- 24 Nisan 2015
- 6.943
- 7.139
- 398
- Konu Sahibi eftelya2015
-
Cins kedi eve daha uyumlu oluyor bence birde korkusu olanlar için daha uygun diye düşünüyorum. Benim de kızım hayvan korkusunu ilk kedimizle yendi aynı sizin gibi.yapacağınız çok bişey kalmamış. arada bir burası benim alanım diyerek kedinin üzerinde hakimiyet kuracak ama zamanla alışacaklar. küçük yavru zaten bi çok şeyi ondan öğrenecek. bende de iki tane var anne kız takılıyorlar evde bazen yeri geliyor onlar bile dalaşıyorlar. biz hiç ayırmıyoruz. çünkü büyük kızımız çok hırçın oluyor öyle sadece şşşşşşş diye yüksek sesle sesleniyorum hemen ayrılıyorlar :) bu arada benim kedilerimde cins kimseye cins olduğu için hesap vermek zorunda değilim. ben kedi korkumu onlarla yendim bende sahiplendim sonra doğurttum onları da yakınlarıma verdim beş kuruş almadan. ne var yani
İnternetten veteriner ecza depoları oluyor oradan temin ettim çünkü veterinerden aldığımda bir damlaya üç damla parası alıyor. Büyüğe aldım daha yeni 1200 tl verdim.Bulunduğum yerde tekirden ziyade cins kedi sahiplendirme ilanları dolu. Ne hikmetse hepsinin alerjisi varmış. Tekiri zaten baştan sahiplenen çok çok az ve cins alınca bir süre sonra geri veriyorlar eşya gibi
Benim kendimin bir tanesi cins ama ben onu ölmek üzereyken aldım. Kaburgaları sayılıyordu, tüyleri yoktu yaralıydı vs. Tedavi ettirdim, büyüttüm ve şu an anne oldu 2 tekir, 2 cins yavrum var.
Benim 2. Kedi geldiğinde sağlıklı değildi mecburen karantinada kaldı. Tüysüz oluşu woop lamb ile bakıldığında önce alerjiydi bulaşıcı değil diye diğer kedi ile bir süre sonra buluşturduk tıklama, kavga vs. Oldu ayırdık vs. Sonra alıştılar ama bu defa o alerji mantara çevirmiş ikisi mantar oldu ve onlarıda aştık şükür.
Kolay atlatmamızın sebebi mantar sporlarını sürekli yok etmek ve bağışıklıklarını güçlendirmek oldu. Artı olarak bir cihaz keşfettim streilisa gerçek uv. Cihazı evi komple taradım sürekli ve işim çok kolaylaştı.
Ben aşıları için siparişe pek güvenmiyorum açıkçası. Belki güvenli yerler vardır ama veterinere götürüyorum.
Erkek kediler yavrulara çok hassas değiller. Şu an yeni doğanları asla baba ile yalnız bırakmıyoruz. Siz kademeli geçiş yapmışsınız zaten ama tam zamanlı buluşturmayı hafta sonu yapın mesela yani yanlarında olun çünkü biri daha 8 haftalık yani daha savunmasız. Diğer kedide hayvan sonuçta bilmeden iç güdüsel zarar verebilir.
Ben bilmediğimi için güvenli gelmedi depodansa sorun olmaz o zaman. Ya yavrulatmak bize sürpriz oldu birazda kısırlaştırma için 1 yaş tamamlansın demişti veteriner ve çalıştığımız için işi pişirmişlerİnternetten veteriner ecza depoları oluyor oradan temin ettim çünkü veterinerden aldığımda bir damlaya üç damla parası alıyor. Büyüğe aldım daha yeni 1200 tl verdim.
Zaten standart kuduz karma vs aşıları veterinerde yapılıyor büyük kedimin, yavruda aynı şekilde olacak aşıdan kastım iç dış parazit damlası aslında.
