Premature Bebekler 29 haftalık doğum yaptım benim gibi prematüre annesi olanlar var mı?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

ozbarceis

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2014
17
2
6
35
İzmir
29 haftalık doğum yaptım 1.200 gr ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdim 3 gündür küvezde kalıyor zor durumdayım psikolojim çok bozuk benimle aynı şeyleri yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum yaşadıklarınızı yazmanızı istiyorum bana ışık olsun. günlerim dua edip ağlamakla geçiyor erken doğum zor, prematüre annesi olmak zor allah nerde varsa herkesin yardımcısı olsun...

inşallah bi an önce sağlıklı bi şekilde çıkar bebeğin ordan canım. arkadaşımda erken doğum yapmıştı bebeği 800 gram doğmuştu kuvözden çıktığında 1300 gramdı çok küçüktü en küçük bez bile göğsüne kadar çıkıyodu. diğer çocuklara göre daha minyon şuanda. yengemde erken doğum yapmış ilk hamileliğinde 7 aylık doğum yapmış onun bebeği de çok zayıfmış ama 40 günlük olduğun da gayet güzel toplu bi bebek olmuş.

sağol canım erken doğmuş ve iyi durumda olan bebekleri okuyunca çok moral oluyor bana .inşallah benimki de onlardan biri olur sağlıklı bir şekilde sağ sağlim kucağıma alırım. Benim merak ettiğim sağlık yönünden bu bebeklerde sonrasında sıkıntı olmuş mu? şimdi sağlıkları nasıl.

merhba canım bende 27+5 gunluk 1kg agustosta dogum yaptım kızım 55 gun kuvezde kaldı sureklı sut sagıp göturuyodum hala daha emıyo ama bende sutum kesılmesın dıe hep yeddım kıloları flan dusunmedım 1730 gr taburcu oldu cok zorluk cektım hastanede odasında herkezın bebegı yanında yatarken benım kucagım boştu cok acı bı durumdu kuvezdekı buyuk bebeklerı görunce kızımda böyle olurmu dıye çok dusundum neysekı cok sukkur o gunler gerıde kaldı kızım suan evımıze gelelı 3 ay olacak kucuk olmasının zorlukları oluyo inş. bebegın bır an önce cıkar canım dualarım sızınle

benim halimden en iyi siz anlarsınız bu benim 2. bebeğim bir kızım var ama onda böyle bi sorun yaşamadım. hastanenin dediğine göre 2 kg olmadan çıkaramayız dediler ne kadar süre sonra kilo almaya başlıyorlar sizin nasıl oldu, birde çıktıktan sonra sağlık yönünden bi sıkıntı oldumu bebeğinde ve işitme, görme vs testlerini ordamı yaptılar bilgi verirsen sevinirim.

teşekkür ederim bloğunu inceledim çok zor zamanlar geçirmişsin allah hepimizin yardımcısı olsun, şuanda beklemekten başka bişey gelmiyor elimizden 2 kg olmadan çıkartamayız dediler umarım herşey yolunda gider ve çıkartırız, sizinki kaç kiloyla çıkabildi hastaneden. Bu arada hastanedeyken yaptırmamız gereken testler nelerdir hastane kendimi yapıyor sanırım testleri???

Bende 2 premature annesiyim.ilk kizimi 33+4 2.160 gr dogurdum.kuveze almadilar kilosu iyi diye.simdi 4 yasinda masallah.3 gun oncede 34+3 te 2.170 gr diger kizimi dogurdum.suan kuvezdebendeki enfeksiyon ona gecmis 36 bin enfeksiyonla dogdu hergun gormeye gidiyorum elim bos donuyorum cok cok zor ama sagligi icin katlaniyorum.hep dua ediyorum rabbim evlatla sinamasin.....Bir an once saglikla kavusalim yavrularimiza.

