2nci Cocuk vs. Tek cocuk mevzusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öncelikle şimdiden hoşgeldiniz.Vatan gibi diyar olmuyor.Aslında sadece Türkiye mutsuz değil, Almanya'da herkes mutlu mu ben yurtdışına çıkmadığımdan bilmiyorum, yanlış da konuşmak istemiyorum kardeş istiyorsanız tabiki de isteğinizi bastırmayın ama bunu deneyimleyerek,Türkiye'de biraz zaman geçirin.Çocuk konusuna da takılı kalmayın, kendinizi çocuk diye şartlarsanız stres sahibi olursunuz.Herkesin siyasi görüşü farklı mevcut siyasi partiyi beğenmesem,hiçbir görüşümüz uyuşmasa da parti geçici vatan kalıcıdır.Biz sanıyoruz ki diğer ülkelerde kavga gürültü yok. (biraz kamu spotu gibi oldu kusura bakmayın)

tesekkurler canim cevabin icin.
Aslinda cok memnun olan da var,Trye kesin dönus icin gun sayan da.
Iki tarafda kendince gecerli sebeplere sahip.
Zamana birakmak en iyisi sanirim

Şu dönem cidden her şey çok pahalı Türkiye'de ve zamlar devam ediyor

Ben bebek bekliyorum ve alışveriş yaparken resmen içim gidiyor.
En basiti bir bebek arabası burada 1000 Tl iken aynı araba orada 150 euro ve seçenek çok daha fazla, en kötüsü başka ülkeden bile sipariş verebiliyorsun.
Geçen doğacak çocuğum için h&m e bakayım dedim 5 tane çıtçıtlı bodye 100 lira istiyorlar. Sen aynı ürünü 17 euroya alabiliyorsun:)

Bir de çocuk açısından 9 yaşına kadar alıştığı okul düzeninden koparmak biraz haksızlık olur.

Çocuğun eğitimi ailede başlar,siz sağlam temelli eğitim verdiğiniz müddetçe kolej veya devlet okulu fark etmez.Sırf kolejde okusun diye 2.çocuğu düşünmemek bana saçma geliyor.Ülkenin çooooook büyük bir kısmı devlet okulunda okuyor ve maddi manevi nasıl iyi başarılara imza atıyorlar.Kolej = başarı demek asla değil hatta belli başlı kolejler hariç çok yüksek yüzdelik dilimlerde başarılar görülmüyor ki

iyide h m den almak sart dglki pazarlarda cok guzel seyler var
bin laden daha uyguna araba mutlaka vrdir

Ne güzel duyar kasmalar bunlar.

Ben yurtdisinda yasiyorum ve burda hersey harika degil. Hatta burdada sagci partiler basa geldi ve toplum isyankar.

Ancak ben burda aldigim 10 euroluk bebek mamasi, Türkiyede 150 lira. Burda beze 20 euro veriyorsam, Türkiyede 100 küsür lira. Et, sebze fiyatlarindan bahs etmedim. Oyuncak fiyatlarindan bahs etmedim.

Hadi diyelim çok zenginsen ve hepsini alabiliyorsun, baze seyleri zenginlik çözmüyor ama. Egitim sistemi gibi, saglik gibi (çok ultra zengin olmadikça). Türkiyede çoçugunu iyi bir krese yollamak istersen 2000 liradan asagi degil aylik masrafi. Burda 200-300 veriliyor. Maasin düsük ise, daha az veriliyor ve vergiden düsülüyor.

Türkiyede anneler dogum izninden sonra dogru düzgün güvenemedigi bakiciya birakmak zorunda kaliyorlar, malum kresler hepsi hem iyi degil, hem bebekleri almiyorlar. Bakicilarda 1000-2000 lira arasi geliyor. Bu parayi bulamayan, evde kaliyor. Bu ev ekonomisini sarsiyor. Cocuk büyüyünce kadin tekrar çalismak istese bile, is zor bulunuyor.

Cocuk büyüyünce yaris atina dönüyor okullarda. Kaç sayfalik ödevler, sürekli sinavlar. Kritik düsünmek, yaratici olmak degil gaye, copy paste yapmak gayedir.

Ve böyle birçok sey var. Böyle vatan millet sakarya demek güzeldir fakat vatanda, vatandaslarina iyi bir hayat sunmali.

Su Turkiyeden kacmak isteyenler kacsa da daha rahat nefes alsak.
Imkanimiz yok fln diyebilirsiniz zaten baska bahane bulamayan bunu soyluyo ama bukadar biktiysaniz o imkani yaratabilirsiniz.

Bende tek cocugum kardesim olsun isterdim ama tr de ekonomik sartlar geregi cocuguma kardes yapar miyim inqnin bilmiyorum. Sizin yerinizde olsam donmezdim.