Tamamen salma işi hafta sonunu bulacak zaten parazit damlasından sonra en az 1 tam gün geçmeden salmam yalama ihtimaline karşı zehirlenme durumu olmaması adına sonuçta damla aslında bir zehir pireler vs için kedide yalarsa zehirlenir. Ve bizde evdeyken kontrolümüz altında yapacağım sonra kendileri yalnız kalacak mecburen gündüz evde kimse olmuyor iş ve okul durumundan ötürü..
Sizin sıkıntılı süreçler olmuş bizim büyük kedide 2 aylıkken gelmişti sadece fıtık problemi vardı o da ameliyatla düzeltildi biraz büyünce sonrada kısırlaştırdık zaten çünkü kedileri yavrulatmak falan gibi düşüncemiz hiç olmadı ikinci kedi fikri de yeni oluştu aslında yalnız kalmasın dedik.
Ne güzel eviniz müsaitse neden olmasın yavrularınıza sağlıklı uzun ömürler dilerim.Ben bilmediğimi için güvenli gelmedi depodansa sorun olmaz o zaman. Ya yavrulatmak bize sürpriz oldu birazda kısırlaştırma için 1 yaş tamamlansın demişti veteriner ve çalıştığımız için işi pişirmişler
Ama hamileyken ve şu an nasıl baktık ve bakıyoruz bir ona. Vitaminleri, kuru mama harici uygun şekilde pişmiş et, balık, kedi anne sütü vs, somon yağı şu bu yani her şeyine dikkat ediyoruz.
Bir de bizim yavrular biz de kalacaklar 1 tanesini kardeşim istedi gerisi bizim çünkü kedileri çok seviyoruz artı oğlum manyak derece hayvan hastası. Bir odamız müsait orayı kedilere tahsis edeceğiz ona göre düzenliyoruz ama kapatmak için değil özel alanlarında daha rahat olsunlar diye.
Beni en çok düşündüren kısım mama, çünkü yavruya yavru maması diğerine kısır kedi yetişkin maması veriyorum.Benimkiler anne oğul ama zaman zaman havada tüy uçuşmalı kavgaları oluyor. Köpeklerim girip ayırıyor
Büyük kediniz bebeği zaman zaman dövebilir. Çok ciddi olmadıkça müdahale etmeyin ki kendi aralarındaki düzeni kursunlar.
Bir de mamayı eğer öğün olarak vermiyorsanız, hep kapta duruyorsa bebeğin de yeteri kadar yiyebildiğinden emin olun. Büyük dana hepsini kendisi yemesin
Sağlıkla büyüsün bebiş de.
Ben mama konusunu salmıştım, benim büyük kedim bir süre hem yetişkin hem yavru yedi kafasına göreBeni en çok düşündüren kısım mama, çünkü yavruya yavru maması diğerine kısır kedi yetişkin maması veriyorum.
Büyük kedimin mama su kabı tuvaleti otomatik mama günde 3 kez ölçülü olarak kaba akıyor ama ufaklığa çelik kap kullanıyorum şu an ona da ayrı otomatik mama makinesi şu aşamada alamam belki ilerde alırız ki zaten 1 sene sonra aynı mamadan yiyecekler gerekte yok.
Büyük kedim onunkini yemez inşallah diyorum çünkü mama ayırt etmez her türlü kuru mama yada yaş mamayı yiyebilen bir kedi
Şimdilik küçüğün kabı ayrı yerde ona günlük veriyorum, diğeri otomatik doluyor zaten ama küçüğü de evde serbest moda geçirince ne olur bilemem o zaman kabı diğerinin ulaşabileceği yerde olacak.. Yaşayıp göreceğiz.
Dadansın sorun değil de şu an onun için hacim olarak fazla büyük büyüğün maması birde markalar farklı sonra bağırsakları ya da midesini bozsun istemem ;(Ben mama konusunu salmıştım, benim büyük kedim bir süre hem yetişkin hem yavru yedi kafasına göre
Bebeğe öğün olarak verirseniz yiyene kadar başında durursunuz ama büyüğün mamasına da dadanır
Bizde 5 tane mama kabı var ve hep dolu. Acıktıkça gidip yerler. Ama o 5 kabın ikisi boş olsun, açlıktan ölmüş gibi davranıyorlarDadansın sorun değil de şu an onun için hacim olarak fazla büyük büyüğün maması birde markalar farklı sonra bağırsakları ya da midesini bozsun istemem ;(
O da yetişkin olduğunda zaten aynı yerden aynı mamayı yerler, gerçi benim yetişkin toksa yemiyor o anlamda bir avantajımız var ayırt etmez ama açsa yer sadece mama eskiden full koyardım bitene kadar ellemezdim ölçüsüz açsa yerdi yiyeceği kadarını kalana dokunmazdı ...
