9 aya kadar bendekide hem oto koltugu hem arabasina takiyorum zaten. 9 aydan sonra dedigin gibi dik olana oturmasi gerekiyor. Gerci cocugu oyle paket gibi koyup almak kolay oluyodu ama agirlasinca buyuyunce baska secenekte kalmiyor.9 aya kadar olan bebek araba koltukları farklı. Yatay pozisyonda oluyor onlar.9 ay sonrası için dik araba koltukları.
Doğduğundan beri kullanıyoruz biz. 9 aylık olduğunda dik koltuk alacağız.
Valla ben Antalya'da yaşıyorum bebeğim daha 2 aylık bile değil klimayı açıyoruz. Hatta doktoru bir ay önce klimayı oda sıcaklığını 22 derece yapacak kadar ayarlayın zıbınla yatsın diyordu.3 aylık bebeğe bir şey demeyeyim ama 6 aydan büyük çocuklarla nasıl klima kullanmıyorsunuz, insanın eti pişiyor eti.
Ben Antalya'da yaşıyorum gayette açıyoruz zaten tersi mümkün değil. Daha kırkı çıkmadan doktor klimayı 18-19 dereceye getirin yatsın zıbınla diyordu. Tabi o kadarını yapmadık. Bugünler de dayanılmaz sıcak var. Zatrm klimayla ortalama sıcaklığa getirmeye çalışıyoruz odayıklima zaten bebeği kötü etmez mi ben mi yanlış düşünüyorum arkadaşlar
arabanın içinde malum buz kesiyor o sebeple diyorum :)Ben Antalya'da yaşıyorum gayette açıyoruz zaten tersi mümkün değil. Daha kırkı çıkmadan doktor klimayı 18-19 dereceye getirin yatsın zıbınla diyordu. Tabi o kadarını yapmadık. Bugünler de dayanılmaz sıcak var. Zatrm klimayla ortalama sıcaklığa getirmeye çalışıyoruz odayı
Evet cocugum var ve hic üzelmene gerek yok. Cok mutlu , beni ve babasini seven bir kizim var. Hatta birsey daha söyleyim, 7 aylikken kres'e basladi (ki bu istegim disindaydi, ben 1 yasindan sonra yollamak istiyordum).
Gelelim herkesin dilinde olan güvenli baglanma olayina. Bir bebek daima annesine baglanir. Cok ekstrem bir örnek ile, cocugu döven yada tüm gün sokaga salan annelerin cocuklarida onlara cok baglidirlar. Sorun burda baglilik bagimli derecesindemi degil mi? Cocuk halen kendi benligini bulabiliyormu? Annesiz direk korkuyor mu? Yoksa etrafinida kesf etmek istiyor mu?
Bence siz önce güvenli baglanma olayini iyicene arastirin. Bowlby, Ainsworth gibi insanlar ne demis arastirin. Ve sunuda söyleyim, avrupada bu konuda hic kimse endise etmiyor, Türkiyedeki gibi. Ve en cok Türkiyede cocuklar güvensiz baglaniyorlar. Burda konularda bile belli oluyor, adam 30 yasinda ve halen anam da anam diyor.
Yeni dogmus bebek icin anne kokusu dogru önemli fakat 3 aylik, biraz daha etrafi kesf edebilen bir bebek icin öyle degil. Yada her bebek icin öyle degil. Ben cok bunalima girmistim ve esim beni bir kac gün tatile götürmüstü ve kizim,o zaman 3-4 aylikti. Annemlerde kalmisti ve hic bir sorun yasamadik. Ben tabi kizimi cok özlemistim fakat yinede tatil bana iyi gelmisti. Daha iyi bir enerji ile kizima bakabildim. Yoksa o bunalimda eminim ne kizima, ne evliligime fayda etmezdi.
Ben konu sahibine hak veriyorum, arabanın kliması bozulmuştu sadece 40 dak lık yolda bile yeğenim hasta olmuştu, he birde süper anneler hemen üşüşmüş çocuğunuzu bırakıp nasıl tatil yapacaksınız diye, yahu annesiz büyüyen, annesi hastanede olduğu için ananesinden ayrı kalan bir sürü çocuk var, 3 günde me olacak çocuga, kendi içi böyle rahat ediyorsa, bence gayet olabilir.
Ben Bursadayım, bize de 25-26 derece olsun evin içi demişti ilk muayenede.Valla ben Antalya'da yaşıyorum bebeğim daha 2 aylık bile değil klimayı açıyoruz. Hatta doktoru bir ay önce klimayı oda sıcaklığını 22 derece yapacak kadar ayarlayın zıbınla yatsın diyordu.
Klimalı bi araba kiralamayı düşünmez misinizOtelin lobisi ise problem olmaz insallah. Sabaha karşı gitmeye ikna etmek lazim.gittigimde de sicakta 3 gün otururim odamda artik.beni en korkutan araba yolculuğu.
Aynen öyle fikir sahibi olamazlar...Bide şeyler var, çocuğun olmadan konuşmacılar, çünkü çocuğu olan herkes çok iyi ebeveyn ama ötekiler bir şey bilmiyor, onların çocukları olmadıkları için bu tür konularda fikir sahibi de olamazlar!
3 aylik bebek bırakılıp tatile gidilmez.ya siz de gitmeyeceksiniz ya da onu da gotureceksiniz. Sabah erkenden çıkarsınız hava sıcak olmadan sık sık mola vermeniz gerekiyor zaten. Otele saat 10da bile girseniz sorun etmezler inanınKocam kızımızı klimasiz fırın gibi arabası ile marmarise goturmek istiyor.ben annemde kalsin istiyorum.hem bana hem kendine hemde kari koca arkadaslarina tatili zehir edecek ben marmara bölgesinde oturuyorum ege daha sıcak.kocam allah tan belasini istiyor.nasıl tehdit etsem güzel laftan anlamıyor.kafasına gibi sürükleyecek bizi
yorumumu okumadan yapilan sallama oluyor.cidden kocamin yaptigi terbiye sınırlarında o kelime uygun.Bence yazdıklarınızı tekrar okuyun.
Fikir verenlere; 'sallıyorlar'
Eşinize; 'başkalarını yalamayı çok sever'
Bu iki cümle üslubunuz hakkında yeterince fikir verdi bana. Elbette bu şahsi fikrim.
çatlama konusunda bilgim yok.Bebeği bırakma diye bir ihtimal yok bence. Anne sütü alan çocuk asla annesiz kalamaz bu bir. Senin göğsün şişer çatlarsın bu iki. Gittiğin tatilden bir gram zevk almazsin bu da üç. Onun dışındaki ihtimalleri dusunun. Mesela bebek ve sen uçakla gidip gelebilirsiniz.
ben istemezken kocamidayatması ile sorumluluk abidesi oluyor tabi.1 yaş altı çocuklarda anneden ayrı kalmanın ölüm korkusu ile eş değer olduğunu bilmiyorsunuz sanırım...
3 aylık bebeğin varsa emzirmiyirsan bile yanından ayirmaman lazım...
Çok sorumsuzsunuz, eşiniz sizden daha vicdanlı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?