirseniz öğlen diyelim ki 12de bırakıhosunuz yatağa belli ritülleri gercekleştirerek cocuk uyuması gerektiğini bilio ve uyuyo... biz uyku eğitimini verdiğimizden itibaren cok ama cok rahatız... 12bilemedin 1de koyuyorum yatagına yatıyo kendi kendine... akşam da en gec dokuzda koyuyorum uyuyo... uyku eğitimi şart hem anne hem çocuk için... nete bak araştır sorun olursa özelden yaz yine yardımcı olurım...
Uyku eğitimi için geç değil 4 yaşına kadar verebilir.

Öğlen 5 derken saat 17:00 yi kastetmiyorsunuz umarım..

Benim oğlum da öğlen uykusuna erken yatmaz ama bir şekilde 4 5 olduysa uyutmam..

Sabah 9 da uyanan çocuk gündüz 3-3,5 gibi uyuyabilir..
Memeden kesmek için araştırın. Kademeli olarak azaltın. Ona da anlatın..

Meme dışında ne yazıkki aydı 33 aylık kızımda bıktım artık cok caresız hıssedıyorum bı kac gundur oglrn uyumasın ya bıktım artık dedım cunku hrr yataga gevıste 2 saat savas gıbı gecıyor. İlk gun 12 saat uyudu oh dedim oglen uyutmıyım ama nerde bı kac gundur hem oglen uyumuyo hemde gece az uyuyor cok caresız hıssedıyorum kendımı sınırlerım bozuluyor huysuzluk desen tavan :KK43:
Cok erken uyandırayın oglen erken uyutayım vs herseyı denedım yok olmuyor :( sen uyu dıyr odadan cıksam bir yerlere tırmanır yatmqz yataga :(

Kızım 29 aylık ve haala emiyor. Zaten uyku düzeninin kötü sabah 9 gibi uyaniyor beş gibi öğle uykusuna yatıyor bir iki saatlik. Gecede bir bir buçuk gibi ancak uyuyor. Bugün öğlen uyuyamadim 5 gibi yani. Akşam erken uyur sandım ama gece 00:15 gibi uyudu. Yorgunluktan bittim. Emmese yine uyumazdi. Ne olur bir akıl verin çok beceriksizim ben çok emmeden bile kesemiyorum. Uyku düzeninin zaten kötü. Bir gün dedim ki uyumasin ne kadar dayanabilirki baktım saat gece 3 olmuş ve uyumuyorrrr emzirdim mecbur. Budefada öğlene doğru kalkmaya başlamıştı gece iki üç arası uyur oldu uzun zaman... Su an sabah 9 da uyanıyor öğlen 5 gibi uyur gece bir gibi uyur.

Eğer emzirmek istemiyorsanız bebeğinizin büyüdüğünü önce siz kabul edin. 29 aylık demek yerine 2.5 yaşında diyerek başlayabilirsiniz mesela.

Benim oğullarım o yaşlarda iken 19 da gece uykusuna yaptırırdım sabah saat 7 de kalkarlardi kahvaltı ederdiler 11:30 da öğlen uykusuna yatarlardi 13 gibi kalkarlardi. Acil düzeni değiştirmek gerekir. Ben bebeklikten öyle alistirmistim. Biz çok fazla dișarlarda parklarda ormanlarda gezerdik yoruluyor lardı. Şimdi 10 ve 8 yaşındalar hala 20 yada en geç 20:30 da yatarlar. Çocukların istirahata ihtiyacı var.

Bu tarz sıkıntıların tek çözümü uyku eğitimi.sizi zorlayan bir süreç olur ama şu an çektiğiniz sıkıntılarınızın hiç birini yaşamazsınız.öğle uykusu dediginiz saatten 1 saat sonra gece uykusu uyuyor çoğu çocuk yani gece uykusu 6 ile 8 buçuk en geç 9 dur. Benim bebeğim gündüz uykusunu az uyuduğu zaman saat 6 6 buçuk gibi gece uykusuna yatırıyorum sabah 6 ya kadar uyuyor.tabi ben uyku eğitimi sayesinde başardım bunu öteki türlü zor.

Back
X