Zaten sabah ve akşam biz evde iken doluyor mama kabı bir tek öğlen evde yokuz onda da zaten az bir miktara ayarlı.Bizde 5 tane mama kabı var ve hep dolu. Acıktıkça gidip yerler. Ama o 5 kabın ikisi boş olsun, açlıktan ölmüş gibi davranıyorlarHepsi dolu olacak.
O zaman bebek biraz büyüyene kadar yetişkin olanın zamanlayıcısını siz evdeyken verecek şekilde ayarlayıp yemediklerini kaldırabilirsiniz belki.
Eşimle evlendiğimizde benim 1 onun da 2 kedisi vardı ve üçüde yaşlı kediler. Biz de aynı sizin yaptığınız gibi alıştırmaya çalıştık. Hala kıyametler kopmuyor değil. Siz şu ana kapar yapılması gereken her şeyi yapmışsınız zaten. Aşılar konusunda biz de çok kararsız kalıp, çatışma yaşıyoruz. Eşim yaşlı oldukları için kuduz ve karma aşılarını olmasınlar bünyelerine ağır geliyor diyor fakat ben çok kararsızım. Umarım çok güzel anlaşırlar.3,5 yaşında British bir kedimiz var, kısır ve erkek. Eve geldiğinden beri veteriner kontrolleri harici dışarı hiç çıkmadı yani başka hayvanla teması olmadı kısacası. Şimdi 2 aylık bir yavru British geldi evimize onun da cinsi dişi.
Yavruya balkonda ayrı alan oluşturduk maması suyu wc si tırmalama tahtası yatağı oyuncakları herşeyi var abisinin eski eşyalarını yani kullanmadıklarımız, hepsini yıkadım pakladım yavruya hazır hale getirdim.
İlk iki gün kısa süreli gözetimimizde bir araya getirdik yarım metre mesafeden birbirlerine bakındılar arada tısladılar ayırdık sonra.. Dün yavruyu kutuya koydum abisinin odasına ve takıldığı diğer odalara sırayla bıraktım abisi geldi kokladı tısladı gitti en son kutuyu açtım saldım artık tıslamalar kalmadı alışıyorlar ama hala ayrı odalarda tutuyorum. Bugün 4. gün kediler evde ben işteyim şu an, sabah yavruyu saldım gezindiler birlikte evin içinde sonra odasına koydum. Yavru hala balkonda kapıyı kapadım ama abisi gelsin baksın koklasın diye balkona çıkan odanın kapısını açık bıraktım kapı ardından camdan izlesinler birbirlerini.
Yavru bu hafta 8. haftalık olduğu için iç dış parazit yapacağım yavruya sipariş ettim gelmesini bekliyorum. Ama aşıları için veteriner en az 2 hafta daha beklemeyi önerdi kilo durumundan ötürü.
Büyük kedinin aşıları tüm bakımları zamanında yapılıyor, yavru eve gelmeden de iç dış parazit yaptım zamanı gelmişti denk geldi tamamen.
Yavrunun da parazit aşıları yapılınca 1 gün sonrası tamamen eve salıp yine evin ayrı köşelerinde duracak olsa da kendi eşyaları oda bariyerini kaldırmak istiyorum.
Böylelikle tamamen adapta olurlar birbirlerine.
Size sorum bunların dışında neler yapmamı önerirsiniz?
Bu arada neden cins aldınız vs demeyin sahiplendik para söz konusu değil tanıdık vasıtasıyla geldi ve aynı ırk iki kedi karakter uyumu anlamında daha iyi anlaşır diye düşündük.
