- 29 Ocak 2021
- 2.086
- 6.305
- 108
- Konu Sahibi eftelya2015
-
Bir vaka daha olmadan kısırlaştırma yapacağım. Kimseye vermeyeceğimiz için ev kedi çiftliğine döner yoksaYavrudan devam edebilirsiniz yetişkin kısır değilse hepsi 1 yaş sınırını aşınca yetişkine geçersiniz.
Kısırlaştırma en iyisi. Bu arada bende saldım ufaklığı parazit damlasını yapınca ama büyük şimdi küğçüğün mamayı yemeye başladı kendisininki dolu iken gidiyor yavrunun mamaya salça oluyor. Dün birkaç kez çektim kenara odasına götürdüm kendininkini yesin diye ama her dakika başına dikilemem ki ;( Veterinere yazdım bir fikir verir diye cevap vermedi henüz..Bir vaka daha olmadan kısırlaştırma yapacağım. Kimseye vermeyeceğimiz için ev kedi çiftliğine döner yoksaBahçedeki kediler 36 tane olmuş ev de 6 tane oldu kapasitemiz tamamlandı çünkü bakabileceğimiz kadar olsun. Bahçedeki kedilerede bakıyoruz çünkü Bahçeli olan evin alt kısmı boştu orayı kapattık. Bu yaz belediyeden destek alacağım kısırlaştırma için çünkü hızla çoğalıyoruz
Doğru illa marka olacak birde doğurttum ne olacak diyor sizin gibilere lanet ediyorum korkunu sokaktaki muhtaç kediyle yenseydin kime hava atıyorsun kedi dolu sokaklar bu bencillik bu sevgi değil onların sahip bulma hakkını da elinden aldınyapacağınız çok bişey kalmamış. arada bir burası benim alanım diyerek kedinin üzerinde hakimiyet kuracak ama zamanla alışacaklar. küçük yavru zaten bi çok şeyi ondan öğrenecek. bende de iki tane var anne kız takılıyorlar evde bazen yeri geliyor onlar bile dalaşıyorlar. biz hiç ayırmıyoruz. çünkü büyük kızımız çok hırçın oluyor öyle sadece şşşşşşş diye yüksek sesle sesleniyorum hemen ayrılıyorlar :) bu arada benim kedilerimde cins kimseye cins olduğu için hesap vermek zorunda değilim. ben kedi korkumu onlarla yendim bende sahiplendim sonra doğurttum onları da yakınlarıma verdim beş kuruş almadan. ne var yani
Kız 36 neeeeBir vaka daha olmadan kısırlaştırma yapacağım. Kimseye vermeyeceğimiz için ev kedi çiftliğine döner yoksaBahçedeki kediler 36 tane olmuş ev de 6 tane oldu kapasitemiz tamamlandı çünkü bakabileceğimiz kadar olsun. Bahçedeki kedilerede bakıyoruz çünkü Bahçeli olan evin alt kısmı boştu orayı kapattık. Bu yaz belediyeden destek alacağım kısırlaştırma için çünkü hızla çoğalıyoruz
Sokak kedisi diye beğenmiyorlar bir de evin alt kısmı kaba inşaat şeklinde biz de orayı kapattık yataklar koyduk. Leğenlere şu ve mama koyuyoruz. Yavlulayanlar oldu ve yakalayıp götüremiyorum kısırlaştırma için belediyeden destek alacağım çünkü bunun önüne geçemem.Kız 36 neeee
Çiftlik olmuş gerçekten
Benim bahçede de var 5 yavru bir anne kedi
Bir tane de hamile kedi
Ben yazın gidiyorum
Şimdi de bayram tatiline gideceğim
Yavrulara yuva yaptım inşallah ben yokken başlarına bişey gelmez
Anne kediyi birileri besliyor çünkü ne zaman mama versem az yiyor gönlüm kırılmasın diye bir iki alıyor gibi
Ama hamile olan kedi hep aç o nasıl doyacak bilmiyorum mama bırakıp gitsem kokusuna başka kediler gelir yavrular için tehlikeli
Vallahi büyük sorumluluk keşke hepsinin güzel bir yuvası olsa
Bize de bu kadar yük düşmese
Ya öyle güzeller ki inan hepsini ısırmamak için zor duruyorumSokak kedisi diye beğenmiyorlar bir de evin alt kısmı kaba inşaat şeklinde biz de orayı kapattık yataklar koyduk. Leğenlere şu ve mama koyuyoruz. Yavlulayanlar oldu ve yakalayıp götüremiyorum kısırlaştırma için belediyeden destek alacağım çünkü bunun önüne geçemem.