GEÇMİŞ OLSUN.ben de seninle aynı şeyleri yaşadım.29 haftalık 1160 gr doğdu kızım.58 gün kövezde kaldı.neler yaşadım bir ben bilirim.kızım şimdi 13 aylık oldu.tutunarak geziyor.çok cadı bir şey.ama yaşıtlarına göre kilosu düşük tabi.

yok olmadı canım. gayet normaldi yani zamanında doğan çocuklardan tek farkı biraz daha minyon biraz daha zayıf oluyolar ama iyi bi bakım onları kısa sürede zamanında doğmuş bebek gibi olabiliyo arkadaşım bebeğine iyi bakamadığı için onun bebeği diğer bebeklere göre çok çok yavaş gelişti 9 aylık olduğu zamanlarda 4 aylık gibi duruyodu ama yengem bebeğine iyi bakmış dediğim gibi 40 günlük olduğunda hiç erken doğmuş bebek gibi durmamış

en zoruda karşıdan bakmak elin boş eve geri dönmek inşallah herşey düzelir varsın zayıf olsun sağlığı yerinde olsunda gerisinin hiç önemi yok çok şükür ki iyileşmiş bebeğin umarım benimki de iyileşir.

allah acil şifalar versin canım allah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin. nerde varsa hepsi için dua ediyorum inşallah sağlıklı olarak hastaneden çıkarırız minnak bebeklerimizi ((

allah acil şifalar versin canım allah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin. nerde varsa hepsi için dua ediyorum inşallah sağlıklı olarak hastaneden çıkarırız minnak bebeklerimizi ((

Oyle minnaklarkibugun kucagima verdiler emzirmeye allah im nasil kucuk sanki ablasi daha buyuktu. İlk gunler cok agladim o orda ben evde simdi ise dusunuyorum da sagligi icin mecburuz iyi olsunlarda elbet alicaz kucagimiza.evimizi senlendiricekler allah in izniyle....

geçenlerde bi vvideo izlemiştim daha küçüktü yavrum ama Rabbim öyle güsel büyütüyordu ki anne babalara sabır lasım tabi

bızede öle demışlerdı ama 35. haftayı doldurduk 1730 gr oldu taburcu ettıler canım kılo alımı söyle oldu 1 kgdan 850grma duştu bı kac gun sonra azar azar almaya basladı tabı bu 100 gr yada daha asagıda hıç bellı olmuyodu bazen almıyodu bazen verıyodu cok zor surecten gectık kuvezde kaldıgı dönemlerde göz muayenesı oluyodu taburcu oluncada işitme falan yaptırdık erken dogdugu için abr yapıyolar prematureler için çok şükür hiç bir sıkıntımız olmadı kuçuk oldugu için bakımı dıkkat istıyodu

evet canım elimizden bişey gelmiyor bak yine şanslısın emzirmeye vermişler ben yüzünü bile hatırlamıyorum çok uzaktan görüyoruz camın arkasından ( bende çok ağlıyordum sonra kızdım kendime, bebeğim orda şavaş verirken benim evde salya sümük ağlamam ağrıma gitti şuanda tek yapabileceğimiz dua etmek elimizden bişey gelmiyor.

bizde şuanda kilo verme dönemindeyiz 1 hafta - 10 gün sürüyormuş sonra almaya başlar dediler tabi bi sıkıntı olmazsa inşallah.Ne mutlu seninde iyileşmiş bebeğin, inşallah bizde sağlıklı bir şekilde hastaneden çıkartırız.

seninki de iyileşecek canım yanında olacak inş.hiç merak etme.sürekli dua ediyorum sana.Rabbim Hz.Muhammed (s.av) nin hürmetine bebeğine kavuşmayı nasip etsin sana.tam 58 gün kaldı kuzum orada.ve ben başka bir şehirdeydim.hastaneden çıkarken gördüm sonra 35 gün göremedim.35 günlükken eşimle süt götürmeye ben de gittim.o kadar minikti ki anlatamam.sadece uzaktan baktım.ama inan hepsi geçiyor.çok zor bir imtihan.sen de atlatacaksın inş.evinize neşe ve huzur getirecek meleğin inş.iyi akşamlar.hayırlı kandiller....

benim kızımda 29 haftalık doğdu 1,310 gram dı çooook uzun ve zorlubir süreç allah c.c yar ve yardımcın olsun ama allaha binlerce kere şükür ki kızımtam 2yaşına girecek bu ayın 21inde büyüdü gitti zor oldu ama geçti..

Allah razı olsun dualarınız eksik etmeyin dualarınız ulaşıyor nerde varsa Rabbim tüm bebeciklere, hastalara şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…