Teşekkürler tüm kedi annelerine şimdiden vereceği cevaplardan ötürü...
Aşılarını aksatmadan yaptırıyorum ben sadece iç dış paraziti veteriner 2 ayda bir diyor ben 3 ayda bir yapıyorum. Çünkü dışarı ile teması yok kedimin küçüğünde olmayacak ayakkabı falan zaten dışarda çıkarırız. Evde de kapalı kutularda ya da kapaklı portmantoda durur mont ayakkabı gibi şeyler temas etmezler kediler onlara da.Eşimle evlendiğimizde benim 1 onun da 2 kedisi vardı ve üçüde yaşlı kediler. Biz de aynı sizin yaptığınız gibi alıştırmaya çalıştık. Hala kıyametler kopmuyor değil. Siz şu ana kapar yapılması gereken her şeyi yapmışsınız zaten. Aşılar konusunda biz de çok kararsız kalıp, çatışma yaşıyoruz. Eşim yaşlı oldukları için kuduz ve karma aşılarını olmasınlar bünyelerine ağır geliyor diyor fakat ben çok kararsızım. Umarım çok güzel anlaşırlar.
Benim de bu mama konusu kafamı karıştırıyor. 2 kedime yetişkine geçmem lazım ama yavrularda olacak. Nasıl ayaklanıyor acaba? Veya yetişkin, kitten olandan yese sonuç ne olur? Protein vs zarar verir mi? Obezite vs. Erkek kedim boylu poslu maşallah ama şişko olsun istemem sağlığı için. Ya bilen varsa aktarabilir mi?Dadansın sorun değil de şu an onun için hacim olarak fazla büyük büyüğün maması birde markalar farklı sonra bağırsakları ya da midesini bozsun istemem ;(
O da yetişkin olduğunda zaten aynı yerden aynı mamayı yerler, gerçi benim yetişkin toksa yemiyor o anlamda bir avantajımız var ayırt etmez ama açsa yer sadece mama eskiden full koyardım bitene kadar ellemezdim ölçüsüz açsa yerdi yiyeceği kadarını kalana dokunmazdı ...
Kitten 1 yaşına kadar verilir. Kitten olanı anne de yiyebilir besin içeriği zengindir.Benim de bu mama konusu kafamı karıştırıyor. 2 kedime yetişkine geçmem lazım ama yavrularda olacak. Nasıl ayaklanıyor acaba? Veya yetişkin, kitten olandan yese sonuç ne olur? Protein vs zarar verir mi? Obezite vs. Erkek kedim boylu poslu maşallah ama şişko olsun istemem sağlığı için. Ya bilen varsa aktarabilir mi?
Evet işte geçmem lazım ama yavrular için kitten olacak. Yani kediler gidip kafasına göre takılacak gibi. Hem yavrusu, hem yetişkin kedisi olan ne yapıyor acaba? Şu an nd ve hills kullanıyorlar.Kitten 1 yaşına kadar verilir. Kitten olanı anne de yiyebilir besin içeriği zengindir.
Sonra yetişkin mamasına geçilir , içerikler yaşa göre farklılık gösteriyor. Kısırsa kısır kedi maması yemeli kilo almaması adına kısır kediler daha çabuk kilo alıyor.
Birde tavuklu mamadansa az tahıllı balıklı mamalar daha besleyici oluyor benim deneyimlerime göre hemde tüy sorununu bir nebze ortadan kaldırıyor.
Ben bebekken royal canin kitten yada british short hair kullanıyorum. Yetişkin içinse Proplan yada ND somonlu kısır yetişkin kedi maması kullanıyorum biri bitince diğerine geçiyorum fiyat endeksine göre arada değiştiriyorum.
Yavrudan devam edebilirsiniz yetişkin kısır değilse hepsi 1 yaş sınırını aşınca yetişkine geçersiniz.Evet işte geçmem lazım ama yavrular için kitten olacak. Yani kediler gidip kafasına göre takılacak gibi. Hem yavrusu, hem yetişkin kedisi olan ne yapıyor acaba? Şu an nd ve hills kullanıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?