Barınağa vermedik biz daha iyi bakıyoruz çünkü bir de oğlumun kedileri hepsi. Hafta sonu kabile halinde oynuyorlar
Sizinkiler şanslıymış bizimkilerin yanına hafta sonları gidiyoruz leğeni mama doldurmasak hayvanlar aç. Tek şansımız tuvaletlerini bahçeye yapıp gömüyorlar temizlik yapma derdi fazla olmuyor. Bir de indeksit mi nedir ondan kullanıyorum haşere için.
Evdekiler daha hassas, maşallah onlar daha dirençli. Halbuki sahiplenilseler daha masrafsız kediler ama olur mu? Vitrin lazım.
Amin inşallahYa öyle güzeller ki inan hepsini ısırmamak için zor duruyorumbi de akıllılar
İnşallah hepsinin güzel yuvaları olur
Sizin bahçedekiler başka yerde mi
Benim de var öyle mama gönderdiğim
En son 12 ydi onların da sayısı
Kediler huzuruyla bolluğuyla geliyor
Halbuki bilseler bir canı kurtarmak yuva olmak ne kadar kıymetli
Çok şanslılar size denk gelmişlerAmin inşallahBizim iki ev var birisi apartman, diğeri bahçeli ev orda organik tarım yapıyoruz çocuklar oynuyor hafta sonları. Ücra, köy gibi bir mahalleden olunca çok ucuzdu kirası ve orda vakit geçiriyoruz. Alt katına kedilere yer yaptık
Şimdi sokak kendilerinin değeri yok ki her şey görüntü. Benim 2. Kedi cins mesela ama biz onu tüysüz, yaralı, kaburgaları çıkmış aldık ve tedavi ettirdik. Şu an çok iyi durumda anne bile olduşu an bile nasıl bakıyorum ben ona Yavrularıda 2 tanesi cins 2 si tekir doğurdu
O kadar çok masraf yapıyorum ki sırf iyi olsunlar diye. Çünkü evladım gibiler ve evladıma nasıl özeniyorsam aynısını onlara yapıyorum çünkü bizim için değerliler
Maşallah çok tatlılarÇok şanslılar size denk gelmişler
Bunlarda benim tontişlerim
Hay Allah ya ne desem bilemedimMaşallah çok tatlılarya bugün ne oldu biliyor musunuz? 1 kedi daha gelebilir o da cins. hikayesine sinir oldum resmen
Birisi alıyor genç bir kız sonra sıkılmış bir başkasına vermiş onunda eşi istememiş 2 dir kaçmış kedi camdan atlayıp. Aylardır yaş mama vermişler bir odada kapalıymış.
Duyunca üzüldüm haline sokağa bırakacaklar bir de yaş mamayı nerden bulacak sokakta. Dedim ki onu da getirin yeni doğmuş yavrularım var bir süre karantinaya alacağım veteriner kontrolünden sonra. Tahlil yaptırsam mı? Bir gece ve yarım günü sokakta geçirmiş.
Ay delireceğim ya yine bayağı zahmetli günler beni bekliyor. Kuru mamaya alıştırmak lazım bir de yavrular 15 günlük daha onlara bir şey olur mu acaba?
Cins kedi ya ondan teklif bile etmiyorum çünkü yok kılı, yok tüyü elden ele gezecek. Ben de kedilerime çok iyi bakıyorum. Şimdi geçmişi kötü bir kedi ya, yani iyi bakılmamış. Karantinaya alacağım ama yavrularla temas halindeyim bir şey olur diye korkuyorum.Hay Allah ya ne desem bilemedim
Onları da sokağı bıraksınlar inşallah
Yavrularla ayrı tutmak da fayda var
Belki anne sütü koruyordur ama yine de aşısız onlar
Yakınlarınızda sahiplendirebileceğiniz kimse yok mu
Cins ya belki dedim daha kolay sahiplendirme yapabilirsinizCins kedi ya ondan teklif bile etmiyorum çünkü yok kılı, yok tüyü elden ele gezecek. Ben de kedilerime çok iyi bakıyorum. Şimdi geçmişi kötü bir kedi ya, yani iyi bakılmamış. Karantinaya alacağım ama yavrularla temas halindeyim bir şey olur diye korkuyorum.