Geliriniz iyi evinizde varmis gecinirsiniz bi sekilde.. ama su ortalama Turk insaninin kafasini degistiremezsin. Bi kere asosyaliz cogumuz kendi zevkimiz icin ortaligi batiririz, sira olmayi bilmeyiz, ufak birseyde isyan ederiz, sacma sapan bi sebepten olay cikarip karsidakini bicaklariz, kimse bizdekine bakmasin ama milletin karisina kizina sarkariz, isimizi severek yapmayiz, masa basinda oturan kendini matah bisey oldum sanar, ukelayiz hep birlikte.. bunlar parayla degistirilemez..

Amaaaa tr cehennemde abd cennet mi? Hic sanmiyorum

Almak şart mı yazmışım acaba tekrar okusanız,
Hem burada hem de Avrupa'da olan bi markayı karşılaştırdım neden zorunuza gitti ki gerçek bu.

Ha bu arada LCW da 200 tlye çocuk montu vardı ama ben Zaradan 150 tl ye buldum, LCW daha uygun fiyatlı diye geçer genelde. Orada da fiyatlar az değil.
Bebek arabası orta kalite bir şey alayım desen 1000 Tl, daha uyguna vardır biraz özellikli olan geneli bu fiyattan başlıyor.

Kadın neden orada istediği markayı alabilme lüksü varken buraya gelip en ucuz şeyleri bulmaya çalışsın ben de o mantığınızı anlamadım. Ha bu arada pazarda 20 tl verdiğiniz şeye, oradaki pazarda 5 tl veriyorlar. Maalesef şu sıra her şey pahalı bunu yokmuş gibi göstermeye çalışmak mantıksız.

Yakınımdaki pazara da gidiyorum ve fiyatları çok da ucuz değildi şahsen 20-30 tl tişörte istiyor ki ben mağazadan da buluyorum o fiyata, hem de sorun çıktığında elimde faturamla karşımda muhatap bulabiliyorum. Ayrıca pazardaki her şey çok kaliteli de olmuyor bu arada.

Aynen canım ya bende aldım lcw den çıtçıtlı badi indirimde olanları almaya çalışıyorum..Araba ise bir sürü para veriliyor sonra duyuyorum tüh o kadar vermeseydim küçük puset alsaydım diyenleri..

yahu zaten çocuğunu düşünüyorsan tr'ye dönme kal orda.ne işiniz burda napıcaksınız, hem ordaki standarttan sonra 11 bin tl sizin hayat kalitenizi burda yere serer çok gibi durmasın.eğitim oyuncak oldu zaten.üniversite mezunlarının biraz başarılı olanı kaçmaya çalışıyo, hamileler çocuklarını yurtdışında doğurmaya gidiyor.

daha yanlış bir bakış açısı olamazdı.maddiyat ilk düşünülmesi gereken şeyken edilen lafa bak.pes!

daha yanlış bir bakış açısı olamazdı.maddiyat ilk düşünülmesi gereken şeyken edilen lafa bak.pes!
Sanki kadının üç dört çocuğu varda maddiyatı düşünme diyorum asıl size pes yani!!!!!!! ...Kadın ikinciyi düşünüyor normal olması gereken herkese göre ideal kardeş sayısı...

Valla canım kız kardeşim kolejde çalıştı notları düzeltiyorduk diyor 50 alanı 70 e 70 alanı 85 e çekiyorduk diyor.Çocuklara bir şey deyince babam buraya bir sürü para veriyor diyorlardı diye dert yanıyordu. Yanı kolej işi çok abartılıyor...Olmazsa olmaz değil ..

Evet kesinlikle öyle,şişirme notlar

Sanki kadının üç dört çocuğu varda maddiyatı düşünme diyorum asıl size pes yani!!!!!!! ...Kadın ikinciyi düşünüyor normal olması gereken herkese göre ideal kardeş sayısı...

Normal sartlarda ikinci çoçuk düsünmek lüks degil. Ancak Türkiye standartlarinda artik 1 çoçuk düsünmek bile lüks.

Normal sartlarda ikinci çoçuk düsünmek lüks degil. Ancak Türkiye standartlarinda artik 1 çoçuk düsünmek bile lüks.
Etrafımda hiç ama hiç kimseden duymadım maddi açıdan çocuk yapmıyorum dendiğini .Bir tek burada duydum ve şaşırdım gerçekten.Genelde duyduğum insanlar kendi rahatları için yapmıyorlar gezeyim, uykusuz kalmayım,ağlamasın yemek sorunu olmasın gazı olmasın kim uğraşacak diye yapılmıyor.Bende aynı şekilde rahatım için 7 yıl ara verdim ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…