- 20 Mart 2015
- 2.261
- 1.932
- 133
- 29
- Konu Sahibi NorthCarolina
-
Öncelikle şimdiden hoşgeldiniz.Vatan gibi diyar olmuyor.Aslında sadece Türkiye mutsuz değil, Almanya'da herkes mutlu mu ben yurtdışına çıkmadığımdan bilmiyorum, yanlış da konuşmak istemiyorum kardeş istiyorsanız tabiki de isteğinizi bastırmayın ama bunu deneyimleyerek,Türkiye'de biraz zaman geçirin.Çocuk konusuna da takılı kalmayın, kendinizi çocuk diye şartlarsanız stres sahibi olursunuz.Herkesin siyasi görüşü farklı mevcut siyasi partiyi beğenmesem,hiçbir görüşümüz uyuşmasa da parti geçici vatan kalıcıdır.Biz sanıyoruz ki diğer ülkelerde kavga gürültü yok. (biraz kamu spotu gibi oldu kusura bakmayın)
Aynen canım kafaya takmamak en iyisi. :)tesekkurler canim cevabin icin.
Aslinda cok memnun olan da var,Trye kesin dönus icin gun sayan da.
Iki tarafda kendince gecerli sebeplere sahip.
Zamana birakmak en iyisi sanirim
iyide h m den almak sart dglki pazarlarda cok guzel seyler varŞu dönem cidden her şey çok pahalı Türkiye'de ve zamlar devam ediyor
Ben bebek bekliyorum ve alışveriş yaparken resmen içim gidiyor.
En basiti bir bebek arabası burada 1000 Tl iken aynı araba orada 150 euro ve seçenek çok daha fazla, en kötüsü başka ülkeden bile sipariş verebiliyorsun.
Geçen doğacak çocuğum için h&m e bakayım dedim 5 tane çıtçıtlı bodye 100 lira istiyorlar. Sen aynı ürünü 17 euroya alabiliyorsun:)
Bir de çocuk açısından 9 yaşına kadar alıştığı okul düzeninden koparmak biraz haksızlık olur.
Öncelikle şimdiden hoşgeldiniz.Vatan gibi diyar olmuyor.Aslında sadece Türkiye mutsuz değil, Almanya'da herkes mutlu mu ben yurtdışına çıkmadığımdan bilmiyorum, yanlış da konuşmak istemiyorum kardeş istiyorsanız tabiki de isteğinizi bastırmayın ama bunu deneyimleyerek,Türkiye'de biraz zaman geçirin.Çocuk konusuna da takılı kalmayın, kendinizi çocuk diye şartlarsanız stres sahibi olursunuz.Herkesin siyasi görüşü farklı mevcut siyasi partiyi beğenmesem,hiçbir görüşümüz uyuşmasa da parti geçici vatan kalıcıdır.Biz sanıyoruz ki diğer ülkelerde kavga gürültü yok. (biraz kamu spotu gibi oldu kusura bakmayın)
iyide h m den almak sart dglki pazarlarda cok guzel seyler var
bin laden daha uyguna araba mutlaka vrdir
Aynen canım ya bende aldım lcw den çıtçıtlı badi indirimde olanları almaya çalışıyorum..Araba ise bir sürü para veriliyor sonra duyuyorum tüh o kadar vermeseydim küçük puset alsaydım diyenleri..iyide h m den almak sart dglki pazarlarda cok guzel seyler var
bin laden daha uyguna araba mutlaka vrdir
daha yanlış bir bakış açısı olamazdı.maddiyat ilk düşünülmesi gereken şeyken edilen lafa bak.pes!Canım yaş geçtikten sonra hamilelikte o kadar zor oluyormuş ki ...Sen hatta benden 2 sene fazla geç kalmışsın oğlum 7 yaşında 33 yaşındayım 2.ye hamileyim.Maddi olarak düşünmeyi hiç doğru bulmuyorum kesinlikle çocuğunuzu manevi açıdan düşünün kardeşi olacak ne güzel şu hayatta tek kalmayacak ... Maddiyat sorun değil illaki bir şeyler ayarlarsınız ayağınızı yorganına göre uzatırsınız. Bir an önce çalışmalara başlayın geç kalmışsınız....
Sanki kadının üç dört çocuğu varda maddiyatı düşünme diyorum asıl size pes yani!!!!!!! ...Kadın ikinciyi düşünüyor normal olması gereken herkese göre ideal kardeş sayısı...daha yanlış bir bakış açısı olamazdı.maddiyat ilk düşünülmesi gereken şeyken edilen lafa bak.pes!
Valla canım kız kardeşim kolejde çalıştı notları düzeltiyorduk diyor 50 alanı 70 e 70 alanı 85 e çekiyorduk diyor.Çocuklara bir şey deyince babam buraya bir sürü para veriyor diyorlardı diye dert yanıyordu. Yanı kolej işi çok abartılıyor...Olmazsa olmaz değil ..Çocuğun eğitimi ailede başlar,siz sağlam temelli eğitim verdiğiniz müddetçe kolej veya devlet okulu fark etmez.Sırf kolejde okusun diye 2.çocuğu düşünmemek bana saçma geliyor.Ülkenin çooooook büyük bir kısmı devlet okulunda okuyor ve maddi manevi nasıl iyi başarılara imza atıyorlar.Kolej = başarı demek asla değil hatta belli başlı kolejler hariç çok yüksek yüzdelik dilimlerde başarılar görülmüyor ki
Valla canım kız kardeşim kolejde çalıştı notları düzeltiyorduk diyor 50 alanı 70 e 70 alanı 85 e çekiyorduk diyor.Çocuklara bir şey deyince babam buraya bir sürü para veriyor diyorlardı diye dert yanıyordu. Yanı kolej işi çok abartılıyor...Olmazsa olmaz değil ..
Sanki kadının üç dört çocuğu varda maddiyatı düşünme diyorum asıl size pes yani!!!!!!! ...Kadın ikinciyi düşünüyor normal olması gereken herkese göre ideal kardeş sayısı...
Etrafımda hiç ama hiç kimseden duymadım maddi açıdan çocuk yapmıyorum dendiğini .Bir tek burada duydum ve şaşırdım gerçekten.Genelde duyduğum insanlar kendi rahatları için yapmıyorlar gezeyim, uykusuz kalmayım,ağlamasın yemek sorunu olmasın gazı olmasın kim uğraşacak diye yapılmıyor.Bende aynı şekilde rahatım için 7 yıl ara verdim ...Normal sartlarda ikinci çoçuk düsünmek lüks degil. Ancak Türkiye standartlarinda artik 1 çoçuk düsünmek bile lüks.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?