Bıraksam gönlüm razı değil, almama gibi bir lüksüm yok 2 defa camdan atlamış 3. Bir şansı olmaz belkivalla ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.
İşte elden ele dolaşır çünkü belki tedavi isteyecek. Yüküm çok artıyor evet ama ne bileyim kıyamıyorum. Bir de aksi gibi bir yavru kedi, anne ve babanın tek gözü şişmiş çok değil ama yinede telaşlandım hemen crystalinle sildim. Yavru daha 15 günlük acaba crystalin zarar verir mi ki? Top kekik var demlesem onunla silsem olur mu acaba?Cins ya belki dedim daha kolay sahiplendirme yapabilirsiniz
Çünkü böyle sizin de yükünüz artacak
Maalesef ne kadar istesek de hepsine yetemiyoruz
Vete götürün bakalım ne diyecek
İnşallah bulaşıcı bir hastalığı yoktur
Çok üzüldüm kediciğin yaşadıklarına
Keşke cins kedi alımı yasaklansa
Ben çayla siliyordumİşte elden ele dolaşır çünkü belki tedavi isteyecek. Yüküm çok artıyor evet ama ne bileyim kıyamıyorum. Bir de aksi gibi bir yavru kedi, anne ve babanın tek gözü şişmiş çok değil ama yinede telaşlandım hemen crystalinle sildim. Yavru daha 15 günlük acaba crystalin zarar verir mi ki? Top kekik var demlesem onunla silsem olur mu acaba?
Crystalim zararlı değil diye biliyorum alkolsüz hayvanlara kullanilıyor teramicinde göz çevresine surebilirsin içinede göz çevresi özellikle kremli kalsim yapısmazİşte elden ele dolaşır çünkü belki tedavi isteyecek. Yüküm çok artıyor evet ama ne bileyim kıyamıyorum. Bir de aksi gibi bir yavru kedi, anne ve babanın tek gözü şişmiş çok değil ama yinede telaşlandım hemen crystalinle sildim. Yavru daha 15 günlük acaba crystalin zarar verir mi ki? Top kekik var demlesem onunla silsem olur mu acaba?
Çok sağolun yavru olunca biraz endişelendim yanlış bir şey yaparım diye. Bir de neyden oldu hiç anlamadım. Büyük kedilerimin gözünü crystalinle siliyorum çapağını vs.Crystalim zararlı değil diye biliyorum alkolsüz hayvanlara kullanilıyor teramicinde göz çevresine surebilirsin içinede göz çevresi özellikle kremli kalsim yapısmaz
Maşallah çok tatlılarya bugün ne oldu biliyor musunuz? 1 kedi daha gelebilir o da cins. hikayesine sinir oldum resmen
Birisi alıyor genç bir kız sonra sıkılmış bir başkasına vermiş onunda eşi istememiş 2 dir kaçmış kedi camdan atlayıp. Aylardır yaş mama vermişler bir odada kapalıymış.
Duyunca üzüldüm haline sokağa bırakacaklar bir de yaş mamayı nerden bulacak sokakta. Dedim ki onu da getirin yeni doğmuş yavrularım var bir süre karantinaya alacağım veteriner kontrolünden sonra. Tahlil yaptırsam mı? Bir gece ve yarım günü sokakta geçirmiş.
Ay delireceğim ya yine bayağı zahmetli günler beni bekliyor. Kuru mamaya alıştırmak lazım bir de yavrular 15 günlük daha onlara bir şey olur mu acaba?
BU hayvanlar oyuncak ya alıp ziyan ediyorlar tahlillik birşey olduğunu sanmıyorum ama zaten veteriner kontrolde birşey varsa söyler veya yapalım der. Cins kediler sakin oluyor sen gene de ilk zamanlar yaklaştırma dicem de zaten anne yaklaştırmaz :) kediler dirençli hayvanlar korkma birsey olmaz kolay kolay olsa şu anda benim mahallem yavru kaynamazdı bu pislikteMaşallah çok tatlılarya bugün ne oldu biliyor musunuz? 1 kedi daha gelebilir o da cins. hikayesine sinir oldum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?